جلد 2018 -                   جلد 2018 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Celeste E Naude, Marianne E Visser, Kim A Nguyen, Solange Durao, Anel Schoonees. Effects of total fat intake on bodyweight in children. 3 2018; 2018
URL: http://cochrane.ir/article-1-1905-fa.html
پیشینه
به‌عنوان بخشی از تلاش‌ها برای پیش‌گیری از اضافه‌وزن و چاقی دوران کودکی، ما نیاز به درک رابطه بین کل چربی مصرفی و چربی بدن در کودکان به‌طور‌کلی سالم داریم.
اهداف
ارزیابی اثرات و ارتباطات چربی کل مصرفی بر میزان وزن و چربی بدن در کودکان و نوجوانانی که قصد از‌دست دادن وزن ندارند.
روش های جستجو
برای این به‌روز‌رسانی ما در استراتژی جست‌وجوی قبلی تجدید‌نظر کردیم و آن را در طول تمام سال‌ها در کتابخانه کاکرین؛ (Ovid) MEDLINE؛ MEDLINE (PubMed) و (Ovid) Embase (تا 23 می 2017) اجرا کردیم. هیچ محدودیت وضعیت انتشار و زبانی اعمال نشد. ما پلت‌فرم بین‌المللی ثبت کارآزمایی‌های بالینی سازمان جهانی بهداشت (World Health Organization International Clinical Trials Registry Platform) و ClinicalTrials.gov را برای مطالعات در‌حال‌انجام و منتشر‌نشده (5 جون 2017) جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
ما کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده (RCTs ؛randomised controlled trails) را در کودکان 24 ماهه تا 18 ساله، با یا بدون عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی و عروقی (cardiovascular disease)، تصادفی‌سازی شده به چربی کم‌تر (30% یا کم‌تر از انرژی کل (TE)) نسبت به رژیم چربی متوسط یا معمول (بیش‌تر از 30% TE)، بدون قصد کاهش وزن، بازیابی کرده و بعد از حداقل 6 ماه میزان وزن یا چربی بدن را ارزیابی کردیم. ما مطالعات هم‌گروهی آینده‌نگر (prospective cohort studies) را درصورتی بازیابی کردیم که چربی کل مصرفی پایه را به وزن یا چربی بدن بعد از حداقل 12 ماه مرتبط کردند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
ما داده‌های مربوط به شرکت‌کنندگان، مداخلات و مواجهه‌ها، کنترل‌ها و پیامد‌ها، و ویژگی‌های کیفیت مطالعات هم‌گروهی یا کارآزمایی، هم‌چنین داده‌های مربوط به تعدیل‌کننده‌های اثرات بالقوه، را استخراج کردیم، و خطر سوگیری (risk of bias) را برای تمام مطالعات بازیابی‌شده ارزیابی کردیم. ما وزن بدن و پیامد‌های سطح چربی خون را در 6 ماه، 6 تا 12 ماه، 1 تا 2 سال، 2 تا 5 سال و بیش‌تر از 5 سال برای RCTs؛ و برای مطالعات هم‌گروهی، بر مبنا‌ی 1 سال، 1 تا 2 سال، 2 تا 5 سال، 5 تا 10 سال و بیش‌تر از 10 سال استخراج کردیم. ما برای انجام متاآنالیزهای (meta-analyses) اثرات تصادفی با زیرگروه مربوطه و تجزیه‌و‌تحلیل‌های حساسیت و نمودار قیفی (funnel plot) تا جایی که داده‌ها اجازه می‌دادند، برنامه‌ریزی کردیم.
نتایج اصلی
ما 24 مطالعه را متشکل از 3 RCT گروه موازی (n= 1054 تصادفی‌سازی‌شده) و 21 مطالعه هم‌گروهی تحلیلی آینده‌نگر (حدود 25,059 کودک تکمیل‌شده) بازیابی کردیم.23 مطالعه در کشورهای با درآمد بالا انجام شد. هیچ متاآنالیزی امکان‌پذیر نبود، زیرا فقط یک RCT پیامد یکسان را در هر محدوده زمانی برای تمام پیامدها گزارش کرد، و مطالعات هم‌گروهی برای ترکیب بسیار ناهمگن بودند.
