جلد 2015 -                   جلد 2015 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maria FS Torres, Gustavo JM Porfirio, Alan PV Carvalho, Rachel Riera. Non-invasive positive pressure ventilation for prevention of complications after pulmonary resection in lung cancer patients. 3 2015; 2015
URL: http://cochrane.ir/article-1-91-fa.html
پیشینه
بیماران مبتلا به سرطان ریه که تحت رزکسیون (resection) ریه قرار می‌گیرند، غالبا پس از عمل دچار عوارض ریوی می‌شوند. با جلوگیری از عوارض ریوی بعد از عمل، می‌توان از برخی شرایط مثل اینتوباسیون، بستری طولانی مدت در ICU، هزینه بالای آنتی‌بیوتیک‌ها و مرگ جلوگیری کرد. تهویه غیرتهاجمی با فشار مثبت (NIPPV) بطور گسترده‌ای پذیرفته شده و در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود و می‌تواند شمار عوارض ریوی و مرگ بعد از این جراحی را کاهش دهد. بنابراین به یک مطالعه مروری نظام‌مند نیاز است تا به طور اساسی منفعت و ضررهای استفاده از NIPPV را در بیمارانی که تحت برش ریوی قرار می‌گیرند، بررسی کنند.
اهداف
ارزیابی کارایی و بی‌خطر بودن NIPPV در جلوگیری از عوارض در بیمارانی که به‌علت سرطان ریه تحت برش ریوی قرار می‌گیرند.
روش های جستجو
به منظور دستیابی به کارآزمایی‌های مناسب، در منابع زیر به جست‌وجو پرداختیم: پایگاه کارآزمایی‌های بالینی ثبت شده کاکرین (CENTRAL؛ Cochrane Central Register of Controlled Trials)، و نیز MEDLINE ،EMBASE ،LILACS و PEDro. ما هیچگونه محدودیتی را از نظر تاریخ یا زبان در جست‌وجوهای الکترونیکی اعمال نکردیم. آخرین جست‌وجو در 17 مارچ 2015 انجام شد. ما فهرست منابع مطالب مرتبط را مطالعه کردیم و در برخی موارد به منظور دریافت اطلاعات منتشر شده و منتشر نشده با متخصصین آن زمینه ارتباط برقرار کردیم. ما همچنین جهت شناسایی مطالعات در حال انجام، در مراکز ثبت کارآزمایی‌های کنترل شده (www.controlled-trials.com) و ClinicalTrials.gov جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
ما هر گونه کارآزمایی تصادفی یا شبه‌تصادفی‌سازی شده بالینی را در نظر گرفتیم که استفاده از NIPPV را بلافاصله بعد از عمل رزکسیون ریه با عدم مداخله یا درمان تنفسی متداول مقایسه کرده بودند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده اطلاعات را گردآوری و احتمال وجود سوگیری (bias) را در کارآزمایی‌ها ارزیابی کردند. در صورت امکان اطلاعات مربوط به مطالعاتی را که از مدل اثر ثابت استفاده کرده بودند (سنتز کیفی) با هم ترکیب کردیم، اما چنانچه انجام آن امکان‌پذیر نبود، اطلاعات را به صورت جدول یا متن اصلی (سنتز کمی) درآوردیم. جایی که ناهمگونی قابل توجه وجود داشت، مدل اثرات تصادفی را اعمال کردیم.
نتایج اصلی
از 155 منبعی که از نتیجه جست‌وجو به دست آمد، 6 کارآزمایی بالینی تصادفی‌سازی شده (RCT) و 1 کارآزمایی شبه‌تصادفی‌سازی شده (مجموعا 436 بیمار) معیارهای لازم را برای ورود به مطالعه مروری داشتند. 5 مطالعه به شرح مقادیر کمی عوارض ریوی پرداخته بودند و ادغام مجموعه اطلاعات آنها تفاوتی بین NIPPV و عدم انجام مداخله نشان نداد (خطر نسبی (RR): 1.03؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.72 تا 1.47). 3 مطالعه میزان انتوباسیون را گزارش کرده بودند و در آنها تفاوتی بین گروه‌های مداخله و کنترل وجود نداشت (RR: 0.55؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.25 تا 1.20). در 5 مطالعه میزان مرگ و میر در تمام دوره مداخله اندازه‌گیری شده بود که تفاوت قابل ملاحظه‌ای را از نظر آماری نشان نداده بودند (RR: 0.60؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.24 تا 1.53). در تجزیه و تحلیل زیرگروهی که به بررسی حالت تهویه پرداخته بود (فشار مثبت راه هوایی از نوع دوسطحی در مقابل نوع پیوسته [CPAP]) نتایج مشابهی بدست آمد. هیچ مطالعه‌ای میزان مصرف آنتی‌بیوتیک بعد از عمل را بررسی نکرده بود. دو مطالعه طول مدت بستری را در ICU گزارش کرده بودند و در آن‌ها هیچ اختلاف آماری معنی‌داری بین گروه‌های مداخله و کنترل وجود نداشت (میانگین تفاوت (MD): 0.75 - ؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 3.93 - تا 2.43). چهار مطالعه نیز طول مدت اقامت را در بیمارستان گزارش کرده بودند که از این نظر هم تفاوت قابل‌توجهی بین گروه‌ها دیده نمی‌شد (MD: 0.12 - ؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 6.15 - تا 5.90). هیچ یک از مطالعات به شرح عوارض ناشی از NIPPV نپرداخته بودند. از هفت مطالعه انتخاب شده، 4 مطالعه در همه ابعاد خطر سوگیری پایینی داشتند، 2 مطالعه در حوزه پنهان‌سازی تخصیصی دارای خطر سوگیری بالا و یکی از اینها برای تولید دنباله تصادفی نیز با خطر بالا محسوب می‌شد. در 1 مطالعه دیگر که افراد با بیماری شدیدتر را انتخاب کرده بود، خطر سوگیری بالا در نظر گرفته شد.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
این مطالعه مروری نشان داد که استفاده از NIPPV پس از عمل برش ریه هیچ سود اضافی در هیچ یک از پیشامدهای تحلیل شده (عوارض ریوی، میزان انتوباسیون، مرگ و میر، میزان عوارض غیرریوی، مصرف آنتی‌بیوتیک بعد از عمل، طول مدت بستری در ICU، طول‌مدت اقامت در بیمارستان و عوارض جانبی مربوط به NIPPV) ندارد. در هر حال، کیفیت شواهد بسیار پایین، پایین و یا متوسط بود، چرا که تعداد مطالعات اندک، حجم نمونه کم و فراوانی نتایج پایین بود. برای دادن یک پاسخ مطمئن به سوال این مطالعه مروری لازم است کارآزمایی‌های با طراحی خوب و به درستی تصادفی‌سازی شده جدیدی انجام گیرد.
خلاصه به زبان ساده
تهویه غیرتهاجمی با فشار مثبت جهت جلوگیری از عوارض بعد از عمل برش ریه در مبتلایان به سرطان ریه
سوال مطالعه مروری
آیا استفاده از تهویه غیرتهاجمی با فشار مثبت (NIPPV) بی‌خطر است و در پیشگیری از بروز عوارض پس از عمل در بیمارانی که به‌دلیل سرطان ریه تحت برش ریوی قرار می‌گیرند، موثر است؟

