جلد 2017 -                   جلد 2017 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Peter O Okebukola, Sonal Kansra, Joanne Barrett. Vitamin E supplementation in people with cystic fibrosis. 3 2017; 2017
URL: http://cochrane.ir/article-1-1740-fa.html
پیشینه
افراد مبتلا به فیبروز کیستیک (cystic fibrosis) در معرض خطر بالای کمبود ویتامین‌های محلول در چربی (fat-soluble) از جمله ویتامین E هستند. کمبود ویتامین E می‌تواند میزبان شرایطی مثل کم‌خونی همولیتیک (haemolytic anaemia)، آتاکسی مخچه (cerebellar ataxia) و مشکلات شناختی (cognitive difficulties) شود. مکمل‌یاری با ویتامین E با هدف بهبود این کمبود به‌طور گسترده‌ای در درمان فیبروز کیستیک توصیه می‌شود. این مطالعه نسخه به‌روز‌شده از این مطالعه مروری است.
اهداف
تعیین اثرات هر سطحی از مکمل‌یاری با ویتامین E بر فراوانی اختلالات ناشی از کمبود ویتامین E در افراد مبتلا به فیبروز کیستیک.
روش های جستجو
ما در پایگاه ثبت کارآزمایی‌های گروه فیبروز کیستیک کاکرین جست‌وجو کردیم. ما همچنین برای دستیابی به کارآزمایی‌های بالینی که در طول جست‌وجو در پایگاه‌های ثبت کارآزمایی‌ها شناسایی نشدند، در پایگاه‌های ثبت کارآزمایی‌ بین‌المللی‌جست‌وجو کردیم.
تاریخ آخرین جست‌وجو در پایگاه‌های ثبت: 10 اکتبر 2016
تاریخ آخرین جست‌وجو در پایگاه‌های ثبت بین‌المللی کارآزمایی‌ها: 15 فوریه 2017
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده و کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و شبه‌تصادفی‌شده‌ای که به مقایسه هرگونه آماده‌سازی مکمل‌یاری با‌ ویتامین E با دارونما (placebo) یا عدم مکمل‌یاری‌، بدون توجه به دوز یا طول دوره مکمل‌یاری‌ پرداخته بودند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور، داده‌های پیامدی به‌دست آمده را از هر مطالعه (اطلاعات منتشرشده) استخراج کرده و خطر سوگیری (bias) هر یک از مطالعات واردشده را به مطالعه مروری ارزیابی کردند.
نتایج اصلی
4 مطالعه با مجموعا 141 شرکت‌کننده وارد این مطالعه مروری شدند. 2 مطالعه از این مطالعات روی کودکان (6 ماهه تا 14.5 ساله) به اجرا درآمدند، و 2 مطالعه دیگر سن شرکت‌کنندگان را به‌طور خاص تعیین نکردند. همه مطالعات از فرمولاسیون‌ و دوزهای متفاوتی از ویتامین E برای دوره‌های متفاوتی از درمان (10 روز تا 6 ماه) استفاده کردند. 2 مطالعه مکمل‌ محلول در چربی و همچنین فرمولاسیون‌های محلول در آب (water-soluble) را با عدم مکمل‌یاری در بازوهای متفاوتی از همان مطالعه مقایسه کردند. مطالعه سوم یک فرمول محلول در آب را با یک دارونما مقایسه کرده بود؛ و در مطالعه چهارم یک فرمولاسیون محلول در چربی از ویتامین E در مقابل دارونما مورد ارزیابی قرار گرفت.