اثرات مشاوره رژیم غذایی برای کاهش چربی کل مصرفی از RCTها
2 مطالعه کودکان 4 تا 11 سال و 1/3 کودکان 12 تا 13 سال را وارد کردند. مداخلات ترکیبی بود از مشاوره‌های فردی و گروهی، و جلسات آموزشی در کلنیک‌ها، مدارس و خانه‌ها، که توسط مشاوران رژیم غذایی و متخصصان تغذیه، رفتارگرایان یا آموزش‌دیدگان، تحت نظارت معلمان ارائه شد. نگرانی‌ها درمورد ناهمگنی و گزارشات ضعیف اعتماد ما را به یافته‌هایمان محدود کرد. به‌علاوه، گنجانده‌شدن کودکان هیپوکلسترومی (hypercholesteraemic) در 2 کارآزمایی، نگرانی‌ها را درمورد کاربردی بودن نتایج آن افزایش داد.
1 مطالعه از مشاوره رژیم غذایی برای کاهش چربی کل مصرفی نشان‌داد که مداخله ممکن است در مقایسه با رژیم معمولی در 12 ماه هیچ تفاوتی یا تفاوت ناچیزی در وزن ایجاد کند (میانگین تفاوت (MD): Kg -0.50؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 1.78- تا 0.78؛ n= 620؛ شواهد با کیفیت پایین) و در 3 سال (Kg -0.60 :MD؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 2.39- تا 1.19؛ n= 612؛ شواهد با کیفیت پایین). آموزش ارائه‌شده به‌عنوان 1 برنامه تحصیلی کلاسی احتمالا BMI بچه‌ها را در 17 ماه کاهش داده‌ است (MD: 1.5- وزن به کیلوگرم بر قد به متر به توان 2 (kg/m2)؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 2.45- تا 0.55-؛ 1 RCT؛ n= 191؛ شواهد با کیفیت متوسط). در پیگیری‌های طولانی‌تر، اثرات کوچک‌تر بودند (5 سال: kg/m2 0 :MD؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.63- تا 0.63؛ n= 541؛ 7 سال؛ kg/m2 -0.10 :MD؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.75- تا 0.55؛ n= 576؛ شواهد با کیفیت پایین).
مشاوره رژیم غذایی احتمالا کلسترول کل (total cholesterol) را در 12 ماه در مقایسه با گروه کنترل اندکی کاهش داده (MD: 0.15- میلی مول بر لیتر (mmol/L)؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.24- تا 0.06-؛ 1 RCT؛ n= 618؛ شواهد با کیفیت متوسط) اما ممکن است در دوره‌های طولانی‌تر هیچ تفاوتی یا تفاوت ناچیزی ایجاد کند. مشاوره رژیم غذایی احتمالا اندکی کلسترول (LDA) لیپوپروتئین با چگالی کم (low‐density lipoprotein) را در 12 ماه (mmol/L -0.12 :MD؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.20- تا 0.04-؛ 1 RCT؛ n= 618؛ شواهد با کیفیت متوسط) و در 5 سال (​MD: 0.09-؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.17- تا 0.01-؛ 1 RCT؛ n= 623؛ شواهد با کیفیت متوسط)، در مقایسه با گروه کنترل کاهش داده‌است. مشاوره رژیم غذایی احتمالا هیچ تفاوتی یا تفاوت ناچیزی در HDL-C در 12 ماه ایجاد کرده‌است (mmol/L -0.03 :MD؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.08- تا 0.02؛ 1 RCT؛ n= 618؛ شواهد با کیفیت متوسط)، و در 5 سال (mmol/L -0.01 :MD؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.06- تا 0.04؛ 1 RCT؛ n= 522؛ شواهد با کیفیت متوسط). به‌همین ترتیب، مشاوره احتمالا هیچ تفاوتی یا تفاوت ناچیزی در تری‌گلیسرید‌ها در کودکان در طول 12 ماه ایجاد کرده‌است (mmol/L -0.01 :MD؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.08- تا 0.06؛ 1 RCT؛ n= 618؛ شواهد با کیفیت متوسط). مصرف متوسط یا کم‌تر از معمول چربی ممکن است هیچ تفاوتی یا تفاوت ناچیزی در اندازه قد در 7 سال ایجاد کند (MD: 0.60- سانتیمتر(cm)؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 2.06- تا 0.86؛ 1 RCT؛ n= 577؛ شواهد با کیفیت پایین).
