جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای Sharifah Halimah Jaafar

Sharifah Halimah Jaafar، Jacqueline J Ho، Shayesteh Jahanfar، Mubashir Angolkar،
دوره ۲۰۱۶، شماره ۰ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

پیشینه
برای شروع و حفظ شیردهی به مدت طولانی‌تر، برنامه ده اقدام در راستای شیردهی موفق سازمان جهانی بهداشت، توصیه به عدم استفاده از نوک پستان‌های مصنوعی یا پستانک برای شیردهی نوزادان می‌کند. مشکل اینجا است که دادن پستانک به جای پستان برای آرام کردن نوزادان ممکن است باعث کاهش اپیزودهای شیردهی و در نتیجه کاهش تولید شیر شده و مدت شیردهی را کوتاه کند.
اهداف
بررسی تاثیرات استفاده محدود در برابر غیر‐محدود از پستانک بر مدت شیردهی، پیامدهای دیگر شیردهی و سلامت نوزاد در نوزادان فول‌ترمی که مادرانشان شیردهی را شروع کرده و قصد دارند که فقط شیر خودشان را بدهند.
روش های جستجو
برای این مرور، پایگاه ثبت کارآزمایی‌های گروه بارداری و زایمان در کاکرین (Cochrane Pregnancy and Childbirth Group's Trials Register)؛ (۳۰ جون ۲۰۱۶) و فهرست منابع مطالعات بازیابی شده را جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و شبه‌‐تصادفی‌سازی و کنترل شده که به مقایسه استفاده محدود در برابر غیر‐محدود از پستانک در نوزادان فول‌ترم سالمی پرداختند که برایشان شیردهی شروع شده است.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم، کارآزمایی‌ها را برای ورود، خطر سوگیری (bias) ارزیابی کرده و داده‌ها را استخراج و دقت آنها را کنترل کردند. کیفیت شواهد با استفاده از رویکرد درجه‌‏بندی توصیه‏، ارزیابی، توسعه و ارزشیابی (GRADE) بررسی شد.
نتایج اصلی
سه کارآزمایی را (شامل ۱۹۱۵ کودک) برای این مرور پیدا کردیم، اما فقط دو کارآزمایی (شامل ۱۳۰۲ نوزاد سالم و فول‌ترمی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند) را تجزیه‌و‌تحلیل کردیم. متاآنالیز (meta‐analysis) این دو مطالعه ترکیب شده نشان داد که استفاده از پستانک در نوزادان سالمی که با شیر مادر تغذیه شده‌اند، هیچ تاثیر مهمی روی نسبت نوزادنی که در سه ماهگی (خطر نسبی (RR): ۱,۰۱؛ ۹۵% فاصله اطمینان (CI): ۰.۹۶ تا ۱.۰۷؛ دو مطالعه؛ ۱۲۲۸ نوزاد) و چهار ماهگی (RR: ۱.۰۱؛ ۹۵% CI؛ ۰.۹۴ تا ۱.۰۹؛ یک مطالعه؛ ۹۷۰ نوزاد؛ شواهد با کیفیت متوسط) منحصرا شیر مادر را خوردند، ندارد و هم‌چنین روی نسبت نوزادنی که به طور نسبی در سه ماهگی (RR: ۱,۰۰؛ ۹۵% CI؛ ۰.۹۸ تا ۱.۰۲؛ دو مطالعه؛ ۱۲۲۸ نوزاد) و چهار ماهگی (RR: ۰.۹۹؛ ۹۵% CI؛ ۰.۹۷ تا ۱.۰۲؛ یک مطالعه؛ ۹۷۰ نوزاد) شیر مادر را خوردند تاثیر نداشت. هیچ یک از کارآزمایی‌های وارد شده، داده‌هایی در مورد دیگر پیامدهای اولیه یعنی مدت شیردهی نسبی و انحصاری، یا پیامدهای ثانویه: مشکلات شیردهی (ماستیت، ترک خوردن نیپل، احتقان پستان)، سلامت نوزاد (ناهنجاری‌های دندانی (dental malocclusion)، اوتیت میانی، کاندیدیازیس دهانی، سندرم مرگ‌ومیر ناگهانی نوزاد (sudden infant death syndrome; SIDS))، رضایت مادر و سطح اعتماد به نفس گزارش نکردند. یک مطالعه گزارش کرد که ندادن پستانک هیچ تاثیری روی گریه/رفتار پر سروصدا در چهار، شش، یا نه ماهگی و هیچ تاثیری روی خطر از شیر گرفتن نوزاد پیش از سه ماهگی ندارد، اما داده‌ها ناقص و بنابراین غیر‐قابل تجزیه‌و‌تحلیل بود.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
استفاده از پستانک در نوزادان ترم و سالمی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، از زمان تولد یا بعد از شیردهی، شیوع یا مدت شیردهی نسبی یا انحصاری را تا چهار ماهگی زیاد متاثر نمی‌کند. شواهدی از بررسی مشکلات کوتاه‌‐مدت شیردهی که مادر تجربه می‌کند و تاثیر طولانی‌مدت پستانک بر سلامت نوزاد موجود نیست.
خلاصه به زبان ساده

