جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای Yo Takemoto

Olukunmi O Balogun، Katharina da Silva Lopes، Erika Ota، Yo Takemoto، Alice Rumbold، Mizuki Takegata، Rintaro Mori،
دوره ۲۰۱۶، شماره ۰ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

پیشینه
سقط جنین یکی از عوارض شایع بارداری است که می‌تواند در اثر طیف وسیعی از عوامل رخ دهد. مصرف ناکافی ویتامین‌ها در رژیم غذایی با افزایش خطر سقط جنین مرتبط است، بنابراین مصرف مکمل ویتامین‌ها در زنان قبل از یا در اوایل بارداری ممکن است به پیشگیری از وقوع سقط جنین کمک کند.
اهداف
هدف از این مرور، تعیین اثربخشی و بی‌خطری (safety) مصرف هر نوع مکمل ویتامینی بر خطر وقوع سقط جنین خودبه‌خودی بود.
روش های جستجو
پایگاه ثبت کارآزمایی‌های گروه بارداری و زایمان در کاکرین (۶ نوامبر ۲۰۱۵) و فهرست منابع مطالعات بازیابی شده را جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
همه کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی شده و شبه‐تصادفی‌سازی شده که مصرف یک یا چند مکمل ویتامین را در دوران بارداری با دارونما (placebo)، دیگر ویتامین‌ها، عدم مصرف ویتامین یا مداخلات دیگر مقایسه کردند. مصرف مکمل‌هایی را که پیش از لقاح، حول و ‌حوش زمان بارداری یا در اوایل بارداری (کمتر از هفته ۲۰ بارداری) شروع شدند، گنجانده‌ایم.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
سه نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم کارآزمایی‌ها را برای ورود بررسی کردند، داده‌ها را استخراج کرده و کیفیت کارآزمایی را ارزیابی کردند. کیفیت شواهد را با استفاده از رویکرد درجه‌بندی توصیه، ارزیابی، توسعه و ارزشیابی (Grading of Recommendations Assessment, Development and Evaluation; GRADE) بررسی کردیم. کیفیت شواهد برای نتایج عددی پیامدهای موجود در جداول «خلاصه‌ای از یافته‌ها»، گنجانده می‌شود.
نتایج اصلی

در مجموع ۴۰ کارآزمایی (شامل ۲۷۶,۸۲۰ زن و ۲۷۸,۴۱۳ بارداری) را انتخاب کردیم که مصرف مکمل ویتامین(ها) را که پیش از هفته ۲۰ بارداری شروع شدند، ارزیابی کرده و حداقل یک پیامد اولیه را گزارش کردند که واجد شرایط این مرور بود. هشت کارآزمایی به صورت خوشه‌ای، تصادفی‌سازی شده و در مجموع داده‌هایی را برای ۲۱۷,۷۲۶ زن و ۲۱۹,۲۶۷ بارداری ارائه کردند.

تقریبا نیمی از کارآزمایی‌های وارد شده با خطر پائین سوگیری برای تولید تصادفی توالی (random sequence generation) و پنهان‌سازی کافی شرکت‌کنندگان به گروه‌های درمان و کنترل همراه بودند.

مصرف مکمل ویتامین C

هیچ تفاوتی در خطر کل موارد سقط جنین (خطر نسبی (RR): ۱,۱۴؛ ۹۵% فاصله اطمینان (CI): ۰.۹۲ تا ۱.۴۰، هفت کارآزمایی، ۱۸,۹۴۹ زن؛ شواهد با کیفیت بالا )، سقط جنین زودرس یا دیررس (RR: ۰,۹۰؛ ۹۵% CI؛ ۰.۶۵ تا ۱.۲۶، چهار کارآزمایی، ۱۳,۳۴۶ زن؛ شواهد با کیفیت متوسط ), مرده‌زایی (RR: ۱,۳۱؛ ۹۵% CI؛ ۰.۹۷ تا ۱.۷۶، هفت کارآزمایی، ۲۱,۴۴۲ زن؛ شواهد با کیفیت متوسط ) یا عوارض جانبی مصرف مکمل ویتامین (RR: ۱,۱۶؛ ۹۵% CI؛ ۰.۳۹ تا ۳.۴۱، یک کارآزمایی، ۷۳۹ زن؛ شواهد با کیفیت متوسط) بین زنان دریافت کننده ویتامین C با ویتامین E در مقایسه با گروه دارونما یا بدون ویتامین C، دیده نشد. هیچ تفاوت بارزی در خطر از دست دادن کامل جنین یا سقط جنین بین زنان دریافت کننده هر ترکیب دیگری از ویتامین C در مقایسه با گروه دارونما یا بدون ویتامین C مشاهده نشد.

