جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای Sascha Köpke

Martina Albrecht، Ramona Kupfer، Daniel R Reissmann، Ingrid Mühlhauser، Sascha Köpke،
دوره ۲۰۱۶، شماره ۰ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

پیشینه
بین وضعیت سلامت دهان ساکنین خانه سالمندان و کیفیت زندگی، عفونت‌های مجرای تنفسی و وضعیت تغذیه‌ای ارتباط وجود دارد. مداخلات آموزشی برای ساکنین یا پرستاران یا هر دو گروه، با تمرکز روی اطلاعات و مهارت‌های مربوط به کنترل سلامت دهان شاید بتواند سلامت دهان ساکنین خانه سالمندان را بهبود بخشد.
اهداف
ارزیابی تاثیرات مداخلات آموزشی سلامت دهان برای ساکنین و کارکنان خانه سالمندان در نگهداری یا بهبود سلامت دهان ساکنین خانه سالمندان.
روش های جستجو
ما در منابع زیر به جست‌وجو پرداختیم: پایگاه ثبت کارآزمایی‌های گروه سلامت دهان در کاکرین (تا ۱۸ ژانویه ۲۰۱۶)، پایگاه ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل‌ شده کاکرین (CENTRAL)؛ (کتابخانه کاکرین, شماره ۱۲؛ ۲۰۱۵)؛ MEDLINE Ovid (از ۱۹۴۶ تا ۱۸ ژانویه ۲۰۱۶)، Embase Ovid (از ۱۹۸۰ تا ۱۸ ژانویه ۲۰۱۶)؛ CINAHL EBSCO (از ۱۹۳۷ تا ۱۸ ژانویه ۲۰۱۶)؛ و خلاصه مقالات کنفرانس‌های Web of Science (از ۱۹۹۰ تا ۱۸ ژانویه ۲۰۱۶). به منظور دستیابی به کارآزمایی‌های در حال انجام در ClinicalTrials.gov و پلت‌فرم بین‌المللی پایگاه ثبت کارآزمایی‌های بالینی سازمان جهانی بهداشت تا ۱۸ ژانویه ۲۰۱۶ به جست‌وجو پرداختیم. علاوه براین، ما فهرست منابع مقالات شناسایی شده را بررسی و با متخصصین هر حوزه ارتباط برقرار کردیم. هیچ گونه محدودیتی از نظر زبان یا تاریخ انتشار در زمان جست‌وجوی بانک‌های اطلاعاتی الکترونیکی اعمال نکردیم.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده (randomised controlled trials; RCTs) و RCTهای خوشه‌ای که برنامه‌های آموزشی سلامت دهان را برای ساکنین یا کارکنان خانه سالمندان یا هر دو گروه، با مراقبت‌های معمول یا دیگر مداخلات مراقبت از سلامت دهان مقایسه کرده بودند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم مقالات بازیابی شده از جست‌وجوها را از نظر مرتبط بودن بررسی کرده و به استخراج داده‌ها از مطالعات وارد شده و ارزیابی خطر سوگیری (bias) در هر مطالعه وارد شده پرداختند و کیفیت کلی شواهد را ارزیابی کردند. ما داده‌های مربوط به مراحل توسعه و ارزیابی مداخلات پیچیده را بر اساس معیارهای گزارش توسعه و ارزیابی مداخلات پیچیده در مراقبت سلامت بازیابی کردیم: دستورالعمل تجدید نظر شده (CReDECI ۲). به منظور دستیابی به اطلاعات بیشتر با نویسندگان مطالعات مرتبط تماس گرفتیم.
نتایج اصلی

در این مرور ما نه RCT را با مجموع ۳۲۵۳ نفر از اعضای خانه سالمندان وارد کردیم؛ هفت مورد از این کارآزمایی‌ها از تصادفی‌سازی خوشه‌ای استفاده کرده بودند. میانگین سن شرکت‏‌کنندگان در طول مطالعات بین ۷۸ تا ۸۶ سال بوده و اکثریت آنها (بیش از ۶۶%) زن بودند. در این مطالعات تعداد افرادی که پروتز دندانی داشتند از ۶۲% تا ۸۷% متغیر بود و تعداد افرادی که دندان نداشتند از ۳۲% تا ۹۰% بودند.

