جلد 2017 -                   جلد 2017 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Daniel Simancas-Racines, Juan VA Franco, Claudia V Guerra, Maria L Felix, Ricardo Hidalgo, Maria José Martinez-Zapata. Vaccines for the common cold. 3 2017; 2017
URL: http://cochrane.ir/article-1-1645-fa.html
پیشینه
سرماخوردگی یک عفونت خودبه‌خودی عودکننده دستگاه تنفسی فوقانی است که با آبریزش بینی، التهاب بینی، عطسه، سرفه، خستگی، گلودرد و تب (معمولا کمتر از 37.8 درجه سانتی‌گراد) مشخص می‌شود. عوارض گسترده ناشی از سرماخوردگی در سرتاسر جهان، به جای آن‌که به شدت آن مربوط باشد، به گستردگی فراوان آن مربوط است. توسعه واکسن‌های سرماخوردگی به علت تغییرات آنتی‌ژنیک ویروس‌های سرماخوردگی و چندین ویروس غیر قابل تشخیص دیگر و حتی باکتری‌هایی که به عنوان عوامل عفونی عمل می‌کنند، دشوار بوده است. در مورد اثربخشی و ایمنی مداخلات برای جلوگیری از سرماخوردگی در افراد سالم عدم اطمینان وجود دارد. این به‌روزرسانی یک بررسی کاکرین است که ابتدا در سال2011 منتشر و در سال 2013 هم به‌روز شده بود.
اهداف
ارزیابی اثربخشی بالینی و ایمنی واکسن‌ها برای پیشگیری از سرماخوردگی در افراد سالم.
روش های جستجو
ما پایگاه ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل شده کاکرین (CENTRAL) (سپتامبر 2016)، MEDLINE (1948 تا سپتامبر 2016)، Embase (1974 تا سپتامبر 2016)، CINAHL (1981 تا سپتامبر 2016) و LILACS (1982 تا سپتامبر 2016) را جست‌وجو کردیم. ما همچنین سه پایگاه ثبت کارآزمایی‌ها را برای مطالعات جاری و چهار وب‌سایت را برای کارآزمایی‌های اضافی جست‌وجو کردیم (فوریه 2017). ما هیچ محدودیت زبان یا تاریخ نداشتیم.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده (RCT) که به بررسی هر نوع واکسن ویروسی در مقایسه با دارونما یا پیگیری برای پیشگیری از سرماخوردگی در افراد سالم پرداخته باشند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل کیفیت روش‌شناختی را ارزیابی کرده و داده‌های کارآزمایی‌ها را استخراج کردند. ما اختلاف‌ نظرها را با بحث یا مشاوره با نویسنده سوم مرور حل کردیم.
نتایج اصلی
ما هیچ RCT اضافی را برای گنجاندن در این به‌روزرسانی نیافتیم. این مرور شامل یک RCT از دهه 1960 با خطر کلی بالای سوگیری است. این RCT شامل2307 شرکت‌کننده سالم بود که همه آن‌ها در تجزیه‌و‌تحلیل قرار داشتند. این آزمایش اثر یک واکسن آدنویروسی را با پیگیری مقایسه کرده بود. اختلاف آماری معنی‌داری در بروز سرماخوردگی مشاهده نشد: در 1139 شرکت‌کننده در گروه واکسن 13 مورد (1.14%) و در 1168 شرکت‌کننده در گروه پیگیری 14 مورد(1.19%) دیده شد (خطر نسبی: 0.95؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.45 تا 2.02؛ P = 0.90). هیچ عارضه جانبی مربوط به واکسن زنده گزارش نشده بود. کیفیت شواهد، به دلیل محدودیت‌ها در کیفیت روش‌شناختی و فاصله اطمینان گسترده پائین بود.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
این مرور کاکرین بر اساس یک مطالعه با شواهد با کیفیت پائین بود. ما نتایج قطعی را برای حمایت استفاده از یک واکسن برای پیشگیری از سرماخوردگی در افراد سالم در مقایسه با پیگیری نیافتیم. ما نیاز به انجام RCTهای به خوبی طراحی‌شده و به اندازه کافی قدرتمند برای بررسی واکسن‌ها برای سرماخوردگی در افراد سالم داریم. هر گونه کارآزمایی‌های آینده در مورد درمان‌های دارویی برای پیشگیری از سرماخوردگی باید انواع واکسن‌های ویروسی را برای این وضعیت ارزیابی کند. اندازه‌گیری‌های پیامدها باید شامل بروز سرماخوردگی، ایمنی واکسن و مرگ‌ومیر مربوط به واکسن باشد.
خلاصه به زبان ساده
واکسن‌ها برای پیشگیری از سرماخوردگی
سوال مطالعه مروری
ما بررسی کردیم که آیا واکسن‌ها می‌توانند از وقوع سرماخوردگی جلوگیری کنند.

پیشینه
سرماخوردگی ناشی از عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی است و معمولا افراد پس از مرگ ویروس‌ها بهتر می‌شوند. افراد مبتلا به سرماخوردگی احساس کسالت، آبریزش بینی، گرفتگی بینی، عطسه، و سرفه با یا بدون گلو درد، و درجه حرارت کمی افزایش‌یافته دارند. درمان‌ها با هدف کاهش علائم انجام می‌شوند.
در سرتاسر جهان، سرماخوردگی بیماری گسترده‌ای است. تولید واکسن‌ها برای جلوگیری از سرماخوردگی به دلیل تعدد ویروس‌های درگیر در آن دشوار است. اثر واکسن‌ها در جلوگیری از سرماخوردگی در افراد سالم هنوز ناشناخته است.

زمان انجام پژوهش
برای این به‌روزرسانی، ما منابع را تا تاریخ 2 سپتامبر 2016 جست‌وجو کردیم.

ویژگی‌های مطالعه
ما در این به‌روزرسانی، مطالعات جدیدی را نیافتیم. این مرور شامل یک کارآزمایی تصادفی‌شده پیشتر تشخیص داده شده در سال 1965 است. این مطالعه شامل2307 فرد سالم در یک مرکز آموزشی متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده بود و اثر یک واکسن آدنوویروسی ضعیف‌شده (کاهش‌یافته) را در مقایسه با یک واکسن جعلی (پیگیری) مورد بررسی قرار داده بود.

منابع تامین مالی مطالعه
این مطالعه توسط یک موسسه دولتی تامین مالی شده بود.

نتایج اصلی
تفاوتی در میزان بروز سرماخوردگی میان افرادی که واکسن را دریافت کرده بودند، در مقایسه با افرادی که واکسن جعلی دریافت کرده بودند، وجود نداشت. هیچ عارضه جانبی مربوط به واکسن وجود نداشت. با این حال، با توجه به تعداد کم افراد شامل در مطالعه و تعداد موارد سرماخوردگی و همچنین نقص در طراحی مطالعه، قطعیت ما در نتایج پائین است. تحقیقات بیشتر ممکن است بتواند روشن کند که آیا واکسن‌ها می‌توانند از بروز سرماخوردگی جلوگیری کنند، چرا که شواهد کنونی از استفاده از واکسن آدنوویروس برای جلوگیری از سرماخوردگی در افراد سالم حمایت نمی‌کنند.

کیفیت شواهد
ما کیفیت شواهد را به‌دلیل خطر بالای سوگیری و تعداد کم افراد شامل شده در تحقیق و موارد سرماخوردگی، که منجر به ابهام می‌شدند، پائین ارزیابی کردیم.

(853 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (57 دریافت)    

پذیرش: 1395/6/11 | انتشار: 1396/2/28