مکمل ویتامین A

هیچ تفاوتی در خطر از دست دادن کامل جنین (RR: ۱,۰۱؛ ۹۵% CI؛ ۰.۶۱ تا ۱.۶۶، سه کارآزمایی، ۱۶۴۰ زن؛ شواهد با کیفیت پائین )، سقط زودرس یا دیررس (RR: ۰,۸۶؛ ۹۵% CI؛ ۰.۴۶ تا ۱.۶۲، دو کارآزمایی، ۱۳۹۷ زن، شواهد با کیفیت پائین ) یا مرده‌زایی (RR: ۱,۲۹؛ ۹۵% CI؛ ۰.۵۷ تا ۲.۹۱، سه کارآزمایی، ۱۶۴۰ زن؛ شواهد با کیفیت پائین بین زنان دریافت کننده ویتامین A به علاوه آهن و فولات در مقایسه با گروه دارونما یا بدون ویتامین A، به دست نیامد. هیچ شواهدی مبنی بر تفاوت در خطر از دست دادن کامل جنین یا سقط جنین بین زنان دریافت کننده ترکیب دیگری از ویتامین A در مقایسه با گروه دارونما یا بدون ویتامین A وجود نداشت.

مکمل مولتی‌ویتامین

شواهدی مبنی بر کاهش خطر مرده‌زایی بین زنان دریافت کننده مولتی‌ویتامین به همراه آهن و اسید فولیک در مقایسه با مصرف فقط آهن و فولات به دست آمد (RR: ۰,۹۲؛ ۹۵% CI؛ ۰.۸۵ تا ۰.۹۹، ۱۰ کارآزمایی، ۷۹,۸۵۱ زن؛ شواهد با کیفیت بالا). اگرچه از دست دادن کامل جنین در زنانی که مولتی‌ویتامین را بدون اسید فولیک (RR: ۰,۴۹؛ ۹۵% CI؛ ۰.۳۴ تا ۰.۷۰، یک کارآزمایی، ۹۰۷ زن)، و مولتی‌ویتامین‌ها را با یا بدون ویتامین A (RR: ۰.۶۰؛ ۹۵% CI؛ ۰.۳۹ تا ۰.۹۲، یک کارآزمایی، ۱۰۷۴ زن) دریافت کردند، کمتر بود، این یافته‌ها از یک کارآزمایی با تعداد کمی از زنان به دست آمدند. هم‌چنین، آنها شامل مطالعاتی می‌شوند که گروه‌های مقایسه، زنان دریافت کننده ویتامین A یا دارونما ‌بودند، و بنابراین در تفسیر نیاز به احتیاط دارند.

هیچ تفاوتی در خطر از دست دادن کامل جنین (RR: ۰,۹۶؛ ۹۵% CI؛ ۰.۹۳ تا ۱.۰۰، ۱۰ کارآزمایی، ۹۴,۹۴۸ زن، شواهد با کیفیت بالا ) یا سقط جنین زودرس یا دیررس (RR: ۰,۹۸؛ ۹۵% CI؛ ۰.۹۴ تا ۱.۰۳، ۱۰ کارآزمایی، ۹۴,۹۴۸ زن؛ شواهد با کیفیت متوسط) بین زنان دریافت کننده مولتی‌ویتامین به همراه آهن و اسید فولیک در مقایسه با گروه‌های فقط آهن و فولات، دیده نشد.

هیچ شواهدی دال بر وجود تفاوت در خطر از دست دادن کامل جنین یا سقط جنین بین زنان دریافت کننده هر ترکیب دیگری از مولتی‌ویتامین در مقایسه با گروه دارونما، اسید فولیک یا ویتامین A وجود نداشت.

