جلد ۲۰۱۶ -                   جلد ۲۰۱۶ - صفحات ۰-۰ | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Prakeshkumar S Shah, Vibhuti S Shah, Lauren E Kelly. Arginine supplementation for prevention of necrotising enterocolitis in preterm infants. 3 2016; 2016
URL: http://cochrane.ir/article-1-1429-fa.html
پیشینه
کاهش غلظت نیتریک اکسید، به‌عنوان یکی از مکانیسم‌های احتمالی سلولی در انتروکولیت نکروزان (NEC) مطرح شده است. آرژینین می‌تواند به‌عنوان یک پیش‌ماده برای تولید نیتریک اکسید در بافت‌ها عمل کرده و ممکن است مکمل آرژینین، به پیشگیری از NEC کمک کند.
اهداف
هدف، بررسی تأثیر مکمل آرژینین (تجویز‌شده از هر راه) بر بروز NEC در نوزادان نارس و انجام تجزیه‌و‌تحلیل‌های زیر‌گروه بر مبنای دوز آرژینین و سن حاملگی شرکت‌کنندگان (≤ 32 هفته، > 32 هفته).
روش های جستجو
ما برای جست‌وجو در پایگاه ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل شده کاکرین ( CENTRAL، Cochrane Central Register of Controlled Trials؛ شماره 4، 2016)؛ MEDLINE از طریق PubMed (از 1966 تا 12 می 2016)، Embase (از 1980 تا 12 می 2016) و Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature (CINAHL؛ از 1982 تا 12 می 2016)، از استراتژی جست‌وجوی استاندارد گروه مروری نوزادان در کاکرین استفاده کردیم. ما همچنین پایگاه‌های اطلاعاتی کارآزمایی‌های بالینی، مجموعه مقالات کنفرانس‌ها و فهرست منابع مقالات بازیابی‌شده را برای کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده و کارآزمایی‌های شبه‌تصادفی جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده و شبه‌تصادفی مربوط به مقایسه مکمل آرژینین (تجویز‌شده به‌صورت خوراکی یا تزریقی برای حداقل هفت روز، همراه با آن‌چه که یک نوزاد می‌تواند از منبعی خوراکی یا تزریقی دریافت کند) با دارونما یا عدم درمان.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
ما کیفیت روش‌شناختی کارآزمایی‌ها را از طریق به‌کارگیری اطلاعات کسب‌شده از گزارش‌های مطالعه و ارتباط شخصی با نویسندگان مطالعه ارزیابی کردیم. ما داده‌های پیرامون پیامد‌های مربوط را استخراج کرده و اندازه اثر را در صورت امکان به‌صورت خطر نسبی (RR)، اختلاف خطر (RD) و تفاوت میانگین (MD) برآورد و گزارش کردیم. ما از رویکرد درجه‌بندی توصیه‌ها، ارزیابی، ارتقا و بررسی (GRADE) برای ارزیابی کیفیت شواهد استفاده کردیم.
نتایج اصلی
ما سه مطالعه مناسب را انتخاب کردیم که شامل مجموعاً 285 نوزاد (140 نفر آرژینین دریافت کردند) از سه کشور بود. ما کیفیت روش‌شناختی کلی مطالعات منتخب را خوب ارزیابی کردیم. ما در میان نوزادان نارسی که در گروه آرژینین بودند در مقایسه با گروه دارو‌نما، کاهش معناداری را از نظر آماری در خطر ابتلا به NEC (هر مرحله‌ای) مشاهده کردیم (RR: 0.38؛ 95٪ فاصله اطمینان (CI): 0.23 تا 0.64؛ I2 = 27٪) (RD: 0.19 - ؛ 95٪ فاصله اطمینان (CI): 0.28 - تا 0.10 - ؛ I2 = 0٪) و کیفیت شواهد را متوسط رده‌بندی کردیم. تعداد افرادی که باید درمان شوند تا یک نفر منفعت ببرد (NNTB) برای پیشگیری از ابتلا به NEC (هر مرحله‌ای)، 6 بود (95٪ فاصله اطمینان (CI): 4 تا 10). نتایج مطالعه، بیانگر کاهش چشمگیر خطر ایجاد NEC مرحله 1 (RR: 0.37؛ 95٪ فاصله اطمینان (CI): 0.15 تا 0.90؛ I2 = 52٪) (RD: 0.07 - ؛ 95٪ فاصله اطمینان (CI): 0.14 - تا 0.01 - ؛ I2 = 0٪) و NEC مرحله 3 (RR: 0.13؛ 95٪ فاصله اطمینان (CI): 0.02 تا 1.03؛ I2 = 0٪) (RD: 0.05 - ؛ 95٪ فاصله اطمینان (CI): 0.09 - تا 0.01 - ؛ I2 = 89٪) از لحاظ آماری در گروه آرژینین در قیاس با گروه شاهد بود؛ کیفیت شواهد، متوسط بود.
مکمل آرژینین با کاهش قابل‌توجه در مرگ مرتبط با NEC ارتباط داشت (RR: 0.18؛ 95٪ فاصله اطمینان (CI): 0.03 تا 1.00؛ I2 = 0٪) (RD: 0.05 - ؛ 95٪ فاصله اطمینان (CI): 0.09 - تا 0.01 - ؛ I2 = 87٪). یافته‌ها نشان‌دهنده ناهمگونی بالینی در میزان مرگ‌و‌میر بود. مرگ‌و‌میر ناشی از هر علتی، تفاوت معناداری میان آرژینین و گروه‌های شاهد یا عدم درمان نداشت (RR: 0.77؛ 95٪ فاصله اطمینان (CI): 0.41 تا 1.45؛ I2 = 42٪) (RD: 0.03 - ؛ 95٪ فاصله اطمینان (CI): 0.10 - تا 0.04؛ I2 = 79٪). محققان هیچ عوارض جانبی قابل‌ توجهی، از جمله افت فشار خون یا تغییرات در هموستاز گلوکز که به‌طور مستقیم وابسته به آرژینین باشد، نیافتند. داده‌های پیگیری از یک کارآزمایی، بیانگر هیچ اختلاف چشمگیری از نظر آماری در پیامد‌های جانبی در 36 ماهگی کودکان نبود (فلج مغزی، تاخیر شناختی (cognitive delay)، نابینایی دو‌طرفه (bilateral blindness) یا کم‌شنوایی نیازمند سمعک). محدودیت یافته‌های کنونی، اندازه نمونه کلی نسبتاً کوچک بود.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
تجویز آرژینین برای نوزادان نارس ممکن است از ابتلا به NEC پیشگیری کند. از آن‌جایی که اطلاعات از طریق سه کارآزمایی کوچک شامل 285 شرکت‌کننده فراهم شده بودند، این داده‌ها در حال حاضر برای تأیید یک توصیه عملکردی ناکافی هستند. نیاز به یک مطالعه تصادفی‌سازی و کنترل‌شده چند‌مرکزی که متمرکز بر بروز NEC به‌ویژه در مراحل شدید‌تر (2 و 3) باشد، وجود دارد.
خلاصه به زبان ساده
افزودن آرژینین برای پیشگیری از انتروکولیت نکروزان در نوزادان نارس
موضوع چیست؟
انتروکولیت نکروزان (NEC) یک بیماری است که التهاب در آن، دستگاه گوارش (GI) نوزاد را تخریب می‌کند. نرخ NEC از 4% تا 22% در نوزادان با وزن تولد بسیار کم متفاوت است. انتروکولیت نکروزان می‌تواند به علت نارسی نوزاد، فقدان جریان خون به دستگاه GI و تخریب سطح (موکوز) ناشی از عفونت یا تغذیه با شیر خشک باشد. بدن برای محافظت از دستگاه GI، یک ترکیب طبیعی -نیتریک اکسید- را از آمینواسید آرژینین می‌سازد. غلظت آرژینین پلاسما در نوزادان با وزن تولد بسیار کم و نوزادان نارس مبتلا به NEC، پائین گزارش شده است. افزودن آرژینین اضافه به محلول تغذیه ممکن است از NEC پیشگیری کند.

