جلد 2018 -                   جلد 2018 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emma A Amissah, Julie Brown, Jane E Harding. Carbohydrate supplementation of human milk to promote growth in preterm infants. 3 2018; 2018
URL: http://cochrane.ir/article-1-2184-fa.html
پیشینه
نوزادان پره‌ترم با کمبود ذخیره گلیکوژن به دنیا می‌آیند و نیاز به مصرف گلوکز بالاتری دارند تا با سرعت رشد جنین مطابقت یابند. به رغم منافع بی‌شمار شیر مادر برای نوزادان پره‌ترم، ممکن است نیازهای نوزادانی را که به سرعت رشد می‌کنند به اندازه کافی برآورده نکند. مکمل شیر مادر با کربوهیدرات ممکن است به این امر کمک کند. با این حال، در مورد ارزیابی منافع یا آسیب‌های مکمل کربوهیدرات شیر مادر به منظور افزایش رشد نوزادان پره‌ترم با کمبود داده مواجه هستیم. این به‌روزرسانی 2018 از یک مرور کاکرین است که نخستین بار در سال 1999 منتشر شد.
اهداف
تعیین اینکه آیا تغذیه نوزادان پره‌ترم با شیر مادر غنی شده با کربوهیدرات در مقایسه با شیر مادر غنی نشده، رشد، ترکیب بدنی و پیامدهای قلبی متابولیکی و تکامل رشد عصبی را بدون اثرات جانبی قابل توجه بهبود می‌بخشد.
روش های جستجو
ما از استراتژی جست‌وجوی استاندارد گروه مرور نوزادان در کاکرین برای جست‌وجو در پایگاه ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل شده کاکرین (CENTRAL ؛Cochrane Central Register of Controlled Trails، شماره 8، 2017)؛ MEDLINE via PubMed (از 1966 تا 21 فوریه 2018)؛ Embase (از 1980 تا 21 فوریه 2018) و (CINAHL) Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature (از 1982 تا 21 فوریه 2018) استفاده کردیم. ما هم‌چنین پایگاه‌های اطلاعاتی کارآزمایی‌های بالینی، مجموعه مقالات کنفرانس‌ها و فهرست منابع مقالات بازیابی شده را برای یافتن کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده (RCTs ؛randomised controlled trails) و کارآزمایی‌های شبه‌تصادفی‌سازی شده جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های کنترل شده منتشر شده و منتشر نشده در صورتی برای ورود مناسب بودند که از روش‌های تصادفی‌سازی یا شبه‌تصادفی‌سازی شده برای تخصیص نوزادان پره‌ترم تغذیه کننده با شیر مادر در بیمارستان به دریافت مکمل یا عدم دریافت مکمل با کربوهیدرات اضافی استفاده می‌کردند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم داده‌ها را خلاصه کرده و کیفیت کارآزمایی و کیفیت شواهد را در سطح پیامد با استفاده از روش درجه‌بندی توصیه‌ها، ارزیابی، ارتقا و بررسی (GRADE ؛Grading of Recommendations Assessment, Development and Evaluation) ارزیابی کردند. ما برای انجام متاآنالیز (meta‐analyses) با استفاده از خطر نسبی (RRs) برای داده‌های دوتایی و میانگین تفاوت (MDs) برای داده‌های پیوسته، به ترتیب با 95% فاصله اطمینان (CI) آنها برنامه‌ریزی کردیم. ما قصد داریم از یک مدل اثر ثابت استفاده کنیم و علل بالقوه ناهمگونی را از طریق تجزیه‌و‌تحلیل حساسیت بررسی کنیم. ما برای کسب اطلاعات بیشتر با نویسندگان مطالعه تماس گرفتیم.
نتایج اصلی
