جلد 2018 -                   جلد 2018 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rashmi R Das, Meenu Singh, Sushree S Naik. Vitamin D as an adjunct to antibiotics for the treatment of acute childhood pneumonia. 3 2018; 2018
URL: http://cochrane.ir/article-1-2326-fa.html
پیشینه
کودکان مبتلا به پنومونی حاد ممکن است کمبود ویتامین D داشته باشند. کارآزمایی‌های بالینی نشان داده‌اند که مکمل ویتامین D پروفیلاکتیک خطر پیشرفت پنومونی را در کودکان کاهش می‌دهد. داده‌های مربوط به اثرات درمانی ویتامین D در پنومونی حاد دوران کودکی محدود هستند.
اهداف
ارزیابی اثربخشی و ایمنی مکمل ویتامین D به عنوان یک درمان کمکی برای آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان پنومونی حاد دوران کودکی.
روش های جستجو
ما CENTERAL (شماره 7، 2017) را که شامل پایگاه ثبت تخصصی گروه عفونت‌های حاد تنفسی در کاکرین (the Cochrane Acute Respiratory Infections Group's Specialised Register)؛ Ovid MEDLINE Epub Ahead of Print؛ In‐Process & Other Non‐Indexed Citations؛ Ovid MEDLINE Daily and Ovid MEDLINE (از 1946 تا هفته 4 جولای، 2017) و Embase (از 2010 تا 28 جولای 2017) بود، جست‌وجو کردیم. ما هم‌چنین در 28 جولای 2017 به جست‌وجو در ClinicalTrials.gov و پلت‌فرم بین‌المللی ثبت کارآزمایی‌های بالینی سازمان جهانی بهداشت (ICTRP ؛World Health Organization (WHO) International Clinical Trials Registry Platform) نیز پرداختیم. هیچ محدودیتی از نظر زبان وجود نداشت.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده (RCTs ؛randomised controlled trails) شامل کودکان (سن بیش از یک ماه تا پنج سال) مبتلا به پنومونی حاد اکتسابی از جامعه که در بیمارستان بستری شدند، که بر اساس دستورالعمل‌های عفونت حاد تنفسی WHO تعریف شدند و مکمل ویتامین D را با کنترل کننده مقایسه کردند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم مطالعات را برای ورود ارزیابی و داده‌ها را استخراج کردند. برای داده‌های دوتایی، ما تعداد شرکت‌کنندگان مبتلا به این پیامد و تعداد کل شرکت‌کنندگان را در هر گروه درمانی استخراج کردیم. برای داده‌های پیوسته، ما از میانگین حسابی (arithmetic) و انحراف معیار (SD) برای هر گروه درمان همراه با تعداد شرکت‌کنندگان در هر گروه استفاده کردیم. ما از روش‌های استاندارد روش‌شناسی مورد انتظار کاکرین استفاده کردیم.
نتایج اصلی
ما هفت RCT انجام شده را در کشورهای کم‌درآمد انتخاب کردیم که شامل 1529 کودک بودند (780 کودک مبتلا به پنومونی و 749 کودک مبتلا به پنومونی شدید یا بسیار شدید). 4 مطالعه از تک دوز 100000 IU ویتامین D3 در زمان شروع بیماری یا در عرض 24 ساعت پس از پذیرش در بیمارستان استفاده کردند؛ 2 مطالعه از دوز روزانه ویتامین D3 خوراکی به مدت 5 روز استفاده کردند (1000 IU برای کودکان تا یک سال و 2000 IU برای کودکان بالای یک سال) و یک مطالعه از دوز روزانه ویتامین D3 خوراکی به مدت 2 روز استفاده کرد (50000 IU). یک مطالعه تشخیص میکروبیولوژیک و رادیولوژیک پنومونی را گزارش کرد.
اثرات ویتامین D بر پیامدهای زیر در مقایسه با کنترل‌کننده قاطع نبود: زمان رفع بیماری حاد (ساعت) (میانگین تفاوت (MD): -0.95؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 6.14- تا 4.24؛ 3 مطالعه؛ 935 کودک؛ شواهد با کیفیت پایین)؛ نرخ مورتالیتی (خطر نسبی (RR): 0.97؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.06 تا 15.28؛ 1 مطالعه؛ 193 کودک؛ شواهد با کیفیت بسیار پایین)؛ مدت زمان بستری در بیمارستان (MD: 0.49؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 8.41- تا 9.4؛ 4 مطالعه؛ 835 کودک؛ شواهد با کیفیت بسیار پایین) و زمان رفع تب (MD: 1.66؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 2.44- تا 5.76؛ 4 مطالعه؛ 584 کودک؛ شواهد با کیفیت بسیار پایین).
عوارض جانبی عمده‌ای گزارش نشد.
ارزیابی GRADE برای تمام پیامدها به جز زمان رفع بیماری حاد، شواهدی با کیفیت بسیار پایین یافت (به علت محدودیت‌های جدی مطالعه، تناقضات، غیرمستقیم بودن و عدم دقت).
یک مطالعه از New Zealand Aid Corporation حمایت مالی دریافت کرد؛ یک مطالعه توسط بودجه نهادی تامین شد؛ و پنج مطالعه حمایت مالی دریافت نکردند.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
ما مطمئن نیستیم که آیا ویتامین D اثر مهمی ‌بر پیامدها دارد یا خیر، زیرا نتایج مبهم بودند. عوارض جانبی عمده‌ای گزارش نشد. ما کیفیت شواهد را بسیار پایین تا پایین ارزیابی کردیم. کارآزمایی‌های متعددی در حال انجام هستند و ممکن است اطلاعات بیش‌تری را ارائه دهند.
خلاصه به زبان ساده
آیا ویتامین D یک درمان کمکی موثر و ایمن برای آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان کودکان مبتلا به پنومونی حاد است؟
سوال مطالعه مروری
 
