جلد 2016 -                   جلد 2016 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nicola Low, Shelagh Redmond, Anneli Uusküla, Jan van Bergen, Helen Ward, Berit Andersen et al . Screening for genital chlamydia infection. 3 2016; 2016
URL: http://cochrane.ir/article-1-896-fa.html
پیشینه
عفونت‌های تناسلی ایجاد شده توسط کلامیدیا تراکوماتیس، شایع‌ترین عفونت‌های باکتریایی منتقله از راه جنسی در سطح جهان است. غربالگری بزرگسالان جوان و فعال از نظر جنسی برای شناسایی و درمان عفونت‌های بدون نشانه (asymptomatic)، ممکن است انتقال کلامیدیا را کاهش دهد و از موربیدیتی ناحیه تناسلی خصوصاً بیماری التهابی لگن (PID) در زنان پیشگیری کند. چون این بیماری می‌تواند موجب ناباروری لوله‌ای و حاملگی اکتوپیک شود.
اهداف
ارزیابی اثربخشی و ایمنی غربالگری کلامیدیا در مقایسه با مراقبت‌های معمول در پیشگیری از انتقال کلامیدیا و عوارض عفونت در خانم‌های باردار و غیرباردار و در مردان.
روش های جستجو
ما این پایگاه‌ها را تا 14 فوریه 2016 جست‌وجو کردیم: مرکز ثبت تخصصی گروه عفونت‌های منتقله از راه جنسی در کاکرین (Cochrane Sexually Transmitted Infections Group Specialised Register)، پایگاه کارآزمایی‌های بالینی ثبت شده کاکرین (CENTRAL ؛Cochrane Central Register of Controlled Trials)؛ MEDLINE؛ EMBASE؛ LILACS؛ CINAHL؛ DARE؛ PsycINFO و پایگاه‌های الکترونیکی Web of Science همراه با پلت‌فرم بین‌المللی ثبت کارآزمایی‌های بالینی سازمان جهانی بهداشت (ICTRP ؛World Health Organization International Clinical Trials Registry) و ClinicalTrials.gov. ما همچنین به‌صورت دستی مجموعه مقالات کنفرانس‌ها را جست‌وجو و با نویسنگان کارآزمایی تماس گرفتیم و فهرست‌های منابع مطالعات بازیابی‌شده (retrieved studies) را مرور کردیم.
معیارهای انتخاب
ما کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده (RCT ؛Randomised Controlled Trials) در زنان بزرگسال (باردار و غیرباردار) و مردان را انتخاب کردیم که در آن‌ها مداخلات غربالگری کلامیدیا با مراقبت‌های معمول مقایسه شده بود. در این مطالعات پیامدهای اولیه (شیوع کلامیدیا تراکوماتیس، PID در زنان، اپیدیدیمیت در مردان یا بروز زایمان پره‌ترم) گزارش شده بود. اگر هیچ RCTیی با این پیامدهای اولیه وجود نداشت، ما کارآزمایی‌های غیر تصادفی‌سازی و کنترل‌شده را انتخاب می‌کردیم.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مطالعه مروری مستقل از هم مناسب بودن کارآزمایی را برای ورود به این مطالعه مروری را ارزیابی کردند. آن‌ها داده‌ها را استخراج و خطر سوگیری (Bias) را بررسی کردند. ما اختلافات را با مشورت با نویسنده سوم یا داوری و قضاوت او حل‌وفصل کردیم. ما نتایج را در forest plots (نوعی بازنمایی گرافیکی از متآانالیز (meta-analysis) که معمولاً با جدول فهرست منابع به صورت نام نویسنده و تاریخ مطالعات انتخاب‌شده، همراه است) توصیف کردیم و هرگاه مناسب بود متاآنالیز را با استفاده از مدل اثرات تصادفی برای برآورد خطر نسبی (RR) با 95% فاصله اطمینان (CI) در مداخلات در مقایسه با گروه‌های کنترل انجام دادیم. ما تجزیه و تحلیل حساسیت مشخص از پیامد اولیه بروز PID، طبق خطر سوگیری انتخاب (selection) و سوگیری تشخیصی (detection) انجام دادیم.
نتایج اصلی
