جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای Zhuangzhu Liu

Guobin Su، Xiankun Chen، Zhuangzhu Liu، Lihong Yang، La Zhang، Cecilia Stålsby Lundborg، Zehuai Wen، Xinfeng Guo، Xindong Qin، Jueyao Liang، Xusheng Liu،
دوره ۲۰۱۶، شماره ۰ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

پیشینه

عفونت‌های حاد دستگاه تنفسی (acute respiratory tract infections; ARTIs) در کودکان شایع هستند و می‌توانند هم مجاری تنفسی فوقانی و هم تحتانی را دربرگیرند. بسیاری از کودکان در مراحل اولیه زندگی خود دچار اپیزودهای مکرر ARTI یا عفونت‌های دستگاه‌ تنفسی عود کننده‌ (recurrent respiratory tract infections; RRTIs) می‌شوند، به طوری که این اتفاق، متخصصین اطفال، پزشکان ارائه دهنده خدمات اولیه سلامت، والدین و مراقبت کنندگان را از کودکان دچار چالش‌ می‌کند.

در چین، آستراگالوس (Astragalus) (هوانگ چی (Huang qi))، به تنهایی یا به صورت ترکیب شده با سایر داروهای گیاهی، توسط پزشکان طب سنتی چینی (Traditional Chinese Medicine; TCM) به صورت عصاره مایع (water extract) برای کاهش خطر ابتلا به عفونت‌های حاد دستگاه تنفسی استفاده می‌شود؛ اعتقاد بر آن است که این دارو سیستم ایمنی بدن را فعال می‌کند. فهم بهتر مکانیزم‌های درمانی آستراگالوس ممکن است بینش‌هایی در پیشگیری از بروز ARTI ارائه داده و متعاقبا استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها را کاهش دهد.

اهداف
بررسی اثربخشی و ایمنی آستراگالوس خوراکی برای پیشگیری از اپیزودهای مکرر عفونت‌های حاد دستگاه تنفسی (ARTIs) در کودکان در بستر جامعه.
روش های جستجو

ما پایگاه ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل شده کاکرین (CENTRAL؛ شماره ۱۲؛ ۲۰۱۵)، (MEDLINE (Ovid (از ۱۹۴۶ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۵)، (Embase (Elsevier (از ۱۹۷۴ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۵)، (AMED (Ovid (از ۱۹۸۵ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۵)، زیرساخت‌های دانش ملی چین (Chinese National Knowledge Infrastructure; CNKI) (از ۱۹۷۶ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۵) و بانک اطلاعاتی مقالات تمام متن منتشر شده در مجلات علمی چین (Chinese Scientific Journals full text database; CQVIP) (از ۱۹۸۹ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۵)، دیسک زیست‌پزشکی چین (China Biology Medicine disc)؛ (CBM از ۱۹۷۹ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۵) و Wanfang Data Knowledge Service Platform (WanFang) (از ۱۹۹۸ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۵) را جست‌وجو کردیم.

معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده (randomised controlled trials; RCTs) را وارد مرور کردیم که به مقایسه آستراگالوس خوراکی به عنوان داروی گیاهی خالص (sole) چینی با دارونما (placebo) برای پیشگیری از اپیزودهای مکرر ARTIها در کودکان پرداخته بودند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
از پروسیجرهای استاندارد روش‌شناسی کاکرین برای این مرور استفاده کردیم. برای شناسایی مطالعات مرتبط به ارزیابی نتایج جست‌وجو پرداختیم. ما برنامه‌ریزی کردیم که برای استخراج داده‌ها از فرم‌های استاندارد شده استفاده کنیم. موارد اختلاف از طریق مباحثه مرتفع شوند. خطر سوگیری (bias) با استفاده از ابزار «خطر سوگیری» کاکرین بررسی شود. ما برنامه‌ریزی کردیم که برای تجزیه‌وتحلیل داده‌های پیوسته از تفاوت میانگین (MD) یا تفاوت میانگین استاندارد شده (SMD) و برای داده‌های دو‐حالتی از خطر نسبی (RR) یا نسبت شانس (OR)، هر دو با ۹۵% فواصل اطمینان (CI) استفاده کنیم.
نتایج اصلی

