جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای Zena EH Moore

Zena EH Moore، Joan Webster، Ray Samuriwo،
دوره ۲۰۱۵، شماره ۰ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

پیشینه
زخم‌های فشاری (pressure ulcers)، که شامل آسیب موضعی پوست یا بافت زیرین، یا هر دو هستند، زمانی رخ می‌دهند که بیماران قادر به تغییر وضعیت خود برای از بین بردن فشار روی برجستگی‌های استخوانی نباشند. این زخم‌ها اغلب به سختی التیام می‌یابند، دردناک بوده و بر کیفیت زندگی فرد تاثیر منفی می‌گذارند. هزینه عوارض درمان آنها قابل توجه هستند و چالش‌های موجود مربوط به دریافت خدمات سلامت کارآمد، هزینه‐اثربخشی آن را پیچیده می‌کنند. دستورالعمل‌های بین‌المللی نشان می‌دهند که برای پیشگیری و مدیریت موفق این زخم‌ها، رویکرد تیمی مورد نیاز است. بنابراین، این مرور برای روشن شدن نقش تیم‌های مراقبت زخم در پیشگیری و مدیریت زخم‌های فشاری انجام شده است.
اهداف
ارزیابی تاثیر تیم‌های مراقبت زخم در پیشگیری و درمان زخم‌های فشاری در افراد با هر سنی، پرستاری شده در هر محیط مراقبت سلامت.
روش های جستجو
در ماه اپریل ۲۰۱۵ منابع زیر را جست‌وجو کردیم: پایگاه ثبت تخصصی گروه زخم در کاکرین (Cochrane Wounds Group Specialised Register)؛ پایگاه ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل‌ شده کاکرین (CENTRAL)؛ کتابخانه کاکرین (The Cochrane Library)؛ Ovid MEDLINE؛ Ovid MEDLINE (استنادات نمایه نشده در حال انجام و سایر استنادات نمایه نشده)؛ Ovid EMBASE و EBSCO CINAHL. هیچ محدودیتی با توجه به زبان، تاریخ انتشار و یا محیط انجام مطالعه وجود نداشت.
معیارهای انتخاب
RCTهایی را که تاثیر پیکربندی تیم‌های مراقبت زخم را در درمان یا پیشگیری از زخم‌های فشاری ارزیابی کردند، در نظر گرفتیم.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم عناوین و در صورت امکان، چکیده مطالعات شناسایی شده توسط راهبرد جست‌وجو را از لحاظ واجد شرایط بودن ارزیابی کردند. نسخه‌های کامل مطالعات بالقوه مرتبط را به دست آوردیم و دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم این مطالعات را از نظر معیارهای ورود به مطالعه غربالگری کردند.
نتایج اصلی
هیچ مطالعه‌ای که معیارهای ورود به مطالعه را داشته باشد شناسایی نکردیم.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
تصمیم گرفتیم که شواهد به دست آمده از RCTهای مربوط به تاثیر تیم‌های مراقبت زخم در پیشگیری و مدیریت زخم‌های فشاری را ارزیابی کردیم. با این حال، هیچ مطالعه‌ای، معیارهای ورود به مطالعه را نداشت. شواهدی مربوط به اینکه تیم‌های مراقبت زخم تفاوتی در بروز یا التیام زخم‌های فشاری ایجاد می‌کنند یا خیر، وجود ندارد. کارآزمایی‌هایی با طراحی خوب، که پیامدهای بالینی مهم، کیفیت زندگی و اقتصادی را در نظر می‌گیرند، بر اساس بروز مشکل و هزینه‌های بالای مرتبط با مدیریت زخم فشاری تعدیل می‌شوند.
خلاصه به زبان ساده

تیم‌های مراقبت زخم برای پیشگیری و درمان زخم‌های فشاری (زخم بستر)

پیشینه

زخم‌های فشاری (pressure ulcers) (زخم بستر) زخم‌هایی هستند که روی پوست یا بافت‌های زیرین آن رخ می‌دهند. این زخم‌ها معمولا در افرادی رخ می‌دهد که نمی‌توانند حرکت کنند. آنها به سختی التیام می‌یابند. بنابراین، در وهله اول، پیشگیری از اولین وقوع، مهم است. با این حال، زمانی که این زخم‌ها ایجاد می‌شوند، مدیریت صحیح زخم‌ها نیز مهم است. از یک تیم مراقبت زخم انتظار می‌رود که پیامدهای بهتری برای افراد مبتلا به این زخم‌ها ارائه کنند. این کار زمانی است که مراقبت با فقط یک متخصص سلامت به تنهایی، مقایسه ‌شود.

سوال مطالعه مروری

ما می‌خواستیم به تاثیر تیم مراقبت زخم در پیشگیری یا التیام زخم‌های فشاری پی ببریم. به مطالعاتی علاقه‌مند بودیم که تیمی را انتخاب کرده باشند که بر پیشگیری از زخم فشاری متمرکز هستند. هم‌چنین به مطالعاتی علاقه‌مند بودیم که بر درمان زخم‌های فشاری متمرکز شده بودند. این مرور می‌توانست افرادی با هر سنی را انتخاب کند. این مجموعه، که در آن مراقبت ارائه شده بود، می‌توانست هر نوع از پرستاری کردن در بیمارستان یا خانه سالمندان یا خانه خود فرد را شامل شود. این مطالعه می‌توانست افراد مبتلا به زخم‌های فشاری یا در معرض خطر ابتلا به زخم‌های فشاری را انتخاب کند.

آنچه ما به دست آوردیم

ما تا ۷ اپریل ۲۰۱۵ به جست‌وجوی مطالعات پرداختیم و هیچ مطالعه‌ای پیدا نکردیم. از آنجایی که هیچ مطالعه‌ای پیدا نکردیم تا برای این مرور انتخاب کنیم، نمی‌توانیم بگوییم که تیم‌های مراقبت زخم، روند پیشگیری یا درمان زخم‌های فشاری را بهبود می‌بخشند یا خیر. بنابراین، تاثیر تیم‌های مراقبت زخم در پیشگیری و مدیریت زخم‌های فشاری نیاز به مطالعه دارد.

شواهد این مرور تا ۷ اپریل ۲۰۱۵ به‌روز است.


Gill Norman، Jo C Dumville، Zena EH Moore، Judith Tanner، Janice Christie، Saori Goto،
دوره ۲۰۱۶، شماره ۰ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

پیشینه
زخم‌های فشاری، که تحت عنوان زخم بستر، زخم دکوبیتوس (decubitus) و صدمات فشاری نیز شناخته می‌شوند، مناطق موضعی آسیب‌دیده روی پوست یا بافت زیرین آن، یا هر دو، هستند. طیف وسیعی از درمان‌ها با خواص آنتی‌میکروبیال، از جمله پانسمان‌های آغشته به دارو (impregnated dressings)، به‌طور گسترده‌ای در درمان زخم‌های فشاری استفاده می‌شوند. به منظور تسهیل تصمیم‌گیری در خصوص استفاده از درمان‌های آنتی‌سپتیک یا آنتی‌بیوتیک در درمان زخم‌های فشاری، انجام یک بررسی اجمالی شفاف و روزآمد مورد نیاز است. این مطالعه مروری یکی از مجموعه مرورهای کاکرین در زمینه بررسی استفاده از آنتی‌سپتیک‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها برای انواع مختلف زخم‌ها است. همچنین بخشی را از مجموعه مطالعات مروری به منظور بررسی استفاده از انواع مختلف پانسمان و درمان‌های موضعی در درمان زخم‌های فشاری تشکیل می‌دهد.
اهداف

ارزیابی تاثیرات تجویز آنتی‌بیوتیک‌های سیستمیک و موضعی، و آنتی‌سپتیک‌های موضعی در بهبود زخم‌های فشاری عفونی و غیر‐عفونی که در محیط بالینی تحت درمان قرار گرفته‌اند.

روش های جستجو
در اکتبر ۲۰۱۵، منابع زیر را جست‌وجو کردیم: پایگاه ثبت تخصصی گروه زخم‌ها در کاکرین، پایگاه مرکزی ثبت کارآزمایی‌های کنترل شده کاکرین (CENTRAL) (کتابخانه کاکرین)؛ Ovid MEDLINE؛ (Ovid MEDLINE (In‐Process & Other Non‐Indexed Citations؛ Ovid EMBASE و EBSCO CINAHL Plus. هم‌چنین سه پایگاه ثبت کارآزمایی‌های بالینی و منابع مطالعات وارد شده و مرورهای سیستماتیک مربوطه را جست‌وجو کردیم. هیچ محدودیتی برای زبان یا تاریخ انتشار یا شرایط انجام مطالعه وجود نداشت.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل ‌شده‌ای که بزرگسالان مبتلا به زخم‌های فشاری مرحله II یا بالاتر را انتخاب کردند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم انتخاب مطالعه، ارزیابی خطر سوگیری (bias) و استخراج داده‌ها را انجام دادند.
نتایج اصلی

تعداد ۱۲ کارآزمایی (۵۷۶ شرکت‌کننده) را وارد کردیم؛ ۱۱ مورد دو بازو و یک کارآزمایی سه بازو داشت. همه کارآزمایی‌ها، عوامل موضعی را ارزیابی کردند، هیچ یک به بررسی آنتی‌بیوتیک‌های سیستمیک نپرداختند. کارآزمایی‌ها وارد شده عوامل آنتی‌میکروبیال زیر را ارزیابی کردند: پوویدون آیوداین (povidone iodine)، کادکسومر آیوداین (cadexomer iodine)، بنفشه جنتیان (gentian violet)، لیزوزیم (lysozyme)، پانسمان نقره، عسل، رزین کاج (pine resin)، پلی‌هگزانید (polyhexanide)، سولفادیازین نقره (silver sulfadiazine)، و نیتروفورازون (nitrofurazone) با اتوکسی‐دی‌آمینوآکریدین (ethoxy‐diaminoacridine). مقایسه‌کننده‌ها شامل طیف وسیعی از دیگر پانسمان‌ها و پمادها بدون خواص آنتی‌میکروبیال و آنتی‌میکروبیال‌های جایگزین بودند. هر مقایسه فقط یک کارآزمایی داشت، تعداد شرکت‌کنندگان کم و طول دوره پیگیری کوتاه بود. کیفیت شواهد از سطح متوسط تا بسیار پائین متفاوت بود.

شش کارآزمایی، پیامد اولیه بهبود زخم را گزارش کردند. همه کارآزمایی‌ها به جز یک مورد، یک مقایسه‌کننده آنتی‌سپتیک را با غیر‐آنتی‌میکروبیال مقایسه کردند. شواهدی با کیفیت متوسط و پائین به دست آمد مبنی بر اینکه ممکن است تعداد زخم‌های بهبود یافته در کوتاه‌‐مدت زمانی که با پوویدون آیوداین در مقایسه با جایگزین‌های غیر‐آنتی‌میکروبیال (پانسمان‌های تعدیل کننده پروتئاز (خطر نسبی (RR): ۰,۷۸؛ ۹۵% CI؛ ۰.۶۲ تا ۰.۹۸) و هیدروژل (RR: ۰.۶۴؛ ۹۵% CI؛ ۰.۴۳ تا ۰.۹۷) درمان شوند، کمتر باشند؛ و تفاوت بارزی بین پوویدون آیوداین و درمان غیر‐آنتی‌میکروبیال سوم (هیدروکولوئید) وجود نداشت (شواهد با کیفیت پائین). مرهم رزین کاج ممکن است زخم‌های فشار بیشتری را نسبت به هیدروکولوئید بهبود بخشد (RR: ۲.۸۳؛ ۹۵% CI؛ ۱.۱۴ تا ۷.۰۵) (شواهد با کیفیت پائین). تفاوت بارزی بین کادکسومر آیوداین و مراقبت استاندارد، و بین عسل و ترکیبی از آنتی‌سپتیک و آنتی‌بیوتیک وجود ندارد (شواهد با کیفیت بسیار پائین).

