جلد 2016 -                   جلد 2016 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Qian Ren, Xiang Yan, YongNing Zhou, Wei Xin Li. Periodontal therapy as adjunctive treatment for gastric Helicobacter pylori infection. 3 2016; 2016
URL: http://cochrane.ir/article-1-1785-fa.html
پیشینه
تخمین زده می‌شود که هلیکوباکتر پیلوری حدود نیمی از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار داده و به‌عنوان عامل اصلی گاستریت مزمن و بیماری زخم پپتیک در نظر گرفته می‌شود. ریشه‌کن‌سازی عفونت هلیکوباکتر پیلوری باعث بهبود زخم و جلوگیری از عود، و کاهش بروز بیماری‌های معده مرتبط با H. Pylori می‌شود. مطالعات متعددی شواهدی ارائه کرده‌اند که حفره دهان می‌تواند یک مخزن بالقوه برای H. Pylori باشد. حضور H. Pylori دهانی ممکن است بر کارایی ریشه‌کنی درمان تأثیر بگذارد و به‌عنوان یک نیروی علیتی برای عود آن عمل کند. برعکس، محققان دیگر نشان داده‌اند که کلونیزاسیون و رشد H. Pylori بین حفره دهانی و معده متفاوت است. با توجه به بحث‌های باز در این موضوع، لازم است روشن شود که آیا درمان پریودنتال یک درمان کمکی مؤثر برای عفونت هلیکوباکتر پیلوری معده است.
اهداف
ارزیابی اثرات درمان پریودنتال به همراه درمان ریشه‌کنی در مقابل درمان ریشه‌کنی به‌تنهایی برای عفونت هلیکوباکتر پیلوری معده. هدف دوم این است که نرخ غیر عود را در پیگیری طولانی‌مدت در گروه‌های مختلف درمانی مقایسه کنند.
روش های جستجو
ما کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده (RCT) را با جست‌وجو در پایگاه ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل شده کاکرین (CENTRAL) (2015، شماره 8)، MEDLINE (از 1946 تا آگوست 2015)، EMBASE (از 1980 تا آگوست 2015)، و پایگاه اطلاعات منابع زیست-پزشکی چین (1978 تا آگوست 2015) شناسایی کردیم. ما همچنین هم ClinicalTrials.gov و پورتال WHO ICTRP را در اکتبر 2015 گشتیم. ما فهرست منابع مطالعات وارد‌شده را برای شناسایی کارآزمایی‌های مرتبط به‌صورت دستی جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌هایی که به مقایسه درمان پریودنتال همراه با درمان ریشه‌کنی با درمان ریشه‌کنی به‌تنهایی پرداخته بودند، بدون در نظر گرفتن زبان انتشار مقاله.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو مرورگر کارآزمایی‌هایی را انتخاب کردند که واجد معیارهای ورود بوده و جزئیات هر کدام از مطالعات را مستقل از هم استخراج کردند. داده‌ها با استفاده از مدل‌های fixed-effect و random-effects تجمیع شده و نتایج به صورت نسبت شانس (OR) با 95% فاصله اطمینان (CI)، براساس آنالیز intention-to-treat محاسبه شدند. با این حال، چون تفاوت اندکی در نتایج به دست آمده از این دو مدل دیده شد؛ ما فقط نتایج مدل fixed-effect را گزارش کردیم.
نتایج اصلی
ما 7 RCT کوچک را که شامل 691 شرکت‌کننده 17 تا 78 سال بودند، در متا آنالیزمان وارد کردیم. نتایج اولیه نشان دادند درمان پریودنتال همراه با درمان ریشه‌کنی H. Pylori میزان ریشه‌کنی H. Pylori معده را در مقایسه با ریشه‌کنی به تنهایی، در افراد مبتلا به عفونت H. Pylori افزایش می‌دهد (OR: 2.15؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 1.47 تا 3.14؛ P < 0.0001). علاوه براین، درمان پریودنتال مزایایی در ریشه‌کنی طولانی‌مدت H. Pylori معده دارد. پس از ریشه‌کنی H. Pylori، نرخ غیر عود عفونت H. Pylori معده در میان شرکت‌کنندگان درمان‌شده با درمان پریودنتال در مقایسه با کسانی که فقط درمان ریشه‌کنی دریافت کردند، افزایش یافت (OR: 3.60؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 2.11 تا 6.15؛ P < 0.00001). براساس رویکرد GRADE (نظام درجه‌بندی کیفیت شواهد و قدرت توصیه‌ها)، کیفیت کلی شواهد برای نرخ ریشه‌کنی H. Pylori معده، متوسط و برای نرخ غیر عود عفونت H. Pylori معده، پائین بود.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
به‌طور کلی، درمان پریودنتال می‌تواند کارآیی ریشه‌کن‌سازی H. Pylori و میزان غیر عود H. Pylori معده را افزایش دهد. با توجه به تعداد محدود و کیفیت مطالعات موجود، لازم است که RCTهای به خوبی طراحی‌شده، چند‌مرکزی و در مقیاس بزرگ به‌منظور تعیین اثرات درمان پریودنتال در ریشه‌کن کردن H. Pylori معده و سرکوب عود این باکتری در معده انجام شود.
خلاصه به زبان ساده
بهداشت دهان علاوه بر درمان دارویی برای ریشه‌کنی هلیکوباکتر پیلوری
پیشینه
هلیکوباکتر پیلوری، یک باکتری است که عامل اصلی التهاب درازمدت و زخم‌های معده محسوب می‌شود و تحقیقات نیز آن را به بیماری‌هایی مانند سرطان معده و گره‌های لنفاوی مرتبط کرده است. در سطح جهان، این باکتری حدود نیمی از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای از بین بردن عفونت H. Pylori و جلوگیری از عود آن، پزشکان می‌توانند ترکیب‌های مختلف داروها را، از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها و مهارکننده‌های پمپ پروتون (که باعث کاهش تولید اسید معده می‌شوند) استفاده کنند. این روش به‌عنوان درمان ریشه‌کنی شناخته می‌شود. با این حال، H. Pylori همچنین ممکن است در داخل دهان قرار داشته باشد و محققان نمی‌دانند آیا حضور یا عدم‌حضور آن در دهان، اثرات درمان ریشه‌کنی آن را در معده تغییر می‌دهد یا خیر. با توجه به این بحث باز، لازم است روشن شود که آیا درمان پریودنتال یک درمان موثر اضافی برای عفونت H. Pylori معده است و این‌که آیا استفاده از آن در کنار درمان ریشه‌کنی می‌تواند در مقایسه با درمان ریشه‌کنی به‌تنهایی، از عود عفونت بهتر جلوگیری کند. درمان پریودنتال شامل روش‌هایی است که برای حمایت از سلامت ساختاری در دهان که از دندان‌ها پشتیبانی می‌کند، مانند استخوان فک و لثه‌ها، انجام می‌شود. این روش‌ها شامل آموزش بهداشت دهان، مسواک زدن، استفاده از دهانشویه و حذف حرفه‌ای پلاک دندانی و تارتار از دندان و خط لثه است. این خلاصه از مرور کاکرین نشان دهنده چیزی است که ما در مورد مزایا و عوارض درمان پریودنتال به عنوان درمان همراه برای عفونت H. Pylori در معده در بزرگسالان می‌دانیم.