مکمل اسید فولیک

هیچ شواهدی دال بر تفاوت در خطر از دست دادن کامل جنین، سقط زودرس یا دیررس، مرده‌زایی یا ناهنجاری‌های مادرزادی بین زنانی که مکمل اسید فولیک را با یا بدون مولتی‌ویتامین و/یا آهن در مقایسه با گروه بدون اسید فولیک مصرف کردند، وجود نداشت.

مکمل ویتامین‌های آنتی‌اکسیدانی

هیچ شواهدی مبنی بر تفاوت در بروز سقط زودرس یا دیررس بین زنان دریافت کننده آنتی‌اکسیدان در مقایسه با گروه آنتی‌اکسیدان کم به دست نیامد (RR: ۱,۱۲؛ ۹۵% CI؛ ۰.۲۴ تا ۵.۲۹، یک کارآزمایی، ۱۱۰ زن).

نتیجه‌گیری‌های نویسندگان

مصرف هر گونه مکمل ویتامینی پیش از بارداری یا در اوایل بارداری مانع از بروز سقط جنین در زنان نمی‌شود. با این حال، شواهد نشان داد در زنان دریافت کننده مولتی‌ویتامین به همراه آهن و اسید فولیک، خطر مرده‌زایی کاهش یافت. شواهد کافی برای بررسی تاثیرات ترکیبات مختلف ویتامین‌ها بر سقط جنین و پیامدهای مرتبط با آن وجود ندارد.

خلاصه به زبان ساده

تاثیر مکمل‌های ویتامین در پیشگیری از بروز سقط جنین

موضوع چیست؟

سقط جنین اغلب بین زنان باردار اتفاق می‌افتد، اما شناخت عوامل ایجاد کننده آن اغلب دشوار است. رژیم غذایی نامناسب، بدون ویتامین‌های کافی، با افزایش خطر از دست دادن نوزاد در زنان در اوایل بارداری مرتبط است. آیا مصرف مکمل ویتامین توسط زنان پیش از بارداری و در دوران بارداری خطر سقط جنین خودبه‌خودی را کاهش می‌دهد؟ آیا مصرف مکمل باعث بهبود پیامدهای مادر، زایمان و نوزاد شده، و عوارض جانبی به همراه دارد؟

چرا این موضوع مهم است؟

مصرف مکمل‌های ویتامین معمولا برای زنان باردار و زنانی که قصد باردار شدن دارند، توصیه می‌شود. با توجه به استفاده گسترده از مکمل‌های ویتامین پیش از بارداری و در طول آن، ارزیابی ارتباط بین مکمل‌های ویتامین و پیامدهای زودرس بارداری بسیار مهم است، به ویژه از آنجایی که علل سقط جنین ناشناخته است و وضعیت تغذیه مادر می‌تواند بر رشد جنین تاثیر بگذارد.

ما به چه شواهدی دست یافتیم؟

این مرور شامل ۴۰ کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل ‌شده شامل ۲۷۶,۸۲۰ زن و ۲۷۸,۴۱۳ بارداری بود. مصرف هر نوعی از مکمل ویتامین باعث کاهش تعداد زنانی نمی‌شود که دچار سقط جنین می‌شوند. با این حال، خطر مرده‌زایی بین زنانی که مولتی‌ویتامین را به علاوه آهن و اسید فولیک دریافت ‌کردند، در مقایسه با گروه‌های مصرف کننده فقط آهن و فولات، کاهش یافت. اگرچه از دست دادن کامل جنین در زنانی که مولتی‌ویتامین را بدون اسید فولیک و مولتی‌ویتامین را با یا بدون ویتامین A دریافت کردند، کمتر بود، این یافته‌ها برگرفته از یک کارآزمایی با تعداد کمی از زنان بود. هم‌چنین، آنها شامل مطالعاتی می‌شوند که گروه‌های مقایسه، زنان دریافت کننده ویتامین A یا دارونما ‌بودند، و بنابراین در تفسیر نیاز به احتیاط دارند.

این یافته‌ها به چه معنا هستند؟

مصرف مکمل‌های ویتامین پیش از بارداری یا در اوایل آن ممکن است مفید باشد؛ اما این مرور شواهد کافی را مبنی بر اینکه مصرف مکمل‌های ویتامین از وقوع سقط جنین پیشگیری می‌کنند، به دست نیاورد.


