هیچ کارآزمایی جدیدی را در این بهروزرسانی نیافتیم. سه کارآزمایی اصلی در مقایسه اصلی (تک‐درمانی: 335 شرکتکننده؛ درمان ترکیبی: 233 شرکتکننده) شامل بیماران سرپایی، اغلب اروپایی و سفیدپوست، بودند. دو کارآزمایی فقط افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را وارد کردند؛ کارآزمایی باقیمانده افراد تحت درمان را با داروهای دیابت، هیپرکلسترولمی، یا قلبیعروقی خارج کردند. طول دوره پیگیری 12 ماه در دو کارآزمایی و 36 ماه در یک کارآزمایی بود. درمانهای زیر مقایسه شدند: پریندوپریل (perindopril) + اینداپامید (indapamide) در مقابل انالاپریل (enalapril)؛ پریندوپریل + اینداپامید در مقابل آتنولول (atenolol)؛ و وراپامیل (verapamil) + تراندولاپریل (trandolapril) در مقابل وراپامیل یا تراندولاپریل.
بهروزرسانی 2019 شامل یک مطالعه جدید بود که در آن زیر‐گروهی از شرکتکنندگان معیارهای ورود ما را نشان دادند. از آنجا که هیچ یک از چهار مطالعه وارد شده فقط بر افرادی متمرکز نبودند که درمان آنتیهیپرتانسیو را آغاز کرده باشند، از محققان خواستیم تا دادههای این زیر‐گروه از شرکتکنندگان را ارائه کنند. یک مطالعه (PREVER‐treatment 2016) از ترکیبی از دیورتیکهای تیازیدی/دیورتیک نگهدارنده پتاسیم: کلرتالیدون (chlorthalidone) + آمیلوراید (amiloride) در مقایسه با لوزارتان (losartan) استفاده کرد. از آنجایی که تجویز آمیلوراید اندیکاسیونی در تک‐درمانی ندارد، این مطالعه را جداگانه آنالیز کردیم.
مشخص نیست درمان ترکیبی در مقابل تک‐درمانی باعث کاهش مورتالیتی کل (RR: 1.35؛ 95% CI؛ 0.08 تا 21.72)، مورتالیتی قلبیعروقی (حادثهای گزارش نشده)، حوادث قلبیعروقی (RR: 0.98؛ 95% CI؛ 0.22 تا 4.41)، عوارض جانبی جدی (RR: 0.77؛ 95% CI؛ 0.31 تا 1.92) یا خروج از مطالعه به دلیل ابتلا به عوارض جانبی (RR: 0.85؛ 95% CI؛ 0.53 تا 1.35) میشود یا خیر؛ همه پیامدها 568 شرکتکننده داشتند، و به دلیل وجود عدم‐دقت جدی و استفاده از زیر‐گروهی که از پیش تعریف نشده بود، شواهد قطعیت بسیار پائینی داشتند. فواصل اطمینان برای تمام پیامدهای مهم بسیار گسترده بوده و شامل هر دو مورد آسیب و مزیت قابل ملاحظه میشدند.
کارآزمایی PREVER‐treatment 2016 که از درمان ترکیبی با دیورتیک نگهدارنده پتاسیم استفاده کرد (تک‐درمانی: 84 شرکتکننده؛ درمان ترکیبی: 116 شرکتکننده)، شامل بیماران سرپایی بود. این کارآزمایی در برزیل انجام شده و تا 18 ماه دوره پیگیری داشت. تعداد حوادث بسیار کم و فواصل اطمینان بسیار گسترده بودند، با صفر مورد حادثه گزارش شده برای مورتالیتی قلبیعروقی و خروج از مطالعه به دلیل ابتلا به عوارض جانبی. بسیار نامشخص است که تفاوتهایی در پیامدهای بالینی بین تک‐درمانی و درمان ترکیبی در این کارآزمایی وجود دارد یا خیر.
فشار خون بالا چیست؟
این دومین نسخه بهروز شده از مروری است که نخستینبار در سال 2017 منتشر شد. هیپرتانسیون (فشار خون بالا) یک وضعیت مزمن است که خطر ابتلا را به مشکلات سلامت مانند حمله قلبی، سکته مغزی، یا بیماری کلیوی افزایش میدهد.
فشار خون بالا چگونه درمان میشود؟
انواع مختلفی از داروها برای درمان هیپرتانسیون تجویز میشوند. در اغلب موارد، فرد مبتلا به هیپرتانسیون در طول زمان به بیش از یک نوع دارو برای کنترل فشار خون خود نیاز پیدا میکند. پزشکی که به تجویز دارو برای کاهش فشار خون برای اولین بار در یک بیمار اقدام میکند، دو گزینه دارد: استفاده از فقط یک دارو (تک‐درمانی یا monotherapy) یا استفاده از دو دارو (درمان ترکیبی). درمان ترکیبی میتواند در یک قرص یا در قرصهای مختلف باشد.
ما به دنبال چه یافتهای بودیم؟
می خواستیم بدانیم که تفاوتی بین درمان افراد مبتلا به فشار خون بالا با یک دارو یا با دو دارو وجود دارد یا خیر. مزیت بالقوه استفاده از دو دارو این است که فشار خون ممکن است سریعتر کاهش یابد، اما نمیدانیم که این امر برای پیشگیری از بروز اثرات مضر در بیمار بهتر است یا بدتر.
چه مراحلی انجام شد؟
برای یافتن مطالعاتی جستوجو کردیم که شروع درمان هیپرتانسیون را در بزرگسالان با یک دارو در مقابل مطالعاتی مقایسه کردند که درمان را با دو دارو را آغاز کردند. مطالعات باید در مورد نتایجی مانند مرگومیر یا دیگر حوادث ناشی از بیماریهای قلبی یا عروق خونی مانند حمله قلبی، سکته مغزی، یا نارسایی قلبی گزارشی را ارائه میکردند. مطالعات همچنین میتوانستند در مورد دیگر انواع عوارض جانبی مرتبط با سلامت صحبت کرده باشند. فقط مطالعاتی را با 50 نفر یا بیشتر در هر گروه درمانی و اینکه حداقل 12 ماه به طول انجامیده باشند، انتخاب کردیم.
ما به چه نتایجی رسیدیم؟
در این بهروزرسانی، هیچ مطالعه جدیدی را پیدا نکردیم، در مجموع چهار مطالعه در این مرور گنجانده شدند، که 419 مورد با یک دارو و 349 بیمار با بیش از یک دارو تحت درمان قرار گرفتند. با این حال، اطلاعات کافی برای پاسخ به سوال مطالعه مروری ما وجود نداشت. نیاز به انجام مطالعات بیشتر و بزرگتری وجود دارد که تجویز یک دارو را در مقابل دو دارو به عنوان درمان اولیه فشار خون بالا مقایسه کنند.