جلد 2015 -                   جلد 2015 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jimmy Chong, Cheyaanthan Haran, Bhupendrasinh F Chauhan, Innes Asher. Intermittent inhaled corticosteroid therapy versus placebo for persistent asthma in children and adults. 3 2015; 2015
URL: http://cochrane.ir/article-1-508-fa.html
پیشینه
راهنماهای بالینی بین‌المللی حامی استفاده از کورتیکواستروئیدهای استنشاقی روزانه (ICS ؛inhaled corticosteroids) در مدیریت کودکان و بزرگسالان مبتلا به آسم هستند. با این حال، در عملکرد بالینی و دنیای واقعی، این داروها غالبا با فواصل نامنظم توسط بیماران استفاده می‌شوند. شواهد اخیر نشان می‌دهد که استفاده متناوب از ICS، با شروع درمان در زمان بروز علائم اولیه، هم ممکن است منافعی برای کاهش شدت تشدید آسم داشته باشد.
اهداف
مقایسه اثربخشی و ایمنی ICS متناوب در برابر پلاسبو در مدیریت درمان کودکان و بزرگسالان مبتلا، یا مشکوک به دارا بودن، علائم آسم خفیف مداوم پایدار.
روش های جستجو
ما ثبت کارآزمایی‌های گروه تخصصی راه‌های هوایی در کاکرین (CAGR ؛Cochrane Airways Group Specialised Register)، وب‌سایت ClinicalTrials.gov و پورتال کارآزمایی‌های سازمان جهانی بهداشت ( World Health Organization trials portal) را در مارچ 2015 جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
ما کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده (RCT) را که مصرف متناوب ICS را در مقابل پلاسبو در کودکان و بزرگسالان با علائم آسم پایدار مقایسه کرده بودند، در مطالعه مروری گنجاندیم. هیچ مداخله هم‌زمانی به‌جز دوز رهایی‌بخش و کورتیکواستروئید خوراکی در حین تشدیدها پذیرفته نشد.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مطالعه مروری به‌طور مستقل کارآزمایی‌ها را برای گنجانده شدن، کیفیت شیوه انجام و استخراج داده‌ها ارزیابی کردند. نتیجه اثربخشی اولیه، احتمال تشدید آسم نیازمند به کورتیکواستروییدهای خوراکی و نتیجه ایمنی اولیه، عوارض جانبی جدی بود. نتایج ثانویه شامل تشدید حمله، آزمایش‌های عملکرد ریه، کنترل آسم، عوارض جانبی، و میزان ترک مطالعات بود. کیفیت شواهد با استفاده از معیارهای GRADE انجام شد.
نتایج اصلی
شش کارآزمایی (شامل 490 کودک در سنین پیش‌دبستانی، 145 کودک در سنین مدرسه و 240 فرد بزرگسال) معیارهای انتخاب را داشتند. طول دوره مطالعات 12 تا 52 هفته بود. نتایج برای کودکان پیش‌دبستانی در یک تجزیه و تحلیل جداگانه ارائه شد که این نشانه یک تمایز بالینی بود، نه لزوما وابسته به پیشرفت درازمدت آسم.
کاهشی در احتمال تجربه یک مورد یا موارد بیشتر از تشدید علائم که نیازمند کورتیکواستروئید خوراکی باشد، در کودکان بزرگتر (145 شرکت کننده؛ نسبت شانس (OR): 0.57؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.29 تا 1.12؛ شواهد با کیفیت پائین) و بزرگسالان مبتلا به آسم (240 شرکت کننده؛ OR: 0.10؛ 95% CI: 0.01 تا 1.95؛ شواهد با کیفیت پائین) دیده شد. این تجزیه و تحلیل‌ها هرکدام بر یافته‌های یک مطالعه منفرد متکی بودند. هیچ تفاوت گروهی در احتمال عوارض جانبی سلامتی دیده نشد (385 شرکت کننده؛ OR: 1.00؛ CI%95: 0.14 تا 7.25؛ کیفیت شواهد متوسط). در مقایسه با گروه پلاسبو، تعداد شرکت کنندگان گروه ICS با تجویز متناوب برای نتیجه‌گیری در مورد اینکه آیا کاهشی در نرخ بستری شدن، نمره علائم روزانه و شبانه، یا عوارض جانبی اتفاق می‌افتد، کافی نبود. آزمایش‌های عملکرد ریوی گزارش شده توسط یک مطالعه منفرد به نفع استفاده از ICS بود. تفاوت مشهودی بین گروه در باب میزان رشد کودکان، یا آمار کلی رها کردن مطالعه وجود نداشت.
در کودکان گروه پیش‌دبستانی با اپیزودهای مکرر ویزینگ، استفاده از ICS با تجویز متناوب در دوره آغازین بروز علائم نیاز به دوز رهایی بخش خوراکی کورتیکواستروئید را به نصف کاهش داد (490 شرکت کننده؛ OR: 0.48؛ CI%95: 0.31 تا 0.73؛ کیفیت شواهد متوسط با ناهمگونی حداقلی). درمان متناوب با کمتر شدن عوارض جانبی جدی همراه بود (439 شرکت کننده؛ OR: 0.42؛ CI%95: 0.17 تا 1.02؛ کیفیت شواهد پائین). تفاوت معناداری در بستری شدن یا در یک مطالعه منفرد که کیفیت زندگی از نظر والدین ارزیابی شده بود، در این مورد دیده نشد.