هشت مطالعه مداخلات آموزشی را با اجزای آموزشی و عملی، با مراقبت معمول (بهینه شده) مقایسه کرده بودند، در حالی که تمامی نه مطالعه به مقایسه مداخلات آموزشی با دادن اطلاعات به‌تنهایی در برابر مراقبت معمول پرداخته بودند. تمامی مداخلات شامل جلسات آموزشی مربوط به سلامت دهان برای ساکنین خانه سالمندان (پنج کارآزمایی) یا برای ساکنین و کارکنان خانه سالمندان (چهار کارآزمایی) بودند و از بیش از یک جزء فعال استفاده کرده بودند. مدت زمان پیگیری در مطالعات وارد شده از سه ماه تا پنج سال بود.

هیچ مطالعه‌ای دارای خطر پائین سوگیری بود. چهار مطالعه خطر سوگیری بالا داشته و در پنج مطالعه دیگر خطر سوگیری نامشخص بود.

هیچ یک از کارآزمایی‌ها، پیامدهای اولیه از پیش تعیین شده ما، شامل «سلامت دهان» و «کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان»، را ارزیابی نکرده‌اند. همه کارآزمایی‌ها سومین پیامد اولیه مورد نظر ما، یعنی «پلاک دندانی یا دندان مصنوعی» را مورد بررسی قرار داده بودند. متاآنالیز (meta‐analysis) انجام شده هیچ گونه شواهدی دال بر وجود تفاوت بین انجام مداخله یا مراقبت‌های معمول برای پلاک دندانی (تفاوت میانگین (MD): ۰,۰۴‐؛ ۹۵% فاصله اطمینان (CI): ۰.۲۶‐ تا ۰.۱۷؛ شش کارآزمایی؛ ۴۳۷ شرکت‌کننده؛ شواهد با کیفیت پائین) یا پلاک دندان مصنوعی (تفاوت میانگین استاندارد شده (SMD): ۰.۶۰‐؛ ۹۵% CI؛ ۱.۲۵‐ تا ۰.۰۵؛ پنج کارآزمایی؛ ۸۱۶ شرکت‌کننده؛ شواهد با کیفیت پائین) نشان نداد. هیچ مطالعه‌ای به بررسی حوادث جانبی ناشی از مداخلات نپرداخته بود.

نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
ما شواهد کافی برای اتخاذ یک نتیجه‌گیری قاطع در مورد تاثیر مداخلات آموزشی مربوط به سلامت دهان برای ساکنین و کارکنان خانه سالمندان پیدا نکردیم. هم‌چنین شواهدی دال بر وجود تاثیرات معنی‌دار مداخلات آموزشی بر هر گونه معیار مربوط به سلامت دهان ساکنین پیدا نکردیم، در هر حال کیفیت شواهد در دسترس پائین بود. لازم است مطالعاتی با توان آزمون کافی و با کیفیت بالا که از معیارهای پیامد مرتبط استفاده کنند، انجام گیرند.
خلاصه به زبان ساده

آموزش کارکنان و/یا ساکنین خانه سالمندان برای بهبود سلامت دهان ساکنین

سوال مطالعه مروری

ما شواهد مربوط به اثربخشی آموزش سلامت دهان برای ساکنین یا کارکنان خانه سالمندان، را در مقایسه با مراقبت معمول برای بهبود سلامت دهان ساکنین مرور کردیم.

پیشینه

ساکنین خانه سالمندان غالبا توانایی رعایت بهداشت مناسب دهان را ندارند، که عامل مهمی در نگهداری سلامت دهان و دندان و لثه‌ها محسوب می‌شود. ممکن است کارکنان خانه سالمندان برای ارائه مراقبت مناسب آماده نشده باشند. بنابراین آموزش سلامت دهان برای ساکنین و/یا کارکنان خانه سالمندان می‌تواند یک استراتژی برای بهبود این وضعیت باشد.