تاثیر استفاده محدود از پستانک بر مدت شیردهی در نوزادان فول‌ترم

موضوع چیست و چرا این موضوع مهم است؟

پستانک که برای آرام کردن نوزاد استفاده می‌شود، در بسیاری از نقاط دنیا به صورت هنجار فرهنگی است. استفاده نامحدود از پستانک ممکن است باعث سردرگمی پستان (nipple confusion) برای نوزاد و اتمام زودهنگام شیردهی شود. می‌خواهیم تاثیر محدود کردن استفاده از پستانک را بر مدت شیردهی بررسی کنیم.

ما چه شواهدی به دست آوردیم؟

این جست‌وجو را در ۳۰ جون ۲۰۱۶ به‌روز کردیم. سه مطالعه را با مجموع ۱۹۱۵ نوزاد شناسایی کردیم. یک مطالعه قابل تجزیه‌و‌تحلیل نبود و بنابراین یافته‌ها بر اساس دو مطالعه با مجموع ۱۳۰۲ نوزاد بود. مادران این مطالعات تشویق شدند که به ترتیب بلافاصله بعد از تولد و در دو هفتگی شیر بدهند. دریافتیم که استفاده نامحدود از پستانک، روی نسبت نوزادانی که به صورت انحصاری یا نسبی در سه و چهار ماهگی شیر می‌خورند، تاثیر نمی‌گذارد. این مطالعات به طور قابل توجهی هم‌سو و سازگار بودند. آنها را دارایشواهد با کیفیت متوسط در نظر گرفتیم. هیچ اطلاعاتی در مورد تاثیر استفاده از پستانک روی مشکلات شیردهی که توسط مادر تجربه می‌شود، رضایت مادر، گریه و سروصدای نوزاد و مشکلات نوزاد مثل اوتیت میانی و ناهنجاری دندانی وجود ندارد.

این یافته‌ها چه معنایی دارند؟

برای مادارانی که انگیزه خوبی برای شیردهی دارند، شواهد با کیفیت متوسط وجود دارد که نشان می‌دهد استفاده از پستانک برای نوزادان شیرخوار ترم و سالم پیش و پس از شروع شیردهی، مدت شیردهی را تا چهار ماهگی کاهش نمی‌دهد. اما، داده‌های کافی در مورد آسیب‌های بالقوه پستانک بر نوزاد و مادر وجود ندارد. تا زمان کسب اطلاعات بیشتر در مورد تاثیر پستانک بر نوزاد، مادرانی که انگیزه خوبی برای شیردهی دارند، باید با ارجحیت شخصی خود تصمیم به استفاده از پستانک بگیرند.


Sharifah Halimah Jaafar، Jacqueline J Ho، Kim Seng Lee،
دوره ۲۰۱۶، شماره ۰ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