شش کارآزمایی عوارض جانبی گزارش کردند (پیامد بی‌خطری (safety) اولیه). چهار کارآزمایی عدم وقوع عوارض جانبی را گزارش کردند؛ شواهدی با کیفیت بسیار پائین از یک کارآزمایی، شواهد بارزی را دال بر تفاوت بین کادکسومر آیوداین و مراقبت استاندارد نشان نداد؛ در یک کارآزمایی مشخص نشد که داده‌ها به طور مناسبی گزارش شدند یا خیر.

گزارش‌دهی محدودی درباره پیامدهای ثانویه وجود دارد. پنج کارآزمایی که تغییر در اندازه زخم را در قالب یک پیامد پیوسته گزارش کردند، شواهد بارزی را که از هرگونه درمان خاص آنتی‌سپتیک/آنتی‌میکروبیال حمایت کند، گزارش نکردند. برای مقاومت باکتریایی، یک کارآزمایی شواهدی را از ریشه‌کن شدن MRSA در شرکت‌کنندگان با زخم درمان شده به وسیله پانسمان پلی‌هگزانید در مقایسه با سوآب پلی‌هگزانید نشان داد (RR: ۱,۴۸؛ ۹۵% CI؛ ۱.۰۲ تا ۲.۱۳)؛ بیماران در گروه پانسمان، درد کمتری را نیز گزارش کردند (MD: ‐۲.۰۳؛ ۹۵% CI؛ ۲.۶۶‐ تا ۱.۴۰‐). شواهد بارزی از تفاوت بین مداخلات در رفع عفونت در سه مقایسه دیگر وجود نداشت. شواهد مربوط به پیامدهای ثانویه از کیفیت متوسط تا بسیار پائین متفاوت بود؛ هر جا که ارزیابی با GRADE امکان‌پذیر نبود، به محدودیت‌های قابل‌توجهی برخورد کردیم که باید ارزیابی می‌شدند.

نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
اثرات نسبی درمان‌های آنتی‌میکروبیال سیستمیک و موضعی روی زخم‌های فشاری مشخص نیست. هر جا که تفاوت‌هایی در بهبود زخم پیدا شد، گاهی اوقات به نفع درمان‌ مقایسه‌کننده بدون خواص آنتی‌میکروبیال بود. کارآزمایی‌ها کوچک، از نظر بالینی ناهمگون، و به طور کلی دارای مدت زمان کوتاه هستند و در معرض خطر بالا یا نامشخص سوگیری قرار دارند. کیفیت شواهد از محدوده متوسط تا بسیار پائین بودند؛ شواهد در تمام مقایسه‌ها در معرض برخی محدودیت‌ها قرار داشتند.
خلاصه به زبان ساده

تاثیر آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها و آنتی‌سپتیک‌ها در درمان زخم‌‌های فشاری

زخم فشاری چیست و چه کسانی در معرض خطر آن هستند؟

زخم‌های فشاری، که تحت عنوان زخم بستر، زخم دکوبیتوس و صدمات فشاری نیز شناخته شده‌اند، زخم‌هایی هستند که پوست و اغلب بافت زیر آن را درگیر می‌کنند. زخم‌های فشاری می‌تواند دردناک باشند، ممکن است عفونی شوند، و کیفیت زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار دهند. افراد در معرض خطر ابتلا به زخم‌های فشاری شامل افراد مبتلا به آسیب نخاعی، افراد بی‌حرکت یا با تحرک محدود، مانند افراد مسن و افراد بیمار هستند.

چرا از آنتی‌سپتیک‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان زخم‌های فشاری استفاده می‌شود؟

زمانی که زخم‌های فشاری عفونی می‌شوند، آنتی‌بیوتیک‌ها یا آنتی‌سپتیک‌ها برای از بین بردن یا کاهش سرعت رشد میکروارگانیسم‌های مسبب عفونت استفاده شده و ممکن است از بدتر شدن یا گسترش عفونت پیشگیری کنند. این کار همچنین ممکن است به التیام زخم کمک کند. زخم‌های غیر‐عفونی معمولا مجموعه‌ای را از میکروارگانیسم‌های درون خود دارند. تصور می‌شود که اگر این مجموعه توسط عوامل آنتی‌میکروبیال کاهش یابد ممکن است زخم را بهتر التیام دهد. با این حال، رابطه بین عفونت و مجموعه میکروارگانیسم در زخم‌ها و بهبود زخم چندان روشن نیست.

آنچه ما یافتیم

در اکتبر ۲۰۱۵ بسیاری از مطالعاتی را که می‌توانستیم پیدا کنیم، جست‌وجو کردیم که شامل کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌ شده بوده و استفاده از یک آنتی‌بیوتیک یا آنتی‌سپتیک را با درمان‌های دیگر برای درمان زخم‌های فشاری مقایسه کردند. تعداد ۱۲ کارآزمایی را شامل مجموع ۵۷۶ شرکت‌کننده یافتیم. اکثر شرکت‌کنندگان در مطالعه، افراد مسن در بیمارستان‌ها بودند. بیشتر زخم‌ها در آغاز کارآزمایی‌ها عفونی نبودند. درمان‌های متفاوتی ارزیابی شدند، از جمله پوویدون آیوداین (povidone iodine)، کادکسومر آیوداین (cadexomer iodine)، بنفشه جنتیان (gentian violet)، لیزوزیم (lysozyme)، پانسمان نقره، عسل، رزین کاج (pine resin)، پلی‌هگزانید (polyhexanide)، سولفادیازین نقره (silver sulfadiazine)، و ترکیبی از نیتروفورازون (nitrofurazone) و اتوکسی‐دی‌آمینوآکریدین (ethoxy‐diaminoacridine). سولفادیازین نقره و نیتروفورازون،‌ آنتی‌بیوتیک‌های موضعی هستند در حالی که درمان‌های دیگر، آنتی‌سپتیک هستند. هیچ‌یک از کارآزمایی‌ها آنتی‌بیوتیک‌های سیستمیک (که در سراسر بدن عمل می‌کنند) را بررسی نکردند. درمان‌ها با یکدیگر یا با درمان‌هایی بدون ویژگی‌های آنتی‌میکروبیال مقایسه شدند. بیشتر شواهد درباره بهبود زخم حاصل از کارآزمایی‌هایی بودند که آنتی‌سپتیک‌ها را با درمان‌های بدون ویژگی‌های آنتی‌میکروبیال مقایسه کردند.

هیچ شواهد هم‌سو و سازگاری درباره مزایای استفاده از یک درمان آنتی‌میکروبیال خاص برای زخم‌های فشاری وجود نداشت. با این حال، شواهد محدودی به دست آمد که زخم‌های بیشتری با برخی از پانسمان‌های جایگزین بدون خواص آنتی‌میکروبیال در مقایسه با پوویدون آیوداین التیام می‌یابند. تمام مطالعات تعداد کمی شرکت‌کننده داشتند، و در برخی موارد این تعداد بسیار اندک بودند. بسیاری از مطالعات اطلاعات مهمی را در مورد اینکه چگونه انجام شدند، گزارش نکردند و بنابراین مشکل بتوان گفت که نتایج ارائه شده احتمالا درست باشند. انجام تحقیقات بیشتر و با کیفیت بهتر، برای تعیین اثرات درمان‌های آنتی‌میکروبیال بر زخم‌های فشاری مورد نیاز است.


Zena EH Moore، Menno T van Etten، Jo C Dumville،
دوره ۲۰۱۶، شماره ۰ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

پیشینه
زخم‌های فشاری (pressure ulcers) که شامل صدمات موضعی به پوست یا بافت زیرین آن یا هر دو می‌شود، زمانی ایجاد می‌شوند که افراد توانایی تغییر وضعیت بدن خود را در حالت‌های مختلف برای برداشتن فشار از روی برجستگی‌های استخوانی (bony prominences) از دست می‌دهند. التیام زخم‌های فشاری دشوار بوده، با درد همراه است و تاثیرات منفی روی کیفیت زندگی افراد می‌گذارند. دستورالعمل‌های بین‌المللی، استراحت در تختخواب، را به عنوان جزئی از استراتژی درمانی برای مدیریت زخم‌های فشاری برای افراد استفاده کننده از ویلچر توصیه کرده‌اند. مزایا و خطرات بالقوه به هنگام بررسی اثربخشی استراحت در تختخواب به عنوان یک مداخله برای درمان زخم‌های فشاری در این گروه جمعیتی بهتر است مورد توجه قرار گیرند. بنابراین جست‌وجو و ارزیابی شواهد پژوهش موجود برای تعیین اثر استراحت در تختخواب در التیام زخم‌های فشاری در افراد استفاده کننده از ویلچر مهم بود.
اهداف
بررسی اثر استراحت در تختخواب در التیام زخم فشاری در افراد استفاده کننده از ویلچر، با هر سنی، که در هر محیطی زندگی می‌کنند یا تحت مراقبت قرار دارند.
روش های جستجو
ما در اکتبر ۲۰۱۶ در پایگاه ثبت تخصصی گروه زخم در کاکرین؛ پایگاه ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل‌ شده کاکرین (CENTRAL)؛ (کتابخانه کاکرین)؛ Ovid MEDLINE (شامل استنادات در حال انجام و سایر استنادات نمایه نشده، MEDLINE Daily و (Epub Ahead of Print) پیشاچاپ)؛ Ovid EMBASE و EBSCO CINAHL Plus به جست‌وجو پرداختیم. هم‌چنین برای شناسایی مطالعات منتشر نشده و در حال انجام، پایگاه‌های ثبت کارآزمایی‌های بالینی و خلاصه مقالات کنفرانس‌ها را نیز مورد جست‌وجو قرار دادیم. هیچ نوع محدودیتی به لحاظ زبان انتشار، تاریخ انتشار یا محیط اجرای مطالعه اعمال نشد.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده (randomised controlled trials; RCTs) و RCTهای خوشه‌ای را که به ارزیابی اثر استراحت در تختخواب بر التیام زخم‌های فشاری در استفاده کنندگان از ویلچر پرداخته بودند، لحاظ کردیم.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم به بررسی عناوین و چکیده‌ مطالعات شناسایی شده با استفاده از راهبرد جست‌وجو برای بررسی واجد شرایط بودن آنها برای ورود به مرور پرداختند.
نتایج اصلی
ما هیچ مطالعه‌ای را که با معیارهای ورود مطابقت داشته باشد، شناسایی نکردیم.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
برای ارزیابی شواهد پژوهش مربوط به کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده‌ای که به بررسی اثر استراحت در تختخواب بر التیام زخم‌ فشار در افراد استفاده کننده از ویلچر پرداخته بودند، برنامه‌ریزی کردیم. هیچ مطالعه‌ای با معیارهای ورود مطابقت نداشت. اینکه استراحت در تختخواب تفاوتی در روند التیام زخم‌های فشاری ایجاد می‌کند یا خیر، نامطمئن است. به کارآزمایی‌هایی با طراحی خوب که اطلاعات مربوط به پیامدهای مهم بالینی، کیفیت زندگی و اقتصادی را گزارش کرده باشند، نیاز است.
خلاصه به زبان ساده

استراحت در تختخواب در درمان زخم‌های فشاری (زخم بستر) در افراد استفاده کننده از ویلچر

پیشینه

زخم‌های فشاری (pressure ulcers) (که تحت عنوان زخم بستر (bed sores) نیز شناخته می‌شوند)، زخم‌هایی هستند که روی سطح پوست یا بافت‌های زیرین آن در نتیجه فشار یکنواخت مهار نشده روی قسمت‌های استخوانی تحمل کننده وزن بدن از جمله مفصل ران، پاشنه‌ها یا لگن ایجاد می‌شوند. افرادی که توانایی تغییر وضعیت فیزیکی بدن خود را از دست می‌دهند، در معرض خطر ابتلا به این زخم‌ها قرار دارند. بنابراین افراد استفاده کننده از ویلچر در معرض خطر قرار دارند زیرا آنها برای یک دوره زمانی طولانی‌مدت در حالت نشسته باقی می‌مانند. زخم‌های فشاری به سختی می‌توانند التیام پیدا کنند و در معرض عفونت و سایر عوارض قرار دارند. زمانی که افراد استفاده کننده از ویلچر دچار زخم‌ فشاری می‌شوند، استراحت در تختخواب برای تسکین فشار از روی بخش‌هایی از بدن که وزن فرد را در وضعیت نشسته تحمل می‌کنند، مهم به حساب می‌آید. گفته می‌شود که این تغییر از وضعیت نشسته به وضعیت خوابیده فرآیند التیام‌ زخم را بهبود می‌بخشد.