ویژگی‌های مطالعه

ما جست‌وجویی را برای یافتن مطالعات مرتبط که تا ژانویه ۲۰۱۶ به انجام رسیده‌اند، انجام داده و به نه کارآزمایی با مجموع ۳۲۵۳ فرد ساکن خانه سالمندان دست یافتیم. میانگین سن ساکنین در این مطالعات بین ۷۸ تا ۸۶ سال بود. در تمامی مطالعات اکثر افراد از دندان مصنوعی استفاده می‌کردند (بین ۶۲% تا ۸۷%).

این کارآزمایی‌ها رویکردهای مختلفی را ارزیابی کردند که شامل برنامه‌های آموزشی، تمرینات مهارتی، و اطلاعات نوشتاری بودند. موضوعات آنها مسائل دندانی به ویژه مرتبط با افراد سالمند مثل مراقبت از دندان‌های مصنوعی، بیماری‌های دهان و دندان، پیشگیری از بیماری‌های دهانی، وسایل سلامت دهان و دستورالعمل‌های مراقبت از سلامت دهان بودند. طول مدت کارآزمایی‌ها از سه ماه تا پنج سال متغیر بود.

نتایج کلیدی

ما نتوانستیم مزیت آشکاری از آموزش سلامت دندان ساکنین خانه سالمندان به کارکنان و/یا پرستاران، که با پلاک دندان طبیعی و مصنوعی ارزیابی شده بود، شناسایی کنیم. هیچ مطالعه‌ای به ارزیابی سلامت دهان، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان یا حوادث جانبی نپرداخته بود. از آنجا که برنامه‌های آموزشی به خوبی شرح داده نشده بودند، نمی‌توان نتیجه‌گیری‌های مشخصی از نتایج به دست آمده در مورد اثربخشی یا آسیب بالقوه مختص مداخلات آموزش سلامت دهان در خانه سالمندان ارائه داد.

کیفیت شواهد

به طور کلی، کیفیت اطلاعات حاصل از تمامی مطالعات در سطح پائین بود. لازم است کارآزمایی‌های بالینی برای بررسی مزایا و آسیب‌های برنامه‌های آموزشی سلامت دهان در خانه سالمندان انجام گیرد.


Sascha Köpke، Alessandra Solari، Anne Rahn، Fary Khan، Christoph Heesen، Andrea Giordano،
دوره ۲۰۱۸، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

