جلد 2018 -                   جلد 2018 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khadra Galaal, Hannah Donkers, Andrew Bryant, Alberto D Lopes. Laparoscopy versus laparotomy for the management of early stage endometrial cancer. 3 2018; 2018
URL: http://cochrane.ir/article-1-2499-fa.html
پیشینه
این به‌روز‌رسانی یک مطالعه مروری قبلی کاکرین است که در سال 2012، شماره 9 منتشر شده‌است.
جراحی برای سرطان آندومتر (endometrial) (هیسترکتومی با حذف لوله‌های فالوپ و تخمدان‌ها) از طریق لاپاروتومی (laparotomy) انجام می‌شود. پیشنهاد شده‌ که رویکرد لاپاراسکوپیک (laparoscopic) با کاهش موربیدیتی (morbidity) ناشی از عمل همراه است. در طول دو دهه گذشته استفاده از لاپاروسکوپی برای سرطان آندومتر، افزایش چشمگیری داشته‌است. این مطالعه مروری شواهدی را از مزایا و مضرات جراحی لاپاراسکوپیک در مقایسه با لاپاروتومی برای مراحل اولیه سرطان آندومتر بررسی کرده‌است.
اهداف
مقایسه بقای کلی (OS) و بقای بدون بیماری (DFS) برای جراحی لاپاراسکوپیک در مقابل لاپاروتومی در زنان مبتلا ‌به مراحل اولیه سرطان آندومتر.
روش های جستجو
برای این به‌روزرسانی، ما پایگاه ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل‌شده کاکرین (CENTRAL ؛Cochrane Central Register of Controlled Trails، شماره 5، 2018) را در کتابخانه کاکرین؛ MEDLINE را از طریق Ovid (اپریل 2012 تا جون 2018) و Embase را از طریق Ovid (اپریل 2012 تا جون 2018) جست‌وجو کردیم. ما هم‌چنین پایگاه‌های ثبت‌ کارآزمایی‌های بالینی، خلاصه‌مقالات جلسات علمی و فهرست منابع مطالعات وارد‌شده را جست‌وجو کردیم. پایگاه‌های ثبت‌ کارآزمایی شامل پایگاه‌ ثبت کارآزمایی‌های بالینی NHMRC؛ پایگاه‌ ثبت کارآزمایی‌های سرطان UKCCCR؛ Meta-Register و Physician Data Query Protocol بود.
معیارهای انتخاب
کارآزایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده (RCTs ؛randomised controlled trails) که به مقایسه‌کننده لاپاروسکوپی و لاپاروتومی برای مراحل اولیه سرطان آندومتر پرداخته بودند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
ما به‌طور مستقل از هم داده‌ها را خلاصه و خطر سوگیری (bias) را ارزیابی کردیم. از نسبت‌های خطر (HRs) برای OS و بقای بدون عود (RFS)، خطرهای‌ نسبی (RR) برای عوارض جانبی شدید و اختلاف‌های میانگین (MD) برای پیامدهای پیوسته با 95% فاصله اطمینان (CI)در زنان دریافت‌کننده لاپاروسکوپی یا لاپاروتومی استفاده کردیم. این‌ها در متاآنالیزهای (meta-analyses) اثرات تصادفی ادغام شدند.
نتایج اصلی
در به‌روزرسانی این مطالعه مروری یک مطالعه جدید را شناسایی کردیم. این مطالعه مروری حاوی نه RCT مقایسه‌کننده لاپاروسکوپی با لاپاروتومی برای مدیریت جراحی مراحل اولیه سرطان آندومتر است.
تمام 9 مطالعه با معیارهای ورود مطابقت داشتند و در پایان مطالعات، 4389 زن ارزیابی شدند. 6 مطالعه تعداد 3993 شرکت‌کننده مبتلا به مراحل اولیه سرطان آندومتر را ارزیابی کردند و اختلاف معنی‌داری را در خطر مرگ بین زنان تحت لاپاروسکوپی و زنان تحت لاپاروتومی نیافتند (HR: 1.04؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.86 تا 1.25؛ شواهد با قطعیت متوسط) و 5 مطالعه که تعداد 3710 شرکت‌کننده را ارزیابی کردند، اختلاف معنی‌داری را در خطر عود بین گروه‌های لاپاروسکوپی و لاپاروتومی پیدا نکردند (HR: 1.14؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.90 تا 1.43؛ شواهد با قطعیت متوسط). اختلاف معنی‌داری در میزان مرگ حین و پس از عمل؛ زنان نیازمند به تزریق خون؛ و آسیب به مثانه، حالب، روده و عروقی وجود نداشت. با این حال، یک متاآنالیز از 3 مطالعه نشان داد که زنان در گروه لاپاروسکوپی، به‌طور معنی‌داری خونریزی کم‌تری نسبت به زنان در گروه لاپاروتومی داشتند (mL -106.82 :MD؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 141.59- تا 72.06-؛ شواهد با قطعیت پایین). متاآنالیز دیگری از دو مطالعه که تعداد 3344 زن را ارزیابی کردند و شامل یک کارآزمایی بسیار بزرگ با بیش از 2500 شرکت‌کننده بود، تفاوت بالینی را در خطر عوارض شدید پس از عمل در زنان در گروه‌های لاپاروسکوپی و لاپاروتومی نیافت (RR: 0.78؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.44 تا 1.38). اکثر مطالعات در معرض خطر متوسط سوگیری قرار داشتند. تمام 9 مطالعه اقامت را در بیمارستان گزارش دادند و نتایج نشان داد که به‌طور متوسط، لاپاروسکوپی به‌طور معنی‌داری با مدت بستری کوتاه‌تری در بیمارستان همراه بود.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
این مطالعه مروری برای حمایت از نقش لاپاروسکوپی برای مدیریت سرطان آندومتر اولیه، شواهدی را با قطعیت پایین تا متوسط یافت. لاپاروسکوپی برای مراحل اولیه آدنوکارسینوم آندومتریوئید (endometrioid adenocarcinoma) اولیه فرضی آندومتر، با OS و DFS مشابه همراه بوده‌است. علاوه بر این، لاپاروسکوپی با کاهش میزان موربیدیتی عمل و مدت اقامت در بیمارستان همراه بوده‌است. اختلاف معنی‌داری در موربیدیتی شدید پس از عمل بین دو روش وجود ندارد.
قطعیت شواهد برای OS و RFS متوسط بود و برای پروفایل‌های خطر نامعلوم سوگیری و عدم‌دقت در تخمین اثرات، پایین آورده شد. با این حال، اکثر مطالعات از روش‌های مناسب برای تولید توالی و پنهان کردن تخصیص استفاده کردند، بنابراین مطالعات مستعد سوگیری انتخاب (selection bias) نبودند. پیامدهای عوارض جانبی برای دلایل مشابه و به‌علاوه برای نرخ پایین حوادث و قدرت کم، تنزل درجه پیدا کردند، بدین دلیل که این پیامدها شواهدی را با قطعیت پایین ارائه دادند.
خلاصه به زبان ساده
لاپاروسکوپی در مقابل لاپاروتومی برای مدیریت سرطان آندومتر مراحل اولیه فرضی
پیشینه
در سرتاسر جهان، سرطان رحم یا سرطان آندومتر پنجمین سرطان شایع میان زنان تا 65 سال است و در کشورهای با درآمد بالا میزان شیوع بیشتری از کشورهای با درآمد پایین و متوسط دارد. برای زنان مبتلا ‌به سرطان رحم، برداشتن رحم (هیسترکتومی) و برداشتن هر دو لوله فالوپ (لوله‌هایی که در طول آن تخمک‌ها از تخمدان به رحم منتقل می‌شوند) و تخمدان‌ها (که تخمک را تولید می‌کنند) درمان استاندارد فعلی در‌نظر گرفته‌شده‌است. درمان‌های دیگر عبارتند از رادیوتراپی و کموتراپی. به‌طور معمول، جراحی برای سرطان رحم از طریق لاپاروتومی انجام می‌شود (برش باز روی شکم).

