جلد 2017 -                   جلد 2017 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yibo Yao, Tao Suo, Roland Andersson, Yongqing Cao, Chen Wang, Jingen Lu et al . Dietary fibre for the prevention of recurrent colorectal adenomas and carcinomas. 3 2017; 2017
URL: http://cochrane.ir/article-1-1950-fa.html
پیشینه
این به‌روزرسانی مرور کاکرین منتشر شده در سال 2002 است.
سرطان کولورکتال (CRC) یکی از علل عمده مرگ‌و‌میر در کشورهای صنعتی است. شواهد تجربی حاکی از آن است که فیبر رژیم غذایی ممکن است در برابر پیشرفت CRC محافظت کند، اگرچه اطلاعات اپیدمیولوژیک در این زمینه نامشخص است.
اهداف
ارزیابی اثر فیبر رژیم غذایی بر عود پولیپ‌های آدنوماتوز کولورکتال در افرادی که سابقه شناخته شده پولیپ‌های آدنوماتوز دارند وبر بروز CRC در مقایسه با دارونما. علاوه‌براین، برای شناسایی بروز گزارش شده عوارض جانبی مانند درد شکمی یا اسهال که در اثر مداخله فیبر ایجاد شده‌اند.
روش های جستجو
ما کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده (RCTs ؛randomised controlled trails) را از پایگاه ثبت تخصصی گروه سرطان کولورکتال در کاکرین؛ CENTRAL؛ MEDLINE و Embase (تاریخ جست‌وجو، 4 اپریل 2016) شناسایی کردیم. ما هم‌چنین در ماه اکتبر سال 2016، سایت ClinicalTrials.gov و پایگاه ثبت کارآزمایی‌های بین‌المللی WHO را جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
ما RCTs یا quasi-RCTs را وارد کردیم. جمعیت مورد نظر افرادی با سابقه پولیپ آدنوماتوز، اما بدون سابقه‌ای از CRC و مشاهده مکرر کولون / رکتوم پس از حداقل دو سال پیگیری بودند. فیبر رژیم غذایی، مداخله مورد نظر بود. پیامدهای اولیه عبارت بودند از تعداد شرکت کنندگان با: .1 حداقل یک آدنوم، .2 بیش از یک آدنوم، .3 حداقل یک آدنوم بزرگ یا برابر با 1 سانتی‌متر، یا .4 تشخیص جدید CRC. پیامد ثانویه تعداد عوارض جانبی بود.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو مرورگر به‌طور مستقل داده‌ها را به دست آوردند، کیفیت کارآزمایی‌ها را ارزیابی کردند و اختلافات را با بحث حل و فصل کردند. برای اندازه‌گیری اثر از خطر نسبی (RR) و تفاوت خطر (RD) با 95% فاصله اطمینان (CI) استفاده شد. اگر اهمیت آماری به دست می‌آمد، ما تعداد مورد نیاز برای درمان را برای به دست آوردن یک پیامد سودمندی اضافی (NNTB) یا پیامد مضر (NNTH) گزارش دادیم. اگر از لحاظ بالینی، روش‌شناختی و از نظر آماری معقول بود، ما داده‌های مطالعه را با استفاده از مدل اثر ثابت مقایسه کردیم.
نتایج اصلی
ما 7 مطالعه را وارد کردیم، که از این تعداد، 5 مطالعه با 4798 شرکت‌کننده، داده‌های مورد نیاز را برای آنالیز در این مرور فراهم کرده بودند. میانگین سنی شرکت‌کنندگان از 56 تا 66 سال بود. همه شرکت‌کنندگان سابقه آدنوم داشتند که در ابتدای مطالعه برداشته شده بود تا کولون بدون پولیپ باشد. مداخلات شامل فیبر سبوس گندم، پوسته ایسپاگولا، یا مداخله جامع در رژیم غذایی با تمام مواد غذایی فیبر بالا به تنهایی یا در ترکیب با هم بودند. مقایسه کننده‌ها عبارت بودند از فیبر کم (2 تا 3 گرم در رزو)، دارونما یا یک رژیم غذایی معمول. داده‌های ترکیب‌شده هیچ اختلاف معنی‌داری را بین گروه‌های مداخله و کنترل برای تعداد شرکت‌کننده‌ها با حداقل یک آدنوم (RR: 1.04؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.95 تا 1.13؛ 5 RCT؛ n = 3641؛ کیفیت شواهد پائین)، بیش از یک آدنوم (RR: 1.06؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.94 تا 1.20؛ 2 RCT؛ n = 2542؛ کیفیت شواهد پائین)، یا حداقل یک آدنوم یک سانتی‌متری یا بزرگ‌تر (RR: 0.99؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.82 تا 1.20؛ 4 RCT؛ n = 3224؛ کیفیت شواهد پائین) طی 3 تا 4 سال نیافتند. نتایج در مورد تعداد شرکت‌کنندگان تشخیص داده شده با سرطان کولورکتال از گروه کنترل بیش از گروه فیبر رژیم غذایی حمایت کرد (RR: 2.70؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 1.07 تا 6.85؛ 2 RCT؛ n = 2794؛  کیفیت شواهد پائین). پس از 8 سال مداخله جامعه رژیم غذایی، هیچ اختلاف معنی‌دار آماری در تعداد شرکت‌کنندگان با حداقل یک آدنوم عودکننده (RR: 0.97؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.78 تا 1.20؛ 1 RCT؛ n = 1905) یا با بیش از یک آدنوم (RR: 0.89؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.64 تا 2.08؛ 1 RCT؛ n = 1905) دیده نشد. اغلب شرکت‌کنندگان در گروه پوسته ایسپاگولا در مقایسه با گروه کنترل حداقل یک آدنوم عودکننده داشتند (RR: 1.45؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 1.01 تا 2.08؛ 1 RCT؛ n = 376). دیگر آنالیزها برحسب انواع مداخله فیبر از نظر آماری معنی‌دار نبودند. میزان کلی خروج از مطالعه بیش از 16 درصد در این کارآزمایی‌ها بود که دلیلی برای آن‌ها ذکر نشده بود. زمانی که تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان که در دوره پیگیری از دست رفته بودند، اینطور فرض شدند که یک حادثه داشته‌اند یا خیر، نتایج به اندازه‌ای تغییر کرد که نتایج گرفته شده را تغییر دادند، بنابراین آنالیز حساسیت با این داده‌های از دست رفته، نشان داد که هیچ‌یک از این اطلاعات نمی‌توانند قوی در نظر گرفته شوند. بنابراین، قابلیت اعتماد یافته‌ها با این داده‌های از دست رفته در معرض خطر (سوگیری سایش) قرار دارند و باید با احتیاط تفسیر شوند.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
RCT های موجود شواهدی را نشان نمی‌دهند که افزایش مصرف فیبرهای رژیم غذایی، عود پولیپ آدنوماتوز را در افرادی که سابقه پولیپ آدنوماتوز طی دوره دو تا هشت سال دارند، کاهش می‌دهد. بااین‌حال، این نتایج ممکن است غیرقابل اعتماد باشد و باید با احتیاط تفسیر شود، نه تنها به علت میزان بالای از دست رفتن پیگیری، بلکه هم‌چنین به دلیل آن است که پولیپ آدنوماتوز یک پیامد جایگزین برای نقطه پایانی CRC غیرقابل مشاهده است. کارآزمایی‌های طولانی‌مدت با سطوح بالای فیبر غذایی لازم است تا نتایج را قابل اعتماد سازند.
خلاصه به زبان ساده
آیا فیبر رژیم غذایی از عود آدنوم و سرطان کولورکتال جلوگیری می‌کند؟
ما پرسیدیم...
آیا مکمل تغذیه‌ای فیبر رژیم غذایی از عود پولیپ‌های پیش‌سرطانی و سرطان در روده در شرکت‌کنندگان با سابقه پولیپ‌هایی که برداشته شده‌اند تا فرد در ابتدای مداخله روده بدون پولیپ داشته باشد، جلوگیری می‌کند.