پیشینه
افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس (multiple sclerosis; MS) با عدم قطعیت‌های مهمی در ارتباط با بسیاری از جنبه‌های بیماری مواجه هستند. این جنبه‌ها، در میان بقیه، عبارت بودند از تشخیص، پیش‌آگهی، دوره بیماری، درمان‌های تعدیل‌کننده بیماری، درمان‌های علامتی، و مداخلات غیردارویی. در حالی که افراد مبتلا به MS نیاز به اطلاعات کافی دارند تا بتوانند به‌طور فعال در تصمیم‌گیری درمانی خود مشارکت کرده و بیماری خود را مدیریت کنند، نشان داده شده که دانش مربوط به بیماری در بیماران ضعیف است، بنابراین دستورالعمل‌های بالینی اطلاعات واضح و مختصری را با کیفیت بالا در تمام مراحل بیماری ارائه می‌دهند. مطالعات متعدد، ارتباط و اطلاعات کمی را در رابطه با مراقبت از افراد مبتلا به MS نشان داده‌اند. با این حال، فقط اطلاعات و برنامه‌های حمایت از تصمیم‌گیری اندکی منتشر شده‌اند.
اهداف
اهداف اولیه این مرور به‌روزشده عبارت بودند از بررسی اثربخشی مداخلات مربوط به ارائه اطلاعات برای افراد مبتلا به MS با هدف ارتقای انتخاب آگاهانه و بهبود پیامدهای مرتبط با بیمار. اهداف دیگر، ارزیابی مولفه‌ها و فرآیندهای توسعه مداخلات پیچیده مورد استفاده، برای مشخص کردن کمّیت و قطعیت شواهد موجود به دست آمده از تحقیق، و تعیین دستور کار برای تحقیقات بعدی بودند.
روش های جستجو
برای این به‌روزرسانی، به جست‌وجو در پایگاه ثبت تخصصی گروه مالتیپل اسکلروزیس و بیماری‌های نادر دستگاه سیستم عصبی مرکزی در کاکرین، شامل کارآزمایی‌های به دست آمده از CENTRAL (کتابخانه کاکرین (Cochrane Library) شماره ۱۱، ۲۰۱۷)؛ MEDLINE؛ Embase؛ CINAHL؛ LILACS؛ PEDro و پایگاه‌های ثبت کارآزمایی‌های بالینی (۲۹ نوامبر ۲۰۱۷)، همچنین دیگر منابع پرداختیم. فهرست منابع مقالات شناسایی‌شده را نیز جست‌وجو کرده و با انجام‌دهندگان کارآزمایی تماس گرفتیم.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده (randomised controlled trials; RCTs)، کارآزمایی‏‌های خوشه‌‏ای‐تصادفی‌سازی و کنترل‌شده و کارآزمایی‌های شبه‐‌تصادفی‌سازی شده‌ای واجد شرایط بودند که به مقایسه اطلاعات ارائه‌شده به افراد مبتلا به MS یا مشکوک به MS (گروه‌های مداخله) با مراقبت معمول یا انواع دیگری از ارائه اطلاعات (گروه‌های کنترل) پرداختند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم مقالات بازیابی‌شده را از نظر ارتباط و کیفیت روش‌شناسی (methodology) ارزیابی کرده و داده‌ها را استخراج کردند. ارزیابی انتقادی مطالعات، خطر سوگیری انتخاب (selection bias)، سوگیری عملکرد (performance bias)، سوگیری ریزش نمونه (attrition bias) و سوگیری تشخیص (detection bias) را نشان داد. برای یافتن اطلاعات بیشتر با نویسندگان مطالعات مربوطه تماس گرفتیم.
نتایج اصلی
یک RCT جدید را شناسایی کردیم (۷۳ شرکت‌کننده)، که با اضافه شدن به ۱۰ RCT که قبلا انتخاب شده بودند، در مجموع منجر به ۱۱ RCT شد که معیارهای ورود را داشتند و آنالیز شدند (در کل ۱۳۸۷ شرکت‌کننده؛ میانگین سنی: ۳۱ تا ۵۱؛ درصد زنان از ۶۳% تا ۱۰۰%؛ درصد دوره MS عود کننده–بهبود یابنده (relapsing‐remitting)؛ ۴۵% تا ۱۰۰%). این مداخلات به موضوعات مختلفی با استفاده از رویکردهای مختلف برای ارائه اطلاعات در شرایط مختلف پرداختند. موضوعات شامل درمان تعدیل‌کننده بیماری، مدیریت عود، استراتژی‌های خودمراقبتی، مدیریت خستگی، تنظیم خانواده، و ارتقای سلامت کلی بودند. اجزاء مداخله فعال شامل کمک‌های تصمیم‌گیری، هدایت و آموزش (coaching) تصمیم‌گیری، برنامه‌های آموزشی، برنامه‌های خودمراقبتی و مصاحبه‌های شخصی با پزشکان بودند. تمام مطالعات از یک یا چند مولفه استفاده کردند، اما تعداد و میزان آن میان مطالعات بسیار متفاوت بودند. این مطالعات در معرض خطر سوگیری متغیری قرار داشتند. به دلیل ناهمگونی (heterogeneity) بالینی مشخص، متاآنالیز را انجام ندادیم. تمام پنج مطالعه‌ای که به ارزیابی اطلاعات مربوط به MS پرداختند (۵۰۵ شرکت‌کننده؛ شواهد با قطعیت متوسط) تفاوت‌های معناداری را بین گروه‌ها به عنوان نتیجه مداخلات بیان کردند، که نشان‌دهنده این است که ارائه اطلاعات می‌تواند دانش شرکت‌کنندگان را با موفقیت افزایش دهد. در مورد تصمیم‌گیری (پنج مطالعه؛ ۷۹۳ شرکت‌کننده؛ شواهد با قطعیت پائین) و کیفیت زندگی (شش مطالعه؛ ۶۷۱ شرکت‌کننده؛ شواهد با قطعیت پائین)، نتایج ترکیبی (متفاوتی) وجود داشت. در هفت مطالعه‌ای که این پیامد را گزارش کردند، هیچ عارضه جانبی تشخیص داده نشد.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
به نظر می‌رسد که ارائه اطلاعات به افراد مبتلا به MS دانش مرتبط با بیماری را افزایش می‌دهد، و نتایج درباره تصمیم‌گیری و کیفیت زندگی، کمتر مشخص بودند. مطالعات واردشده در این مرور هیچ اثر جانبی منفی را از ارائه اطلاعات مربوط به بیماری به افراد مبتلا به MS نشان ندادند. تفسیر نتایج مطالعات به دلیل ناهمگونی مشخص مداخلات و معیارهای پیامد، همچنان چالش‌برانگیز است.
خلاصه به زبان ساده