سوال مطالعه مروری

ما می‌خواستیم اثر استراحت در تختخواب را بر التیام زخم‌های فشاری در افراد استفاده کننده از ویلچر کشف کنیم. مطالعاتی برای ورود به مرور واجد شرایط بودند که دربرگیرنده افراد استفاده کننده از ویلچر از هر گروه سنی باشند که مبتلا به زخم فشاری بوده و در هر نوع محیطی به سر می‌بردند (بیمارستان، آسایشگاه، منزل شخصی و غیره).

آنچه ما به دست آوردیم

در اکتبر ۲۰۱۶ برای شناسایی کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده‌ای که به مقایسه استراحت در تختخواب با عدم استراحت در تختخواب برای التیام زخم‌های فشاری در افراد استفاده کننده از ویلچر پرداخته بودند، میان منابع علمی پزشکی به طور گسترده‌ای به جست‌وجو پرداختیم. هیچ کارآزمایی‌ای نیافتیم که در این رابطه به اجرا درآمده باشد. این بدان معنا است که ما نمی‌توانیم درباره اینکه استراحت در تختخواب روند التیام زخم‌های فشاری را در افراد استفاده کننده از ویلچر بهبود می‌بخشد یا خیر، یا درباره ماهیت احتمالی مزایا یا مضرات این درمان اطلاعاتی ارائه دهیم. به کارآزمایی‌هایی برای مقایسه التیام زخم‌ فشار با و بدون استراحت در تختخواب میان افراد استفاده کننده از ویلچر نیاز است.

این خلاصه به زبان ساده تا اکتبر ۲۰۱۶ به‌روز است.


Sonia M O'Kelly، Zena EH Moore،
دوره ۲۰۱۷، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

پیشینه

ناحیه پرینه زن (female perineum) در طول بارداری آسیب می‌بیند و کشیده می‌شود، و فشار بیشتر در طول زایمان واژینال باعث می‌شود که تقریبا ۸۵% از زنان در معرض درجاتی از ترومای ناحیه پرینه قرار بگیرند. عوامل متعددی در نوع و شدت ترومای ایجاد شده دخیل هستند، از جمله تعداد دفعات زایمان (parity)، روش زایمان، و روش‌های مرسوم آن منطقه. در حال حاضر بحث درباره بهترین روش مامایی برای کاهش ترومای پرینه هم‌چنان ادامه دارد. هنگامی که ترومای پرینه رخ دهد، با توجه به درجه و شدت آن، شیوه‌ها و روش‌های مرسوم آن منطقه، و ترجیح شخصی درمان نیز بسیار متفاوت خواهد بود. به منظور بهینه‌سازی پیامدهای درمان زخم، مهم است که زخم‌ها به طور مناسب و به موقع ارزیابی و مدیریت شوند. زخم پرینه ممکن است در کوتاه‌مدت یا طولانی‌مدت اثر فیزیکی و روانی قابل‌ توجهی داشته باشد، با این حال شواهد کمی در مورد این موضوع وجود دارد.

آموزش پیش از زایمان (antenatal education) به آماده‌سازی زنان و همسران آنها برای بارداری، زایمان و دوره پس از زایمان کمک می‌کند. شیوه ارائه این آموزش از نظر نوع، محتوا و طبیعت بسیار متفاوت است. این مرور، آموزش پیش از زایمان را که به طور خاص به مراقبت پرینه و بهبود زخم در دوره پس از زایمان از طریق کانال‌های رسمی اختصاص داده شده، مورد بررسی قرار داد. آموزش مناسب بیمار بر نرخ بهبودی زخم و رعایت مراقبت‌های زخم تاثیر مثبت دارد. فاکتورهای خطر که باعث بدتر شدن روند بهبود زخم‌ها و نرخ بهبودی پائین می‌شوند ممکن است منحصرا به منظور بهبود زخم پس از زایمان، پیش از زایمان مورد توجه قرار گیرند. این مهم است که تاثیر مثبت آموزش یا عدم آموزش پیش از زایمان در مورد مراقبت زخم بر التیام ناحیه پرینه، به منظور توانمند ساختن زنان برای به کارگیری بهترین شیوه و درمان مبتنی بر شواهد با این جنبه مهم مراقبت از خود در دوره پس از زایمان، مورد ارزیابی قرار گیرد.

اهداف
ارزیابی تاثیرات آموزش پیش از زایمان بر التیام زخم پرینه پس از زایمان در زنانی که در محیط بیمارستان زایمان کرده‌اند، و در زنانی که برش ناشی از پارگی یا اپیزیوتومی، یا هر دو را، در پوست ناحیه پرینه داشته‌اند.
روش های جستجو
ما پایگاه ثبت کارآزمایی‌های گروه بارداری و زایمان در کاکرین (۳۰ سپتامبر ۲۰۱۷)، ClinicalTrials.gov (۸ سپتامبر ۲۰۱۷)، پلت‌فرم بین‌المللی پایگاه ثبت کارآزمایی‌های بالینی سازمان جهانی بهداشت (ICTRP) (۸ سپتامبر ۲۰۱۷) و فهرست منابع مطالعات بازیابی شده را جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب

کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده (randomised controlled trials; RCTs) را در نظر گرفتیم که به تمام روش‌های رسمی آموزش پیش از زایمان اشاره کردند و مراقبت از زخم پرینه بالقوه ناشی از پارگی یا اپیزیوتومی (episiotomy) را، در زنان بارداری که تصمیم به زایمان درون محیط بیمارستانی داشتند و دچار زخم شدند، مورد توجه قرار دادند.

کارآزمایی‌های استفاده کننده از یک RCT خوشه‌ای و یک طرح شبه‐تصادفی‌سازی شده برای ورود به این مرور واجد شرایط بودند اما هیچ کارآزمایی شناسایی نشد. کارآزمایی‌های متقاطع برای ورود به این مرور واجد شرایط نبودند. مطالعات منتشر شده به صورت چکیده برای ورود به این مرور واجد شرایط بودند اما هیچ کارآزمایی شناسایی نشد.

ما مایل به بررسی همه روش‌های رسمی آموزش پیش از زایمان مربوط به مراقبت از زخم پرینه بودیم. هم‌چنین قصد داشتیم که تمام نقاط تماسی را که در آن فرصتی برای آموزش رسمی وجود داشت در نظر بگیریم، از جمله ملاقات با ماما، کلاس‌های آموزش پیش از زایمان، ملاقات با پزشک متخصص زایمان و ملاقات با پزشکان عمومی و ملاقات با فیزیوتراپیست.

گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم عناوین و چکیده‌های مطالعات شناسایی شده را با استراتژی جست‌وجو برای واجد شرایط بودن آنها ارزیابی کردند.
نتایج اصلی
هیچ مطالعه‌ای معیارهای ورود به این مرور را نداشت. یک مطالعه را حذف کردیم و مطالعه دیگر در حال انجام است.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
شواهد به دست آمده از RCT مربوط به تاثیر آموزش پیش از زایمان بر التیام زخم پرینه در زنان پس از زایمان که در یک مرکز بیمارستانی زایمان کرده‌اند و زنانی که شکاف ناشی از پارگی یا اپیزیوتومی، یا هر دو را در پوست ناحیه پرینیوم داشته‌اند، برای ارزیابی تعیین کردیم. با این حال، هیچ یک از مطالعات معیارهای ورود را نداشتند. شواهدی وجود ندارد که نشان دهد آموزش پیش از زایمان مربوط به التیام زخم پرینه در این گروه از زنان، پیامدهای مربوط به این زنان را در ارتباط با بهبود زخم، نرخ عفونت، حضور مجدد یا پذیرش مجدد در بیمارستان، درد، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت، محبت مادرانه، و تجربیات عاطفی منفی تغییر خواهند داد یا خیر. مطالعه بیشتر در این زمینه با توجه به تاثیر فیزیکی، روانی و اقتصادی زخم‌های پرینه، و نسبت زیادی از زنانی که در دوران فرزندآوری قرار دارند و دچار زخم پس از زایمان شده‌اند، ضروری است. مزایای هر پژوهش در آینده در این زمینه با ترکیب زنان در گروه‌های اجتماعی‐اقتصادی، و با طیف وسیعی از گزینه‌های مراقبت سلامت به حداکثر می‌رسد. این پژوهش می‌تواند هر دو رویکرد کیفی و کمی را در برگیرد و پیامدهای شناسایی شده را در این مرور برای ارزیابی کامل مزایای بالقوه پکیج مناسب پیش از زایمان بررسی کند، و توصیه‌هایی را برای عمل در آینده ارائه نماید. در حال حاضر هیچ شواهدی برای اطلاع‌رسانی به منظور کاربرد عملی در این زمینه وجود ندارد.
خلاصه به زبان ساده

تاثیر آموزش پیش از زایمان بر نرخ بهبودی زخم در زنانی که در بیمارستان زایمان کرده‌اند.

موضوع چیست؟

در بیمارستان‌ها، اکثریت عمده زنانی که زایمان واژینال داشته‌اند، از آسیب به ناحیه پرینه خود، ناحیه پوست و عضله بین مقعد و واژن رنج می‌برند. این آسیب ممکن است شامل کبودی یا پارگی باشد، یا در نتیجه برش عمدی برای کمک به زایمان رخ داده باشد. از آنجایی که اغلب زنان در مدت کوتاهی پس از زایمان از بیمارستان مرخص می‌شوند، ممکن است به دنبال مراقبت از این زخم بدون نظارت بخش مراقبت سلامت باشند. نوع و میزان آسیب‌ها متفاوت است، همان‌طور که درمان این زخم‌ها نیز متفاوت است. آنها ممکن است بخیه داشته باشند، برای تسکین درد به بسته‌های یخ و داروهای آنالژزیک و ضد‐التهابی؛ یا برای کمک به بهبودی به حمام نمک، پانسمان زخم، و آنتی‌بیوتیک‌ها نیاز داشته باشند. بسیاری از زنان در مورد احتمال زخم پرینه هشدار دریافت نمی‌کنند یا آمادگی آن را ندارند. آنها نمی‌دانند که چگونه زخم را مدیریت و مراقبت کنند. این ممکن است منجر به عوارضی چون افزایش درد و ناراحتی، اضطراب، خطر ابتلا به عفونت، و مشکل در ادرار کردن و داشتن مقاربت جنسی شود. هدف این مرور بررسی این نکته بود که ارائه آموزش به زنان پیش از زایمان، در مورد انتظار و مدیریت زخم پرینه، تفاوتی در بهبود زخم پس از زایمان ایجاد می‌کند یا خیر.

چرا این موضوع مهم است؟

زخم‌های پرینه‌ای که به خوبی التیام نمی‌یابند تاثیر نامطلوبی بر سلامت زنان، رابطه بین مادر و نوزادش، و روابط خانوادگی می‌گذارند. متخصصان مراقبت سلامت در موقعیت منحصربه‌فردی قرار دارند که قادر به ارائه مشاوره به‌روز شده و دقیق هستند، و می‌توانند در آموزش زنان در این جنبه مهم از مراقبت شخصی خود نقش کلیدی داشته باشند. آموزش رسمی مناسب پیش از زایمان ممکن است شوک و دیسترس مرتبط با زخم پرینه را کاهش دهد، و برای کاهش خطر عوارض به مادر در مدیریت درمان زخم کمک کند. هدف این مرور بررسی این نکته است که ارائه آموزش به زنان پیش از زایمان، به عنوان بخشی از آموزش پیش از زایمان یا هنگام ملاقات با ارائه دهندگان مراقبت سلامت، تفاوتی در بهبود زخم پس از زایمان ایجاد می‌کند یا خیر.

ما چه شواهدی به دست آوردیم؟

ما شواهد را در سپتامبر ۲۰۱۷ جست‌وجو کردیم اما مطالعات تصادفی‌سازی و کنترل شده مرتبط با زمینه مورد نظر خود را نیافتیم.. یک مطالعه را حذف کردیم و مطالعه دیگر هنوز کامل نشده است.