یک کارآزمایی کورسازی نشده، شبه‌تصادفی‌سازی شده و کنترل شده (RCT) که به ارزیابی اثرات مکمل کربوهیدرات شیر مادر به شکل پره‌بیوتیک در 75 نوزاد پره‌ترم پرداخته بودند، برای ورود به این مرور مناسب بودند. ما دو مقاله را از همان کارآزمایی شناسایی کردیم، که روش‌های مختلفی را در مورد کورسازی و تصادفی‌سازی گزارش کردند. نویسندگان مطالعه تایید کرده‌اند که این نشریات مربوط به یک کارآزمایی است، اما هنوز مشخص نیست که کدام روش صحیح است.
ما قادر به انجام مجدد تجزیه‌و‌تحلیل از داده‌های ارائه شده نبودیم. در 30 روزه‌گی، میانگین وزن نوزادان پره‌ترم در کارآزمایی در گروه غنی شده با کربوهیدرات پره‌بیوتیک بیش‌تر از گروه بدون غنی‌سازی بود (MD: 160.4گرم؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 12.4 تا 308.4 گرم؛ 1 RCT؛ 75 = N؛ شواهد با کیفیت بسیار پایین). ما شواهدی را مبنی بر تفاوت واضح در خطر عدم تحمل تغذیه (RR: 0.64؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.36 تا 1.15؛ 1 RCT؛ 75 = N نوزاد؛ شواهد با کیفیت بسیار پایین) یا انتروکولیت نکروزان (NEC) (RR: 0.2؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.02 تا 1.3؛ 1 RCT؛ 75 = N نوزاد؛ شواهد با کیفیت بسیار پایین) بین گروه غنی شده با پره‌بیوتیک و گروه غنی‌نشده نیافتیم.
طول مدت بستری در بیمارستان در گروه پره‌بیوتیک کمتر از گروه کنترل بود؛ به ترتیب در میانه (محدوده) 16 (9 تا 45) روز (95% فاصله اطمینان (CI): 15.34 تا 24.09) و 25 (11 تا 80) روز (95% فاصله اطمینان (CI): 25.52 تا 34.39). هیچ داده دیگری برای ارزیابی اثرات مکمل کربوهیدرات بر رشد کوتاه‌مدت و بلندمدت، شاخص توده بدنی، ترکیب بدنی و پیامدهای تکامل رشد عصبی یا قلبی – متابولیک وجود نداشت.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
ما شواهد کافی را در مورد اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت دریافت مکمل کربوهیدرات با شیر مادر در نوزادان پره‌ترم نیافتیم. تنها کارآزمایی انتخاب شده در این مرور، شواهد با کیفیت بسیار پایینی را ارائه داد و نویسندگان مطالعه اطلاعات نامطمئنی را درباره روش‌ها و تجزیه‌و‌تحلیل مطالعه ارائه کردند. کاربرد این شواهد ممکن است محدود شود زیرا محققان نمونه کوچکی را از نوزادان پره‌ترم از یک مرکز واحد انتخاب کردند. با این حال، پیامدهای ارزیابی شده در تمام نوزادان پره‌ترم شایع هستند و این کارآزمایی امکان استفاده از مکمل پره‌بیوتیک کربوهیدرات را در کشورهای با درآمد بالا و متوسط نشان می‌دهد.
در کارآزمایی‌های بعدی باید ایمنی و اثربخشی انواع مختلف مکمل‌های کربوهیدرات و غلظت‌های آنها برای نوزادان پره‌ترم تغذیه کننده با شیر مادر ارزیابی شود. اگر چه مکمل پره‌بیوتیک کربوهیدرات در نوزادان پره‌ترم در حال حاضر یک موضوع برای تحقیق فعال است، ما پیش‌بینی نمی‌کنیم که کارآزمایی‌های بیش‌تری باید درباره کربوهیدرات‌های قابل هضم انجام شود، زیرا در حال حاضر به عنوان بخشی از غنی‌سازهای مواد مغذی (چند ماده مغذی) شیر مادر استفاده می‌شود. از این رو ما قصد نداریم که نسخه‌های به‌روزرسانی شده بیشتری را درباره این مرور منتشر کنیم.
خلاصه به زبان ساده
مکمل کربوهیدرات شیر مادر برای افزایش رشد نوزادان پره‌ترم
سوال مطالعه مروری
 