در 1 ماه، 3 ماه و 6 ماه، ویتامین E محلول در آب به‌طور معنی‌داری سطوح ویتامین E سرم را در مقایسه با گروه کنترل افزایش داده بود: در 1 ماه، 2 مطالعه، اختلاف میانگین (MD): 17.66 (95% فاصله اطمینان (CI): 10.59 تا 24.74)؛ در 3 ماه، 1 مطالعه، MD: 11.61 (95% فاصله اطمینان (CI): 4.77 تا 18.45)؛ و در 6 ماه، 1 مطالعه، MD: 19.74 (95% فاصله اطمینان (CI): 13.48تا 26.00) است. در 1 ماه، ویتامین E محلول در چربی به‌طور معنی‌داری سطوح ویتامین E سرم را در مقایسه با گروه کنترل بهبود داده بود: 1 ماه، 2 مطالعه، MD: 13.59 (95% فاصله اطمینان (CI): 9.52 تا 17.66). یافته‌های 3 ماهه نامشخص (imprecise) بودند؛ 1 مطالعه؛ MD: 6.40 (95% فاصله اطمینان (CI): 1.45 - تا 14.25).
هیچ‌یک از مطالعات پیامدهای اولیه مطالعه مروری را مربوط به نسبت چربی کل ویتامین E یا میزان بروز اختلالات ناشی از کمبود خاص ویتامین E، یا پیامدهای ثانویه مربوط به عملکرد ریه یا کیفیت زندگی گزارش نکردند. فقط 1 مطالعه، با مقایسه ویتامین E محلول در آب با دارونما، پیامد ثانویه مربوط به رشد و وضعیت تغذیه‌ای (وزن) را گزارش کرد، اما نتایج به دست آمده به دلیل عدم دقت (imprecision) در تخمین اثر، نامطمئن هستند.
جزییات محدودی در مورد تصادفی‌سازی و کورسازی در مطالعات وارد شده وجود داشت که این امر مبنای کیفیت شواهد را برای این مطالعه مروری به خطر می‌اندازد. همچنین ترکیب ناهمگون فرمولاسیون‌ها با قابلیت‌های زیستی متنوع (biovailabilities) در میان این مطالعات، قابلیت تعمیم این داده‌ها را به جمعیت گسترده‌ای از مبتلایان به فیبروز کیستیک محدود می‌کند.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
مکمل‌یاری با ویتامین E موجب بهبود سطوح ویتامین E در افراد مبتلا به فیبروز کیستیک می‌شود؛ اگر چه مطالعات ممکن است در معرض خطر سوگیری (bias) قرار داشته باشند. برای انجام هرگونه نتیجه‌گیری درباره سایر منافع حاصل از این روش درمانی، هیچ داده‌ای در مورد سایر پیامدهای موردنظر در دسترس نبود.
در آینده، انجام مطالعات وسیع‌تری موردنیاز هستند، به‌ویژه در افرادی که در حال حاضر با آنزیم‌های پانکراس با پوشش روده‌ای (enteric-coated pancreatic enzymes) درمان و با ویتامین E مکمل‌یاری می‌شوند؛ تا در این افراد سنجه‌های پیامدی خاص بیشتری از جمله وضعیت ویتامین E، عملکرد ریه و وضعیت تغذیه‌ای مورد بررسی قرار گیرند. مطالعات آینده همچنین می‌توانند دوز مطلوب ویتامین E مورد نیاز را برای دست‌یابی به حداکثر اثربخشی بالینی بررسی کنند.
خلاصه به زبان ساده
مکمل‌یاری با ویتامین E در افراد مبتلا به فیبروز کیستیک
سوال مطالعه مروری
ما می‌خواستیم بدانیم که مکمل‌یاری با ویتامین E (در هر دوزی)، چه اثراتی بر تعداد دفعات مواجهه افراد مبتلا به فیبروز کیستیک (cystic fibrosis) با مشکلات سلامت ناشی از کمبود ویتامین E دارد.

