مقایسه اثربخشی:
(۱) ارائه ونتیلاسیون مکانیکی همگامسازی شده در قالب ونتیلاسیون فشار مثبت با فرکانس بالا (HFPPV) یا ونتیلاسیون تحریک شده توسط بیمار (ونتیلاسیون با کنترل حمایت (assist control ventilation; ACV) و ونتیلاسیون اجباری متناوب همگامسازی شده (synchronous intermittent mandatory ventilation; SIMV))، با ونتیلاسیون مرسوم یا نوسانات با فرکانس بالا (high‐frequency oscillation; HFO)؛
(۲) انواع مختلف ونتیلاسیون تحریک شده (ACV؛ SIMV؛ ونتیلاسیون با کنترل حجم تنظیم کننده فشار (pressure‐regulated volume control ventilation; PRVCV)، SIMV با حمایت فشاری (pressure support; PS) و ونتیلاسیون با حمایت فشاری (pressure support ventilation; PSV)).
دادههای مربوط به پیامدهای بالینی از جمله مرگومیر، نشت هوا (پنوموتوراکس (pneumothorax) یا آمفیزم ریوی بینابینی (pulmonary interstitial emphysema; PIE))، هموراژی داخل بطنی شدید (درجات ۳ و ۴)، دیسپلازی ریوی (bronchopulmonary dysplasia; BPD) (وابستگی به دریافت اکسیژن بیشتر از ۲۸ روز)، BPD متوسط/شدید (وابستگی به اکسیژن/حمایت تنفسی در سن پس از قاعدگی (postmenstrual age; PMA) بیش از ۳۶ هفته و طول دوره جداسازی از دستگاه/ونتیلاسیون، گردآوری شد.
هشت مقایسه انجام شد: (۱) HFPPV در برابر CMV؛ (۲) ACV/SIMV در برابر CMV؛ (۳) SIMV یا SIMV بهعلاوه PS در برابر HFO؛ (۴) ACV در برابر SIMV؛ (۵) SIMV بهعلاوه PS در برابر SIMV؛ (۶) SIMV در برابر PRVCV؛ (۷) SIMV در برابر PSV؛ (۸) ACV در برابر PSV. تجزیهوتحلیل دادهها برای پیامدهای طبقهبندی شده با استفاده از نسبت خطر (relative risk) انجام شد، تفاوت میانگین برای پیامدها با یک مقیاس پیوسته اندازهگیری شد.
بیستودو مطالعه وارد این مرور شدند. متاآنالیز نشان میدهد که HFPPV در مقایسه با CMV با کاهش خطر نشت هوا همراه بود (نسبت خطر (RR) معمول برای پنوموتوراکس: ۰,۶۹؛ ۹۵% فاصله اطمینان (CI): ۰.۵۱ تا ۰.۹۳). ACV/SIMV در مقایسه با CMV با مدت کوتاهتر ونتیلاسیون مرتبط بود (تفاوت میانگین (MD): ۳۸.۳‐ ساعت؛ ۹۵% CI؛ ۵۳.۹۰‐ تا ۲۲.۶۹‐). SIMV یا SIMV بهعلاوه PS در مقایسه با HFO با خطر بیشتر BPD متوسط/شدید (RR: ۱.۳۳؛ ۹۵% CI؛ ۱.۰۷ تا ۱.۶۵) و با مدت زمان طولانیتری از ونتیلاسیون مکانیکی در مقایسه با HFO (MD؛ ۱.۸۹ روز؛ ۹۵% CI؛ ۱.۰۴ تا ۲.۷۴) همراه بود.
ACV نسبت به SIMV با مدت کوتاهتر جداسازی از دستگاه همراه بود (MD؛ ۴۲,۳۸‐ ساعت؛ ۹۵% CI؛ ۹۴.۳۵‐ تا ۹.۶۰). نه HFPPV و نه ونتیلاسیون تحریک شده با کاهش قابلتوجهی در بروز BPD همراه نبودند. یک روند غیرقابل توجه در میزان مرگومیر کمتر با استفاده از HFPPV در برابر CMV و یک روند غیرقابل توجه در میزان مرگومیر بالاتر با استفاده از ونتیلاسیون تحریک شده در برابر CMV وجود داشت. در رابطه با سایر پیامدها، به هیچ آسیبی از HFPPV یا ونتیلاسیون تحریک شده اشاره نشد.
اهداف اولیه
• تعیین اینکه NAVA، هنگامی که به عنوان یک روش (الگوی) ونتیلاسیون اولیه یا نجات استفاده میشود، موجب کاهش میزان دیسپلازی برونکوپولمونری یا مرگ نوزادان ترم و پرهترم تازه متولد شده در مقایسه با سایر انواع ونتیلاسیون تحریک شده میشود یا خیر
• ارزیابی ایمنی NAVA با تعیین این که منجر به خطر خونریزی داخل بطنی (intraventricular haemorrhage; IVH) بیشتر، لوکومالاسی پریونتریکولار (لوکومالاسی پیرامون بطنی) (periventricular leukomalacia)، یا نشت هوا در مقایسه با سایر انواع ونتیلاسیون با محرک میشود یا خیر
اهداف ثانویه
• تعیین منافع تغییر NAVA بر اساس سن حاملگی (ترم یا پرهترم)
• تعیین اینکه پیامدهای کارآزماییهای متقاطع که در طول دو هفته اول زندگی انجام شدهاند، شامل نیاز به حداکثر فشار، اپیزودهای هیپوکربی (hypocarbia) یا هیپرکربی (hypercarbia)، شاخص اکسیژن، و کار تنفس بودهاند یا خیر.
پیامدهای اولیه مورد نظر از کارآزماییهای تصادفیسازی و کنترل شده عبارت بودند از مورتالیتی به هر علتی، دیسپلازی برونکوپولمونری (BPD؛ به صورت نیاز به دریافت اکسیژن در ۲۸ روزگی تعریف شد)، و یک پیامد ترکیبی از مورتالیتی به هر علتی یا BPD. پیامدهای ثانویه عبارت بودند از مدت زمان استفاده از ونتیلاسیون مکانیکی، بروز نشت هوا، بروز IVH یا لوکومالاسی پریونتریکولار (لوکومالاسی پیرامون بطنی) (periventricular leukomalacia; PVL)، و بقای نوزاد همراه با نیاز به دریافت اکسیژن در سن جنینی ۳۶ هفته پس از قاعدگی.
پیامدهای مورد نظر حاصل از کارآزماییها متقاطع عبارت بودند از حداکثر کسر اکسیژن تنفس شده، میانگین حداکثر فشار تنفسی، اپیزودهای هیپوکربی، و اپیزودهای هیپرکربی که در طول دوره هر بازوی کارآزماییهای متقاطع اندازهگیری شد. ما به دنبال ارزیابی عمل تنفس؛ شاخص اکسیژناسیون (oxygenation index)، و عدم هماهنگی توراکو‐ابدومینال (thoraco‐abdominal asynchrony) در پایان دوره زمانی هر بازوی مطالعه متقاطع بودیم.
صفحه ۱ از ۱ |
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مرکز همکار کاکرین ایران می باشد.
طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Cochrane Iran Associate Centre
Designed & Developed by : Yektaweb