این یافته‌ها چه معنایی دارند؟

ما نمی‌توانیم بگوییم که آموزش در دوران پیش از زایمان تاثیری بر بهبود زخم پرینه پس از زایمان در زنانی که در یک مرکز بیمارستانی زایمان می‌کنند، دارد یا خیر. بر اساس کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده نمی‌دانیم که این آموزش چه مزایا و چه معایبی می‌تواند داشته باشد. برای تعیین تاثیر آموزش ارائه شده پیش از زایمان در بهبود زخم پرینه در زنانی که در بیمارستان زایمان کردند، پژوهش بیشتری لازم است. کارآزمایی‌ها هم‌چنین ممکن است پیامد مربوط به مسائل مرتبط از جمله نرخ عفونت، حضور مجدد یا پذیرش مجدد در بیمارستان، درد، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت، محبت مادرانه، و تجربیات عاطفی منفی مربوط به زخم پرینه را مورد بررسی قرار دهند. نسبت بزرگی از زنان باردار در طول زایمان دچار زخم پرینه می‌شوند و این زخم‌ها تاثیر فیزیکی، روانی و اقتصادی قابل‌ توجهی دارند. پژوهش‌های آینده می‌توانند مزایای بالقوه پکیج آموزشی سفارشی را که به این گروه از زنان ارائه می‌شود بررسی کنند، زیرا در حال حاضر هیچ شواهدی برای حمایت از آنها وجود ندارد.


Alison P Porter-Armstrong، Zena EH Moore، Ian Bradbury، Suzanne McDonough،
دوره ۲۰۱۸، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

پیشینه
زخم‌های فشاری، که به نام زخم بستر یا صدمات فشاری شناخته می‌شوند، مناطق اطراف بافت آسیب دیده ناشی از فشار بیش از حد و نیروهای پاره کننده هستند. آموزش کارکنان مراقبت سلامت به عنوان جزء جدایی‌ناپذیر پیشگیری از زخم فشاری شناخته شده است. این برنامه‌های آموزشی در راستای تشویق برای تغییر رفتار در بخش مراقبت سلامت حرفه‌ای، تشویق رفتارهای پیشگیرانه با هدف کاهش بروز زخم فشاری اجرا می‌شوند.
اهداف
ارزیابی تاثیرات مداخلات آموزشی برای متخصصان مراقبت سلامت بر پیشگیری از زخم فشاری.
روش های جستجو
در ماه جون ۲۰۱۷، پایگاه ثبت تخصصی گروه زخم در کاکرین؛ پایگاه ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل‌ شده کاکرین (CENTRAL)؛ Ovid MEDLINE (شامل استنادات در حال انجام و سایر استنادات نمایه نشده)؛ Ovid Embase و EBSCO CINAHL Plus را جست‌وجو کردیم. هم‌چنین پایگاه‌های ثبت کارآزمایی‌های بالینی را برای مطالعات در حال انجام و منتشر نشده جست‌وجو کردیم، و فهرست منابع مطالعات وارد شده مرتبط و هم‌چنین مرورها، متاآنالیزها (meta‐analysis) و گزارش‌های تکنولوژی سلامت را برای شناسایی مطالعات بیشتر غربالگری کردیم. هیچ محدودیتی در رابطه با زبان، تاریخ انتشار یا شرایط مطالعه وجود نداشت.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده (randomised controlled trials; RCTs) و RCT‌های خوشه‌ای را وارد کردیم که به بررسی تاثیر هر نوع مداخله آموزشی ارائه شده در هر محیطی به کارکنان مراقبت سلامت برای پیشگیری از وقوع زخم‌های فشاری پرداختند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم عناوین و خلاصه مقالات مربوط به مطالعات شناسایی شده توسط استراتژی جست‌وجو را از نظر واجد شرایط بودن ارزیابی کردند. نسخه کامل مطالعات بالقوه مرتبط را به دست آوردیم و دو نویسنده به‌طور مستقل از هم این مطالعات را از نظر معیارهای ورود غربالگری کردند.
نتایج اصلی

پنج مطالعه را شناسایی کردیم که معیارهای ورود به این مرور را داشتند: چهار RCT و یک RCT خوشه‌ای. ویژگی‌های مطالعه از لحاظ شرایط مراقبت سلامت، ماهیت مداخلات مورد مطالعه و معیارهای پیامد گزارش شده متفاوت بود. یک RCT خوشه‌ای و دو RCT، اثربخشی آموزش ارائه شده به کارکنان مراقبت سلامت را در محیط خانه‌های پرستاری یا سالمندان، یا خانه سالمندان و مراکز بیمارستانی، را در مقایسه با عدم مداخله، یا شیوه‌های معمول مورد بررسی قرار دادند. مداخله آموزشی در یکی از این مطالعات در یک پکیج پیشرفته، با کیفیت بهبود یافته گنجانده شد. دو کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل شده مجزای دیگر اثربخشی مداخله آموزشی، ارائه شده در دو فرمت را به گروه‌های کارکنان پرستاری مورد بررسی قرار دادند.

با توجه به ناهمگونی مطالعات شناسایی شده، تجمیع نتایج مناسب نبود و ما یک بررسی اجمالی روایت‌گونه (narrative) را ارائه کردیم. تعدادی از مقایسه‌ها را مورد بررسی قرار دادیم (۱) آموزش در برابر عدم آموزش (۲) اجزای مداخله آموزشی در تعدادی از ترکیب‌ها و (۳) آموزش ارائه شده در فرمت‌های مختلف. سه پیامد اولیه وجود داشت: تغییر در دانش کارکنان مراقبت سلامت، تغییر در رفتار بالینی متخصصان مراقبت سلامت و بروز زخم‌های فشاری جدید.

ما مطمئن نیستیم که تفاوت در دانش متخصصان مراقبت سلامت بستگی به این دارد که آنها در مورد پیشگیری از زخم فشاری آموزش دریافت می‌کنند یا خیر (گروه بیمارستانی: تفاوت میانگین (MD): ۰,۳۰؛ ۹۵% فاصله اطمینان (CI): ۱.۰۰‐ تا ۱.۶۰؛ ۱۰ شرکت‌کننده؛ گروه خانه سالمندان: MD: ۰.۳۰؛ ۹۵% CI؛ ۰.۷۷‐ تا ۱.۳۷؛ ۱۰ شرکت‌کننده). این یافته بر اساس شواهد با قطعیت بسیار پائین به دست آمده از یک مطالعه است، که ما به دلیل محدودیت‌های جدی، غیر‐مستقیم و غیر‐دقیق مطالعه آن را کاهش دادیم.

با توجه به مقایسه‌های زیر ما مطمئن نیستیم که در میزان بروز زخم فشاری تفاوتی وجود دارد: آموزش، پایش و مشاهده، در برابر پایش و مشاهده (خطر نسبی (RR): ۰,۶۳؛ ۹۵% CI؛ ۰.۳۷ تا ۱.۰۵؛ ۳۴۵ شرکت‌کننده)؛ آموزش، پایش و مشاهده در برابر مشاهده به‌تنهایی (RR: ۱.۲۱؛ ۹۵% CI؛ ۰.۶۰ تا ۲.۴۳؛ ۳۲۵ شرکت‌کننده)؛ یا، پایش و مشاهده در برابر مشاهده به‌تنهایی (RR: ۱.۹۳؛ ۹۵% CI؛ ۰.۹۶ تا ۳.۸۸؛ ۲۳۲ شرکت‌کننده). این بر اساس شواهد با قطعیت بسیار پائین به دست آمده از یک مطالعه بود، که ما آن را به دلیل محدودیت‌های بسیار جدی مطالعه و عدم دقت کاهش دادیم. ما مطمئن نیستیم که مداخله چند‐سطحی در برابر کنترل مراقبت، تفاوتی در بروز زخم فشاری ایجاد می‌کند یا خیر؟ این گزارش داده‌های کافی را برای بررسی بیشتر این پیامد ارائه نکرد.

ما مطمئن نیستیم که آموزش ارائه شده در فرمت‌های مختلف مانند آموزش دستوری‐تعلیمی (didactic) در برابر آموزش ویدئویی (MD: ۴,۶۰؛ ۹۵% CI؛ ۳.۰۸ تا ۶.۱۲؛ ۱۰۲ شرکت‌کننده) یا آموزش الکترونیکی در برابر آموزش در کلاس درس (RR: ۰.۹۲؛ ۹۵% CI؛ ۰.۸۰ تا ۱.۰۷؛ ۱۸ شرکت‌کننده)، در دانش متخصصان مراقبت سلامت درباره پیشگیری از زخم فشاری تفاوتی ایجاد کند. این بر اساس شواهد با قطعیت بسیار پائین به دست آمده از دو مطالعه بود، که ما آن را به دلیل محدودیت جدی مطالعه و عدم دقت کاهش دادیم.

هیچ کدام از مطالعات وارد شده پیامد اولیه دیگر ما را که عبارت بود از تغییر در رفتار بالینی متخصصان مراقبت سلامت، مورد بررسی قرار ندادند. فقط یک مطالعه پیامدهای ثانویه مطلوب را یعنی شدت زخم فشاری و پیامدهای گزارش شده را توسط بیمار و مراقب (به ترتیب کیفیت زندگی و سطح وابستگی عملکردی خود ارزیابی شده) مورد بررسی قرار دادند. با این حال، این مطالعه اطلاعات کافی را برای ارزیابی مستقل این پیامدها درون این مرور برای ما فراهم نکرد.

نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
ما مطمئن نیستیم که آموزش متخصصان مراقبت سلامت در مورد پیشگیری از زخم فشاری در بروز زخم فشاری، یا در دانش پرستاران درباره پیشگیری از زخم فشاری تفاوتی ایجاد می‌کند. این موضوع به این دلیل است که مطالعات وارد شده شواهدی با قطعیت بسیار پائین ارائه کردند. بنابراین، برای بررسی تاثیر آموزش متخصصان مراقبت سلامت در پیشگیری از زخم‌های فشاری اطلاعات بیشتری مورد نیاز است.
خلاصه به زبان ساده

آموزش کارکنان مراقبت سلامت درباره پیشگیری از وقوع زخم‌های فشاری

پیشینه

زخم‌های فشاری، که به نام زخم بستر نیز شناخته می‌شوند، اغلب کسانی را دچار می‌کند که به سختی راه می‌روند یا دوره‌های طولانی را در حالت نشسته یا درازکش می‌گذرانند. زخم‌های فشاری می‌تواند شامل بخش‌هایی از پوست بی‌رنگ شده، پوست دردناک، و زخم‌های باز باشد که ممکن است التیام آنها مدت زیادی طول بکشد. زخم‌های فشاری مستعد ابتلا به عفونت هستند و تاثیر زیادی بر سلامت و بهزیستی (well being) افراد دارند. برای پیشگیری از توسعه این زخم‌ها در افرادی که در معرض خطر هستند، کارکنان مراقبت سلامت باید اطلاعات خوبی در مورد چگونگی پیشگیری از آنها داشته باشند. این مهم است که بدانیم کارکنان مراقبت سلامت به چه نوع اطلاعاتی نیاز دارند، چگونه می‌توان این اطلاعات را بهتر ارائه کرد و این‌که آموزش می‌تواند از پیشرفت زخم‌های فشاری پیشگیری کند یا خیر.

سوال مطالعه مروری

ما شواهد مربوط به تاثیر آموزش متخصصان مراقبت سلامت را در پیشگیری از زخم‌های فشاری مرور کردیم. تمام انواع آموزش را بدون توجه به نحوه ارائه آنها، تا زمانی که بر پیشگیری از زخم‌های فشاری متمرکز بودند، مورد بررسی قرار دادیم. کارکنان مراقبت سلامت شامل تمامی کارکنان با هر پیشینه شغلی بودند که در زمینه پیشگیری از زخم فشاری کار می‌کردند. مراکزی که در آن مراقبت ارائه شد عبارت بودند از بخش‌های بستری و سرپایی بیمارستان، کلینیک‌های عمومی، منزل خود بیماران، و خانه‌های رزیدنتال یا خانه‌های سالمندان.

