در این بهروزرسانی مرور، 722 رکورد را غربالگری کرده، و 26 گزارش را با متن کامل آنها برای ارزیابی انتخاب کردیم. ما هیچ مطالعه در حال انجامی را شناسایی نکرده و هیچ مطالعه جدیدی را اضافه نکردیم. ما سه کارآزمایی تصادفیسازی و کنترل شده (randomised controlled trials; RCTs)، را با حضور 211 فرد مبتلا به هیپرتانسیون یا پرههیپرتانسیون، بهعلاوه هیپراوریسمی وارد کردیم.
شواهدی با قطعیت پائین از سه RCT، نتایج غیرقطعی را میان کسانی که داروهای کاهش دهنده UA و دارونما دریافت کردند، از نظر فشار خون سیستولیک (MD؛ 6.2‐ میلیمتر جیوه؛ 95% CI؛ 12.8‐ تا 0.5) یا دیاستولیک (MD؛ 3.9‐ میلیمتر جیوه؛ 95% CI؛ 9.2‐ تا 1.4) آمبولاتوری 24 ساعته پیدا کردند.
شواهدی با قطعیت پائین از دو RCT نشان داد که داروهای کاهنده UA باعث کاهش فشار خون سیستولیک اندازهگیری شده در کلینیک خواهند شد (MD؛ 8.43‐ میلیمتر جیوه؛ 95% CI؛ 15.24‐ تا 1.62‐) اما نتایج برای BP دیاستولیک اندازهگیری شده در کلینیک بینتیجه و غیرقطعی بودند (MD؛ 6.45‐ میلیمتر جیوه؛ 95% CI؛ 13.60‐ تا 0.70).
شواهدی با قطعیت بالا از سه RCT نشان داد که سطوح سرمی UA در شرکتکنندههایی که داروهای کاهنده UA را دریافت کردند، تا 3.1 میلیگرم/دسیلیتر (95% CI؛ 2.4 تا 3.8) کاهش یافت.
شواهدی با قطعیت پائین از سه RCT، نتایج غیرقطعی را از نظر وقوع عوارض جانبی بین بیمارانی که داروهای کاهش دهنده UA و دارونما را دریافت کردند، نشان دادند (RR: 1.86؛ 95% CI؛ 0.43 تا 8.10).
پیشینه
این مطالعه دومین بهروزرسانی از این مرور کاکرین است. شواهد تا می 2020 بهروز است.
اسید اوریک محصول طبیعی نهایی تجزیه بافتهای بدن و غذای فرد، به ویژه پروتئین است. اسید اوریک معمولا توسط کلیهها از خون خارج شده، و از طریق ادرار از بدن بیرون رانده میشود. اگر اسید اوریک بیش از حد تولید شود، یا کلیهها قادر به حذف آن از خون نباشند، سطوح این ماده در خون افزایش مییابد (اصطلاحا هیپراوریسمی (hyperuricaemia) نامیده میشود). از قرن نوزدهم میلادی، ارتباط بین هیپراوریسمی و فشار خون بالا (هیپرتانسیون) شناخته شده است. هدف این مرور، ارزیابی این موضوع بود که کاهش سطوح اسید اوریک در خون میتواند فشار خون را نیز کاهش دهد یا خیر.
ویژگیهای مطالعه
در این بهروزرسانی، 722 رکورد را بررسی، و 26 مورد را برای ارزیابی بیشتر انتخاب کردیم. ما هیچ مطالعه اضافی را برای افزودن به سه مطالعهای (211 شرکتکننده) که از قبل در مرور وارد شدند، پیدا نکردیم. این مطالعات نوجوانان و بزرگسالان را ارزیابی کردند. آنها تجویز درمان دارویی را با کنترل دارونما (placebo)، برای کاهش اسید اوریک در افراد مبتلا به فشار خون بالا، مقایسه کردند.
این تحقیق چه میگوید
ما نتایج غیرقطعی را در مورد این موضوع پیدا کردیم که دارو درمانی برای کاهش اسید اوریک، بیش از دارونما، منجر به کاهش فشار خون در افرادی میشود که فشار خون بالا و سطوح بالای اسید اوریک در خون دارند. دارو درمانی بهتر از دارونما سطوح اسید اوریک خون را کاهش داد. نتایج مربوط به عوارض جانبی بین گروههای دارو درمانی و دارونما غیرقطعی و بینتیجه بودند.
شواهد کافی وجود ندارد که نشان دهد داروهایی که سطوح اسید اوریک خون را کاهش میدهند، باعث کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا نیز میشوند. انجام تحقیقات بیشتری پیرامون این سوال لازم است.
قطعیت شواهد
شواهدی با قطعیت پائین نتوانستند ثابت کنند که دارو درمانی برای درمان سطوح بالای اسید اوریک خون، باعث کاهش فشار خون نیز میشود یا خیر. ما سطح قطعیت شواهد را کاهش دادیم، زیرا مطالعات دادههای محدود و نتایج متناقضی را برای این پیامد ارائه کردند.
شواهدی با قطعیت بالا نشان داد که دارو درمانی کاهنده اسید اوریک، میتواند سطوح اسید اوریک را کاهش دهد.
شواهدی با قطعیت پائین نتوانستند ثابت کنند که دارو درمانی باعث افزایش وقوع عوارض جانبی میشود یا خیر. ما سطح قطعیت شواهد را کاهش دادیم، زیرا مسائلی در ارتباط با طراحی مطالعه، فقدان داده، و نتایج متناقض در سراسر مطالعات وجود داشتند.
نمیتوان اطمینان داشت که مطالعات آینده این نتیجهگیریها را تغییر ندهند.