Katharina da Silva Lopes، Yo Takemoto، Erika Ota، Shinji Tanigaki، Rintaro Mori،
دوره ۲۰۱۷، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

پیشینه
استراحت مطلق (strict) یا نسبی (partial) در تختخواب در بیمارستان یا در منزل معمولا برای بهبود پیامدهای بارداری به زنان با بارداری چند‐قلویی توصیه می‌شود. برای توصیه به زنان مبنی بر استراحت در تختخواب برای هر دوره زمانی، لازم است تا سیاست مربوط به اقدامات بالینی در این خصوص از سوی شواهد قابل اتکا پشتیبانی شده و بر عوارض جانبی امکان‌پذیر ناشی از ممنوعیت حرکتی طولانی‌مدت (prolonged activity restriction) فائق آید.
اهداف
هدف این مرور ارزیابی اثربخشی استراحت در تختخواب در بیمارستان یا در منزل با هدف بهبود پیامدهای پری‌ناتال در زنان با بارداری چند‐قلویی است.
روش های جستجو
ما در پایگاه ثبت کارآزمایی‌های گروه بارداری و زایمان در کاکرین (۳۰ می ۲۰۱۶)، ClinicalTrials.gov، پلت‌فرم بین‌المللی پایگاه ثبت کارآزمایی‌های بالینی سازمان جهانی بهداشت (ICTRP) (۳۰ می ۲۰۱۶) و فهرست منابع مطالعات بازیابی شده جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
تمامی کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده مجزا و خوشه‌ای را که تاثیر استراحت مطلق یا نسبی در تختخواب در منزل یا بیمارستان را در مقایسه با عدم اعمال هیچ گونه ممنوعیت حرکتی در طول بارداری چند‐قلویی ارزیابی کرده بودند، وارد کردیم.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم به ارزیابی کارآزمایی‌ها برای ورود به مرور، استخراج داده‌ها و ارزیابی کیفیت روش‌شناسی آنها پرداختند. کیفیت شواهد را با استفاده از رویکرد درجه‌‏بندی توصیه‏، ارزیابی، توسعه و ارزشیابی (GRADE) ارزیابی کرده و در جداولی تحت عنوان «خلاصه‌ای از یافته‌ها» خلاصه کردیم.
نتایج اصلی

شش کارآزمایی را شامل مجموع ۶۳۶ زن با بارداری دو یا چند‐قلویی (مجموع ۱۲۹۸ نوزاد) وارد مرور کردیم. تمامی کارآزمایی‌های وارد شده را برای تولید تصادفی توالی دارای خطر پائین سوگیری (bias) ارزیابی کردیم. به استثنای یک کارآزمایی که دارای خطر سوگیری نامشخص بود، خطر تمامی کارآزمایی‌های دیگر را به لحاظ پنهان‌سازی تخصیص (allocation concealment) دارای خطر پائین سوگیری ارزیابی کردیم.

پنج کارآزمایی (۴۹۵ زن و ۱۰۱۶ نوزاد) استراحت مطلق در تختخواب را در بیمارستان با عدم ممنوعیت حرکتی در منزل مقایسه کرده بودند. هیچ ‌گونه تفاوتی از نظر خطر زایمان بسیار زودرس (خطر نسبی (RR): ۱,۰۲؛ ۹۵% فاصله اطمینان (CI): ۰.۶۶ تا ۱.۵۸؛ پنج کارآزمایی، ۴۹۵ زن، با فرض همبستگی کامل (complete correlation) بین دوقلوها/سه‌قلوها، شواهد با کیفیت پائین)، مورتالیتی پری‌ناتال (RR: ۰.۶۵؛ ۹۵% CI؛ ۰.۳۵ تا ۱.۲۱؛ پنج کارآزمایی، ۱۰۱۶ نوزاد تازه متولد شده، با فرض عدم وابستگی بین دوقلوها/سه‌قلوها، شواهد با کیفیت پائین) و وزن پائین هنگام تولد (RR: ۰.۹۵؛ ۹۵% CI؛ ۰.۷۵ تا ۱.۲۱؛ سه کارآزمایی، ۵۰۲ نوزاد تازه متولد شده، با فرض عدم وابستگی بین دوقلوها/سه‌قلوها، شواهد با کیفیت پائین) وجود نداشت. هیچ تفاوتی به لحاظ خطر اندازه کوچک بدن برای سن بارداری (small‐for‐gestational age; SGA)؛ (RR: ۰.۷۵؛ ۹۵% CI؛ ۰.۵۶ تا ۱.۰۱؛ دو کارآزمایی، ۲۹۳ زن، با فرض عدم وابستگی میان دوقلوها/سه‌قلوها، شواهد با کیفیت پائین) و پارگی نارس کیسه آب پیش از زایمان (prelabour rupture of the membrane; PPROM)؛ (RR: ۱.۳۰؛ ۹۵% CI؛ ۰.۷۱ تا ۲.۳۸؛ سه کارآزمایی، ۲۷۶ زن، شواهد با کیفیت پائین) مشاهده نکردیم. با وجود این، میان استراحت مطلق در تختخواب در بیمارستان و افزایش شروع خود‌به‌خودی فرآیند زایمان (RR: ۱.۰۵؛ ۹۵% CI؛ ۱.۰۲ تا ۱.۰۹؛ سطح معنی‌داری (P): ۰.۰۰۴؛ چهار کارآزمایی، ۴۸۸ زن) و میانگین وزن بالاتر در بدو تولد (تفاوت میانگین (MD): ۱۳۶.۹۹؛ ۹۵% CI؛ ۳۹.۹۲ تا ۲۳۴.۰۶؛ P = ۰.۰۰۶؛ سه کارآزمایی، ۳۱۴ زن) در مقایسه با عدم ممنوعیت حرکتی در منزل رابطه وجود داشت.

