جلد 2018 -                   جلد 2018 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Melinda B Roaldsen, Haakon Lindekleiv, Ellisiv B Mathiesen, Eivind Berge. Recanalisation therapies for wake-up stroke. 3 2018; 2018
URL: http://cochrane.ir/article-1-2269-fa.html
پیشینه
تقریبا یک مورد از هر پنج مورد استروک حین خواب رخ می‌دهد (بیداری با استروک). افرادی که با استروک بیدار می‌شوند به‌طور مرسوم برای درمان ترومبولیتیک (thrombolytic) نامناسب هستند زیرا زمان شروع استروک نامشخص است. با این حال، برخی از مطالعات نشان می‌دهند که درمان‌های کانالیزه کردن مجدد ممکن است به نفع این افراد است.
اهداف
ارزیابی تاثیرات ترومبولیز داخل وریدی و سایر درمان‌های کانالیزه کردن (recanalisation) مجدد در برابر کنترل در افراد مبتلا به استروک ایسکمیک (ischaemic stroke) حاد که در زمان بیدار شدن تظاهر می‌یابد.
روش های جستجو
ما پایگاه ثبت کارآزمایی‌های گروه استروک در کاکرین را جست‌وجو کردیم (آخرین جست‌وجو: 9 ژانویه 2018). علاوه بر این، در دسامبر 2017 بانک‌های اطلاعاتی الکترونیکی زیر را جست‌وجو کردیم: پایگاه ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل شده کاکرین (CENTRAL؛ شماره 11، 2017) در کتابخانه کاکرین؛ MEDLINE؛ Embase؛ مرکز ثبت کارآزمایی‌های بالینی در حال انجام مؤسسات ملی سلامت ایالات متحده، ClinicalTrials. gov؛ پلت‌فرم بین‌المللی پایگاه ثبت کارآزمایی‌های بالینی سازمان جهانی بهداشت (WHO ICTRP)؛ ISRCTN registry و پایگاه ثبت کارآزمایی‌های گروه استروک. هم‌چنین فهرست منابع کارآزمایی‌های مرتبط را غربالگری کردیم، با نویسندگان کارآزمایی‌ها تماس گرفتیم، پیگیری منابع مرتبط را انجام داده و با تولید کنندگان دستگاه‌ها و تجهیزات مرتبط تماس گرفتیم.
معیارهای انتخاب

کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده درباره داروهای ترومبولیتیک داخل وریدی یا درمان‌های داخل شریانی در افراد مبتلا به استروک ایسکمیک حادی که به محض بیدار شدن تظاهر می‌یابد.

گردآوری و تحلیل داده‌ها

دو نویسنده مرور معیارهای ورود را اعمال نموده، به استخراج داده‌ها، و ارزیابی کیفیت کارآزمایی‌ها و خطر سوگیری (bias) با استفاده از رویکرد درجه‌‏بندی توصیه‏، ارزیابی، توسعه و ارزشیابی (GRADE) پرداختند. ما هم داده‌های منتشر شده و هم داده‌های منتشر نشده را به دست آوردیم.

نتایج اصلی
یک کارآزمایی آزمایشی را با نه شرکت‌کننده وارد کردیم. این کارآزمایی یک کارآزمایی امکان‌سنجی (feasibility) بود که شامل شرکت‌کنندگان مبتلا به استروک با زمان شروع نامشخص و علائم پرفیوژن توموگرافی کامپیوتری بافت‌های ایسکمیک در معرض خطر انفارکتوس بود، که برای دریافت آلتپلاز (alteplase) (0.9 میلی‌گرم/کیلوگرم) یا دارونما (placebo) تصادفی‌سازی شدند. یک کارآزمایی به دلیل علائم اثربخشی در بازوی مداخله پیش از موعد به پایان رسید؛ ما این کارآزمایی را وارد نکردیم زیرا نتوانستیم داده‌های مربوط به بخشی از شرکت‌کنندگان مبتلا به بیداری با استروک را پس از درخواست این اطلاعات از طرف نویسندگان کارآزمایی به دست بیاوریم. شش کارآزمایی در حال انجام را شناسایی کردیم.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
شواهد به دست آمده از کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده برای توصیه به استفاده از درمان‌های کانالیزه کردن مجدد برای بیدار شدن با استروک کافی نبود. نتایج به دست آمده از کارآزمایی‌های در حال انجام به‌طور امیدوارکننده‌ای منجر به اثربخشی و ایمنی این روش‌ها خواهد شد.
خلاصه به زبان ساده

نقش درمان‌های برقراری مجدد جریان خون برای کسانی که با علائم استروک از خواب بیدار می‌شوند

سوال مطالعه مروری: آیا درمان‌هایی که به منظور بازکردن عروق خونی (درمان‌های کانالیزه کردن مجدد (recanalisation)) انجام می‌شود، به نفع افرادی است که با استروک بیدار می‌شوند؟

پیشینه: اکثر استروک‌ها ناشی از انسداد رگ‌های خونی در مغز هستند که توسط یک لخته خونی ایجاد می‌شوند (استروک ایسکمیک (ischaemic stroke))، که علت اصلی مرگ‌ومیر و ناتوانی هستند. درمان برای بازکردن عروق خونی (مانند داروهای حل کننده لخته خونی یا دستگاه‌هایی برای برداشتن لخته‌های خون) ممکن است ریکاوری پس از استروک ایسکمیک را، در صوتی که جریان خون به سرعت بازیابی شود، بهبود ببخشد.

تقریبا یک مورد از هر پنج مورد استروک حین خواب رخ می‌دهد (بیداری با استروک). افرادی که با استروک بیدار می‌شوند به‌طور مرسوم برای درمان کانالیزه کردن مجدد مناسب نیستند زیرا زمان شروع استروک نامشخص است. با این حال، برخی از مطالعات نشان می‌دهند که درمان‌های کانالیزه کردن مجدد ممکن است به نفع این افراد است.

تاریخ جست‌وجو: ما به جست‌وجو برای یافتن کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده (نوعی آزمایش که در آن افراد به صورت تصادفی به یک یا چند گروه درمان اختصاص داده می‌شوند) تا 9 ژانویه 2018 پرداختیم.

ویژگی‌های مطالعه: ما یک کارآزمایی را با نه شرکت‌کننده وارد کردیم که در آن افراد برای دریافت درمان کانالیزه کردن مجدد یا دارونما (placebo) (درمان ساختگی) تصادفی‌سازی شدند. این کارآزمایی یک مطالعه امکان‌سنجی برای پرفیوژن ترومبولیز با کمک توموگرافی کامپیوتری در افرادی بود که مبتلا به استروک با زمان آغاز نامشخص بودند.

نتایج کلیدی: شواهد کافی برای تعیین اینکه درمان کانالیزه کردن مجدد باعث بهبود پیامد در افرادی می‌شود که با استروک بیدار می‌شوند وجود ندارد. شش کارآزمایی در حال انجام وجود دارد که اگر کامل شوند ممکن است به مرور ما کمک کنند.

کیفیت شواهد: پائین. داده‌های کافی برای ارزیابی تاثیر درمان وجود نداشت.


(908 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (69 دریافت)    

پذیرش: 1396/10/19 | انتشار: 1397/5/30