اهمیت این موضوع چیست؟
NEC می‌تواند منجر به آسیب پایدار روده، نیاز به جراحی‌های متعدد، بستری در بیمارستان طولانی، مرگ و افزایش هزینه‌ها برای نظام سلامت شود.

چه شواهدی پیدا کردیم؟
نویسندگان این مطالعه مروری، منابع را جست‌وجو کردند تا مطالعات کنترل‌شده‌ای را بیابند که اثربخشی و ایمنی مکمل آرژینین را ارزیابی کرده باشند. افزودن آرژینین اضافی به تغذیه یک نوزاد نارس، خطر NEC را در سه مطالعه با کیفیت خوب که شامل 285 نوزاد متولدشده در کمتر از هفته 34 حاملگی بودند، کاهش داده بود. شش نوزاد تحت درمان قرار گرفته بود که یکی از آن‌ها از درمان سود برده بود. پژوهشگران هیچ عارضه جانبی چشمگیری را که مستقیماً مرتبط با آرژینین بسیار زیاد در 28 روز نخست زندگی باشد، گزارش نکرده بودند. یک مطالعه، عدم تأخیر رشد طولانی‌مدت (36 ماهه) را ذکر کرده بود. اثرات احتمالی مکمل آرژینین شامل کاهش فشار خون و تغییرات در کنترل قند خون است.

این نتایج به چه معنی است؟
مکمل آرژینین می‌تواند شیوع و شدت NEC را در نوزادان نارس کاهش دهد. نتایج محدود بود‌؛ زیرا مطالعات فقط دربرگیرنده بیماران اندکی بود. نیاز به یک مطالعه بزرگ که شامل نوزادانی از مراکز چندگانه باشد، وجود دارد تا این یافته‌ها تایید شوند.

(۷۷۰ مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (۵۳ دریافت)    

پذیرش: 1395/1/5 | انتشار: 1395/2/23