جلد 2016 -                   جلد 2016 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zhiyong Dong, Jing Xu, Zhen Wang, Maxim S Petrov. Stents for the prevention of pancreatic fistula following pancreaticoduodenectomy. 3 2016; 2016
URL: http://cochrane.ir/article-1-387-fa.html
پیشینه
مطالعات نشان داده‌اند که استفاده از استنت مجرای پانکراس پس از عمل پانکراتیکودئودنکتومی با خطر پائین ابتلا به فیستول پانکراس همراه است. با این حال، تا به امروز اتفاق نظری در منابع این موضوع به دست نیامده که آیا استفاده از استنت، مفید است یا خیر و اگر چنین است، کدام استنت‌گذاری درونی و بیرونی، با یا بدون جایگزینی ارجحیت دارد. این مطالعه، یک مطالعه مروری نظام‌مند به‌روز شده است.
اهداف
بررسی اثربخشی استنت پانکراس در جلوگیری از ابتلا به فیستول پانکراس پس از عمل پانکراتیکودئودنکتومی.
روش های جستجو
ما پایگاه کارآزمایی‌های بالینی ثبت‌شده کاکرین (CENTRAL ؛Cochrane Central Register of Controlled Trials)؛ MEDLINE؛ EMBASE؛ Web of Science و چهار پایگاه اطلاعاتی زیست - پزشکی عمده چین را تا نوامبر 2015 جست‌وجو کردیم. همچنین به بررسی چندین کارآزمایی ثبت‌شده پرداختیم.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‎شده (RCTs ؛Randomized Controlled Trials) که در آن‌ها به مقایسه استفاده از استنت (درونی یا بیرونی) در برابر حالت بدون استفاده از استنت، مقایسه استنت درونی در برابر استنت بیرونی و جایگزینی در برابر عدم جایگزینی پس از عمل پانکراتیکودئودنکتومی پرداخته شده بود.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مطالعه مروری به طور مستقل به استخراج داده‌ها پرداختند. پیامدهای مورد مطالعه عبارت بودند از: بروز فیستول پانکراس، نیاز به عمل مجدد، طول مدت بستری، عوارض کلی و میزان مرگ‌و‌میر در بیمارستان. ما نتایج به دست آمده را تحت عنوان خطر نسبی (RR) یا میانگین تفاوت (MD)، با 95% فاصله اطمینان (CI) نشان دادیم. ما کیفیت شواهد را با استفاده از روش GRADE ارزیابی کردیم (http://www.gradeworkinggroup.org) .
نتایج اصلی
ما 8 مطالعه شامل 1018 شرکت‌کننده را بررسی کردیم. متوسط سن شرکت‌کنندگان بین 56 تا 68 سال بود. بیشتر مطالعات در مراکز مجزا در ژاپن (چهار مطالعه)، چین (دو مطالعه)، فرانسه (یک مطالعه) و ایالات متحده آمریکا (یک مطالعه) انجام شدند. در کل مطالعات، خطر سوگیری (Bias) برای اکثر حوزه‌ها ناچیز یا نامشخص بود.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
در این مطالعه مروری نظام‌مند مشخص شده که شواهد در خصوص تأثیرات استفاده از استنت محدود است. ما نتوانستیم شواهد مستقیم قانع‌کننده‌ای را درباره برتری استنت بیرونی بر استنت درونی شناسایی کنیم. ما تعداد محدودی ازRCTها را در اندازه کوچک یافتیم. لازم است تا RCTهای بیشتری درباره استفاده از استنت پس از عمل پانکراتیکودئودنکتومی صورت گیرد.
خلاصه به زبان ساده
استفاده از استنت برای جلوگیری از بروز فیستول پانکراس پس از عمل پانکراتیکودئودنکتومی
سوال مطالعه مروری
آیا استفاده از استنت پانکراس در جلوگیری از بروز فیستول پانکراس پس از عمل پانکراتیکودئودنکتومی مفید است؟

پیشینه
در مطالعات انجام شده در مورد اینکه آیا استفاده از استنت -استنت درونی یا بیرونی، با یا بدون جایگزینی- مفید است یا خیر و اگر چنین است، کدام‌یک ارجحیت دارد، هیچ اتفاق‌نظری وجود نداشت.

ویژگی‌های مطالعه
استفاده از استنت پس از عمل پانکراتیکودئودنکتومی در 1018 شرکت‌کننده از 8 کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده (RCT) مطالعه شد.

نتایج اصلی
ما هیچ شواهدی نیافتیم که نشان دهد استفاده از استنت در مقایسه با عدم استفاده از آن، به کاهش خطر ابتلا به فیستول منجر می‌شود. همچنین به هیچ شواهدی برخورد نکردیم که بر وجود تفاوت بین استفاده از استنت‌های درونی و بیرونی دلالت کند. برای تعیین تأثیرات جایگزینی شیره پانکراس در مقایسه با عدم جایگزینی شیره پانکراس، شواهد کافی وجود نداشت. لازم است تا در خصوص استفاده از استنت پس از عمل پانکراتیکودئودنکتومی کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده بیشتری انجام پذیرد.

کیفیت شواهد
طبق گزارش‌ها تمام 8 مطالعه مورد نظر به منزله کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده تلقی شدند. سطح کیفیت یافته‌ها در کل پیامدهای مختلف، بین متوسط تا پائین درجه‌بندی شدند. عامل اصلی محدود‌کننده، که دلیلی برای کاهش کیفیت در برخی از پیامدها به شمار می‌آمد، این بود که فقط یک مطالعه به مقایسه گروه دریافت‌کننده استنت درونی با گروه عدم دریافت استنت پرداخته بود. لازم به ذکر است چنانچه متوسط تأثیر یک مطالعه، اندازه یا جهت متفاوتی داشته باشد تأثیر بالقوه بزرگی خواهد داشت.

(1511 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (71 دریافت)    

پذیرش: 1394/9/23 | انتشار: 1395/2/17