ما 6 مطالعه را با 359078 زن و مرد بزرگسال انتخاب کردیم. یک مطالعه در همه شش حوزه مشخص ارزیابی‌شده، دارای خطر پائین سوگیری بود. دو مطالعه اثر دوره‌های متعدد غربالگری کلامیدیا بر انتقال کلامیدیا تراکوماتیس را بررسی کرده بودند. یک مطالعه خوشه‌ای کنترل‌شده در مردان و زنان در جمعیت عمومی در هلند، هیچ تغییری در تست مثبت کلامیدیا بعد از سه دعوت‌نامه سالانه نشان نداد (1 کارآزمایی؛ 317304 شرکت‌کننده در اولین دعوت‌نامه غربالگری؛ شواهد با کیفیت پائین؛ intervention 4.1% در مقابل control 4.3%؛ RR: 0.96؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.84 تا 1.09). جذب مداخله پائین بود (حداکثر 16%). یک کارآزمایی تصادفی‌سازی و خوشه‌ای در کارگران جنسی زن (زنانی که از راه سکس کسب درآمد می‌کنند) در پرو، کاهشی را در شیوع کلامیدیا بعد از چهار سال نشان داد (تنظیم شده با 1 کارآزمایی؛ 4465 شرکت‌کننده؛ RR: 0.72؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.54 تا 0.98؛ شواهد با کیفیت پائین).
چهار RCT اثر غربالگری کلامیدیا را بر PID در زنان 12 ماه بعد از ارائه یک غربالگری (single screening offer) ارزیابی کردند. در تجزیه و تحلیل چهار کارآزمایی طبق اصل قصد درمان (intention-to-treat principle)، با شواهد اندکی از ناهمگونی بین کارآزمایی (between-trial heterogeneity)، خطر PID در زنان در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل، پائین‌تر بود (4 کارآزمایی؛ 21686 شرکت‌کننده؛ RR: 0.68؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.94 تا 0.49؛ 7% = I2؛ شواهد با کیفیت متوسط). در تجزیه و تحلیل حساسیت، اثر برآوردشده غربالگری کلامیدیا در دو مطالعه با خطر پائین سوگیریِ شناسایی (RR: 0.80؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.55 تا 1.17) با عدم وجود هر نوع اثری، سازگار بود و پائین‌تر از (اثر برآورد‌شده) دو مطالعه با خطر سوگیری نامشخص و بالا بود (RR: 0.42؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.22 تا 0.83).
خطر اپیدیدیمیت در مردان دعوت‌شده به غربالگری، 12 ماه بعد از «ارائه یک غربالگری»، 20 درصد نسبت به کسانی که دعوت‌ نشده بودند، پائین‌تر بود. فاصله اطمینان وسیع (wide) و با عدم وجود هر نوع اثری، سازگار بود (1 کارآزمایی؛ 14980 شرکت‌کننده؛ RR: 0.80؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.45 تا 1.42؛شواهد با کیفیت بسیار پائین).
ما هیچ RCTای را با بررسی اثرات غربالگری کلامیدیا در زنان باردار پیدا نکردیم. همچنین هیچ کارآزمایی‌ را نیافتیم که مضرات غربالگری کلامیدیا را سنجیده باشد.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
شواهد درباره اثرات غربالگری انتقال کلامیدیا تراکوماتیس کیفیت پائینی دارند و دلیل آن، جهت‌گیری و خطر سوگیری است. شواهدی با کیفیت متوسط وجود دارد مبنی بر اینکه شناسایی و درمان عفونت کلامیدیا می‌تواند خطر PID را در زنان در سطح فردی (یعنی به‌طور انفرادی) کاهش دهد. هیچ RCTیی با بررسی اثرات غربالگری کلامیدیا در زنان باردار وجود ندارد.
RCT‌های بعدی درباره مداخلات غربالگری کلامیدیا، باید اثرات غربالگری کلامیدیا را در زنان باردار بررسی کنند. همچنین این مطالعات باید اثرات دوره‌های تکرارشونده غربالگری را درباره بروز کلامیدیا همراه با PID و عفونت مجدد کلامیدیا در جمعیت عمومی و جمعیت با خطر بالا تعیین کنند.
خلاصه به زبان ساده
اثرات غربالگری برای عفونت کلامیدیای منتقله از راه جنسی
سؤال مطالعه مروری
ما شواهد موجود را درباره اثرات و ایمنی غربالگری برای شناسایی و درمان عفونت کلامیدیا در زنان و مردان مرور کردیم.

