جلد 2015 -                   جلد 2015 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nicole Martin, Roberta Germanò, Louise Hartley, Alma J Adler, Karen Rees. Nut consumption for the primary prevention of cardiovascular disease. 3 2015; 2015
URL: http://cochrane.ir/article-1-173-fa.html
پیشینه
آجیل دارای ویژگی‌های تغذیه‌ای است که ممکن است اثرات محافظتی بر قلب داشته باشند. تعدادی از مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده که مصرف آجیل ممکن است اثر مفیدی روی افرادی داشته باشد که در معرض خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی (CVD) قرار دارند. با این حال، نتایج حاصل از کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده (RCT) کمتر تایید کننده این مطلب است.
اهداف
تعیین اثربخشی مصرف آجیل در پیشگیری اولیه از CVD.
روش های جستجو
پایگاه‌های اطلاعاتی الکترونیکی را که در ادامه آمده، تا 30 جولای 2015 جست‌وجو کردیم: پایگاه کارآزمایی‌های بالینی ثبت شده کاکرین (CENTRAL؛ Cochrane Central Register of Controlled Trials)؛ MEDLINE؛ EMBASE؛ Web of Science Core Collection؛ CINAHL؛ پایگاه اطلاعاتی چکیده‌های مطالعات مروری اثرات (DARE؛ Database of Abstracts of Reviews of Effects)؛ پایگاه اطلاعاتی بررسی فناوری (HTA؛ Technology Assessment Database) و پایگاه اطلاعاتی ارزیابی تکنولوژی سلامت (HEED؛ Health Economics Evaluations Database). مرکز ثبت کارآزمایی‌ها و فهرست منابع مطالعات مروری را هم برای مطالعات بیشتر جست‌وجو کردیم. هیچ محدودیت زبانی اعمال نشد.
معیارهای انتخاب
RCTهایی را وارد مطالعه کردیم که دارای مشاوره رژیم غذایی برای افزایش مصرف و تهیه آجیل بودند و در آن‌ها برای مدت حداقل سه ماه، بزرگسالان سالم و بزرگسالانی که در معرض خطر متوسط و بالا برای CVD بودند، افزایش مصرف آجیل داشتند. گروه مقایسه بدون مداخله یا دارای حداقل مداخله بود. پیاهدهای مورد نظر، حوادث بالینی CVD و عوامل خطر CVD بودند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده این مطالعه مروری به طور مستقل کارآزمایی‌ها را برای ورود به مطالعه انتخاب، چکیده داده‌ها را گردآوری و خطر سوگیری را برای کارآزمایی‌های وارد شده به مطالعه محاسبه کردند.
نتایج اصلی
پنج کارآزمایی (435 شرکت‌کننده تصادفی) و یک کارآزمایی در حال انجام را وارد مطالعه کردیم. یک مطالعه در انتظار طبقه‌بندی است. تمام کارآزمایی‌ها تهیه آجیل را به جای مشاوره رژیم غذایی برای افزایش مصرف آجیل بررسی کرده بودند. هیچ یک از کارآزمایی‌ها پیامدهای اولیه و رویدادهای بالینی CVD را گزارش نکرد. کارآزمایی‌ها کوچک و کوتاه‌مدت بود. همه پنج کارآزمایی عوامل خطر CVD را گزارش کردند. چهار مورد از این کارآزمایی‌ها داده‌ها را در فرمتی که برای متاآنالیز (meta-analysis) قابل استفاده است ارائه کرد، اما ناهمگونی داده‌ها انجام متاآنالیز را برای بسیاری از آنها با مانع مواجه کرده است. به طور کلی خطر سوگیری در کارآزمایی‌ها نامشخص برآورد شد.
اثرات مصرف آجیل بر عوامل خطر CVD (سطح چربی و فشار خون) متغیر و متناقض بود. سه مطالعه عوارض جانبی را پیگیری کردند. یک کارآزمایی یک واکنش آلرژیک به آجیل را گزارش و سه کارآزمایی عدم افزایش قابل‌توجه وزن را با افزایش مصرف آجیل گزارش کردند. هیچ‌یک از آزمایشات وارد شده به مطالعه پیامدهای ثانویه دیگر را مانند بروز دیابت نوع 2 به عنوان یک عامل خطر عمده برای CVD، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و هزینه‌ها گزارش نکردند.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
در حال حاضر شواهد کمی برای تعیین اثرات مصرف آجیل بر حوادث بالینی CVD در پیشگیری اولیه و شواهد بسیار محدودتری برای تعیین اثرات آن بر عوامل خطر CVD وجود دارد. هیچ نتیجه‌ای از این شواهد نمی‌توان گرفت و مطالعات بیشتر، با کیفیت بهتر، بلندمدت‌تر و با اندازه مناسب برای پاسخ به سوال این مطالعه مروری مورد نیاز است.
خلاصه به زبان ساده
مصرف آجیل برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی‌عروقی
سوال مطالعه مروری
هدف این مطالعه مروری کاکرین پاسخ به این سوال است که آیا خوردن آجیل می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی‌عروقی پیشگیری کند یا خیر؟

پیشینه
بیماری‌های قلبی‌عروقی، گروهی از بیماری‌ها هستند که روی قلب و رگ‌های خونی تاثیر می‌گذارند و از علل عمده مرگ در سراسر جهان به شمار می‌آیند. غذایی که می‌خوریم ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی را تحت تاثیر قراردهد. این اعتقاد وجود دارد که آجیل، اگر به طور منظم و در دوزهای نسبتا بالا (50 تا 100 گرم) مصرف شود، کلسترول تام و لیپوپروتئین با چگالی کم یا LDL (کلسترول بد) را کاهش می‌دهد.

ویژگی‌های مطالعه
این مطالعه مروری شامل کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده‌ای است که حداقل 12 هفته به طول انجامیده‌اند. شرکت‌کنندگان به طور متوسط بین 37 تا 54 سال سن داشتند. شواهد موجود تا 30 جولای سال 2015 به‌روز است.

نتایج اصلی
پنج کارآزمایی (435 نفر) را وارد این مطالعه کردیم، یکی از آن‌ها دو بازوی درمانی داشت. در همه پنج کارآزمایی اثرات خوردن آجیل بررسی شده است. هیچ مطالعه‌ای یافت نشد که اثر دادن مشاوره را به خوردن آجیل بیشتر بررسی کند. هیچ یک از مطالعات مرگ‌ومیر یا حوادث قلبی‌عروقی را گزارش نکرده است. هیچ‌کدام از نتایج اثر واضحی را بر سطح کلسترول تام و فشار خون نشان نمی‌دهد. یک مطالعه یک مورد واکنش آلرژیک را به آجیل گزارش کرد. سه مطالعه عدم افزایش وزن قابل‌توجه را با افزایش مصرف آجیل گزارش کردند. عوارض جانبی دیگر گزارش نشده است.

کیفیت شواهد
تمام کارآزمایی‌های وارد شده به مطالعه کوچک بودند، با 60 تا 100 شرکت‌کننده، و دارای سطح بالایی از تنوع (ناهمگونی) بودند، بنابراین نتایج باید با احتیاط تفسیر شوند. به طور کلی، کارآزمایی‌هایی را که وارد مطالعه کردیم از نظر خطر سوگیری نامشخص در نظر گرفتیم.

(1053 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (125 دریافت)    

پذیرش: 1394/5/8 | انتشار: 1394/7/6