فقط یک کارآزمایی (۱۴۱ زن و ۲۸۲ نوزاد) استراحت نسبی در تختخواب را در بیمارستان با عدم ممنوعیت حرکتی در منزل مقایسه کرده بود. هیچ شواهدی مبنی بر وجود تفاوت به لحاظ بروز زایمان بسیار زودرس (RR: ۲,۳۰؛ ۹۵% CI؛ ۰.۸۴ تا ۶.۲۷؛ ۱۴۱ زن، با فرض همبستگی کامل میان دوقلو‌ها، شواهد با کیفیت پائین) و مورتالیتی پری‌ناتال (RR: ۴.۱۷؛ ۹۵% CI؛ ۰.۹۰ تا ۱۹.۳۱؛ ۲۸۲ نوزاد تازه متولد شده؛ با فرض همبستگی کامل میان دوقلو‌های ناهمسان؛ شواهد با کیفیت پائین) بین گروه مداخله و گروه کنترل وجود نداشت. وزن پائین هنگام تولد در این کارآزمایی گزارش نشده بود. هیچ تفاوتی به لحاظ خطر PPROM و SGA بین زنان گروه استراحت نسبی در تختخواب و زنان گروه کنترل به دست نیاوردیم (شواهد با کیفیت پائین). احتمال بروز هیپرتانسیون بارداری در زنانی که به استراحت نسبی در تختخواب در بیمارستان پرداخته بودند، در مقایسه با زنانی که در منزل ممنوعیت حرکتی نداشتند، کمتر بود (RR: ۰,۳۰؛ ۹۵% CI؛ ۰.۱۶ تا ۰.۵۹؛ P = ۰.۰۰۰۴؛ ۱۴۱ زن).

هیچ شواهدی مبنی بر اثر استراحت مطلق یا نسبی در تختخواب در بیمارستان روی سایر پیامدهای ثانویه یافت نشد. هیچ یک از کارآزمایی‌ها هزینه‌های مداخله یا بروز عوارض جانبی را از جمله ترومبوآمبولی وریدی (venous thromboembolism) یا تاثیرات روانی‌اجتماعی گزارش نکرده بودند.

نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
در حال حاضر شواهد برای آگاهی‌بخشی به سیاست مبنی بر استراحت روتین در تختخواب در بیمارستان یا در منزل برای زنان با بارداری چند‐قلویی کافی نیست. پیش از نتیجه‌گیری‌های قطعی در این خصوص، برای ارزیابی مزایا، عوارض جانبی، و هزینه‌های استراحت در تختخواب به RCTهای با مقیاس بزرگ‌ و چند‐مرکزی نیاز است.
خلاصه به زبان ساده

بررسی تاثیر استراحت در تختخواب با و بدون بستری شدن در بیمارستان بر بهبود پیامدها در زنان با بارداری دوقلویی یا سه‌قلویی

موضوع چیست؟

خطر زایمان‌های زودرس (زایمان پیش از ۳۷ هفته بارداری) و رشد کم در دوقلو‌ها، سه‌قلوها یا بارداری‌های با تعداد بیشتری از نوزادان در مقایسه با بارداری‌های تک‌قلویی بالاتر است. اغلب زنان با بارداری‌های چند‐قلویی برای کاهش خطر زایمان زودرس و سایر عوارض بارداری، به استراحت در تختخواب در منزل یا در بیمارستان توصیه می‌شوند.