۶۰۸۰ رکورد را شناسایی کردیم: ۳۳۵۲ رکورد از بانک‌های اطلاعاتی انگلیسی زبان، ۲۷۲۴ رکورد از بانک‌های اطلاعاتی چینی و چهار رکورد هم از سایر منابع به دست آمدند. بعد از اولین غربالگری و حذف رکوردهای تکراری، ما ۱۲۰ مقاله تمام‌متن برای بررسی به دست آوردیم. از این تعداد، ۲۱ مقاله از نوع RCT نبودند؛ ۵۵ مقاله با معیارهای ورود مطابقت نداشتند زیرا: شرکت‌کنندگان بالای ۱۴ سال سن داشتند؛ تعریف ارائه شده در این مقالات اپیزودهای مکرر یا عود کننده را شامل نمی‌شد؛ استفاده از ترکیب آستراگالوس بخشی از مداخله نبود؛ ترکیب آستراگالوس اگرچه در فرمول روش‌های درمانی وجود داشت اما به صورت یک عامل خالص مورد استفاده قرار نگرفته بود؛ ترکیب آستراگالوس به صورت خوراکی تجویز نشده بود؛ یا آستراگالوس به جای پیشگیری از بروز ARTI برای درمان آن مورد استفاده قرار گرفته بود. بیشتر از ۴۴ مطالعه اگرچه با سایر معیارهای ورود مطابقت داشتند، اما به دلیل اینکه از بازوی کنترل شده با دارونما استفاده نکرده بودند، از مطالعه خارج شدند.

هیچ یک از RCTها معیارهای ورود ما را نداشت.

نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
برای فراهم کردن امکان بررسی اثربخشی و ایمنی آستراگالوس خوراکی، به عنوان تنها مداخله برای پیشگیری از ARTIهای مکرر در کودکان زیر ۱۴ سال شواهد کافی به دست نیاوردیم.
خلاصه به زبان ساده

آیا آستراگالوس خوراکی (هوانگ چی) می‌تواند از بروز عفونت‌های حاد مکرر دستگاه تنفسی در کودکان پیشگیری کند؟

سوال مطالعه مروری

ما شواهد مربوط به مزایا و مضرات آستراگالوس (Astragalus) خوراکی که به تنهایی برای پیشگیری از بروز اپیزودهای مکرر عفونت‌های حاد دستگاه تنفسی (acute respiratory infections; ARTIs) در کودکان زیر ۱۴ سال، در مقایسه با یک درمان ساختگی (dummy treatment) استفاده شده بودند، مورد بررسی قرار دادیم. ARTIها شامل سرماخوردگی، گلودرد، لارنژیت، آنفولانزا، برونشیت و پنومونی است.

پیشینه

بسیاری از روش‌های درمان برای پیشگیری از بروز ARTIها، به ویژه در کودکان به کار گرفته می‌شوند. آستراگالوس، یک روش درمان گیاهی در دسترس و با موارد استفاده گسترده است که در طول هزاران سال در چین برای کمک به پیشگیری از ARTIها مورد استفاده قرار می‌گرفته است. اعتقاد بر آن است که این روش سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. تقریبا یک نفر از هر پنج کودک دچار ARTIهای مکرر می‌شود و درمان تا سقف ۷۵% استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های تجویز شده را برای کودکان تشکیل می‌دهد. از آنجایی که بیشتر ARTIها از طریق ویروس‌ها ایجاد می‌شوند، آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان این بیماری‌ها اثربخش نیستند.

تاریخ جست‌و‌جو

منابع علمی را تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۵ جست‌وجو کردیم.

ویژگی‌های مطالعه

ما ۶۰۸۰ رکورد را شناسایی کردیم که به صورت بالقوه مرتبط بودند. بعد از حذف رکوردهای تکراری، و رکوردهایی که با معیارهای ورود به مطالعه مطابقت نداشتند، ۱۲۰ مطالعه تمام متن به دست آوردیم. ما به دقت این مطالعات را از نظر امکان‌پذیر بودن ورود به مرور بررسی کردیم. بیشتر مطالعات را از مرور خارج کردیم زیرا: معیارهای تشخیصی نامشخصی را ارائه کرده بودند؛ ترکیب آستراگالوس همراه با سایر عوامل مورد استفاده قرار گرفته بود؛ یا آستراگالوس با یک درمان ساختگی مقایسه نشده بود. هیچ یک از مطالعات با معیارهای ورود به مطالعه ما مطابقت نداشتند، بنابراین ما نمی‌توانستیم هیچ نتیجه‌ای را تجزیه‌وتحلیل کنیم.

منابع تامین مالی مطالعه

ما نتوانستیم منابع تامین مالی مطالعه را بررسی کنیم.

نتایج کلیدی

ما هیچ مطالعه‌ای را به دست نیاوردیم که به مقایسه استفاده از آستراگالوس خوراکی به تنهایی با یک درمان ساختگی برای پیشگیری از بروز اپیزودهای مکرر ARTI در کودکان تا ۱۴ سال پرداخته باشد. برای ایجاد امکان ارزیابی در آینده، به مطالعات انجام شده و گزارش شده با طرح‌ریزی خوب که به بررسی دقیق این موضوع پرداخته باشند، نیاز است.

کیفیت شواهد

ما نتوانستیم کیفیت شواهد را بررسی کنیم.



صفحه ۱ از ۱