با این حال، درمان متناوب با بهبود، هم در علائم روز و هم شب، همراه بود. هیچ افزایشی در نرخ مواد ترک مطالعه، و عوارض جانبی کلی و خاص درمان وجود نداشت.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
در کودکان و بزرگسالان مبتلا به آسم پایدار خفیف، دو مطالعه نشان داده‌اند که استفاده از ICS با تجویز متناوب در زمان تشدید احتمال نیاز به کورتیکواستروییدهای خوراکی را به نصف کاهش می‌دهد. اگر فرض کنیم که میزان تاثیر برای هر جامعه مورد مطالعه (مدل تاثیرات ثابت) یکسان است، این نتیجه از نظر آماری معنادار است، اما زمانی که از یک مدل تاثیرات تصادفی استفاده شود از لحاظ آماری معنی‌دار نیست. با این حال، کمبود شواهد منتشر شده نتیجه‌گیری‌های ما را به سمت استفاده فقط در موارد «مورد نیاز» محدود کرد. تعداد کم مطالعات و شرکت کنندگان در مطالعات دلایل اصلی برای کاهش کیفیت کلی یافته‌ها بودند. نتیجه همراهی‌کننده‌ای در کودکان پیش‌دبستانی با خس‌خس به دست آمد. در این گروه سنی، بهبود در نمره علائم روز و شب آسم و کیفیت زندگی کودکان گزارش شده توسط والدین به نفع گروه ICS بود. با این حال، هیچ تفاوت آماری در تعداد بستری شدن در در گروه‌ها وجود نداشت. این درمان با هیچ افزایش قابل‌توجهی در عوارض جانبی همراه نبود. به هیچ سرکوبی در رشد با استفاده از ICS با تجویز متناوب در هر دو گروه پیش‌دبستانی یا سنین مدرسه اشاره نشده بود. با توجه به تعداد محدود مطالعات موجود، ما به نیاز به انجام مطالعات تصادفی‌سازی و کنترل شده بیشتر را به منظور تایید این یافته‌ها تاکید می‌کنیم.
خلاصه به زبان ساده
مصرف کورتیکواستروئیدهای استنشاقی، در صورت نیاز برای بهبود علائم، به افراد مبتلا به آسم خفیف کمکی برای بهتر شدن می‌کند؟
خط اصلی درمان برای افراد مبتلا به آسم که مشکلات تنفسی دارند، کورتیکواستروییدهای استنشاقی روزانه (ICS) است. با این حال، برای کسانی که نوع خفیف این شرایط را دارند، پیش‌بینی زمانی که آسم‌شان بدتر شود سخت است و به همین دلیل بسیاری از افراد فرم استنشاقی خود را به طور منظم استفاده نمی‌کنند. در این بررسی، ما استفاده از ICS متناوب را در آغاز یک اپیزود آسم در مقایسه با درمان دارونما در کودکان و بزرگسالان مبتلا به آسم خفیف (دو کارآزمایی با نمایندگی 385 نفر) و در کودکان پیش‌دبستانی که در آینده در معرض خطر ابتلا به علائم آسم قرار دارند (چهار کارآزمایی با نمایندگی 490 نفر)، بررسی کردیم.
ما دریافتیم که مصرف ICS به‌طور متناوب تعداد افراد نیازمند به استروئید خوراکی را برای مدیریت علائم آسم خود کاهش می‌دهد. این موضوع همچنین با بهبود در آزمون‌های ریه در بزرگسالان همراه است. در حالی که بیشترین منافع در بزرگسالانی مشاهده شد که دستگاه استنشاقی ترکیبی در هنگام پیشرفت علائم استفاده می‌کردند، این فقط بر اساس نتایج یک مطالعه منتشر شده بود. هیچ نگرانی در مورد ایمنی برای ICS استفاده شده در این درمان وجود نداشت، در عین حال، اطلاعات کافی در مورد تفاوت در بستری شدن، علائم آسم یا عوارض جانبی وجود نداشت.
این یافته‌ها فقط یک زیر مجموعه را از همه افراد مبتلا به آسم معرفی می‌کند. به طور خاص، افراد با بروز مکرر یا شدید آسم باید داروی خود را هر روز برای کاهش التهاب مداوم در راه‌های هوایی ریه‌ها مصرف کنند. نتایج به طور جداگانه در کودکان پیش‌دبستانی با سنین در حد حتی یک سال، یعنی سنی که پیش‌بینی اینکه آسم در سنین بالاتر ادامه خواهد داشت یا نه سخت است، ارزیابی شد. علاوه بر این، هنوز مشخص نیست که کدام نوع و دوز ICS موثرترین حالت است، و همچنین بهترین الگو یا شیوه تجویز برای استفاده متناوب از دارو، کدام است. با این وجود، ترکیب ICS با یک داروی تسکین دهنده، اگر مناسب استفاده شوند، ممکن است برای پزشکان و بیماران ارائه کننده یک روش جدید برای علائم خفیف‌تر آسم باشد.

(1632 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (139 دریافت)    

پذیرش: 1394/4/31 | انتشار: 1398/12/16