ما 24 مطالعه را متشکل از سه RCT گروه موازی (n = 1054 تصادفیسازیشده) و 21 مطالعه همگروهی تحلیلی آیندهنگر (حدود 25,059 کودک تکمیل شده) وارد کردیم. بیستوسه مطالعه در کشورهای با درآمد بالا انجام شدند. انجام هیچ متاآنالیزی امکانپذیر نبود، زیرا فقط یک RCT پیامد یکسان را در هر محدوده زمانی برای تمام پیامدها گزارش کرد، و مطالعات همگروهی برای ترکیب بسیار ناهمگن بودند.
اثرات مشاوره رژیم غذایی بر کاهش چربی کل مصرفی از RCTها
دو مطالعه کودکان 4 تا 11 سال و مطالعه سوم کودکان 12 تا 13 سال را وارد کردند. مداخلات ترکیبی بود از مشاورههای فردی و گروهی، و جلسات آموزشی در کلینیکها، مدارس و خانهها، که توسط مشاوران رژیم غذایی و متخصصان تغذیه، رفتارگرایان (behaviourists) یا افراد آموزش دیده، تحت نظارت معلمان ارائه شد. نگرانیها در مورد ناهمگونی و گزارشهای ضعیف اعتماد ما را به یافتههایمان محدود کرد. به علاوه، گنجاندهشدن کودکان هیپوکلسترومی (hypercholesteraemic) در دو کارآزمایی، نگرانیها را در مورد قابلیت کاربرد نتایج آن افزایش داد.
یک مطالعه از مشاوره رژیم غذایی برای کاهش چربی کل مصرفی نشان داد که مداخله ممکن است در مقایسه با رژیم معمولی در 12 ماه (تفاوت میانگین (MD): 0.50‐ کیلوگرم؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 1.78‐ تا 0.78؛ n = 620؛ شواهد با کیفیت پائین) و در سه سال (MD؛ 0.60‐ کیلوگرم؛ 95% CI؛ 2.39‐ تا 1.19؛ n = 612؛ شواهد با کیفیت پائین) تفاوتی اندک یا عدم تفاوت را در وزن ایجاد کند. آموزش ارائه شده به عنوان یک برنامه تحصیلی کلاسی احتمالا BMI بچهها را در 17 ماه کاهش داد (MD؛ 1.5‐ کیلوگرم/متر2؛ 95% CI؛ 2.45‐ تا 0.55‐؛ 1 RCT؛ n = 191؛ شواهد با کیفیت متوسط). در پیگیریهای طولانیتر، اثرات کوچکتر بودند (پنج سال: MD؛ 0 کیلوگرم/متر2؛ 95% CI؛ 0.63‐ تا 0.63؛ n = 541؛ هفت سال؛ MD؛ 0.10‐ کیلوگرم/متر2؛ 95% CI؛ 0.75‐ تا 0.55؛ n = 576؛ شواهد با کیفیت پائین).
مشاوره رژیم غذایی احتمالا کلسترول کل (total cholesterol) را در 12 ماه در مقایسه با گروه کنترل اندکی کاهش داده (MD؛ 0.15‐ میلیمول بر لیتر؛ 95% CI؛ 0.24‐ تا 0.06‐؛ 1 RCT؛ n = 618؛ شواهد با کیفیت متوسط) اما ممکن است در دورههای طولانیتر هیچ تفاوتی یا تفاوت ناچیزی را ایجاد کند. مشاوره رژیم غذایی احتمالا اندکی کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (low‐density lipoprotein; LDL) را در 12 ماه (MD؛ 0.12‐ میلیمول/لیتر؛ 95% CI؛ 0.20‐ تا 0.04‐؛ 1 RCT؛ n = 618؛ شواهد با کیفیت متوسط) و در پنج سال (MD؛ 0.09‐؛ 95% CI؛ 0.17‐ تا 0.01‐؛ 1 RCT؛ n = 623؛ شواهد با کیفیت متوسط)، در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد. مشاوره رژیم غذایی احتمالا باعث تفاوتی اندک یا عدم تفاوت در HDL‐C در 12 ماه (MD؛ 0.03‐ میلیمول/لیتر؛ 95% CI؛ 0.08‐ تا 0.02؛ 1 RCT؛ n = 618؛ شواهد با کیفیت متوسط)، و در پنج سال (MD؛ 0.01‐ میلیمول/لیتر؛ 95% CI؛ 0.06‐ تا 0.04؛ 1 RCT؛ n = 522؛ شواهد با کیفیت متوسط) خواهد شد. بههمین ترتیب، مشاوره احتمالا تفاوتی اندک یا عدم تفاوت را در تریگلیسیریدها در کودکان در طول 12 ماه ایجاد کرد (MD؛ 0.01‐ میلیمول/لیتر؛ 95% CI؛ 0.08‐ تا 0.06؛ 1 RCT؛ n = 618؛ شواهد با کیفیت متوسط). مصرف متوسط یا کمتر از معمول چربی ممکن است تفاوتی اندک یا عدم تفاوت در اندازه قد در هفت سال ایجاد کند (MD؛ 0.60‐ سانتیمتر (cm)؛ 95% CI؛ 2.06‐ تا 0.86؛ 1 RCT؛ n = 577؛ شواهد با کیفیت پائین).
ارتباط بین چربی کل مصرفی، وزن و چربی بدن حاصل از مطالعات همگروهی
بیش از نیمی از تجزیهوتحلیلهای همگروهی که پیامدهای اولیه را گزارش دادند، نشان دادند که با افزایش چربی کل مصرفی، میزان چربی بدن ممکن است در همان مسیر حرکت کند. با این حال، روشهای ناهمگون و گزارشدهی در سراسر مطالعات همگروهی و شواهد عمدتا با کیفیت خیلی پائین، نتیجهگیریهای ثابت را دشوار میسازد و روابط واقعی ممکن است بهطور قابل توجهی متفاوت باشند.