طی 20 سال گذشته، آلرژیها در سراسر جهان شایعتر شدهاند. مصرف غذایی اسیدهای چرب غیراشباع با زنجیره بلند (n-3 (LCPUFA (یا امگا-3) طی همین دوره زمانی کاهش یافته است. این مورد، به همراه نقش شناختهشده n-3 LCPUFA در مهار التهاب، منجر به این تفکر شده که n-3 LCPUFA ممکن است از پیشرفت آلرژی جلوگیری کند. مکملهای غذایی اسیدهای چرب n-3 ممکن است تکامل سیستم ایمنی نوزاد را قبل از ایجاد پاسخهای آلرژی، به ویژه در افرادی با استعداد ژنتیکی تولید آنتیبادی ایمونوگلوبولین E (IgE) تغییر دهد. افراد با آلرژیهای با واسطه IgE نشانهها و علائم بیماری آلرژیک و تست خراش پوستی (SPT) مثبت به آلرژن دارند.
ارزیابی اثر مکملهای n-3 LCPUFA در زنان باردار یا شیرده بر پیامد آلرژی (آلرژی غذایی، درماتیت آتوپیک (اگزما)، رینیت آلرژیک (تب یونجه) و آسم/خسخس سینه) در کودکانشان.
ما در مرکز ثبت کارآزماییهای گروه بارداری و زایمان در کاکرین (Cochrane Pregnancy and Childbirth Group's Trials Register) ( 6 آگوست 2014)، PubMed (از 1966 تا 1 آگوست 2014)، CINAHL via EBSCOhost (از 1984 تا 1 آگوست 2014)، Scopus (از 1995 تا 1 آگوست 2014)، Web of Knowledge (از 1864 تا 1 آگوست 2014) و ClinicalTrials.gov (از 1 آگوست 2014) و فهرست منابع از مطالعات بازیابی شده جستوجو کردیم.
ما کارآزماییهای تصادفیسازی و کنترل شده (RCT) را که اثر مکملهای n-3 LCPUFA را در زنان باردار و شیرده (در مقایسه با دارونما یا درمان نشده) بر پیامدهای آلرژی در بچهها یا کودکان ارزیابی میکند، قرار دادیم. فقط کارآزماییهای استفاده کننده از طرح مقطعی و کارآزماییهای بررسیکننده پیامدهای بیوشیمیایی برای گنجاندن مطلوب نبودند.
دو نویسنده به طور مستقل از هم مناسب بودن و کیفیت کارآزمایی و استخراج دادههای انجام شده را ارزیابی کردند. در مواقعی که این نویسندهها نیز در کارآزماییهای انتخاب شده شک داشتند، یک نویسنده مستقل، کیفیت کارآزمایی و استخراج دادههای انجام شده را بررسی کرد.
8 کارآزمایی شامل 3366 زن و 3175 کودک آنها در مطالعه وارد شدند. در این کارآزماییها، زنان مکمل n-3 LCPUFA را طی بارداری (5 کارآزمایی)، شیردهی (2 کارآزمایی) یا هر دو (1 کارآزمایی) دریافت کردند. در همه کارآزماییها به طور تصادفی، زنان به گروه دریافت کننده مکمل n-3 LCPUFA یا گروه کنترل تقسیم شدند.
خطر سوگیری در طول 8 کارآزمایی وارد شده در این مقاله متفاوت بود و فقط دو کارآزمایی با خطر کم سوگیری انتخاب، اجرا و کنارهگیری موجود بود.
مصرف مکملهای n-3 LCPUFA یک کاهش آشکار در پیامد اولیه هر آلرژی (با تشخیص پزشکی به واسطه IgE) در کودکان در سن 12 تا 36 ماهگی (خطر نسبی (RR): 0.66؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.44 تا 0.98؛ 2 RCT؛ 823 کودک) نشان داد اما نه در کودکان بیشتر از 36 ماه (RR: 0.86؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.61 تا 1.20؛ 1 RCT؛ 706 کودک). برای هر نوع آلرژی (با تشخیص پزشکی به واسطه IgE و یا گزارش والدین)، هیچ تفاوت آشکاری در کودکان در سن 12 تا 36 ماهگی (RR: 0.89؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.71 تا 1.11؛ 2 RCT؛ 823 کودک) یا بیشتر از 36 ماه (RR: 0.96؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.84 تا 1.09؛ 3 RCT؛ 1765 کودک) دیده نشد.
برای پیامدهای ثانویه آلرژیهای خاص، هیچ تفاوت آشکاری برای آلرژیهای غذایی در 12 تا 36 ماهگی و بیشتر از 36 ماه وجود نداشت، اما یک کاهش آشکار برای کودکان در 12 ماه نخست زندگی با n-3 LCPUFA (هم با تشخیص پزشکی با واسطه IgE و نیز تشخیص پزشکی با واسطه IgE و/یا گزارش والدین) دیده شد. یک کاهش آشکار در اگزمای با تشخیص پزشکی به واسطه IgE با n-3 LCPUFA برای کودکان 12 تا 36 ماه وجود داشت، اما در هیچ زمان دیگری برای هم با تشخیص پزشکی به واسطه IgE و نیز تشخیص پزشکی به واسطه IgE و/یا گزارش والدین دیده نشد. هیچ تفاوت آشکاری برای رینیت آلرژیک یا آسم/خسخس سینه در هیچ زمانی برای هم با تشخیص پزشکی به واسطه IgE و نیز تشخیص پزشکی به واسطه IgE و یا گزارش والدین دیده نشد.
یک کاهش آشکار در حساس شدن کودکان به تخممرغ و حساس شدن به هر آلرژنی بین 12 تا 36 ماه از زمانی که مادران مکمل n-3 را دریافت کردند، دیده شد.
به لحاظ ایمنی برای مادر و کودک، مصرف مکملهای n-3 LCPUFA طی بارداری، خطر بالای هموراژی را بعد از زایمان یا عفونتهای اولیه کودکی نشان نداد.
به طور کلی، شواهد محدودی برای حمایت از مصرف مکملهای n-3 LCPUFA طی بارداری و یا شیردهی برای کاهش بیماری آلرژیک در کودکان وجود دارد. تفاوتهای اندکی در بروز بیماری آلرژیک کودکی میان زنانی که مکمل n-3 LCPUFA را دریافت کردند و آنهایی که دریافت نکردهاند، دیده شد.