چرا این موضوع مهم است؟

اگرچه در حال حاضر استراحت در تختخواب به طور گسترده‌ای در بارداری‌های چند‐قلویی استفاده می‌شود، شواهد مؤید استفاده روتین از استراحت در تختخواب برای کاهش خطر زایمان زودرس کافی نیستند. به علاوه، بسیاری از مطالعات بروز عوارض جانبی را در نتیجه استراحت در تختخواب گزارش کرده‌اند. ارزیابی استراحت در تختخواب و سنجش مزایا و خطر‌ات بالقوه آن برای زنان با بارداری‌های چند‐قلویی مهم است.

ما چه شواهدی به دست آوردیم؟

در ۳۰ می ۲۰۱۶ برای دستیابی به شواهد جست‌وجو کردیم. شش کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل شده را شامل مجموع ۶۳۶ زن و ۱۲۹۸ نوزاد شناسایی کردیم. زمانی که زنان وارد کارآزمایی‌ها شدند، در فاصله بین هفته ۱۷ تا ۳۳ بارداری قرار داشتند. خطر سوگیری (bias) کلی در تمامی کارآزمایی‌ها پائین بود، کیفیت شواهد نیز در کل در سطح پائین قرار داشت.

توصیه زنان با بارداری چند‐قلویی به هر یک از استراحت مستمر در تختخواب (پنج کارآزمایی، ۴۹۵ زن و ۱۰۱۶ نوزاد) یا استراحت در تختخواب در بیمارستان برای چندین ساعت در طول روز با اجازه انجام پاره‌ای حرکات فیزیکی (یک کارآزمایی، ۱۴۱ زن و ۲۸۲ نوزاد) در مقایسه با زنانی که به انجام فعالیت‌های روزانه در منزل اشتغال داشتند، خطر زایمان بسیار زودرس (تولد پیش از هفته ۳۴ بارداری) و مرگ‌ومیرهای نوزاد پیش یا تا یک هفته پس از تولد یا نوزادان کم‌وزن هنگام تولد (فقط در حالت استراحت مطلق در تختخواب) را کاهش نداد. احتمال شروع درد زایمان به طور طبیعی در زنانی که تحت استراحت مطلق در بیمارستان قرار داشتند (چهار کارآزمایی، ۴۸۸ زن)، در مقایسه با زنانی که در منزل ممنوعیت حرکتی نداشتند، بیشتر و میانگین وزن نوزادان ایشان در بدو تولد بالاتر بود (سه کارآزمایی، ۳۱۴ زن). استراحت نسبی در تختخواب در بیمارستان، تعداد زنان باردار مبتلا به فشار خون بالا را کاهش داد (یک کارآزمایی، ۱۴۱ زن، شواهد با کیفیت پائین) اما چنین مزیتی در زنان تحت استراحت مطلق در تختخواب مشاهده نشد (پنج کارآزمایی، ۴۹۵ زن).

عوارض جانبی از جمله ایجاد ترومبوآمبولی وریدی یا تاثیرات روانی، عاطفی، اجتماعی و بهزیستی (well‐being) فکری (روان‌شناختی)، و نظرات و تجربیات زنان از استراحت در تختخواب در کارآزمایی‌های وارد شده گزارش نشده بود. هیچ یک از این کارآزمایی‌ها هزینه‌های مداخله را گزارش نکرده بودند.

این یافته‌ها چه معنایی دارند؟

ما شواهد کافی مبنی بر حمایت یا رد تاثیر استراحت در تختخواب برای زنان با بارداری چند‐قلویی به عنوان روشی برای پیشگیری از زایمان زودرس و سایر عوارض بارداری به دست نیاوردیم.



صفحه ۱ از ۱