جلد 2016 -                   جلد 2016 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

John Lally, Mary J Docherty, James H MacCabe. Pharmacological interventions for clozapine-induced sinus tachycardia. 3 2016; 2016
URL: http://cochrane.ir/article-1-447-fa.html
پیشینه
کلوزاپین درمانی موثر برای اسکیزوفرنی مقاوم به درمان است. با این حال استفاده از آن می‌تواند به دلیل عدم تحمل عوارض جانبی آن محدود شود. تاکی‌کاردی سینوسی یک عارضه جانبی شایع همراه با درمان کلوزاپین است. درمان‌های دارویی مختلف برای کنترل افزایش ضربان قلب ناشی از مصرف کلوزاپین استفاده شده‌اند؛ که می‌توانند شامل کاهش تیتراسیون کلوزاپین، تغییر دارو به سمت یک داروی ضد جنون دیگر یا درمان با داروهای کرونوتروپیک منفی باشند.
اهداف
ارزیابی اثرات بالینی و اثربخشی مداخلات دارویی برای تاکی‌کاردی سینوسی ناشی از کلوزاپین.
مرور نظام‌مند عوارض جانبی مرتبط با مداخلات دارویی برای تاکی‌کاردی سینوسی ناشی از کلوزاپین.
روش های جستجو
در 23 مارچ سال 2015، ما ثبت کارآزمایی‌های مطالعه‌محور گروه اسکیزوفرنی در کاکرین (Cochrane Schizophrenia Group's Study-Based Register of Trials) را که براساس جست‌وجوی منظم CINAHL ،BIOSIS ،AMED ،EMBASE ،PubMed ،MEDLINE ،Psychinfo و ثبت کارآزمایی‌های بالینی بود، جست‌وجو کردیم. هیچ محدودیتی از نظر زبانی، تاریخی، نوع سند یا وضعیت انتشار برای ورود رکوردها وجود نداشت.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده که مداخلات دارویی، با هر دوز و با هر نوعی از مصرف را برای تاکی‌کاردی ناشی از کلوزاپین با هم مقایسه می‌کنند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
ما به‌طور مستقل مطالعات را ارزیابی و برای گنجاندن در مطالعه مروری با استفاده از معیارهای ورود به مطالعه از پیش تعیین‌شده، غربال‌گری کردیم.
نتایج اصلی
جست‌وجوهای الکترونیکی سه مرجع را شناسایی کردند. با این حال، ما هیچ مطالعه‌ای را که معیارهای ورود را به این مطالعه مروری داشته باشند، شناسایی نکردیم.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
با توجه با اینکه هیچ مطالعه‌ای واجد شرایط ورود به این مطالعه مروری نبود، نتیجه‌گیری قطعی در این زمینه ممکن نیست. در حال حاضر داده‌های کافی برای اینکه با اطمینان به بخش بالینی عملی اطلاع‌رسانی شود، وجود ندارد. بنابراین ما نمی‌توانیم نتیجه‌گیری کنیم که مداخلات خاص مانند بتابلاکرها، تاثیر کمتر یا بیشتری نسبت به دوره‌های استاندارد درمان‌های جایگزین برای تاکی‌کاردی دارند. این فقدان شواهد برای درمان تاکی‌کاردی ناشی از کلوزاپین، مشکلاتی برای تحقیق و عمل ایجاد می‌کند. کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی‌شده با برنامه‌ریزی، روش کار و گزارش‌دهی خوب شناسایی شدند. یک کارآزمایی در حال حاضر در حال انجام است. روش‌هایی که در حال حاضر خارج از کارآزمایی‌های تصادفی با طراحی خوب، در حال انجام است باید به روشنی توجیه شوند.
خلاصه به زبان ساده
مداخلات دارویی برای تاکی‌کاردی سینوسی ناشی از کلوزاپین
کلوزاپین یک داروی آنتی‌سایکوتیک مورد استفاده در درمان اسکیزوفرنی است. کلوزاپین تنها درمان ثابت‌شده برای افرادی است که به دیگر داروهای آنتی‌سایکوتیک پاسخ موثر نمی‌دهند. نبض سریع (تاکی‌کاردی) یکی از عوارض جانبی خیلی شایع در مصرف کلوزاپین است. گزارش شده که این عارضه در هر 25 نفر از 100 بیمار تحت درمان با کلوزاپین رخ می‌دهد. رخداد نبض سریع ممکن است منجر به تپش قلب در افراد تحت درمان با کلوزاپین شود، که می‌تواند ناخوشایند و نگران‌کننده باشد. نبض سریع به‌خودی‌خود لزوما برای فرد خطرناک نیست و می‌تواند درمان شود. داروهایی برای درمان افزایش ضربان قلب موجود است که آن را کند کرده و به سطح طبیعی می‌رساند. نمونه‌هایی از این داروها عبارتند از بتابلاکرها و مسدود‌کننده‌های کانال کلسیم. با این حال، نبض سریع می‌تواند منجر به توقف تجویز کلوزاپین توسط پزشکان شود.
این مطالعه مروری درباره راه‌هایی برای کاهش این مشکل است، تا بیابد کدام درمان برای افزایش ضربان قلب همراه با مصرف کلوزاپین از دیگر درمان‌ها بهتر است. ما بهترین شواهد موجود را برای مداخلاتی که با هدف درمان تندی ضربان قلب همراه با درمان کلوزاپین بوده‌اند، بررسی کرده‌ایم. متاسفانه، هیچ مطالعه‌ای که بتوانیم آن را در مطالعه مروری بگنجانیم نیافتیم. با این وجود، این مطالعه سوالات بی‌پاسخ بسیاری را مطرح می‌کند و قویا نشان می‌دهد که تحقیقات آینده برای درمان به شدت مورد نیاز هستند. یافتن پاسخ‌هایی برای این سوالات به افراد تحت درمان با کلوزاپین و پزشکان آن‌ها، در تضمین این که افزایش ضربان قلب با کلوزاپین می‌تواند درمان شود و می‌توان مصرف کلوزاپین را با خیال راحت ادامه داد، کمک خواهد کرد.

(3391 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (82 دریافت)    

پذیرش: 1394/9/2 | انتشار: 1395/3/20