این مرور با هدف تست کردن فرضیههایی انجام شد که مداخلات ضد‐قارچی را برای درمان ABPA در فیبروز سیستیک ارزیابی میکنند:
1. وضعیت بالینی را در مقایسه با دارونما (placebo) یا درمان استاندارد (بدون دارونما) بهبود ببخشد؛
2. عوارض جانبی غیر‐قابل قبول نداشته باشند.
اگر مزیتی نشان داده شد، قصد داشتیم بهترین درمان، مدت زمان و دوز داروهای ضد‐قارچی را ارزیابی کنیم.
ما پایگاه ثبت کارآزماییهای بالینی گروه فیبروز سیستیک و اختلالات ژنتیکی در کاکرین را که شامل منابع شناسایی شده از جستوجوی بانک اطلاعاتی جامع الکترونیکی، جستوجوی دستی مجلات مرتبط و کتابهای خلاصه مقالات کنفرانسها بود، جستوجو کردیم.
علاوه بر این، با شرکتهای داروسازی هم همکاری شد.
تاریخ آخرین جستوجو در مورد پایگاه ثبت کارآزماییهای گروه: 29 سپتامبر 2016.
سوال مطالعه مروری
ما برنامهریزی کردیم تا شواهدی را مرور کنیم که در مورد تاثیر درمانها برای مبارزه با عفونتهای قارچی که باعث آسپرژیلوس برونکوپولمونری آلرژیک (allergic bronchopulmonary aspergillosis) در افراد مبتلا به فیبروز سیستیک میشوند، انجام شده باشند.
پیشینه
آسپرژیلوس برونکوپولمونری آلرژیک (allergic bronchopulmonary aspergillosis; ABPA) یک واکنش آلرژیک ریه به نوعی قارچ (معمولا آسپرژیلوس فومیگاتوس (Aspergillus fumigatus)) در برخی از افراد مبتلا به فیبروز سیستیک است. این بیماری باعث سرفه و خسخس و گاهی تب میشود. اگر ABPA درمان نشود، میتواند منجر به آسیبهای مزمن ریه شود. این حالت معمولا با دوز بالای کورتیکواستروئیدها (که به عنوان استروئیدها شناخته میشوند) درمان میشود. با این حال، اثبات نشده که کورتیکواستروئیدها میتوانند در طولانی‐مدت از تخریب ریه توسط این بیماری پیشگیری کنند. همچنین مصرف طولانیمدت استروئیدها با برخی عوارض جانبی جدی مرتبط است. درمان قارچ عامل ABPA ممکن است درمان جایگزین استفاده از دوزهای بالا استروئیدها برای مبارزه با واکنشهای آلرژیک باشد. این یک نسخه بهروز از مرور منتشر شده قبلی است.
تاریخ جستوجو
شواهد تا این تاریخ بهروز است: 29 سپتامبر 2016.
ویژگیهای مطالعه
هیچ کارآزمایی یافت نشد که ما بتوانیم در این مرور بگنجانیم.
نتایج کلیدی
کارآزماییهایی درباره افرادی که فیبروز سیستیک ندارند، وجود دارد که نشان داده اگر درمانی برای کاهش قارچ داده شود، دوز استروئیدها را میتوان بدون عوارض جانبی کاهش داد. با این حال، در یک مرکز فیبروز سیستیک، محققان متوجه شدند هنگامی که به افراد علاوه بر استروئیدها درمان ضد‐قارچی داده میشود، چندین نفر قادر به تولید کورتیزول (cortisol) (یک هورمون) به اندازه کافی در غدد آدرنال خود در پاسخ به استرس نبودند. شواهد کافی برای ما در جهت توصیه به استفاده از درمان ضد‐قارچی در افراد مبتلا به فیبروز سیستیک و ABPA وجود ندارد. باید یک کارآزمایی این داروها را آزمایش کند تا تاثیرات آنها را در طولانیمدت و کوتاه‐مدت ارزیابی کند.