سوال مطالعه مروری
 
این مطالعه مروری بقای کلی (طول زمانی که زنان زنده می‌مانند) و بقای بدون بیماری (طول زمانی که زنان بدون بیماری زنده می‌مانند) را برای عمل جراحی لاپاراسکوپیک (keyhole) با لاپاروتومی در زنان مبتلا ‌به سرطان آندومتر فرضی مراحل اولیه مقایسه کرد.

نتایج اصلی
نتایج 6 کارآزمایی که زنان به‌طور تصادفی در یکی از 2 گروه درمان قرار گرفتند، اختلافی را در خطر مرگ بین زنان تحت لاپاروسکوپی و زنان تحت لاپاروتومی، نشان نداد. علاوه‌براین، نتایج حاصل از 5 کارآزمایی تصادفی‌سازی‌شده، وجود اختلافی را در خطر عود سرطان بین زنان تحت لاپاروسکوپی و زنان تحت لاپاروتومی، تائید نکرد. قابل‌توجه است که لاپاروسکوپی با خونریزی کمتر و ترخیص زودتر از بیمارستان همراه بود.

قطعیت شواهد
قطعیت شواهد برای بقای کلی و بدون عود، متوسط بود. قطعیت برای عوارض جانبی پایین بود.

نتیجه‌گیری‌ها چه بودند؟
این به‌روز‌رسانی مطالعه مروری نتایج یافته‌های مطالعه مروری قبلی را تائید می‌کند که لاپاروسکوپی یک جایگزین موثر و مناسب برای لاپاروتومی (جراحی باز) در درمان مراحل اولیه سرطان آندومتر است. با‌توجه به پیامدهای بقای بلندمدت، درمان توسط لاپاروسکوپی با لاپاروتومی قابل‌مقایسه است.

(430 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (29 دریافت)    

پذیرش: 1397/3/11 | انتشار: 1397/8/9