جلد 2016 -                   جلد 2016 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Olukunmi O Balogun, Katharina da Silva Lopes, Erika Ota, Yo Takemoto, Alice Rumbold, Mizuki Takegata et al . Vitamin supplementation for preventing miscarriage. 3 2016; 2016
URL: http://cochrane.ir/article-1-382-fa.html
پیشینه
سقط جنین غیرعمدی از عوارض شایع در دوران بارداری است که طیف گسترده‌ای از عوامل می‌توانند باعث آن شود. اتخاذ رژیم غذایی عاری از ویتامین‌ها با افزایش خطر سقط جنین همراه است، بنابراین مصرف مکمل‌های ویتامین‌ قبل و در اوایل دوران بارداری ممکن است به جلوگیری از سقط جنین کمک کند.
اهداف
اهداف این مطالعه مروری عبارت بودند از تعیین اثربخشی و ایمنی هر یک از مکمل‌های ویتامین درخصوص خطر سقط جنین خودبه‌خود.
روش های جستجو
ما ثبت کارآزمایی‌های گروه بارداری و زایمان در کاکرین (Cochrane Pregnancy and Childbirth Group Trials Register)(6 نوامبر 2015) و فهرست منابع مربوط به مطالعات بازیابی‌شده را جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
همه کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و شبه‌تصادفی‌سازی که در آن‌ها مصرف مکمل‌ها حین دوران بارداری همراه با یک یا چند ویتامین، با دارونما و ویتامین‌های دیگر، یا با عدم مصرف ویتامین یا مداخلات دیگر مقایسه شده بود. ما مکمل‌هایی را بررسی کردیم که مصرف آن پیش از بارداری، در دوران لقاح یا در اوایل دوران بارداری (قبل از هفته بیستم بارداری) آغاز شده بود.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
سه نویسنده مروری به طور جداگانه، به ارزیابی کارآزمایی‌ها برای گنجاندن آن‌ها در این مطالعه مروری پرداختند و داده‌ها را استخراج و کیفیت کارآزمایی‌ها را ارزیابی کردند. ما کیفیت شواهد را با استفاده از روش GRADE ارزیابی کردیم. برای نتایج عددی حاصل از پیامدهای موجود در جداول مربوط به خلاصه‌ یافته‌ها، کیفیت شواهد را در نظر گرفتیم.
نتایج اصلی
ما در مجموع 40 کارآزمایی (شامل 276820 زن و 278413 مورد بارداری) را بررسی کردیم که در آن‌ها به ارزیابی مصرف مکمل همراه با هر نوع ویتامینی پرداخته شده بود. مصرف ویتامین‌ها باید تا قبل از هفته بیستم بارداری آغاز می‌شد و دست‌کم یک پیامد اولیه که واجد شرایط این مطالعه مروری بود، گزارش می‌شد. هشت کارآزمایی به صورت تصادفی‌سازی خوشه‌ای تنظیم شده بودند و در آن‌ها مجموعا داده‌های مربوط به 217726 زن و 219267 مورد بارداری به کار رفته بود.
ارزیابی‌ها بر آن بود که میزان خطر سوگیری (Bias) تقریبا در نیمی از کارآزمایی‌های مورد نظر هم برای random sequence generation و هم adequate concealment شرکت‌کنندگان در گروه‌های درمان و کنترل در سطح پائین هستند.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
مصرف هرگونه مکمل ویتامین قبل از بارداری یا در اوایل دوران بارداری موجب جلوگیری از سقط جنین نمی‌شود. با این حال، شواهد نشان دادند در زنانی که مولتی‌ویتامین را به همراه آهن و اسید فولیک دریافت کرده بودند، خطر تولد نوزاد مرده کاهش یافته بود. شواهد کافی برای بررسی تأثیرات ترکیبات مختلف از ویتامین‌ها بر سقط جنین و پیامدهای مرتبط با سقط جنین وجود ندارد.
خلاصه به زبان ساده
مصرف مکمل ویتامین برای جلوگیری از سقط جنین.
موضوع چیست؟
سقط جنین اغلب در زنان باردار رخ می‌دهد، اما غالبا شناسایی عوامل مسئول سقط جنین دشوار است. رژیم غذایی نامناسب بدون ویتامین کافی با افزایش خطر از دست دادن نوزاد در اوایل دوران بارداری در ارتباط است. آیا مصرف ویتامین قبل از بارداری و در دوران بارداری می‌تواند خطر سقط جنین خودبه‌خود را در زنان کاهش دهد؟ آیا مصرف مکمل موجب بهبود پیامدهای مرتبط با مادر، تولد و نوزاد می‎شود و آیا این کار عوارض جانبی به همراه دارد؟

چرا این موضوع اهمیت دارد؟
مصرف مکمل ویتامین معمولا به زنان باردار و زنانی که تصمیم به باردار شدن دارند، توصیه می‎شود. با توجه به استفاده گسترده از مکمل ویتامین قبل و در حین دوران بارداری، مطالعه رابطه بین مصرف مکمل ویتامین و پیامدهای اولیه بارداری اهمیت می‌یابد؛ به ویژه اینکه علل سقط جنین ناشناخته‎اند و وضعیت تغذیه‌ مادر می‌تواند رشد نوزاد او را تحت تأثیر قرار دهد.

چه شواهدی یافتیم؟
این مطالعه مروری شامل 40 کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده با حضور 276820 زن و 278413 مورد بارداری بود. مصرف مکمل ویتامین از هر نوعی موجب کاهش تعداد سقط جنین در زنان نمی‌شود. با این حال، خطر تولد نوزاد مرده در زنانی که مولتی‌ویتامین به همراه آهن و اسید فولیک دریافت کرده بودند، در مقایسه با زنانی که فقط آهن و فولات مصرف کرده بودند، کاهش یافت. با اینکه میزان از دست رفتن کامل جنین در زنانی که مولتی‌ویتامین بدون اسید فولیک و مولتی‌ویتامین با یا بدون ویتامین A مصرف کرده بودند، پائین‌تر بود، این یافته‌ها شامل یک کارآزمایی با حضور تعداد ناچیزی از زنان می‌شد. همچنین، این یافته‌ها شامل مطالعاتی می‌شدند که در آن‌ها گروه‌های مقایسه شامل زنان دریافت‌کننده ویتامین A یا دارونما حضور داشتند و از این رو، تفسیر آن‌ها باید محتاطانه صورت گیرد.

این یافته‌ها به چه معناست؟
مصرف مکمل‌های ویتامین قبل از بارداری یا در اوایل دوران بارداری ممکن است مفید باشد، اما این مطالعه مروری در خصوص اینکه مصرف مکمل‌های ویتامین مانع از سقط جنین می‌شود یا خیر، شواهد کافی در بر نداشت.

(4077 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (68 دریافت)    

پذیرش: 1394/8/15 | انتشار: 1395/2/17