سوال مطالعه مروری
هدف این مرور کاکرین، پاسخ به این سوال است که خوردن آجیل میتواند از بروز بیماریهای قلبیعروقی پیشگیری کند یا خیر.
پیشینه
بیماریهای قلبیعروقی (cardiovascular diseases; CVDs)، گروهی از بیماریهایی هستند که بر قلب و عروق خونی تاثیر میگذارند. آنها، یکی از علل عمده مرگومیر در سراسر جهان محسوب میشوند. غذایی که میخوریم ممکن است بر خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی تاثیر بگذارد. اعتقاد بر این است که آجیل، اگر بهطور منظم و در دوزهای نسبتا بالا (50گرم تا 100گرم) مصرف شوند، کلسترول تام و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پائین (LDL) (کلسترول بد) را کاهش میدهند.
ویژگیهای مطالعه
این مرور شامل کارآزماییهای تصادفیسازی و کنترلشدهای است که حداقل 12 هفته به طول انجامیدند. میانگین سنی شرکتکنندگان، 37 تا 54 سال بود. شواهد تا 30 جولای 2015 بهروز است.
نتایج کلیدی
پنج کارآزمایی (435 شرکتکننده) را وارد کردیم، که یکی از آنها دو بازوی درمانی داشت. هر پنج کارآزمایی، تاثیرات خوردن آجیل را بررسی کردند. هیچ مطالعهای یافت نشد که تاثیر توصیه به خوردن بیشتر آجیل را بررسی کرده باشد. هیچ یک از مطالعات، مرگومیرها یا حوادث قلبیعروقی را گزارش نکردند. هیچ یک از نتایج، تاثیر واضحی را بر سطوح کلسترول تام و فشار خون نشان نمیدهند. یک مطالعه، یک مورد واکنش آلرژیک را به آجیل گزارش کرد. سه مطالعه، افزایش وزن قابلتوجهی را با افزایش مصرف آجیل گزارش نکردند. هیچ موردی از عوارض جانبی دیگر گزارش نشد.
کیفیت شواهد
همه کارآزماییهای وارد شده، کوچک هستند، با 60 تا 100 شرکتکننده، و دارای سطح بالایی از تنوع (ناهمگونی). بنابراین، نتایج باید با احتیاط تفسیر شوند. بهطور کلی، کارآزماییهای وارد شده را با خطر سوگیری نامشخص در نظر گرفتیم.