ما می‌خواستیم بدانیم که آیا ویتامین D به کودکان مبتلا به پنومونی حاد دریافت کننده درمان آنتی‌بیوتیکی کمک می‌کند که سریع‌تر بهبود یابند یا خیر.

پیشینه
پنومونی، عفونت حاد دستگاه تنفسی تحتانی است که بر ریه‌ها اثر می‌گذارد. درمان پنومونی عبارت است از آنتی‌بیوتیک‌ها، ارائه اکسیژن اضافی/مکمل به هوایی که از طریق یک ماسک تنفس می‌کنند، و سایر درمان‌های حمایتی. ویتامین D باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و التهاب بیش از حد را کاهش می‌دهد، اثراتی که ممکن است به کودکان کمک کند تا از یک اپیزود حاد پنومونی بهبود یابند.

زمان انجام پژوهش
 
شواهد تا 28 جولای 2017 موجود است.

ویژگی‌های مطالعه
 
هفت مطالعه در کل شامل 1529 کودک (780 کودک مبتلا به پنومونی (4 مطالعه) و 749 کودک مبتلا به پنومونی شدید یا بسیار شدید (3 مطالعه)) زیر 5 سال از کشورهای کم‌درآمد بودند. در چهار مطالعه، از تک دوز بزرگ ویتامین D در زمان پیوستن کودک به مطالعه یا در 24 ساعت پس از پذیرش در بیمارستان استفاده شد؛ در دو مطالعه، ویتامین D به مدت پنج روز و در یک مطالعه، ویتامین D به مدت دو روز استفاده شد. یک مطالعه، کودکانی را که سطح ویتامین D آنها طبیعی بود، حذف کرد. یک مطالعه علت پنومونی کودکان را گزارش کرد.

منابع مالی مطالعه
یک مطالعه از New Zealand Aid Corporation حمایت مالی دریافت کرد؛ یک مطالعه از کمک‌های نهادی استفاده کرد؛ و پنج مطالعه حمایت مالی دریافت نکردند.

نتایج اصلی
ما مطمئن نیستیم که آیا ویتامین D تاثیر مهمی ‌بر پیامدها دارد یا خیر، زیرا کیفیت این شواهد بسیار پایین بود. ویتامین D ممکن است ‌زمان لازم را برای بهبودی پنومونی حاد (تا 60 دقیقه) و خطر مرگ اندکی کاهش دهد، و ویتامین D ممکن است منجر به افزایش مدت زمان بستری در بیمارستان (تا 30 دقیقه) و زمان لازم برای رفع تب شود (تا 90 دقیقه) با این حال، تفاوت معنی‌داری بین گروه‌ها برای این پیامدها وجود نداشت. عوارض جانبی عمده‌ای گزارش نشد.

کیفیت شواهد
 
کیفیت شواهد، به جز شواهد مربوط به زمان مورد نیاز برای رفع بیماری حاد، بسیار پایین بود که ما کیفیت آن را پایین ارزیابی کردیم. ما مشکلات مربوط به روش‌های مطالعه و گزارش‌دهی را شناسایی کردیم، که ناشی از عدم دقت در مطالعات انتخاب شده بود.

(695 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (47 دریافت)    

پذیرش: 1396/5/6 | انتشار: 1397/4/28