آنچه ما یافتیم

در ماه جون ۲۰۱۷، مطالعاتی را که به بررسی تاثیر آموزش متخصصان مراقبت سلامت بر پیشگیری از زخم فشاری پرداختند، جست‌وجو کردیم و پنج مطالعه مرتبط را یافتیم. دو مطالعه به بررسی تاثیر آموزش در پیشگیری از زخم‌های فشاری پرداختند. ما مطمئن نیستیم که آموزش متخصصان مراقبت سلامت در تعداد زخم‌های فشاری جدید که در حال پیشرفت هستند، تفاوتی ایجاد می‌کند. این موضوع به این دلیل است که قطعیت شواهد درون مطالعات بسیار پائین بود.

سه مطالعه به بررسی تاثیر آموزش بر دانش کارکنان در مورد پیشگیری از زخم فشاری پرداختند. این مطالعات موارد زیر را مقایسه کردند: آموزش در برابر عدم آموزش؛ اجزای مداخله آموزشی در تعدادی از ترکیب‌ها؛ و آموزش ارائه شده در قالب‌های مختلف. ما مطمئن نیستیم که آموزش منجر به تفاوت بر دانش کارکنان درباره پیشگیری از زخم فشاری یا تعداد زخم‌های فشاری جدید که در حال پیشرفت هستند، می‌شود یا خیر. این موضوع به این دلیل است که قطعیت شواهد درون مطالعات بسیار پائین بود. هیچ مطالعه‌ای در مورد تاثیر آموزش بر درمان ارائه شده توسط متخصصان مراقبت سلامت انجام نشد. فقط یک مطالعه، پیامدهای ثانویه مطلوب را مورد بررسی قرار داد: شدت زخم فشاری، دیدگاه بیماران در مورد کیفیت زندگی آنها و دیدگاه مراقبین بر توانایی بیماران برای انجام وظایف روزانه به‌طور مستقل. با این وجود، اطلاعات کافی در این مطالعه ارائه نشد تا بتوانیم به‌طور مستقل این پیامدها را ارزیابی کنیم.

قطعیت شواهد را با استفاده از رویکرد درجه‌‏بندی توصیه‏، ارزیابی، توسعه و ارزشیابی (GRADE) مورد بررسی قرار دادیم و نتیجه گرفتیم که قطعیت تمام شواهد بسیار پائین است. بنابراین ما قادر به تعیین این موضوع نبودیم که آموزش می‌تواند از زخم‌های فشاری پیشگیری نماید یا خیر. هم‌چنین قادر نبودیم تعیین کنیم که آموزش بر دانشی که کارمندان مراقبت سلامت در مورد پیشگیری از زخم‌های فشاری دارند، تاثیر می‌گذارد یا خیر.

شواهد در این مرور تا ۱۲ جون ۲۰۱۷ به‌روز است.


Pauline Joyce، Zena EH Moore، Janice Christie،
دوره ۲۰۱۸، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

پیشینه
زخم‌های فشاری (pressure ulcers)، آسیب‌های موضعی به پوست، بافت زیرین، یا هر دو هستند و زمانی که افراد قادر به تغییر موقعیت خود برای از بین بردن فشار روی برجستگی‌های استخوانی نیستند، رخ می‌دهند. زخم‌های فشاری اغلب به سختی بهبود می‌یابند، دردناک بوده، کنترل آنها پرهزینه است و تاثیر منفی بر کیفیت زندگی دارند. در حالی که مراقبت‌های ایمنی و کیفیت فردی عمدتا از تعاملات مستقیم متخصصان مراقبت سلامت و بیماران به وجود می‌آید، هر تماس به منظور مراقبت از زخم بین پزشک‐بیمار ممکن است توسط سازمان مراقبت سلامت محدود یا تقویت شود. پژوهش‌ها برای توضیح شفاف تاثیرات رویکردهای مختلف با هدایت ارائه دهندگان خدمات سلامت برای پیشگیری و درمان زخم فشاری ضروری است.
اهداف
ارزیابی تاثیرات مداخلات مختلف مبتنی بر ارائه دهندگان خدمات با هدف قرار دادن سازماندهی خدمات سلامت، بر پیشگیری و درمان زخم‌های فشاری.
روش های جستجو
در اپریل ۲۰۱۸ پایگاه ثبت تخصصی زخم‌ها در کاکرین؛ پایگاه ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل‌ شده کاکرین (CENTRAL)؛ Ovid MEDLINE (شامل استنادات نمایه نشده در حال انجام و سایر استنادات)؛ Ovid Embase و به‌علاوه EBSCO CINAHL را جست‌وجو کردیم. هم‌چنین سه پایگاه ثبت کارآزمایی‌های بالینی را برای یافتن مطالعات در‌حال انجام و منتشر‌ نشده جست‌وجو کردیم و فهرست‌ منابع مطالعات وارد شده مرتبط و هم‌چنین مرورها، متاآنالیزها (meta‐analyses) و گزارش‌های فناوری سلامت را برای شناسایی مطالعات بیشتر بررسی کردیم. هیچ محدودیتی در رابطه با زبان، تاریخ انتشار یا محیط مطالعه وجود نداشت.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده (randomised controlled trials; RCTs)؛ RCTهای‐خوشه‌ای؛ غیر‐RCTها؛ مطالعات کنترل شده قبل‐و‐بعد و سری‌های زمانی منقطع (interrupted time series) که افراد در معرض خطر، یا افراد مبتلا به زخم‌های فشاری را به کار گرفته بودند، واجد‌ شرایط برای ورود به این مرور بودند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم انتخاب مطالعه، ارزیابی خطر سوگیری (bias)، استخراج داده‌ها و ارزیابی قطعیت شواهد را بر اساس درجه‌‏بندی توصیه‏، ارزیابی، توسعه و ارزشیابی (GRADE) انجام دادند.
نتایج اصلی

جست‌وجو منجر ‌به ‌دستیابی مجموعا ۳۱۷۲ استناد شد، و پس از غربالگری و استفاده از معیارهای ورود و خروج، چهار مطالعه واجد شرایط را برای ورود پذیرفتیم. این مطالعات پیامد اولیه بروز زخم فشاری یا بهبود زخم فشاری، یا هر دو را گزارش دادند.

یک مطالعه کنترل شده قبل‐و‐بعد، میان ۶۲ شرکت‌کننده با آسیب نخاعی، تاثیر مراقبت فراگیر (transmural) (یک مدل مراقبت که فعالیت‌هایی را برای حمایت از بیماران و خانواده/همکاران آنها، و فعالیت‌هایی را برای ترویج تداوم مراقبت، فراهم می‌کند) را مورد بررسی قرار داد. مشخص نیست که مراقبت فراگیر در مقایسه با مراقبت معمول، منجر ‌به تفاوت در میزان بروز زخم فشاری می‌شود یا خیر (خطر نسبی (RR): ۰,۹۳؛ %۹۵ فاصله اطمینان (CI): ۰.۵۳ تا ۱.۶۴؛ شواهد با قطعیت بسیار پائین، دو بار برای محدودیت‌های بسیار جدی مطالعه و دو بار برای عدم دقت بسیار جدی کاهش یافته است).

یک RCT تاثیر انجام مراقبت‌ بیمارستانی را در منزل میان ۱۰۰ سالمند بررسی کرد. مشخص نیست که انجام مراقبت بیمارستانی در منزل در مقایسه با بستری شدن در بیمارستان، منجر ‌به تفاوت در میزان خطر بروز زخم فشاری می‌شود یا خیر (RR: ۰,۳۲؛ ۹۵% CI؛ ۰.۰۳ تا ۲.۹۸؛ شواهد با قطعیت بسیار پائین، دو بار برای محدودیت‌های بسیار جدی مطالعه و دو بار برای عدم دقت بسیار جدی، کاهش یافته است).

مطالعه سوم (کارآزمایی گام‌به‌گام خوشه‌ای‐تصادفی‌سازی شده (cluster‐randomised stepped‐wedge trial))، تاثیر ارائه مراقبت را توسط تیم‌های چند‐رشته‌ای پیشرفته (enhanced multidisciplinary teams; EMDT) میان ۱۶۱ فرد دریافت کننده مراقبت طولانی‐مدت، بررسی کرد. تجزیه‌و‌تحلیل پیامد اولیه با استفاده از اندازه‌گیری ۲۰۱ مورد زخم فشاری از ۱۱۹ دریافت کننده انجام شد. مشخص نیست که EMDT نرخ بروز زخم فشاری را در مقایسه با مراقبت معمول کاهش می‌دهد یا خیر (نسبت خطر (HR): ۱,۱۲؛ ۹۵% CI؛ ۰.۷۴ تا ۱.۶۸؛ شواهد با قطعیت بسیار پائین، دو بار برای محدودیت‌های بسیار جدی مطالعه و دو بار برای عدم دقت بسیار جدی، کاهش یافته است). مشخص نیست که تفاوتی در تعداد زخم‌های بهبود‌ یافته با و بدون EMDT وجود دارد یا خیر (RR: ۱.۶۹؛ ۹۵% CI؛ ۱.۰۰ تا ۲.۸۷؛ شواهد با قطعیت بسیار پائین، دو بار برای محدودیت‌های بسیار جدی مطالعه و دو بار برای عدم دقت بسیار جدی، کاهش یافته است). مشخص نیست که تفاوتی در کاهش سطح منطقه زخم، با و بدون EMDT وجود دارد یا خیر (نرخ بهبودی: ۱.۰۰۶؛ ۹۵% CI؛ ۰.۹۹ تا ۱.۰۳؛ شواهد با قطعیت بسیار پائین، دو بار برای محدودیت‌های بسیار جدی مطالعه و دو بار برای عدم دقت بسیار جدی، کاهش یافته است). مشخص نیست که EMDT منجر ‌به تفاوت در زمان سپری شده تا بهبودی کامل می‌شود یا خیر (HR: ۱.۴۸؛ ۹۵% CI؛ ۰.۷۹ تا ۲.۷۸؛ شواهد با قطعیت بسیار پائین، دو بار برای محدودیت‌های بسیار جدی مطالعه و دو بار برای عدم دقت بسیار جدی، کاهش یافته است).

در مطالعه نهایی (کارآزمایی خوشه‌ای شبه‐تجربی (quasi‐experimental cluster trial))، تاثیر مراقبت چند‐رشته‌ای را از زخم در میان ۱۷۶ نفر از دریافت کنندگان خدمات خانه‌های سالمندان بررسی کرد. مشخص نیست که تفاوتی بین تعداد زخم‌های فشاری بهبود‌ یافته بین مراقبت‌های چند‐رشته‌ای یا مراقبت معمول وجود دارد یا خیر (RR: ۱,۱۸؛ ۹۵% CI؛ ۰.۹۸ تا ۱.۴۲؛ شواهد با قطعیت بسیار پائین، دو بار برای محدودیت‌های بسیار جدی مطالعه و دو بار برای عدم دقت بسیار جدی، کاهش یافته است). مشخص نیست که این نوع مراقبت در مقایسه با مراقبت معمول منجر به تفاوت در زمان سپری شده تا بهبودی کامل می‌شود یا خیر (HR: ۱.۷۳؛ ۹۵% CI؛ ۱.۲۰ تا ۲.۵۰؛ شواهد با قطعیت بسیار پائین، دو بار برای محدودیت‌های بسیار جدی مطالعه و دو بار برای عدم دقت بسیار جدی، کاهش یافته است).

در تمام مطالعات، قطعیت شواهد به دلیل خطر بالای سوگیری (bias) و عدم دقت بسیار پائین است. سطح شواهد را به دلیل محدودیت‌های مطالعه شامل سوگیری انتخاب و سوگیری ریزش نمونه (attrition bias) و حجم نمونه، کاهش دادیم. پیامدهای ثانویه، مانند حوادث جانبی، در تمام مطالعات گزارش نشده بود. در مواردی که گزارش شدند، مشخص نیست که تفاوتی وجود داشته یا خیر، زیرا قطعیت شواهد بسیار پائین بود.

نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
شواهد برای تاثیر سازمان‌دهی خدمات سلامت در پیشگیری و درمان زخم‌های فشاری هنوز نامشخص است. به‌طور کلی، ارزیابی‌های GRADE از شواهد، منجر به شواهد با قطعیت بسیار پائین شد. مطالعات در خطر بالای سوگیری قرار داشتند و اندازه‌گیری‌ پیامدها به دلیل فواصل اطمینان وسیع و حجم کوچک نمونه‌ها غیردقیق بود، این بدان معنی است که برای تایید این نتایج، انجام پژوهش‌های اضافی ضروری است. پیامدهای ثانویه گزارش شده در تمام مطالعات متغیر بوده و برخی گزارش نشده است. ما قطعیت شواهد مرتبط با پیامدهای ثانویه‌ای که گزارش شده بودند (شامل حوادث جانبی) را بسیار پائین در نظر گرفتیم.
خلاصه به زبان ساده

سازمان‌‌دهی خدمات سلامت برای پیشگیری و درمان زخم‌های فشاری

هدف این مطالعه مروری چیست؟

هدف از این مرور پاسخ به این سوال بود که نحوه سازمان‌دهی خدمات سلامت می‌تواند بر پیشگیری و درمان زخم‌های فشاری تاثیر بگذارد یا خیر. محققان کاکرین تمام مطالعات مرتبط را برای پاسخ به این سوال گردآوری و تجزیه‌و‌تحلیل کردند و چهار مطالعه مرتبط را یافتند.

پیام‌های کلیدی

ما نمی‌توانیم مطمئن باشیم که مراقبت فراگیر (یک راه ارائه مراقبت که فعالیت‌هایی برای حمایت از بیماران و خانواده/همکاران آ‌ن‌ها، و فعالیت‌هایی برای ترویج تداوم مراقبت را ارائه می‌دهد)، ارائه مراقبت بیمارستانی در خانه، مراقبت ارائه شده توسط یک تیم از رشته‌های مختلف یا مراقبت‌هایی که به طور معمول ارائه می‌شوند، هر کدام چه تفاوتی در ایجاد زخم‌های فشاری، سرعت بهبودی زخم‌های موجود، بستری شدن یا مرخص شدن افراد مبتلابه زخم‌ از بیمارستان، ایجاد می‌کنند.

چه موضوعی در این مطالعه مروری مورد بررسی قرار گرفته است؟

زخم‌های فشاری، که گاهی اوقات به‌عنوان زخم بستر یا زخم‌های تحت فشار شناخته می‌شوند، آسیب‌هایی هستند که در اثر فشار ادامه‌دار روی قسمت‌های استخوانی بدن مانند مفصل ران، پاشنه یا لگن ایجاد می‌شوند. تصور می‌شود که نحوه سازماندهی خدمات سلامت می‌تواند بر گسترش زخم‌های فشاری میان افراد در معرض خطر، تاثیر بگذارد، و هم‌چنین ممکن است برای بهبود این زخم‌ها موثر باشد.

مراقبت می‌تواند به روش‌های مختلف به افراد مبتلا به زخم‌های فشاری ارائه شود. ما می‌خواستیم دریابیم که انواع مختلف ارائه مراقبت بر تعداد افراد مبتلا به زخم‌های فشاری تاثیر می‌گذارد یا خیر و این‌که زخم‌های موجود با چه سرعتی بهبود می‌یابند.

نتایج اصلی این مطالعه مروری چه هستند؟

چهار مطالعه را که در سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۴ انجام شده بودند یافتیم، که انواع جایگزین ارائه مراقبت‌ها را با نحوه ارائه مراقبت معمول مقایسه کردند. میانگین تعداد شرکت‌کنندگان در این مطالعات ۱۴۰ نفر، و سن شرکت‌کنندگان از ۳۶,۵ سال تا ۸۳ سال متغیر بود. در این مطالعات، ۱۹۸ شرکت‌کننده مرد و ۳۰۱ زن بودند. تمام مطالعات توسط سازمان‌های دولتی تامین مالی شدند. دو مطالعه بر پیشگیری از زخم‌های فشاری، یک مطالعه بر پیشگیری و درمان، و یک مطالعه بر درمان به‌تنهایی تمرکز داشتند.

مشخص نیست که هیچ نوع جایگزین ارائه مراقبت در مقایسه با مراقبت ارائه شده به‌طور معمول، در کاهش خطر زخم‌های فشاری، یا بهبود زخم فشاری، بهتر است یا خیر. هم‌چنین مشخص نیست که خدمات مراقبت سلامت سازمان‌دهی شده، کیفیت زندگی، رضایت بیمار و کارکنان را بهبود می‌بخشد یا خیر، و پذیرش بیمارستان، ویزیت‌های بخش اورژانس، یا مرگ‌ومیر در ۲۸ روز را کاهش می‌دهد یا خیر. به این دلیل که ما در مورد شواهد در تمام مطالعات بسیار نامطمئن هستیم.

این خلاصه به زبان ساده تا تاریخ ۱۸ اپریل ۲۰۱۸ به‌روز است.


Zena EH Moore، Joan Webster،
دوره ۲۰۱۸، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

پیشینه
زخم‌های فشاری (pressure ulcers)، آسیب‌های موضعی به پوست، یا بافت زیرین، یا هر دو هستند و زمانی که افراد قادر به تغییر موقعیت خود برای از بین بردن فشار روی برجستگی‌های استخوانی نباشند، رخ می‌دهند. زخم‌های فشاری اغلب به سختی بهبود می‌یابند، کنترل و مدیریت آنها دردناک و پرهزینه بوده و تاثیر منفی بر کیفیت زندگی دارند. استراتژی‌های پیشگیری شامل حمایت و توزیع مجدد فشار است. عوامل موضعی و پانسمان‌ها با هدف پیشگیری نیز به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما مشخص نیست که کدام یک از آنها موثرتر هستند. این نخستین مرور به‌روز‌ شده از مروری است که نسخه اصلی آن در سال ۲۰۱۳ منتشر شد.
اهداف
ارزیابی تاثیرات عوامل موضعی و پانسمان‌ها در پیشگیری از زخم فشاری، در افرادی که در هر سنی، بدون وجود زخم‌های فشاری، اما در معرض خطر ابتلا به آن در نظر گرفته می‌شوند، در هر نوع از محیط مراقبت سلامت، هستند.
روش های جستجو
در مارچ ۲۰۱۷ پایگاه ثبت تخصصی گروه زخم در کاکرین؛ CENTRAL؛ MEDLINE؛ MEDLINE (استنادات نمایه نشده در حال انجام و سایر استنادات)؛ Embase و به‌علاوه EBSCO CINAHL را جست‌وجو کردیم. هم‌چنین پایگاه ثبت کارآزمایی‌های بالینی را برای مطالعات در‌ حال انجام و فهرست‌های کتاب‌شناختی‌های مقالات مرتبط را برای شناسایی کارآزمایی‌های واجد شرایط بیشتر جست‌وجو کردیم. هیچ محدودیتی در رابطه با زبان، تاریخ انتشار یا محیط کارآزمایی وجود نداشت. در می ۲۰۱۸ این جست‌وجو را به‌روز کردیم؛ در نتیجه چندین کارآزمایی در انتظار طبقه‌بندی هستند.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و‌ کنترل شده‌ای را وارد کردیم که افراد در معرض خطر ابتلا به زخم‌های فشاری را ثبت‌نام کرده بودند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم کارآزمایی‌ها را انتخاب، خطر سوگیری (bias) را ارزیابی و داده‌ها را استخراج کردند.
نتایج اصلی

جست‌وجوی اصلی نه کارآزمایی را شناسایی کرد؛ جست‌وجوهای به‌روز شده، نه کارآزمایی دیگر را مطابق با معیارهای ورود ما شناسایی کرد. از ۱۸ کارآزمایی (۳۶۲۹ شرکت‌کننده)، نه مورد پانسمان‌ها؛ هشت مورد عوامل موضعی؛ و یک مورد شامل پانسمان‌ها و عوامل موضعی است. تمام کارآزمایی‌ها پیامد اولیه بروز زخم فشاری را گزارش دادند.

عوامل موضعی
پنج کارآزمایی به مقایسه مداخلات اسید‌ چرب (‌fatty acid) با درمان‌های مختلف پرداختند. دو کارآزمایی، اسید چرب را با روغن زیتون مقایسه کردند. شواهد تجمعی نشان می‌دهد که تفاوت واضحی در میزان بروز زخم فشاری بین گروه‌های اسید چرب و روغن زیتون (۲ کارآزمایی؛ n = ۱۰۶۰؛ RR: ۱,۲۸؛ ۹۵% CI؛ ۰.۷۶ تا ۲.۱۷؛ شواهد با قطعیت پائین؛ به دلیل عدم دقت بسیار جدی کاهش یافت؛ یا اسید چرب در برابر مراقبت استاندارد‌ (۲ کارآزمایی؛ n = ۱۸۷؛ RR: ۰.۷۰؛ ۹۵% CI؛ ۰.۴۱ تا ۱.۱۸؛ شواهد با قطعیت پائین، به دلیل خطر جدی سوگیری و عدم دقت جدی کاهش یافت) وجود ندارد. کارآزمایی‌ها گزارش دادند که بروز زخم فشاری با درمان حاوی اسید چرب، در مقایسه با یک ترکیب کنترلی از تریوسواسترین (trisostearin) و عطر (perfume)، پائین‌تر است (۱ کارآزمایی؛ n = ۳۳۱؛ RR: ۰,۴۲؛ ۹۵% CI؛ ۰.۲۲ تا ۰.۸۰؛ شواهد با قطعیت پائین، به دلیل خطر جدی سوگیری و عدم دقت جدی کاهش یافت). شواهد تجمعی نشان می‌دهد که تفاوت واضحی در میزان بروز حوادث جانبی بین اسید‌های چرب و روغن زیتون وجود ندارد (۱ کارآزمایی؛ n = ۸۳۱؛ RR: ۲.۲۲؛ ۹۵% CI؛ ۰.۲۰ تا ۲۴.۳۷؛ شواهد با قطعیت پائین، به دلیل عدم دقت بسیار جدی کاهش یافت).

چهار کارآزمایی، عوامل موضعی مختلف دیگری را با دارونما (placebo) مقایسه کردند. کرم دی‌متیل سولفوکسید (dimethyl sulfoxide; DMSO) ممکن است خطر بروز زخم فشاری را در مقایسه با دارونما افزایش دهد (۱ کارآزمایی؛ n = ۶۱؛ RR: ۱,۹۹؛ ۹۵% CI؛ ۱.۱۰ تا ۳.۵۷؛ شواهد با قطعیت پائین؛ به دلیل خطر جدی سوگیری و عدم دقت جدی کاهش یافت). سه کارآزمایی دیگر تفاوت واضحی را در بروز زخم فشاری بین عوامل موضعی فعال و کنترل/دارونما گزارش ندادند؛ لوسیون فعال (۱ کارآزمایی؛ n = ۱۶۷؛ RR: ۰,۷۳؛ ۹۵% CI؛ ۰.۴۵ تا ۱.۱۹)، Conotrane (۱ کارآزمایی؛ n = ۲۵۸؛ RR: ۰.۷۴؛ ۹۵% CI؛ ۰.۵۲ تا ۱.۰۷)، Prevasore (۱ کارآزمایی؛ n = ۱۲۰؛ RR: ۰.۳۳؛ ۹۵% CI؛ ۰.۰۴ تا ۳.۱۱) (شواهد با قطعیت بسیار پائین؛ به دلیل خطر بسیار جدی سوگیری و عدم دقت بسیار جدی کاهش یافت). شواهد محدودی از یک کارآزمایی وجود دارد تا تعیین کند که استفاده از یک عامل موضعی ممکن است ابتلا به زخم فشاری را به تاخیر بیاندازد یا از آن پیشگیری کند (درمالکس (DermalexTM ) با ۹,۸ روز در برابر دارونما با ۸.۷ روز). علاوه بر این، دو مورد از ۷۶ واکنش در گروه DermalexTM در مقایسه با هیچ موردی از ۹۱ واکنش در گروه دارونما رخ داد (RR: ۶,۱۴؛ ۹۵% CI؛ ۰.۲۹ تا ۱۲۹.۸۹؛ شواهد با قطعیت بسیار پائین؛ به دلیل خطر بسیار جدی سوگیری و عدم دقت بسیار جدی کاهش یافت).

