سه مطالعه (با مجموع 112 شرکتکننده) وارد مرور شدند. تمامی مطالعات شرکتکنندگان را برای قرار گرفتن در گروه آوارخوانی یا یک گروه کنترل تصادفیسازی کرده بودند. گروههای مقایسه عبارت بودند از یک کارگاه فیلم (film workshop)، هنرهای دستی (handcraft work)، و عدم مداخله. فراوانی مداخله آوارخوانی در مطالعات از 1 تا 2 مرتبه در هفته در یک بازه زمانی 6 تا 24 هفتهای متغیر بود. طول دوره هر جلسه آوازخوانی 60 دقیقه بود.
تمامی مطالعات، افراد مبتلا به COPD به تشخیص رسیده را با میانگین سنی 67 تا 72 سال و میانگین حجم بازدمی اجباری در یک ثانیه (forced expiratory volume in one second; FEV1) بین 37% تا 64% از مقادیر پیشبینی شده دربر میگرفتند. حجم نمونه مطالعات وارد شده، کوچک (33 تا 43 شرکتکننده) و کیفیت کلی مطالعه پائین تا بسیار پائین بود. کورسازی پرسنل و شرکتکنندگان به دلیل ماهیت فیزیکی مداخلات امکانپذیر نبود و سوگیری انتخاب و گزارشدهی در دو مطالعه محسوس بود.
از نظر پیامد اولیه کیفیت زندگی مرتبط با سلامت، هیچ گونه بهبودی که دارای اهمیت آماری باشد، در نمره کل پرسشنامه تنفسی سنت جورج (St George's Respiratory Questionnaire) وجود نداشت (MD: ‐0.82؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 4.67‐ تا 3.02؛ 2 مطالعه؛ n = 58؛ شواهد با کیفیت پائین). با وجود این، بهبودی در نمره SF‐36 خلاصه آیتم وضعیت جسمانی (Physical Component Summary; PCS) به نفع گروه آوازخوانی وجود داشت که دارای اهمیت آماری بود (MD: 12.64؛ 95% CI؛ 5.50 تا 19.77؛ 2 مطالعه؛ n = 52؛ شواهد با کیفیت پائین). فقط یک مطالعه نتایج مربوط به دیگر پیامد اولیه، تنگی نفس، را گزارش کرده بود که در آن میانگین بهبودی در نمره ایندکس پایه تنگی نفس (Baseline Dyspnoea Index; BDI) به نفع گروه آوازخوانی دارای اهمیت آماری نبود (MD: 0.40؛ 95% CI؛ 0.65‐ تا 1.45؛ 1 مطالعه؛ n = 30؛ شواهد با کیفیت بسیار پائین).
هیچ یک از مطالعات هیچ یک از پیامدهای طولانیمدت را بررسی نکرده بودند، و هیچ گونه حوادث جانبی یا عوارض جانبی گزارش نشد.
آوازخوانی (singing) از ریهها برای تامین جریان هوا به منظور تولید کلمات یا اصوات موزیکال با صدا استفاده میکند. این کار میتواند به تلاش زیاد برای انقباض و هماهنگی ماهیچهها نیاز پیدا کند. این روش ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه (chronic obstructive pulmonary disease; COPD)، درست مشابه انجام تمرینات تنفسی (breathing exercises) مزیت داشته باشد. گفته میشود که آوازخوانی برای سلامت سودمند است؛ اما برای اثبات این موضوع پیش از ارائه هرگونه توصیه، به ویژه توصیههای مرتبط با وضعیتهای سلامت، به شواهد نیاز داریم. برای بررسی تاثیر آوازخوانی روی کیفیت زندگی یا تنگی نفس در افراد مبتلا به COPD برنامهریزی کردیم. سه مطالعه را شامل مجموع 112 شرکتکننده وارد مرور کردیم. شرکتکنندگان به طور تصادفی در یکی از گروه دریافت کننده آموزشهای آوازخوانی یا گروه کنترل غیر‐آوازخوانی قرار داده شدند. گروههای کنترل شامل یکی از کارگاههای فیلم (film workshop)، هنرهای دستی (handcraft work) یا عدم مداخله میشدند. آوازخوانی در داخل گروهها به صورت یک یا دو مرتبه در هفته به مدت یک ساعت برای حداقل یک دوره زمانی شش هفتهای به اجرا در میآمد. نتایج به دست آمده از مطالعات متنوع بودند و امکان ترکیب بسیاری از نتایج به صورت متاآنالیز برای ما وجود نداشت. متاآنالیز یک تجزیهوتحلیل آماری است که نتایج مربوط به دو یا تعداد بیشتری از مطالعات جداگانه را به منظور ارائه نتیجه تجمعی با هم ترکیب میکند. برخی از مطالعات حاکی از بهبودی در برخی از جنبههای کیفیت زندگی بودند، در حالی که سایر مطالعات هیچ بهبودی نشان ندادند. تنگی نفس فقط در یک مطالعه اندازهگیری شده بود و هیچ بهبودی در خصوص این پیامد به دست نیامده بود. هیچ یک از مطالعات پایدار ماندن یا نماندن تاثیرات به دست آمده را در طولانیمدت، بعد از اتمام دوره آموزش آوازخوانی گزارش نکرده بودند. هیچ یک از مطالعات هیچ گونه حوادث جانبی ناشی از آوازخوانی را گزارش نکرده بودند، بنابراین به نظر میرسد آوازخوانی برای افراد مبتلا به COPD ایمن است. مطالعات به دلیل کم بودن تعداد شرکتکنندگان و وجود اطلاعات ازدسترفته درباره روش و برخی پیامدها، دارای کیفیت پائینی بودند. ما نتوانستیم برای تعیین مکفی بودن تاثیر آوازخوانی در افراد مبتلا به COPD شواهد کافی به دست آوریم. به مطالعات بیشتری نیاز است و این مطالعات بهتر است روی ثبتنام از تعداد بیشتری از افراد تمرکز کنند.