پیشینه
کلامیدیا تراکوماتیس یک عفونت شایع منتقله از راه جنسی است. در چند کشور در حدود 3 تا 5 درصد بزرگسالان 15 تا 25 ساله فعال به لحاظ جنسی، در هر زمان معینی عفونت کلامیدیا را دارند. عفونت‌های درمان‌نشده می‌توانند به عوارضی مانند مشکلات باروری در زنان و التهاب تستیکولار (بیضه‌ای) در مردان منجر شود. غربالگری برای شناسایی و درمان افرادی که نمی‌دانند مبتلا هستند، ممکن است باعث کاهش خطر عوارض و انتقال به دیگران شود.

ویژگی‎های مطالعه
شواهد تا فوریه 2016 به‌روز هستند. ما 6 کارآزمایی را با 359078 زن و مرد بزرگسال در دانمارک، هلند، انگلستان و آمریکا پیدا کردیم. دو کارآزمایی اثرات غربالگری کلامیدیا را بر سطوح مختلف عفونت کلامیدیا ارزیابی کرده بودند. بررسی‌کنندگان در هلند، زنان و مردان 15 تا 29 ساله را برای بررسی از نظر تست کلامیدیا به مدت سه سال در هر سال دعوت کردند. در پرو تیم‌های سیار، 20 شهر را ویزیت کردند تا زنان کارگر جنسی را از نظر کلامیدیا در یک مدت 4 ساله آزمون کنند.

نتایج اصلی
در هلند درباره سطح عفونت کلامیدیا، هیچ تفاوتی در زنان و مردانی که برای غربالگری سالانه دعوت شده بودند، در مقایسه با مردان و زنانی که فقط یک‌بار دعوت شده بودند، وجود نداشت. فقط 16 درصد از کسانی که به غربالگری دعوت شده بودند، در اولین سال یک تست و فقط 10 درصد در سال سوم یک تست داشتند. در پرو زنان کارگر جنسی در شهرهای با تیم‌های سیار، نسبت به کسانی که در شهرهای بدون تیم‌های سیار بودند، سطوح پائین‌تری از عفونت کلامیدیا را داشتند.
چهار کارآزمایی داده‌های قابل مقایسه را درباره PID فراهم آوردند. خطر PID؛ 32 درصد در زنانی که به یک (single) غربالگری از کلامیدیا دعوت شده بودند، نسبت به کسانی که دعوت نشده بودند، پائین‌تر بود. وقتی که دو کارآزمایی‌ را به دلیل کیفیت شواهد پائین کنارگذاشتیم، اثر حمایتی غربالگری کلامیدیا کاهش یافت. هیچ اثری درباره اپیدیدیمیت در مردان پیدا نکردیم.

کیفیت شواهد
اثر غربالگری کلامیدیای ثبت شده (register-based) بر انتقال کلامیدیا تراکوماتیس در بزرگسالان جوان در جمعیت عمومی نامشخص است. ما نسبتاً مطمئن هستیم که غربالگری کلامیدیا می‌تواند خطر PID را کاهش دهد، اما مطمئن نیستیم چه مقدار این خطر کاهش می‌یابد و این به دلیل نگرانی ما درباره کیفیت شواهد در برخی از کارآزمایی‌ها است.

(969 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (64 دریافت)    

پذیرش: 1394/11/25 | انتشار: 1395/6/23