پیشینه
نزدیکی و اثر متقابل (interaction) مادر‐نوزاد پس از تولد و اوایل دوره پس از زایمان اهمیت زیادی برای تولید شیر و موفقیت در شیردهی مادر دارد. هم‌اتاقی مادر‐نوزاد و مراقبت جداگانه از نوزاد، هر دو روش‌های مرسوم هستند. هم‌اتاقی مادر‐نوزاد به معنی نگه‌داشتن مادر و نوزاد در یک اتاق پس از تولد حین بستری در بیمارستان است، درحالی که مراقبت جداگانه به معنی نگه‌داشتن کودک در اتاق نوزاد است و کودک را در زمان شیردهی پیش مادر می‌برند یا مادر خودش پیش کودک می‌رود.
اهداف
بررسی اثر هم‌اتاقی مادر‐نوزاد در مقابل جدا نگاه داشتن آنها از یکدیگر بر طول دوره شیردهی (طول دوره کلی و انحصاری شیردهی).
روش های جستجو
برای این مطالعه مروری، پایگاه ثبت کارآزمایی‌های گروه بارداری و زایمان در کاکرین (۳۰ می ۲۰۱۶) و فهرست منابع مطالعات بازیابی‌شده را جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی یا نیمه‌‐تصادفی سازی و کنترل‌ شده که به بررسی تاثیر هم‌اتاقی مادر‐نوزاد در مقابل مراقبت جداگانه پس از تولد در بیمارستان یا در منزل بر طول دوره شیردهی، نسبتی از مادران شیرده در شش ماهگی و عوارض جانبی مادر و نوزاد پرداختند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم مطالعات را برای ورود و کیفیت کارآزمایی بررسی کردند. اطلاعات توسط دو نویسنده استخراج شدند. دقت اطلاعات بررسی شد. کیفیت شواهد را با استفاده از رویکرد درجه‌‏بندی توصیه‏، ارزیابی، توسعه و ارزشیابی (GRADE) بررسی کردیم.
نتایج اصلی

یک کارآزمایی (شامل ۱۷۶ زن) را در این مرور وارد کردیم. کارآزمایی مذکور دارای چهار گروه با طراحی فاکتوریل (factorial design) بود. در طراحی فاکتوریل دو عامل، یعنی محل نوزاد در رابطه با مادر و نوع لباس کودک، در نظر گرفته شد. سه گروه را به عنوان گروه مداخله (هم‌اتاقی مادر‐نوزاد) ترکیب کرده و گروه چهارم به عنوان کنترل (مراقبت جداگانه) عمل کرد و نتایج را به صورت یک مقایسه زوجی (pair‐wise) تکی آنالیز کردیم.

پیامدهای اولیه

پیامد اولیه، طول دوره شیردهی ، توسط نویسندگان در قالب میانه (median) مقادیر گزارش شد، زیرا مشخص شد که توزیع دارای چولگی (skewed) بود. آنها میانه کلی طول دوره شیردهی را چهار ماه گزارش کردند، بدون اینکه تفاوتی بین گروه‌ها مشاهده شود. طول دوره تغذیه انحصاری با شیر مادر و نسبتی از شیرخواران که در شش ماهگی به‌طور انحصاری با شیر مادر تغذیه شدند ، در کارآزمایی گزارش نشد. هیچ تفاوتی میان دو گروه از نظر نسبتی از شیرخواران که در شش ماهگی شیر مادر را دریافت کردند (خطر نسبی (RR): ۰,۸۴؛ ۹۵% فاصله اطمینان (CI): ۰.۵۱ تا ۱.۳۹، یک کارآزمایی، ۱۳۷ زن؛ شواهد با کیفیت پائین) مشاهده نشد.

پیامدهای ثانویه

میانگین فراوانی شیردهی در روز در روز چهارم پس از زایمان برای گروه هم‌اتاقی مادر‐نوزاد معادل ۸,۳ (انحراف استاندارد (SD): ۲.۲) گزارش شد، که اندکی بیشتر از گروه مراقبت جداگانه، یعنی هفت بار در روز، بود. با این حال، مقایسه بین‐گروهی این پیامد مناسب نبود زیرا هر نوزاد حاضر در گروه مراقبت جداگانه با یک برنامه ثابت هفت بار در روز (SD = ۰) با شیر مادر تغذیه می‌شد که منجر به مقایسه قابل‌تخمینی نشد. نرخ تغذیه انحصاری با شیر مادر در روز چهارم پس از زایمان پیش از ترخیص از بیمارستان در گروه هم‌اتاقی مادر‐نوزاد به میزان قابل‌توجهی بالاتر بود: ۸۶% (۹۹ از ۱۱۵)، در مقایسه با گروه مراقبت جداگانه: ۴۵% (۱۷ از ۳۸) (RR ۱,۹۲؛ ۹۵% CI؛ ۱.۳۴ تا ۲.۷۶؛ یک کارآزمایی، ۱۵۳ زن؛ شواهد با کیفیت پائین). هیچ یک از پیامدهای ثانویه از پیش تعیین شده دیگر گزارش نشدند.

نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
شواهد کمی را برای حمایت یا رد هم‌اتاقی مادر‐نوزاد یا جدایی مادر‐نوزاد پیدا کردیم. به انجام RCTهای بیشتری نیاز است که به خوبی طراحی‌شده باشند و به بررسی هم‌اتاقی کامل مادر‐نوزاد در مقابل هم‌اتاقی ناکامل آنها یا مراقبت جداگانه پرداخته و شامل همه پیامدهای مهم باشند.
خلاصه به زبان ساده

هم‌اتاقی مادر‐نوزاد در مقابل مراقبت جداگانه برای افزایش طول دوره شیردهی

موضوع چیست؟

قرارگرفتن مادر و نوزاد کنار هم (هم‌اتاقی) یا جدایی آن‌ها پس از تولد روش‌های مرسومی هستند که در بسیاری از فرهنگ‌ها دیده می‌شود. در اوایل قرن ۲۰ که بیمارستان‌ها در کشورهای صنعتی مرکز زایمان شدند، روش مراقبت جداگانه به کار گرفته شد. نوزادان جدا از مادر در اتاقی دیگر در بیمارستان مراقبت شده و فقط برای شیردهی پیش مادر آورده می‌شدند. از روش هم‌اتاقی مادر‐نوزاد کمتر استفاده شد. نزدیکی مادر‐نوزاد در دوره پس از زایمان ممکن است مستقیما اثر متقابل (interaction) مادر‐نوزاد را تحت تاثیر قرار داده و روی طول دوره شیردهی اثرگذار باشد.

چرا این موضوع اهمیت دارد؟

جدا کردن نوزادان از مادران‌شان پس از تولد ممکن است دفعات شیردهی را کاهش داده و از این‌رو، میزان شیری را که مادر تولید می‌کند نیز کم کند. درحالی که بودن نوزاد کنار مادر طی بستری در بیمارستان باعث مکیدن بیشتر سینه مادر و ایجاد نزدیکی و پیوند مادر و نوزاد می‌شود. مراقبت جداگانه ممکن است باعث استراحت بیشتر مادر و کاهش استرس، در نتیجه بهبود تولید شیر شود. در حال حاضر، از زمان ظهور ابتکار Hospital Initiative WHO/UNICEF Baby Friendly در سال ۱۹۹۱، بسیاری از بیمارستان‌ها مادر و کودک را در یک اتاق قرار می‌دهند. هدف این مرور سیستماتیک، گردآوری کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌ شده‌ای بود که بررسی کردند هم‌اتاقی مادر‐نوزاد یا مراقبت جداگانه پس از تولد، طول دوره شیردهی انحصاری را، وقتی که مادر به منزل برمی‌گردد، بیشتر می‌کند یا خیر.

ما چه شواهدی را یافتیم؟

آخرین جست‌وجو در ۳۰ می ۲۰۱۶ انجام شد. هیچ مطالعه جدیدی به دست نیامد. فقط یک مطالعه در این مرور وارد شد.

یک کارآزمایی (با ۱۷۶ زن) آنالیز شد و از آن داده‌هایی در مورد نرخ شیردهی انحصاری در زمان ترخیص از بیمارستان به‌ دست آمد. شواهدی با کیفیت پائین وجود دارد که نگه‌داشتن مادر و نوزاد در یک اتاق پس از تولد تا زمان ترخیص از بیمارستان، نرخ شیردهی انحصاری را در روز چهارم پس از تولد افزایش می‌دهد. هیچ تفاوتی بین گروه‌ها در نسبتی از نوزادان تغذیه شده با شیر مادر در شش ماهگی وجود نداشت.

این شواهد به چه معناست؟

شواهد کمی را برای حمایت یا رد روش هم‌اتاقی مادر‐نوزاد پس از تولد پیدا کردیم. به انجام یک کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌ شده نیاز است که همه پیامدهای مهم را شامل طول دوره شیردهی گزارش کند.



صفحه ۱ از ۱