پیشینه
تقریبا 85% تا 90% از افراد مبتلا به فیبروز کیستیک، آنزیم‌های کافی در پانکراس‌شان تولید نمی‌کنند و قادر به جذب چربی در زمان هضم غذا نیستند. این افراد احتمالا دارای مشکل جذب ویتامین‌های محلول در چربی (K ،E ،D ،A) را نیز دارند. کاهش بسیار شدید سطوح ویتامین E، احتمالا منجر به بروز مشکلاتی در سیستم عصبی، اختلالات خونی و مهارت‌های فکری و حافظه‌ می‌شود.

زمان انجام پژوهش
ما برای یافتن شواهد، آخرین بار در تاریخ 15 فوریه 2017 جست‌وجو کردیم.

ویژگی‌های مطالعه
این مطالعه مروری 4 مطالعه را شامل 141 شرکت‌کننده شناسایی کرد؛ 2 مطالعه روی کودکان (6 ماهه تا 14.5ساله) به اجرا درآمده و در 2 مطالعه دیگر سن شرکت‌کنندگان مشخص نشده بود. افراد شرکت‌کننده در مطالعات فرم‌های متفاوتی را از مکمل‌های ویتامین E (محلول در آب یا محلول در چربی)، دارونما (placebo) (ماده‌ای که حاوی هیچ دارویی نیست) یا عدم مکمل‌یاری دریافت کردند. 3 مورد از مطالعات بیان کردند که درمان برای هر فرد به‌طور تصادفی انتخاب شده بود؛ اما فقط یک مطالعه اذعان کرده بود که افراد به گروه‌های متفاوت تقسیم شده‌ بودند.

نتایج اصلی
3 مورد از این مطالعات بهبودی را در سطوح ویتامین E بعد از مصرف مکمل نشان دادند، اما به دلیل خطرات بالقوه سوگیری، نتیجه باید با احتیاط تفسیر شود. هیچ مطالعه‌ای اختلالات مرتبط با کمبود ویتامین E را گزارش نکرده بود. نظر به اینکه مطالعات از اشکال متفاوتی از مکمل‌ها و دوزهای متفاوتی استفاده کرده بودند، ترکیب نتایج و کاربرد آن‌ها در جمعیت گسترده‌تری از مبتلایان به فیبروز کیستیک مشکل بود، اما نتایج نشان داد که مکمل‌یاری با ویتامین E می‌تواند منجر به بهبود سطوح ویتامین E در افراد مبتلا به فیبروز کیستیک شود و ممکن است در پیشگیری از مشکلات ناشی از کمبود ویتامین E کمک کند.
کارآزمایی‌های آتی، بهتر است پیامدهای خاص را از جمله وضعیت ویتامین E، عملکرد ریه و وضعیت تغذیه‌ای، به خصوص در افرادی که پیش‌تر تحت درمان با آنزیم‌های پانکراس و مکمل‌های ویتامین E قرار گرفته‌اند، بررسی کنند. همچنین این کارآزمایی‌ها می‌توانند به بررسی بهترین سطح مکمل‌یاری با ویتامین E مورد نیاز برای کسب حداکثر اثربخشی بالینی بپردازند.

کیفیت شواهد
ما فکر نمی‌کنیم که هیچ‌یک از افراد شرکت‌کننده در این مطالعات بتوانند بگویند کدام‌یک از مکمل‌ها یا دارونما را دریافت کرده‌اند، بنابراین نتایج را تحت تاثیر قرار نداده‌اند؛ اگر چه آن‌ها می‌توانند فهمیده باشند که آیا مکمل دریافت کرده بودند و یا چیزی دریافت نکرده بودند. با اطلاعاتی که در اختیار داریم، نتوانستیم درباره اینکه بیشتر مطالعات به گونه‌ای طراحی شده بودند که‌ همه افراد شانس برابری را برای حضور در هر گروهی داشتند یا نه، اظهارنظر کنیم. ما همچنین نتوانستیم درباره اینکه کسی بتواند از قبل حدس بزند که در کدام گروه حضور خواهد داشت، اظهار نظر کنیم. به‌علاوه درباره اینکه آیا نتایج گزارش‌شده‌ای برای هر یک از افراد شرکت‌کننده در این مطالعات وجود داشتند یا خیر و در مورد دلایل انصراف احتمالی افراد از ادامه مطالعه ابهام وجود داشت. ما درباره تاثیر این حقایق بر اعتماد ما به نتایج، چیزی نمی‌دانیم.
(695 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (45 دریافت)    

پذیرش: 1395/11/27 | انتشار: 1395/12/16