دو نویسنده مرور نتایج جستوجو را غربالگری کرده و بهطور مستقل از هم دادهها را از مطالعات واجد شرایط استخراج کردند. اختلافات را از طریق بحث حلوفصل کردیم و در مواردی که دادههای ازدسترفته و دیگر عدم قطعیتهای مرتبط با مطالعات دیده شد، با نویسندگان مطالعه تماس گرفتیم.
دادههای دو‐حالتی را به صورت نسبت شانس (OR) و دادههای پیوسته را به صورت تفاوت میانگین (MD)، هر دو را با استفاده از مدل اثر‐ثابت، تجزیهوتحلیل کردیم. هر مطالعه را از نظر خطر سوگیری (bias) ارزیابی کرده و کیفیت شواهد را برای هر پیامد با درجهبندی توصیه، ارزیابی، توسعه و ارزشیابی (GRADE) رتبهبندی کرده و نتایج را در جدول «خلاصه یافتهها» ارائه دادیم. شواهد کافی برای انجام آنالیزهای زیر‐گروهی برنامهریزی شده وجود نداشت.
پیشینه
بسیاری از کودکان دچار حملات آسم تهدید کننده زندگی شده و نیاز به درمان در بخش اورژانس بیمارستان دارند. برخی از دستورالعملهای ملی و بینالمللی درمان آسم، تزریق وریدی دارویی را به نام سولفات منیزیم (MgSO4 وریدی) برای کودکان مبتلا به حملات آسم که به سایر درمانها پاسخ خوبی ندادهاند، توصیه میکنند. نشان داده شده که این مداخله نیاز به بستری شدن را در بیمارستان برای بزرگسالان کاهش میدهد، اما مشخص نیست که برای کودکان بیخطر بوده و به همین اندازه موثر است یا خیر.
ویژگیهای مطالعه
پنج مطالعه را در کودکان یافتیم که به مقایسه اینفیوژن MgSO4 با اینفیوژن دارونما در مواردی پرداختند که سایر درمانها حمله آسم را تسکین ندادند (معمولا برونکودیلاتورهای استنشاقی، استروئیدها، و گاهی اوقات اکسیژن). این پنج مطالعه در مجموع 182 کودک را وارد کردند. فقط سه مورد از مطالعات پیامد مورد نظر ما را که نیاز به بستری شدن در بیمارستان بود، گزارش کردند. این مطالعات بین سالهای 1996 و 2000 منتشر شدند؛ آنها جدیدترین مطالعاتی بودند که توانستیم هنگام جستوجو در فوریه 2016 پیدا کنیم.
نتایج کلیدی و کیفیت شواهد
کودکانی که اینفیوژن MgSO4 دریافت کردند، در مقایسه با دارونما نیاز کمتری به بستری شدن در بیمارستان داشتند. در حقیقت، از هر پنج کودک تحت درمان با MgSO4، از یک مورد بستری در بیمارستان جلوگیری شد. با این حال، مطالعات وارد شده کوچک بودند، و فقط 115 کودک در تجزیهوتحلیل اصلی وارد شدند، و نتایج متفاوت بودند، بنابراین نمیتوانیم از مزایا و مضرات آنها کاملا مطمئن باشیم. از آنجا که مطالعات بسیار کمی وجود داشت، نتوانستیم تشخیص دهیم که کاهش در پذیرش در بیمارستان ارتباطی با سن، شدت تشدید آسم داشته یا خیر، یا اینکه تفاوتی را در سایر روشهای درمانی به وجود آورده یا خیر. هیچ گزارشی از آسیب کودکان هنگام درمان با MgSO4گزارش نشد. بنابراین این مرور از تجویز MgSO4 در کودکان پشتیبانی میکند، با این حال باید توجه داشت که شواهد به دست آمده بسیار ضعیف است