پانسمان‌ها

شش کارآزمایی (n = ۱۲۴۷) پانسمان سیلیکونی (silicone) را با عدم پانسمان مقایسه کردند. پانسمان‌های سیلیکونی ممکن است بروز زخم‌ فشاری را (در هر مرحله) کاهش دهند (RR: ۰,۲۵؛ ۹۵% CI؛ ۰.۱۶ تا ۰.۴۱؛ شواهد با قطعیت پائین؛ به دلیل خطر بسیار جدی سوگیری کاهش یافت). در یک کارآزمایی (n = ۷۷) که ما آن را با خطر پائین سوگیری رتبه‌بندی کردیم، هیچ تفاوت واضحی در بروز زخم فشاری بین گروه‌های پانسمان سیلیکونی و درمان شده با دارونما وجود نداشت (RR: ۱.۹۵؛ ۹۵% CI؛ ۰.۱۸ تا ۲۰.۶۱؛ شواهد با قطعیت پائین؛ برای عدم دقت بسیار جدی کاهش یافت).

یک کارآزمایی (n = ۷۴) تفاوت واضحی را در بروز زخم فشاری، زمانی که پانسمان پلی‌اورتان نازک (thin polyurethane) با عدم پانسمان مقایسه شد، گزارش نداد (RR: ۱,۳۱؛ ۹۵% CI؛ ۰.۸۳ تا ۲.۰۷). در همان کارآزمایی، بروز زخم فشاری با پانسمان فوم چسبنده (adhesive foam) در مقایسه با عدم پانسمان، بالاتر گزارش شد (RR: ۱.۶۵؛ ۹۵% CI؛ ۱.۱۰ تا ۲.۴۸). ما شواهد مربوط به این کارآزمایی را با قطعیت بسیار پائین رتبه‌بندی کردیم (به دلیل خطر بسیار جدی سوگیری و عدم دقت جدی کاهش یافت).

چهار کارآزمایی پانسمان‌های دیگر را با کنترل‌های مختلف مقایسه کردند. کارآزمایی‌ها گزارش دادند که تفاوت واضحی در بروز زخم فشاری بین مقایسه‌های زیر وجود ندارد: فیلم پلی‌اورتان و پانسمان هیدروکلوئید (hydrocolloid) (RR: ۰,۵۸؛ ۹۵% CI؛ ۰.۲۴ تا ۱.۴۱؛ n = ۱۶۰)؛ Kang’ huier در برابر مراقبت معمول (n = ۱۰۰؛ RR: ۰.۴۲؛ ۹۵% CI؛ ۰.۰۸ تا ۲.۰۵)؛ «پانسمان پیشگیری از زخم فشاری» (PPD) در برابر عدم پانسمان (n = ۷۴؛ RR: ۰.۱۸؛ ۹۵% CI؛ ۰.۰۴ تا ۰.۷۶)، ما شواهد را با قطعیت بسیار پائین رتبه‌بندی کردیم (به دلیل خطر بسیار جدی سوگیری و عدم دقت بسیار جدی کاهش یافت).

نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
اکثر کارآزمایی‌های بررسی کننده تاثیر کاربرد‌های موضعی بر بروز زخم فشاری، هیچ مزیت یا آسیب واضحی را نشان ندادند. استفاده از اسید چرب در برابر یک ترکیب کنترلی (کرمی که شامل اسید چرب نیست) ممکن است بروز زخم‌های فشاری را کاهش دهد. پانسمان سیلیکونی ممکن است بروز زخم فشاری (در هر مرحله) را کاهش دهد. با این حال سطح پائین قطعیت شواهد به این معنی است که برای تایید این نتایج، انجام پژوهش‌های اضافی لازم است.
خلاصه به زبان ساده

پانسمان‌ها و عوامل موضعی (کرم‌ها یا لوسیون‌ها) برای پیشگیری از زخم‌های فشاری

سوال مطالعه مروری

ما شواهدی را در مورد این‌که پانسمان‌ها و عوامل موضعی مانند کرم‌ها، می‌توانند از زخم‌های فشاری پیشگیری کنند یا خیر، مرور کردیم.

پیشینه

زخم‌های فشاری، که هم‌چنین به‌عنوان زخم بستر یا زخم‌های تحت فشار شناخته می‌شوند، آسیب‌هایی به پوست یا بافت زیرین، یا هر دو هستند. آنها در نتیجه فشار پایدار روی قسمت‌های استخوانی بدن ایجاد می‌شوند. میان افراد مسن و افرادی که مشکلات حرکتی دارند، شایع هستند. این زخم‌ها اغلب به سختی درمان می‌شوند، درمان آنها پرهزینه بوده و دارای تاثیر منفی بر کیفیت زندگی افراد هستند، بنابراین پیشگیری از آنها مهم است. از تشک‌ها و بالشتک‌های خاص و تغییرات منظم وضعیت بدن برای پیشگیری استفاده می‌شود. پانسمان‌ها و کرم‌ها نیز به‌طور گسترده‌ استفاده می‌شوند. ما می‌خواستیم پانسمان‌ها و عوامل موضعی مختلف را مقایسه کنیم و بفهمیم که بهترین راه برای پیشگیری از زخم‌های فشاری در افراد در معرض خطر ابتلا به این زخم‌ها کدام است. هم‌چنین می‌خواستیم پیامدهای دیگر را، مانند درد، کیفیت زندگی و هزینه سیستم‌های خدمات مراقبت سلامت برای درمان‌های مختلف بسنجیم.

ویژگی‌های مطالعه

برای اطمینان از اطلاعات موجود در این مرور تا به امروز، در مارچ ۲۰۱۷ ما هر کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل شده (randomised controlled trials; RCTs) جدید را که پانسمان‌ها/یا عوامل موضعی را با روش‌های دیگر برای پیشگیری از زخم‌های فشاری مقایسه کردند، جست‌وجو کردیم. RCTها مطالعات پزشکی هستند که در آنها بیماران به طور تصادفی برای دریافت درمان‌های مختلف انتخاب می‌شوند. این نوع کارآزمایی، قابل اطمینان‌ترین شواهد مربوط به سلامت را ارائه می‌دهد. این اولین بار است که ما این مرور را به‌روز کرده‌ایم. ما نه RCT یافتیم، که در مجموع ۱۸ کارآزمایی مرتبط را در اختیار ما قرار ‌داد. این کارآزمایی‌ها شامل ۳۶۲۹ بزرگسال، عمدتا سالمندان بودند، اما برخی از آنها شامل بزرگسالان جوان‌تر با آسیب‌های محدود‌ کننده حرکتی بودند. محصولات تست شده شامل اسید چرب (اسیدهای چرب گرفته شده از روغن‌ها و چربی‌های حیوانی و گیاهی که برای مرطوب کردن پوست استفاده می‌شوند)، کرم‌ها و پانسمان‌های ساخته شده با سیلیکون یا فوم، بودند.

نتایج کلیدی

نتایج شش کارآزمایی نشان می‌دهد که پانسمان‌های سیلیکونی احتمالا ممکن است ایجاد زخم‌های فشاری را در افراد کاهش دهند. با این حال، در مورد شواهدی از پنج مورد از این کارآزمایی‌ها به دلیل استفاده آنها از روش‌های ضعیف نامطمئن هستیم، بنابراین ما نمی‌توانیم در مورد این نتایج اطمینان داشته باشیم. هم‌چنین ما دریافتیم که استفاده از اسید چرب در برابر یک ترکیب کنترلی (کرمی که حاوی اسید چرب نباشد) ممکن است بروز زخم‌های فشاری را کاهش دهد، اما نتایج حاصل از این کارآزمایی نامطمئن بودند. هیچ کدام از مقایسه‌های دیگر شامل عوامل موضعی، شواهد قطعی فراهم نکردند که نشان دهد آنها ایجاد زخم فشاری را در افراد احتمالا کم‌تر می‌کنند.

کیفیت شواهد

قطعیت شواهد در کارآزمایی‌ها پائین تا بسیار پائین بود. کارآزمایی‌های اضافی با خطر پائین سوگیری برای روشن کردن تاثیر پانسمان‌ها و عوامل موضعی در پیشگری از زخم‌های فشاری مورد نیاز است.

ما برای کارآزمایی‌های منتشر شده تا مارچ ۲۰۱۷، جست‌وجو کردیم.


Zena EH Moore، Declan Patton،
دوره ۲۰۱۹، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده

پیشینه
استفاده از ابزارها یا مقیاس‌های ارزیابی خطر زخم فشاری (pressure ulcer)، جزئی از فرایند ارزیابی مورد استفاده برای شناسایی افرادی است که در معرض خطر پیشرفت زخم فشاری قرار دارند. استفاده از ابزار ارزیابی خطر توسط بسیاری از دستورالعمل‌های بین‌المللی پیشگیری از زخم فشاری توصیه شده، با این حال مشخص نیست که استفاده از ابزار ارزیابی خطر، تفاوتی را در پیامدهای بیمار ایجاد می‌کند یا خیر. یک مرور را برای ارائه خلاصه‌ای از شواهد مربوط به ارزیابی خطر زخم فشاری در عمل بالینی انجام دادیم، و این سومین نسخه به‌روز شده این مرور است.
اهداف
ارزیابی این‌که استفاده از ابزار ارزیابی سیستمیک و ساختار یافته خطر زخم فشاری، در هر محیطی از مراقبت سلامت، میزان بروز زخم‌های فشاری را کاهش می‌دهد یا خیر.
روش های جستجو
در فوریه ۲۰۱۸، ما پایگاه ثبت تخصصی زخم‌ها در کاکرین (Cochrane Wounds Specialised Register)؛ پایگاه ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل شده کاکرین (CENTRAL)؛ Ovid MEDLINE (شامل استنادات نمایه نشده در حال انجام و استنادات نمایه نشده دیگر)؛ Ovid Embase و EBSCO CINAHL Plus را جست‌وجو کردیم. هم‌چنین پایگاه‌های ثبت کارآزمایی‌های بالینی را برای یافتن مطالعات در‌ حال انجام و منتشر ‌نشده جست‌وجو کردیم و فهرست‌ منابع مطالعات وارد شده مرتبط و هم‌چنین مرورها، متاآنالیزها (meta‐analyses) و گزارش‌های فناوری سلامت را برای شناسایی مطالعات بیشتر بررسی کردیم. هیچ محدودیتی در رابطه با زبان، تاریخ انتشار یا محیط مطالعه وجود نداشت.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده (randomised controlled trials; RCTs) که به مقایسه استفاده از ابزارهای ارزیابی سیستمیک و ساختار یافته خطر زخم فشاری با ارزیابی ساختار ‌نیافته خطر زخم فشاری یا با قضاوت بالینی بدون قید و شرط، یا RCTهای مقایسه کننده استفاده از ابزارهای متفاوت ارزیابی ساختار ‌یافته خطر زخم فشاری پرداخته بودند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم انتخاب مطالعه، استخراج داده‌ها، ارزیابی «خطر سوگیری (bias)» و ارزیابی قطعیت شواهد را بر اساس سیستم درجه‌‏بندی توصیه‏، ارزیابی، توسعه و ارزشیابی (GRADE) انجام دادند.
نتایج اصلی

در این مرور دو مطالعه را وارد کردیم (۱,۴۸۷ شرکت‌کننده). برای به‌روز کردن این مرور، کارآزمایی‌های جدیدی را شناسایی نکردیم.