ارتباط بین چربی کل مصرفی، وزن و چربی بدن حاصل از مطالعات هم‌گروهی
بیش ‌از نیمی از تجزیه‌و‌تحلیل‌های هم‌گروهی که پیامد‌های اولیه را گزارش دادند، نشان‌دادند که با افزایش چربی کل مصرفی، میزان چربی بدن ممکن است در همان مسیر حرکت کند. بااین‌حال، روش‌های ناهمگون و گزارش‌دهی در سراسر مطالعات هم‌گروهی و شواهد عمدتا با کیفیت خیلی پایین، نتیجه‌گیری‌های ثابت را دشوار می‌سازد و روابط واقعی ممکن است به‌طور قابل توجهی متفاوت باشند.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
ما نتوانستیم به نتیجه‌گیری‌های ثابتی دست‌یابیم. شواهد محدود حاصل از 3 کارآزمایی با کودکان تصادفی‌سازی‌شده برای مشاوره رژیم غذایی یا آموزش برای کاهش چربی کل مصرفی (30% یا کم‌تر TE) نسبت به رژیم چربی متوسط یا معمول اما بدون قصد کاهش وزن، کاهش اندک در شاخص توده بدنی (body mass index)، کلسترول کل و LDL را در برخی موارد با مصرف چربی کمتر نسبت به گروه کنترل نشان داد. اثرات ثابت روی وزن، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا اندازه قد وجود نداشت. ارتباطات در مطالعات هم‌گروهی که مربوط به چربی کل مصرفی برای اندازه‌گیری‌های بعدی چربی بدن در کودکان بود متناقض و کیفیت این شواهد غالبا بسیار پایین بود. اکثر مطالعات در کشورهای با درآمد بالا انجام شده و ممکن است در محیط‌های با درآمد متوسط و پایین کاربرد نداشته باشد. انجام مطالعات بلندمدت و با کیفیت بالا لازم است، که شامل جمعیت‌های با درآمد متوسط و پایین برای مشاهده هر دو مورد منافع و معایب احتمالی باشد.
خلاصه به زبان ساده
اثر کاهش میزان چربی مصرفی بر وزن بدن در کودکان
سوال مطالعه مروری
رابطه بین میزان چربی که یک کودک می‌خورد با چربی بدن و وزن‌ آن‌ها چیست؟

پیشینه
به منظور تلاش جهت جلوگیری بهتر افراد از اضافه‌وزن و چاقی داشتن، ما نیاز داریم به این‌که بفهمیم مقدار ایده‌آل چربی کل در رژیم غذایی ما باید چقدر باشد و به‌خصوص این‌که این میزان چطور با وزن و چربی بدن ارتباط دارد. این رابطه در کودکان نسبت به بزرگسالان متفاوت است، زیرا کودکان هنوز در حال رشدونمو هستند.

ویژگی‌های مطالعه
این مطالعه مروری اثرات مصرف کم‌تر چربی را بر وزن و چربی بدن در کودکان سالم بین 2 تا 18 سال بررسی کرد، که قصد کاهش وزن نداشتند. ما یک جست‌وجوی جامع برای مطالعات تا ماه می 2017 انجام دادیم.