ویژگی‌های مطالعه
پس از جست‌وجو برای یافتن همه مطالعات مرتبط تا آگوست 2015، ما 7 کارآزمایی تصادفی‌سازی‌ و کنترل‌شده کوچک (به‌عنوان مطالعاتی با بالاترین کیفیت طراحی شناخته شدند) را با 691 شرکت‌کننده 17 تا 78 سال پیدا کردیم.

نتایج اصلی
نتایج نشان می‌دهند که درمان پریودنتال به‌عنوان درمان کمکی مزایایی در ریشه‌کنی H. Pylori معده در دوره‌های پیگیری کوتاه‌مدت و بلندمدت دارند. میزان ریشه‌کنی (کاهش شیوع H. Pylori در معده تا محدوده نرمال) و عدم عود (نسبت شرکت‌کنندگانی که پس از ریشه‌کنی موفقیت‌آمیز بدون H. Pylori معده باقی می‌مانند)، در افراد دریافت‌کننده درمان پریودنتال همراه با درمان ریشه‌کنی، در مقایسه با افرادی که درمان ریشه‌کنی را به‌تنهایی دریافت کردند، بیشتر بود.

کیفیت شواهد
از آن‌جایی که بسیاری از شرکت‌کنندگان یا کارآزمایی‌های موجود در تجزیه‌و‌تحلیل‌های ما وارد نشدند، ما نمی‌توانیم در مورد استفاده از درمان پریودنتال برای همه بیماران مبتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری معده در عمل بالینی به‌طور کلی نتیجه‌گیری کنیم.
بر اساس نتایج این مرور، انجام کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده در مقیاس بزرگ برای مقایسه درمان پریودنتال به همراه درمان ریشه‌کنی با درمان ریشه‌کنی تنها، به‌منظور ایجاد شواهد قوی در مورد استفاده از درمان پریودنتال به‌عنوان یک درمان اضافی برای بیماران مبتلا به بیماری‌های معده ناشی از H. پیلوری مفید خواهد بود.
(952 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (52 دریافت)    

پذیرش: 1394/10/23 | انتشار: 1394/11/18