هر دو مطالعه در بیمارستان‌های مراقبت‌های ویژه انجام شدند. در یک مطالعه، بیمارانی واجد شرایط بودند که مقیاس برادن (Braden) برای آنها معادل ۱۸ یا کمتر بود. در مطالعه دوم، تمام بیماران بستری که انتظار می‌رفت بیش از سه روز در بیمارستان بمانند و بیش از ۲۴ ساعت پیش از شروع ارزیابی در بیمارستان نبودند، برای ورود به مطالعه واجد شرایط بودند. در اولین مطالعه، که اکثر شرکت‌کنندگان بیماران پزشکی بودند؛ هیچ اطلاعاتی درباره توزیع سن و جنسیت ارائه نشده است. در مطالعه دوم، ۵۰,۳% (۶۱۹) از شرکت‌کنندگان مرد بودند، با میانگین سنی ۶۲.۶ سال (انحراف معیار (standard deviation; SD): ۱۹.۳) و ۱۵.۴% (۱۹۰) در بخش‌های انکولوژی پذیرفته شدند.

هر دو مطالعه وارد شده، سه بازویی بودند. در اولین مطالعه، سه گروه عبارت بودند از: ابزار ارزیابی خطر برادن و آموزش (n = ۷۴)، آموزش و قضاوت بالینی (n = ۷۶) و قضاوت بالینی به تنهایی (n = ۱۰۶)؛ مدت پیگیری هشت هفته بود. در مطالعه دوم، سه گروه عبارت بودند از: ابزار ارزیابی خطر واترلو (Waterlow)؛ (n = ۴۱۱)؛ قضاوت بالینی (n = ۴۱۰) و ابزار ارزیابی خطر Ramstadius؛ (n = ۴۱۰)؛ مدت پیگیری چهار روز بود. هر دو مطالعه پیامد اولیه بروز زخم فشاری را گزارش‌ دادند و در یک مطالعه هم‌چنین پیامد ثانویه، شدت زخم‌های فشاری جدید گزارش ‌شد.

ما مطمئن نیستیم که استفاده از ابزار ارزیابی خطر برادن و آموزش، در مقایسه با ارزیابی خطر با استفاده از قضاوت بالینی و آموزش (خطر نسبی (RR)؛ ۰,۹۷؛ %۹۵ فاصله اطمینان (CI): ۰.۵۳ تا ۱.۷۷؛ ۱۵۰ شرکت‌کننده) یا در مقایسه با ارزیابی خطر با استفاده از قضاوت بالینی به تنهایی (RR: ۱.۴۳؛ ۹۵% CI؛ ۰.۷۷ تا ۲.۶۸؛ ۱۸۰ شرکت‌کننده) تفاوتی در بروز زخم فشاری ایحاد می‌کند یا خیر. ما قطعیت شواهد را بسیار پائین ارزیابی کردیم (دو بار برای محدودیت‌های مطالعه و دو بار برای عدم دقت کاهش یافته‌اند).

ارزیابی خطر با استفاده از ابزار واترلو در مقایسه با ارزیابی خطر با استفاده از قضاوت بالینی (زخم‌های فشاری در تمام مراحل، احتمالا تفاوتی اندک یا عدم تفاوت در بروز زخم‌های فشاری یا در شدت زخم فشاری ایجاد می‌کند: RR: ۱,۱۰؛ ۹۵% CI؛ ۰.۶۸ تا ۱.۸۱؛ ۸۲۱ شرکت‌کننده؛ مرحله ۱ زخم‌های فشاری: RR: ۱.۰۵؛ ۹۵% CI؛ ۰.۵۸ تا ۱.۹۰؛ ۸۲۱ شرکت‌کننده؛ مرحله ۲ زخم‌های فشاری: RR: ۱.۲۵؛ ۹۵% CI؛ ۰.۵۰ تا ۳.۱۳؛ ۸۲۱ شرکت‌کننده)، یا ارزیابی خطر با استفاده از ابزار Ramstadius (زخم‌های فشاری در تمام مراحل: RR: ۱.۴۱؛ ۹۵% CI؛ ۰.۸۳ تا ۲.۳۹؛ ۸۲۱ شرکت‌کننده؛ مرحله ۱ زخم‌های فشاری: RR: ۱.۱۶؛ ۹۵% CI؛ ۰.۶۳ تا ۲.۱۵؛ ۸۲۱ شرکت‌کننده؛ مرحله ۲ زخم‌های فشاری: RR: ۲.۴۹؛ ۹۵% CI؛۰.۷ ۹ تا ۷.۸۹؛ ۸۲۱ شرکت‌کننده). به طور مشابه، ارزیابی خطر با استفاده از ابزار Ramstadius در مقایسه با ارزیابی خطر با استفاده از قضاوت بالینی ممکن است تفاوتی اندک یا عدم تفاوت در بروز زخم فشاری یا شدت زخم فشاری ایجاد کند (زخم‌های فشاری در تمام مراحل: RR: ۰.۷۹؛ ۹۵% CI؛ ۰.۴۶ تا ۱.۳۵؛ ۸۲۰ شرکت‌کننده؛ مرحله ۱ زخم‌های فشاری: RR: ۰.۹۰؛ ۹۵% CI؛ ۰.۴۸ تا ۱.۶۸؛ ۸۲۰ شرکت‌کننده؛ مرحله ۲ زخم‌های فشاری: RR: ۰.۵۰؛ ۹۵% CI؛ ۰.۱۵ تا ۱.۶۵؛ ۸۲۰ شرکت‌کننده). قطعیت شواهد را پائین ارزیابی کردیم (یک بار برای محدودیت‌های مطالعه و یک بار برای عدم دقت کاهش یافته‌اند).

مطالعات پیامدهای ثانویه، زمان تا ایجاد زخم یا شیوع زخم فشاری گزارش ندادند.

نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
دو مطالعه را شناسایی کردیم که تاثیر ارزیابی خطر را بر میزان بروز زخم فشاری بررسی کردند. بر اساس شواهد یک مطالعه، ما مطمئن نیستیم که ارزیابی خطر با استفاده از ابزار برادن، در مقایسه با آموزش و ارزیابی خطر با استفاده از قضاوت بالینی، یا ارزیابی خطر با استفاده از قضاوت بالینی به تنهایی، ممکن است تفاوتی در بروز زخم فشاری ایجاد کند یا خیر. ارزیابی خطر با استفاده از ابزار واترلو، یا ابزار Ramstadius در مقایسه با قضاوت بالینی، ممکن است تفاوتی اندک یا عدم تفاوت در بروز یا شدت زخم فشاری ایجاد کند. شواهد موجود از مطالعات وارد شده با قطعیت پائین یا بسیار پائین، به اندازه کافی قابل اعتماد نیستند تا نشان دهند که استفاده از ابزارهای ارزیابی ساختار یافته و سیستمیک خطر زخم فشاری، میزان بروز یا شدت زخم‌های فشاری را کاهش می‌دهد یا خیر.
خلاصه به زبان ساده

ابزارهای ارزیابی خطر مورد استفاده در پیشگیری از زخم‌های فشاری

هدف از این مطالعه مروری چیست؟

هدف از این مرور بررسی تاثیر استفاده از ابزارهای ارزیابی خطر در ایجاد زخم‌های فشاری جدید، میان افراد در معرض خطر ایجاد زخم فشاری است. بسیاری از ابزارهای مختلف ارزیابی خطر زخم فشاری در عمل بالینی مورد استفاده قرار می‌گیرند و مشخص نیست کدام یک بهترین روش است. محققان کاکرین برای پاسخ به این سوال تمام مطالعات مرتبط (کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده) را جمع‌آوری و تجزیه‌و‌تحلیل کردند و دو مطالعه مرتبط را یافتند.

پیام‌های کلیدی

ما نمی‌توانیم مطمئن باشیم که استفاده از ابزار ارزیابی خطر، در تعداد زخم‌های فشاری جدید که میان افراد در معرض خطر توسعه می‌یابد، تفاوتی ایجاد می‌کند یا خیر. قطعیت شواهد، از پائین تا بسیار پائین رتبه‌بندی شد.

در این مرور چه موضوعی بررسی شد؟

زخم‌های فشاری (هم‌چنین به عنوان زخم بستر، آسیب‌های فشاری و زخم‌های دکوبیتوس (decubitus) شناخته می‌شوند) مناطقی از آسیب‌های موضعی به پوست و بافت زیر‌ین هستند، که معمولا روی یک قسمت استخوانی از بدن مانند مفصل ران یا پاشنه ایجاد می‌شوند. این زخم‌ها به علت فشار، یا فشار در ترکیب با نیروهای برشی (فشرده‌سازی و کشش بافت نرم بین ساختارهای استخوانی و پوست) ایجاد می‌شوند. زخم‌های فشاری عمدتا در افراد دارای تحرک محدود یا با آسیب عصبی، مانند افراد مسن، افراد مبتلا به آسیب‌های ستون فقرات یا بیماران بستری طولانی‌مدت در بیمارستان رخ می‌دهد. ارزیابی خطر زخم فشاری بخشی از فرآیند مورد استفاده برای شناسایی افرادی است که در معرض خطر ایجاد زخم فشاری قرار دارند. استفاده از ابزار ارزیابی خطر توسط بسیاری از دستورالعمل‌های بین‌المللی پیشگیری از زخم فشاری توصیه شده است. از ابزارهای مختلفی برای ارزیابی خطر زخم فشاری استفاده می‌شود. ما می‌خواستیم بدانیم کدام یک موثرترین روش پیشگیری از ایجاد زخم‌های فشاری است. هم‌چنین می‌خواستیم بدانیم کدام یک از ابزارهای ارزیابی خطر، زمان را برای ایجاد زخم فشاری و شدت زخم فشاری کاهش می‌دهد.

نتایج اصلی این مرور چه هستند؟

دو مطالعه مرتبط را که در سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱ انجام شدند، یافتیم. هر دو مطالعه وارد شده، سه بازو داشتند. یک مطالعه، ارزیابی خطر برادن (Braden) و آموزش، با آموزش و ارزیابی خطر با استفاده از قضاوت بالینی، یا ارزیابی خطر با استفاده از قضاوت بالینی به تنهایی را مقایسه کرد. در مطالعه دوم، ابزار ارزیابی خطر واترلو (Waterlow) را با ابزار ارزیابی خطر Ramstadius، یا ارزیابی خطر با استفاده از قضاوت بالینی مقایسه کرد. این مطالعات شامل ۱,۴۸۷ نفر در معرض خطر ابتلا به زخم‌های فشاری هستند. در اولین مطالعه، هیچگونه اطلاعاتی درباره توزیع سن یا جنسیت ارائه نشده است. در مطالعه دوم، ۵۰,۳% (۶۱۹) از شرکت‌کنندگان مرد، با میانگین سنی ۶۲.۶ سال بودند. در اولین مطالعه هیچ منبع مالی توضیح داده نشد. مطالعه دوم توسط کمک‌ هزینه‌های تحقیقاتی از شورای پرستاری کوئینزلند (Queensland Nursing Council)، صندوق بیمه خصوصی سلطنتی بریزبن و صندوق بیمه زنان (the Royal Brisbane and Women’s Hospital Private Practice Fund) بنیاد پژوهشی بیمارستانی زنان و بنیاد پژوهشی سلطنتی بریزبن، کمک هزینه تحقیقات پرستاری بهداشت کوئینزلند تامین مالی شد.

ما نمی‌توانیم مطمئن باشیم که استفاده از ابزار ارزیابی خطر، در مقایسه با استفاده از قضاوت بالینی، تفاوتی در پیشگیری از زخم‌های فشاری ایجاد می‌کند یا خیر. نتایج مطالعات در تعداد زخم‌های فشاری ایجاد شده در بین شرکت‌کنندگان، تفاوتی نشان ندادند و یک مطالعه در شدت زخم‌های فشاری ایجاد شده، تفاوتی را نشان نداد. ما قطعیت شواهد را پائین، یا بسیار پائین، ارزیابی کردیم زیرا تمام افراد یک مطالعه را تکمیل نکردند و در هر دو مطالعه نتایج به طور گسترده‌ای متفاوت بودند و کارکنان می‌دانستند کدام گروه مطالعه بیمار است. پیامدها برای زمان تا ایجاد زخم فشاری و شیوع زخم فشار، توسط هیچ مطالعه‌ای گزارش نشده است.

این مرور تا چه زمانی به‌روز است؟

مطالعاتی را که تا ماه فوریه سال ۲۰۱۸ منتشر شدند، جست‌وجو کردیم.



صفحه ۱ از ۱