آیا افزودن کربوهیدرات اضافی به شیر مادر برای تغذیه نوزادان پره‌ترم در مقایسه با اضافه نکردن کربوهیدرات اضافی بدون اینکه باعث اثرات جانبی قابل‌توجهی شود، منجر به بهبود رشد، چربی بدن، چاقی، مشکلات قلبی، قند خون بالا و رشد مغز می‌شود؟

پیشینه
مصرف نکردن کربوهیدرات کافی در نوزادان پره‌ترم ممکن است منجر به رشدونمو ضعیف شود. شیر مادر بهترین غذا برای نوزادان پره‌ترم است، اما تغذیه آنها فقط با شیر مادر ممکن است از نظر تغذیه‌ای ناکافی باشد. اضافه کردن کربوهیدرات به شیر مادر ممکن است به رشدونمو نوزادان کمک کند. با این حال، داده‌های کافی در مورد ارزیابی منافع و آسیب‌های افزودن کربوهیدرات به شیر مادر برای افزایش/ارتقای رشد نوزادان پره‌ترم یافت نشد.

ویژگی‌های مطالعه
 
ما یک کارآزمایی را شامل 75 کودک پره‌ترم با شواهد دارای کیفیت بسیار پایین در مورد اثرات افزودن پره‌بیوتیک اضافی (یک نوع کربوهیدرات) به شیر مادر در نوزادان پره‌ترم یافتیم. انتشار دوم توسط نویسندگان همان مطالعه روش‌های مختلفی را در رابطه با کورسازی و تصادفی‌سازی کارآزمایی گزارش کردند. نویسندگان مطالعه تایید کرده‌اند که این مقاله‌ها همان کارآزمایی را توصیف می‌کنند اما هنوز مشخص نیست که کدام روش دقیق است. ما قادر به انجام مجدد تجزیه‌و‌تحلیل داده‌های ارائه شده نبودیم. این جست‌وجو تا فوریه 2018 به‌روز است.

نتایج اصلی
مکمل پره‌بیوتیک کربوهیدرات میانگین وزن نوزادان پره‌ترم را در روز سی‌ام افزایش داد و باعث شد که در مقایسه با گروه کنترل مدت کوتاه‌تری را در بیمارستان بستری شوند. هیچ شواهدی تفاوت روشنی را از نظر خطر عدم تحمل تغذیه یا انتروکولیت نکروزان بین گروه‌های غنی‌شده یا غنی‌نشده با پره‌بیوتیک نشان نداد. هیچ داده دیگری برای نشان دادن اثرات افزودن کربوهیدرات اضافی به شیر مادر در رشد کوتاه‌مدت و بلندمدت، چربی بدن، چاقی، رشد مغز و مشکلات قلبی وجود نداشت.

نتیجه‌گیری‌ها
شواهدی مبنی بر اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت اضافه کردن کربوهیدرات اضافی به شیر مادر در نوزادان پره‌ترم وجود ندارد. این مرور سیستماتیک، شواهدی با کیفیت بسیار پایین را در مورد اثرات افزودن کربوهیدرات‌های پره‌بیوتیک به شیر مادر در نوزادان پره‌ترم، همراه با عدم اطمینان در مورد روش‌ها و تجزیه‌و‌تحلیل را نشان داد. کارآزمایی واحد شامل نمونه کوچکی از نوزادان پره‌ترم ایرانی بود و بنابراین ممکن است شواهد غیرقابل تعمیم باشند. با این حال، پیامدهای ارزیابی شده، برای همه نوزادان پره‌ترم شایع است و کارآزمایی نشان می‌دهد که اضافه کردن کربوهیدرات پره‌بیوتیک به شیر انسان در کشورهای در حال توسعه امکان‌پذیر است. تحقیقات بیش‌تری برای ارزیابی منافع و آسیب‌های انواع و غلظت‌های مختلف مکمل‌های کربوهیدرات به شیر انسان برای نوزادان پره‌ترم مورد نیاز است. در حال حاضر، مکمل کربوهیدرات قابل هضم برای نوزادان پره‌ترم به عنوان یک عنصر تقویتی شیر شامل چند ماده مغذی فراهم می‌شود. از این رو ما قصد نداریم به‌روزرسانی‌های بیشتر این مرور را منتشر کنیم.

(845 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (48 دریافت)    

پذیرش: 1396/12/2 | انتشار: 1397/6/1