پیشینه
سرطان کولورکتال (روده) در سراسر دنیا رایج است، اما به‌ویژه در کشورهای صنعتی شایع است. ژن‌ها، رژیم غذایی و شیوه زندگی، همه به نظر می‌رسد در پیشرفت سرطان روده مهم هستند. جوامع متعددی که میزان سرطان روده کم دارند دارای رژیم غذایی غنی از فیبر هستند. بنابراین افزایش سطح فیبر در رژیم غذایی در کشورهای صنعتی ممکن است به کاهش میزان سرطان روده کمک کند.

زمان انجام پژوهش
شواهد تا 4 اپریل 2016 به‌روز هستند.

ویژگی‌های مطالعه
هفت مطالعه با معیارهای ورود به این مرور هم‌خوانی داشند، بااین‌حال، فقط پنج مطالعه با 4798 شرکت کننده، داده‌ها را برای این مرور ارائه دادند. میانگین سنین شرکت‌کنندگان از 56 تا 66 سال متغیر بود. شرکت‌کنندگان همه سابقه آدنوم داشته و حداقل یک پروسیجر برای حذف آن‌ها به منظور دستیابی به یک روده بدون پولیپ در ابتدای مطالعه داشته بودند. مداخلات در مطالعات شامل فیبر سبوس گندم، پوسته ایسپاگولا یا مداخله‌ای جامع در رژیم غذایی با فیبر بالا منابع کامل مواد غذایی به تنهایی یا در ترکیب با هم استفاده شدند. این موارد با فیبر کم (2 تا 3 گرم در روز)، دارونما یا یک رژیم عادی مقایسه شدند.

نتایج اصلی
این بررسی نشان می‌دهد که افزایش فیبر در یک رژیم غذایی غربی برای دو تا هشت سال خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش نمی‌دهد. به‌طور متناقضی، پس از چهار سال، شرکت‌کنندگان گروه فیبر غذایی دارای میزان بالای سرطان روده در مقایسه با گروه کنترل، با افزایش مطلق خطر یک درصد بود.

کیفیت شواهد
کیفیت شواهد پائین بود. خطر بالای سوگیری در مطالعات وارد شده، اندازه حجم نمونه کوچک، تعداد زیاد از داده‌های از دست رفته و استفاده از اندازه‌گیری‌های غیر مستقیم، اعتماد ما را به یافته‌ها کاهش داد.

(835 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (51 دریافت)    

پذیرش: 1395/1/16 | انتشار: 1395/10/19