ماهی و روغن ماهی منابع اصلی اسیدهای چرب با زنجیره بلند یا امگا‐3 هستند. مکملهای غذایی اسیدهای چرب امگا‐3 دریایی طی بارداری ممکن است سیستم ایمنی نوزاد را پیش از ایجاد پاسخهای آلرژیک، به ویژه برای افرادی با استعداد ژنتیکی تولید آنتیبادی ایمونوگلوبین ای (IgE) تغییر دهد. افراد با آلرژیهای با واسطه IgE نشانهها و علائم بیماری آلرژیک و تست خراش پوستی (skin prick test; SPT) مثبت به آلرژن دارند.
آلرژی، یک مشکل سلامت مهم و همگانی است که باری بر هزینههای افراد، جامعه و بخش مراقبت سلامت قرار میدهد. بیماریهای آلرژیک شامل آلرژیهای غذایی، اگزما (درماتیت آتوپیک)، آسم یا خسخس سینه و تب یونجه (رینیت آلرژیک) هستند. بسیاری از آلرژیهای کودکی تا بزرگسالی ادامه مییابند.
زنان باردار به ویژه آنهایی که از کشورهای غربی هستند، زیاد ماهی نمیخورند و بیماریهای آلرژیک بیشتر از زمانی که زنان باردار کمتر ماهی مصرف میکنند، در حال افزایش است. کودک متولد نشده غذا را از مادرش دریافت میکند، بنابراین رژیم غذایی مادر مهم است. مصرف مکملهای اسیدهای چرب امگا‐3 از منبع دریایی در زنان ممکن است در پیشگیری از پیشرفت آلرژی در کودکانشان مهم باشد.
در این مرور با بررسی مطالعات تصادفیسازی و کنترل شده، تاثیرات اضافه کردن اسیدهای چرب امگا‐3 دریایی را به رژیم غذایی زنان طی بارداری یا شیردهی بر بروز بیماریهای آلرژیک در کودکانشان ارزیابی کردیم. هشت کارآزمایی را که شامل 3366 زن و 3175 کودک بودند، آنالیز کردیم. زنان به طور تصادفی برای دریافت مکمل امگا‐3 دریایی (مانند کپسول روغن ماهی یا اضافه شده به غذاها) یا عدم درمان طی بارداری (پنج کارآزمایی)، طی شیردهی (دو کارآزمایی) یا هر دو (یک کارآزمایی) اختصاص یافتند. به طور کلی، کیفیت روششناسی کارآزمایی با فقط دو کارآزمایی که در خطر پائین سوگیری بودند، تغییر کرد.
به طور کلی، نتایج تاثیر کمی از مصرف مکملهای امگا‐3 دریایی را در مادر طی بارداری و/یا شیردهی برای کاهش بروز بیماری آلرژیک در کودکان نشان داد. با این حال، کاهش تعدادی از پیامدها مانند آلرژی غذایی طی سال اول نوزاد و اگزما، با مصرف مکملهای امگا‐3 دریایی در زنان با نوزاد پُر‐خطر برای آلرژی وجود داشت. در حال حاضر، شواهد کافی برای گفتن این که مکمل امگا‐3 از منبع دریایی طی بارداری و/یا شیردهی برای مادران، آلرژی را در کودکانشان کاهش میدهد، وجود ندارد.
به لحاظ بیخطری برای مادر و کودک، مصرف مکملهای اسیدهای چرب امگا‐3 از منبع دریایی، طی بارداری، خطر بالای خونریزی زیاد را پس از به دنیا آمدن نوزاد (خونریزی پس از زایمان) یا عفونتهای اولیه دوران کودکی نشان نداد.