نتایج اصلی
ما 3 کارآزمایی تصادفی‌سازی‌ و کنترل‌شده را (کارآزمایی‌های بالینی که افراد به‌صورت تصادفی در یکی از 2 گروه یا بیش‌تر قرار می‌گیرند) یافتیم که در 1054 کودک در کشورهای با درآمد بالا (ثروتمند) انجام شد. 2 مطالعه کودکان 4 تا 11 سال و 1 مطالعه کودکان 12 تا 13 سال را وارد کردند. این مطالعات انواع مختلف مداخلات، شامل جلسات آموزشی یا مشاوره فردی و گروهی را بررسی کردند. این جلسات در کلنیک‌ها، مدارس و منازل به‌وسیله مشاوران رژیم غذایی، متخصصان تغذیه یا معلمان ارائه‌ شد. مداخلات مورد استفاده در این مطالعات برای کمک به کودکان برای مصرف کم‌تر چربی کل در رژیم غذایی آن‌ها (30% یا کم‌تر از انرژی کل روزانه آن‌ها) در‌نظر گرفته‌شد. این مداخلات با یک مصرف چربی متوسط یا معمول (بیش‌تر از 30% از انرژی کل روزانه آن‌ها) برای 1 تا 7 سال مقایسه شد. برخی از این نتایج نشان داد که مصرف چربی پایین‌تر ممکن است شاخص توده بدنی (BMI؛ اندازه‌گیری چربی بدن بر‌اساس قد و وزن) و سطح انواع مختلف کلسترول خون (چربی در خون) را در مقایسه با مصرف چربی بالاتر، کاهش دهد. بااین‌حال، این اثرات متنوع در طول زمان با برخی از نتایج نشان‌داد که مصرف چربی پایین‌تر ممکن است هیچ تفاوتی یا تفاوت ناچیزی ایجاد کند. شواهد یک کارآزمایی نشان داد که مصرف چربی پایین‌تر احتمالا هیچ تاثیری بر سطح یک نوع از کلسترول خون (به‌نام کلسترول- HDL) نداشته و ممکن است در مقایسه با مصرف چربی بالاتر بر اندازه قد هیچ تأثیری نداشته باشد. این شواهد لزوما برای تمام کودکان سالم کاربرد ندارد، زیرا 2 مطالعه در کودکان با افزایش سطوح کلسترول خون انجام شد.
ما هم‌چنین در 21 مطالعه تقریبا 25,059 کودک را بررسی کردیم که میزان مصرف چربی کودکان و وزن آن‌ها، BMI و دیگر سنجه‌های بدن در طول زمان مشاهده و اندازه‌گیری شده بود اما مستقیما تغییرات مصرف آن‌ها را بررسی نکردیم (این‌ها مطالعات هم‌گروهی نامیده‌می‌شوند). بیش از نیمی از این مطالعات هم‌گروهی که در مورد چربی بدن گزارش شده، نشان دادند که با افزایش چربی کل مصرفی، چربی بدن ممکن است در همان مسیر حرکت کند. بااین‌حال، نتایج در تمام این مطالعات متنوع بود و ما نتوانستیم نتیجه‌گیری‌های ثابتی داشته باشیم.

کیفیت شواهد
ما هیچ‌گونه شواهد با کیفیت بالا را برای پاسخ به این سوال پیدا نکردیم. شواهد حاصل از مطالعات هم‌گروهی معمولا با کیفیت بسیار پایین بودند، بنابراین ما در مورد این نتایج مطمئن نیستیم و نمی‌توانیم نتیجه‌گیری کنیم. برای 3 کارآزمایی تصادفی‌سازی‌ و کنترل‌شده، نتایجی که بیش@تر مورد‌علاقه ما بود، عموما از شواهد با کیفیت متوسط و پایین به دست آمده بودند. ما نتوانستیم هیچ نتیجه‌گیری درمورد کودکان در کشورهای با درآمد متوسط و پایین داشته‌باشیم، زیرا 23 مطالعه از 24 مطالعه در کشورهای با درآمد بالا انجام شده بود. مطالعات درازمدت و با کیفیت بالا‌تری و هم‌چنین شامل کودکان از محیط‌های با درآمد متوسط و پایین مورد نیاز است.

(820 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (58 دریافت)    

پذیرش: 1396/3/2 | انتشار: 1397/4/14