ارائه اطلاعات برای کمک به تصمیم‌گیری آگاهانه در افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس

پیشینه

افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس (multiple sclerosis; MS) در تمام مراحل بیماری با عدم قطعیت مواجه هستند. به عنوان مثال، اهمیت تشخیص برای دوره بیماری در آینده همچنان نامشخص است، زیرا تا حدود یک سوم از افراد دچار یک دوره خوش‌خیم از بیماری با پیشرفت اندک در ناتوانی یا حتی بدون پیشرفت ناتوانی خواهند شد. همچنین در مورد عوارض و اثرات جانبی دارو و درمان‌های غیردارویی عدم قطعیت وجود دارد.

افراد مبتلا به MS حق دارند و می‌خواهند که اطلاعات دقیق، جدیدتر و مرتبطی را دریافت کنند تا بتوانند در مورد تمام تصمیمات مرتبط با بیماری، همچنین تصمیمات مربوط به برنامه‌ریزی زندگی شخصی، انتخاب‌های آگاهانه‌ای داشته باشند. برای اینکه این اتفاق رخ دهد، دریافت اطلاعات متعادل یک پیش‌شرط است. نشان داده شده که دانش بیماری در افراد مبتلا به MS ضعیف است، بنابراین افراد مبتلا به MS باید مداخلاتی را دریافت کنند که اطلاعات مرتبط را به تمام جنبه‌های مربوط به آنها ارائه دهند.

نتایج

ما متون پزشکی را در نوامبر ۲۰۱۷ برای یافتن مطالعات مرتبط جست‌وجو کرده و ۱۱ مطالعه را در مجموع شامل ۱۳۸۷ شرکت‌کننده، شناسایی کردیم. این مطالعات انواع رویکردها را شامل ارائه اطلاعات کتبی یا کمک‌های تصمیم‌گیری، رهبری (آموزش)، برنامه‌های آموزشی، و اطلاعات شخصی ارزیابی کردند. کیفیت روش‌های انجام مطالعه متفاوت بود. موضوعات شامل درمان تعدیل‌کننده بیماری، مدیریت عود، استراتژی‌های خودمراقبتی، مدیریت خستگی، تنظیم خانواده، و ارتقای سلامت کلی بودند. پنج مطالعه‌ای که سطح دانش را ارزیابی کردند، نشان دادند که ارائه اطلاعات ممکن است دانش شرکت‌کنندگان را با موفقیت افزایش دهد (شواهد با قطعیت متوسط). پنج مطالعه که تاثیرات تصمیم‌گیری را گزارش کردند (شواهد با قطعیت پائین) و شش مطالعه که به ارزیابی کیفیت زندگی پرداختند (شواهد با قطعیت پائین)، نتایج متفاوتی را نشان دادند. از آن‌جایی که مطالعات و مداخلات مورد استفاده به‌طور قابل توجهی متفاوت بودند و قطعیت شواهد برای پیامد ما بالا نبود، نتایج ما مانع از یک نتیجه‌گیری روشن در مورد اثربخشی مداخلات ارائه اطلاعات برای افراد مبتلا به MS شد.



صفحه ۱ از ۱