عفونت با ویروس نقص ایمنی انسانی (human immunodeficiency virus; HIV) وضعیتی در انسان است که در آن سیستم ایمنی ما به طور ثابت رو به زوال میرود و در نتیجه عفونتهای تهدید کننده حیات و سرطانها انسان را مبتلا میکنند. افراد مبتلا به بیماریهای روانی، نرخ بالاتری از ابتلا به HIV را نسبت به نرخ معمول در جمعیت عمومی دارند. علیرغم این شیوع بالا، استراتژیهای ملی انگلستان درباره سلامت جنسی و پیشگیری از HIV، افراد مبتلا به بیماریهای روانی جدی را در زمره گروههای پُر‐خطر قرار نداده است. تعداد قابل توجهی از این افراد به لحاظ جنسی فعال هستند، آنها در معرض رفتارهای پُر‐خطر ابتلا به HIV، مانند شریکهای جنسی متعدد، عدم استفاده از کاندوم و تجارت جنسی برای پول یا مواد مخدر هستند. همچنین در جریان عود بیماری، بیماریهای روانی ممکن است باعث شود افراد در اعمالی درگیر شوند که به طور معمول در آنها درگیر نمیشوند.
ارائه مشاورههای پیشگیری از HIV میتواند رفاه و سلامت (well being) اجتماعی و جسمانی افراد مبتلا به بیماریهای سلامت روان را افزایش دهد. مشاوره سلامت HIV میتواند شکلهای بسیاری داشته باشد. مشاوره و توصیه، ارائه فعال اطلاعات است. مشاوره در واقع مولفه آموزشی دارد که در روشی ملایم و مهربانانه و بدون نگاه از بالا ارائه میشود. مشاوره از متخصصین مراقبت سلامت میتواند تاثیری مثبت بر رفتار داشته باشد و ممکن است انگیزهای برای افراد ایجاد کند تا حمایتها و درمانهای بیشتری را جستوجو کنند.
هدف این مرور، ارزیابی مزایای بالقوه یا تاثیرات زیانآور مشاوره پیشگیری از HIV در افراد مبتلا به بیماریهای روانی جدی (serious mental illness; SMI) بود. جستوجو برای یافتن کارآزماییهای تصادفیسازی شده که در آنها مشاوره پیشگیری از HIV با مراقبتهای استاندارد در افراد مبتلا به SMI مقایسه شده بود، در ژانویه ۲۰۱۲ و جولای ۲۰۱۶ انجام شد. اما هیچ مطالعه یا کارآزمایی پیدا نشد. سیاستگذاران، متخصصان بالینی، پژوهشگران و افراد مبتلا به مشکلات سلامت روان، نیاز است با یکدیگر همکاری کنند تا راهنماییهای مبتنی بر شواهد برای ارائه بهتر مشاوره در افراد مبتلا به بیماریهای جدی روانی برای پیشگیری از گسترش عفونت HIV فراهم کنند. راهنماییها و اطلاعات خوب و مناسب درباره HIV در افراد مبتلا به بیماریهای روانی میتواند با مطالعاتی با طراحی خوب، ساده و بزرگ درباره این موضوع مهم به دست آید.
بن گری (Ben Gray)، پژوهشگر ارشد، بنیاد مکپین ( http://mcpin.org/)
صفحه ۱ از ۱ |
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مرکز همکار کاکرین ایران می باشد.
طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Cochrane Iran Associate Centre
Designed & Developed by : Yektaweb