جلد 2017 -                   جلد 2017 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zohra S Lassi, Aamer Imdad, Zulfiqar A Bhutta. Short-course versus long-course intravenous therapy with the same antibiotic for severe community-acquired pneumonia in children aged two months to 59 months. 3 2017; 2017
URL: http://cochrane.ir/article-1-1590-fa.html
پیشینه
پنومونی عامل اصلی مرگ‌ومیر ناشی از بیماری عفونی در کودکان است، که علت مرگ سالانه 1.3 میلیون کودک زیر 5 سال را تشکیل می‌دهد و بسیاری از آن‌ها در کشورهای کم‌درآمد رخ می‌دهند. سازمان جهانی بهداشت تجویز آنتی‌بیوتیک‌های داخل وریدی را به مدت پنج روز به عنوان خط اول درمان برای کودکان مبتلا به پنومونی شدید توصیه می‌کند. اگر چه در مورد ویژگی‌های بالینی خاص مورد استفاده برای تشخیص پنومونی اختلاف‌ نظر وجود دارد، معیارهای تشخیص پنومونی شدید بهتر تعریف شده و به‌طور گسترده‌ای برای تریاژ کودکان برای ارجاع و درمان خط دوم استفاده می‌شوند.
در سال 2011 تخمین زده شد که تقریبا 120 میلیون مورد جدید پنومونی هر ساله در جهان در کودکان زیر 5 سال رخ می‌دهد، که 14 میلیون مورد آن شامل اپیزودهای شدیدی هستند. بستری شدن برای پنومونی شدید در کودکان بارهای قابل‌ توجهی را هم برای بیمار و هم برای خانواده‌هایشان به همراه دارد، از جمله هزینه‌های قابل‌ توجه، از دست دادن روتین کاری، و کاهش کیفیت زندگی. با کاهش مدت زمان درمان در بیمارستان، بار بخش مراقبت‌های بهداشتی می‌تواند به‌طور بالقوه کاهش یابد و پایبندی به درمان بهبود یابد.
این یک به‎روزرسانی از مطالعه مروری منتشر شده در سال 2015 است.
اهداف
ارزیابی اثربخشی درمان داخل وریدی کوتاه‌مدت (دو تا سه روز) و طولانی مدت (پنج روز) (به‌تنهایی یا در ترکیب با آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی) با آنتی‌بیوتیک مشابه برای پنومونی شدید اکتسابی از جامعه در کودکان 2 تا 59 ماهه.
روش های جستجو
ما پایگاه ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل‌شده کاکرین Cochrane Central Register of Controlled Trials (CENTRAL؛ شماره 12، 2016)، MEDLINE (از 1966 تا هفته سوم دسامبر، 2016)، Embase (از 1974 تا 22 دسامبر 2016)، 4 پایگاه ثبت کارآزمایی (23 آگوست 2017)، را همراه با کنترل منابع تمام کارآزمایی‌ها و مطالعات مروری مربوطه جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده که به ارزیابی اثربخشی درمان آنتی‌بیوتیک داخل وریدی کوتاه‌مدت (دو تا سه روز) و طولانی‌مدت (پنج روز) (به‌تنهایی یا در ترکیب با آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی) در درمان پنومونی شدید در کودکان دو تا 59 ماهه پرداختند. ما کودکان مبتلا به هر گونه بیماری ناتوان‌کننده دیگر را، از جمله کودکان آلوده به HIV حذف کردیم. ما همچنین کودکانی را حذف کردیم که در طول مدت بستری شدن پنومونی پیشرفته داشتند (از جمله با عفونت بیمارستانی). هیچ‌گونه محدودیتی از نظر نوع آنتی‌بیوتیک مورد استفاده، دوز، یا فرکانس دوز وجود نداشت.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
ما از روش‌های استاندارد روش‌شناسی مورد انتظار کاکرین استفاده کردیم.
نتایج اصلی
جست‌وجوهای ما 4295 رکورد را شناسایی کرد، با این حال هیچ مطالعه‌ای معیارهای از پیش تعیین شده را برای ورود نداشت.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
ما هیچ کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده‌ای را شناسایی نکردیم که به مقایسه آنتی‌بیوتیک‌های داخل وریدی در یک دوره کوتاه‌مدت (دو تا سه روز) و طولانی‌مدت (پنج روز) در درمان پنومونی شدید در کودکان دو تا 59 ماهه پرداخته، و معیارهای ورود ما را داشته باشند.
خلاصه به زبان ساده
درمان داخل وریدی کوتاه‌مدت در مقابل طولانی‌مدت با آنتی‌بیوتیک مشابه در درمان پنومونی شدید اکتسابی از جامعه در کودکان 2 تا 59 ماهه.
سوال مطالعه مروری
ما این مطالعه مروری را برای تعیین این‌که آیا در پیامدهای درمان بین آنتی‌بیوتیک‌های داخل وریدی کوتاه‌مدت (دو تا سه روز) و طولانی‌مدت (پنج روز) (به‌تنهایی یا همراه با آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی) در درمان کودکان دو تا 59 ماهه مبتلا به پنومونی شدید تفاوتی وجود دارد یا خیر، انجام دادیم.

پیشینه
پنومونی عفونت ریوی (اغلب ناشی از یک ویروس یا باکتری) است که هر سال منجر به مرگ تقریبا 1.3 میلیون کودک زیر 5 سال می‌شود. حدود 120 میلیون مورد جدید پنومونی در میان کودکان زیر پنج سال در سراسر جهان در هر سال به وقوع می‌پیوندد، که در حدود 14 میلیون نفر از آنان پنومونی شدید می‌شود. بخش قابل توجهی از موارد جدید پنومونی در میان کودکان کشورهای کم‌درآمد رخ می‌دهد.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) پنج روز درمان آنتی‌بیوتیک داخل وریدی را برای کودکان مبتلا به پنومونی شدید توصیه می‌کند. درمان در بیمارستان برای کودکان مبتلا به پنومونی شدید، بار قابل‌ توجهی را هم برای کودکان و هم برای خانواده‌هایشان برجای می‌گذارد، از جمله هزینه‌های قابل توجه، از دست دادن روتین کار، و کاهش کیفیت زندگی. کاهش زمان صرف‌شده در بیمارستان برای درمان می‌تواند به‌طور بالقوه بار بیماری را کاهش داده و ممکن است منجر به پایبندی بهتر به درمان شود.

تاریخ جست‌وجو
ما آخرین جست‌وجوی خود را در 22 دسامبر 2016 انجام دادیم، و هیچ مطالعه‌ای را که معیارهای ورود را داشته باشد شناسایی نکردیم.

نتایج کلیدی
ما هیچ مطالعه مرتبطی را برای انتخاب در این مرور نیافتیم. پزشکان باید با توجه به توصیه‌های WHO به درمان کودکان مبتلا به پنومونی شدید ادامه دهند تا شواهد بیشتری به دست بیاورند.

(703 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (48 دریافت)    

پذیرش: 1395/10/2 | انتشار: 1396/7/19