یک مطالعه دارای معیارهای ورود بود. در این مطالعه تصادفیسازی شده، چند‐مرکزی و دوسو‐کور که در فرانسه انجام شد، ۱۱۰ فرد دارای سیستم ایمنی سالم و مبتلا به هرپس زوستر چشمی، که طی ۷۲ ساعت پس از تظاهرات پوستی تشخیص داده شدند، تحت درمان قرار گرفته و ۵۶ شرکتکننده در گروه والاسیکلوویر و ۵۴ شرکتکننده در گروه آسیکلوویر قرار گرفتند. این مطالعه به صورت ضعیفی گزارش شد و خطر سوگیری را برای اغلب زمینهها، نامشخص ارزیابی کردیم.
ضایعات چشمی مداوم پس از ۶ ماه در ۲/۵۶ نفر از گروه والاسیکلوویر و ۱/۵۴ نفر از گروه آسیکلوویر مشاهده شد (خطر نسبی (RR): ۱,۹۳؛ ۹۵% CI؛ ۰.۱۸ تا ۲۰.۶۵؛ شواهد با قطعیت بسیار پائین). زخم دندریتی (dendritic ulcer) در ۳/۵۶ بیمار تحت درمان با والاسیکلوویر و ۱/۵۴ بیمار در گروه آسیکلوویر (RR: ۲.۸۹؛ ۹۵% CI؛ ۰.۳۱ تا ۲۶.۹۶؛ شواهد با قطعیت بسیار پائین)، یووئیت (uveitis) در ۷/۵۶ بیمار از گروه والاسیکلوویر در قیاس با ۹/۵۴ بیمار در گروه آسیکلوویر (RR: ۰.۹۶؛ ۹۵% CI؛ ۰.۳۶ تا ۲.۵۷؛ شواهد با قطعیت بسیار پائین) دیده شدند. بهطور مشابه، عدم‐قطعیت درباره مقایسه اثرات این دو درمان بر بروز درد پس از هرپس، و عوارض جانبی (استفراغ، ادم پلک یا صورت، زوستر منتشر) وجود داشت. به دلیل نگرانیها درباره عدم‐دقت (تعداد کم رخدادها و فاصلههای اطمینان بزرگ) و محدودیتهای مطالعه، سطح قطعیت شواهد را با استفاده از روش GRADE برای تجویز والاسیکلوویر در مقایسه با آسیکلوویر، پائین تا بسیار پائین ارزیابی کردیم.
هدف از این مطالعه مروری چیست؟
هدف این مطالعه مروری کاکرین، دانستن آن بود که والاسیکلوویر نسبت به آسیکلوویر در درمان راشهای دردناک و خارشدار ناشی از ویروس آبلهمرغان (هرپس زوستر چشمی) عملکرد بهتری دارد یا خیر. پژوهشگران کاکرین، تمام مطالعات مربوط به پاسخ به این سوال را گردآوری و آنالیز کرده و یک مطالعه را یافتند.
پیامهای کلیدی
تردیدهایی نسبت به مزایا و مضرات والاسیکلوویر در قیاس با آسیکلوویر در درمان هرپس زوستر چشمی وجود دارد.
در این مرور چه موضوعی بررسی شد؟
هرپس زوستر چشمی، راشهای دردناک و خارشداری هستند که روی یک طرف از پیشانی ظاهر میشوند. اگر این راشها به چشم برسند، ممکن است منجر به اختلال بینایی شوند، به این دلیل که عفونت میتواند به قسمت جلویی چشم آسیب بزند. هرپس زوستر توسط ویروس آبلهمرغان ایجاد میشود، که میتواند تا سالها پس از عفونت آبلهمرغان اصلی در بدن باقی بماند و دوباره فعال شود. پزشکان میتوانند هرپس زوستر چشمی را با آسیکلوویر، داروی ضد‐ویروسی که ویروس آبلهمرغان را از بین میبرد، درمان کنند. والاسیکلوویر یک نسخه تغییریافته از آسیکلوویر است که ممکن است نیاز به دفعات مصرف کمتری داشته باشد، زیرا بدن آن را بهتر جذب میکند.
نتایج اصلی این مرور چه هستند؟
نویسندگان این مطالعه مروری، یک مطالعه مرتبط را از فرانسه پیدا کردند. این مطالعه، دوز ۱۰۰۰ میلیگرمی والاسیکلوویر را سه بار در روز به مدت هفت روز با دوز ۸۰۰ میلیگرمی آسیکلوویر روزانه پنج بار به مدت هفت روز مقایسه کرد. شرکت تولید کننده والاسیکلوویر (Glaxo)، بودجه این مطالعه را تامین کرد.
نویسندگان درباره هرگونه مزیت والاسیکلوویر نسبت به آسیکلوویر در درمان هرپس زوستر چشمی تردید داشتند. آنها سطح قطعیت شواهد را بسیار پائین در نظر گرفتند، چرا که این مطالعه کوچک بود و برخی مشکلات در شیوه گزارش آن وجود داشت.
این مرور تا چه زمانی بهروز است؟
محققان کاکرین، مطالعاتی را که تا جون ۲۰۱۶ منتشر شدند، جستوجو کردند.
صفحه ۱ از ۱ |
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مرکز همکار کاکرین ایران می باشد.
طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Cochrane Iran Associate Centre
Designed & Developed by : Yektaweb