اهداف اولیه
ارزیابی اثربخشی و ایمنی آلپرازولام در درمان افراد مبتلا به ET.
اهداف ثانویه
بررسی تأثیرات درمان با آلپرازولام بر کیفیت زندگی مبتلایان به ET.
سوال مطالعه مروری
نویسندگان این مرور سعی داشتند اثربخشی و ایمنی پرگابالین را در افراد مبتلا به لرزش اساسی ارزیابی کنند.
پیشینه
لرزش اساسی شایعترین اختلال حرکتی است. اگرچه از نظر تأثیر آن بر امید به زندگی خوشخیم به حساب میآید، معمولا پیشرونده و بالقوه ناتوان کننده در نظر گرفته میشود. درمان در درجه اول شامل عوامل دارویی (پروپرانولول (propranolol) و پریمیدون (primidone) به عنوان درمان خط اول) است، که میتواند در ۲۵ تا ۵۵ درصد بیماران بیاثر باشد. برخی از متخصصان پیشنهاد کردهاند که پرگابالین میتواند یک داروی بالقوه مفید در درمان این وضعیت باشد.
ویژگیهای مطالعه
ما یک مطالعه را پیدا کردیم که به مقایسه پرگابالین با دارونما (placebo) پرداخته، و شامل ۲۲ شرکتکننده تصادفیسازی شده مبتلا به لرزش اساسی بود.
نتایج کلیدی
تأثیر پرگابالین بر تواناییهای عملکردی و عوارض جانبی نامشخص است، زیرا کیفیت شواهد بسیار پایین است.
کیفیت شواهد
فقدان مطالعات و محدودیتهای قابل توجه در یک کارآزمایی وارد شده، مانع از نتیجهگیریهای محکم در مورد پروفایل خطر‐منفعت این درمان میشود.
سوال مطالعه مروری
نویسندگان این مرور در تلاش بودند تا اثربخشی و بیخطری زونیسامید را در افراد (۱۶ سال یا بالاتر) مبتلا به ترمور اساسی ارزیابی کنند.
پیشینه
ترمور اساسی شایعترین اختلال حرکتی است. اگرچه این اختلال خوشخیم است، از نظر تاثیرات آن بر امید به زندگی، بهطور معمول پیشرونده و به شدت ناتوانکننده است. درمان عمدتا بر اساس عوامل دارویی (پروپرانولول و پریمیدون به عنوان درمان خط اول درمان) بنا میشود، اما این داروها در ۲۵% تا ۵۵% شرکتکنندگان غیر‐موثر هستند. زونیسامید به عنوان یک عامل بالقوه مفید در درمان ترمور اساسی پیشنهاد شده است.
ویژگیهای مطالعه
یک مطالعه را برای مقایسه زونیسامید و دارونما (placebo) یافتیم، که در مجموع شامل ۲۰ شرکتکننده تصادفیسازی شده مبتلا به ترمور اساسی بود.
نتایج کلیدی
تاثیر زونیسامید بر تواناییهای عملکردی، خطر قطع درمان، و عوارض جانبی، نامشخص است زیرا کیفیت شواهد بسیار پائین است. عوارض جانبی فقط در شرکتکنندگان گروه زونیسامید گزارش شد، شاید به این دلیل که بیماران از نوع درمانی که دریافت کردند، آگاه بودند. کیفیت زندگی در این مطالعه بررسی نشد.
کیفیت شواهد
تنها مطالعهای را که یافتیم کوچک بود و احتمال اینکه شرکتکنندگان گروه درمان میدانستند در کدام گروه درمانی قرار داشتند، به این معنا است که نمیتوانیم در مورد پروفایل هزینه‐فایده این درمان مطمئن باشیم.
پیشینه
ترمور اساسی نوعی تکان خوردن یا لرزش غیر‐قابل کنترل قسمتهای بدن است. اگرچه این وضعیت تاثیر منفی بر طول عمر ندارد، بهطور کلی پیشرونده بوده و ممکن است ناتوانکننده شود. درمان معمولا با دارو (پروپرانولول و پریمیدون) صورت میگیرد، که ممکن است در یک‐چهارم تا نیمی از افراد مبتلا به ترمور اساسی تاثیری نداشته باشد. برخی از متخصصان پیشنهاد کردهاند که داروی دیگر، توپیرامات، ممکن است برای درمان این وضعیت مفید باشد.
ویژگیهای مطالعه
بانکهای اطلاعاتی پزشکی را برای یافتن مطالعاتی جستوجو کردیم که توپیرامات را با دارونما (placebo) (قرص ساختگی) یا هر داروی دیگری در بزرگسالان مبتلا به ترمور اساسی مقایسه کردند. سه مطالعه را برای مقایسه توپیرامات و دارونما یافتیم که شامل ۳۰۹ شرکت کننده مبتلا به ترمور اساسی متوسط تا شدید بودند.
نتایج کلیدی
به دلیل کیفیت شواهد بسیار پائین، تاثیر توپیرامات بر فعالیتهای روزانه، خطر توقف درمان و عوارض جانبی نامشخص بود.
کیفیت شواهد
فقط چند مطالعه را یافتیم که روشهای انجام آنها مشکل داشتند، بنابراین نمیتوانیم نتیجهگیری دقیقی در این مورد داشته باشیم که توپیرامات چه عملکردی داشته و آیا عوارض جانبی ایجاد میکند یا خیر.
صفحه ۱ از ۱ |
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مرکز همکار کاکرین ایران می باشد.
طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Cochrane Iran Associate Centre
Designed & Developed by : Yektaweb