پیشینه
مرگ بعد از رزکسیون ریه معمولا ناشی از عوارض بعد از عمل، خصوصا عوارض ریوی است. به منظور کاهش میزان مرگ‌ومیر، برخی نویسندگان پیشنهاد می‌کنند از NIPPV استفاده شود، تکنیکی که از طریق یک ماسک یا رابط، گاز را با فشار به درون مجاری هوایی وارد می‌کند و برای این منظور، از یک روش غیرتهاجمی بهره می‌برد (مثل لوله اندوتراکئال، لوله اورونازال یا تراکئوستومی).

تاریخ جست‌وجو
آخرین به‌روزرسانی مربوط به 17 مارچ 2015 است.

ویژگی‌های مطالعه
ما 6 کارآزمایی بالینی تصادفی‌سازی شده و یک کارآزمایی شبه‌تصادفی‌سازی شده را با مجموع 436 بیمار شناسایی کردیم که معیارهای لازم را برای این مطالعه مروری داشتند.

نتایج کلیدی
جمع‌بندی اطلاعات حاکی از آن بود که استفاده از NIPPV در مقایسه با عدم استفاده از آن، تاثیر مثبتی روی میزان مرگ و میر، عوارض ریوی، میران انتوباسیون، طول مدت بستری در ICU و طول مدت اقامت در بیمارستان ندارد. با این وجود به دلیل محدودیت‌های روش‌شناسی مطالعات واردشده، کیفیت شواهد بسیار پایین تا متوسط در نظر گرفته شد.

(1524 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (116 دریافت)    

پذیرش: 1393/12/26 | انتشار: 1394/7/3