جلد 2016 -                   جلد 2016 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Marlene Stewart, Joanne R Morling, Heather Maxwell. Padma 28 for intermittent claudication. 3 2016; 2016
URL: http://cochrane.ir/article-1-454-fa.html
پیشینه
لنگش متناوب (intermittent claudication) وضعیتی است که به دلیل بیماری انسدادی شریانی مزمن (chronic-occlusive arterial disease) در طول فعالیت در پا ایجاد شده و با استراحت تسکین می‌یابد. بیشتر درمان‌های دارویی لنگش متناوب (IC) دارای تاثیر محدودی بر مسافت‌های پیموده شده هستند. پادما 28 (Padma 28)، یک داروی گیاهی فرآوری شده تبتی است که برای درمان لنگش متناوب استفاده شده است، اما اینکه آیا پادما 28 دارای مزیت بالینی فراتر از اثر پلاسبو است یا خیر، محل بحث است. این مطالعه مروری نسخه به‌روز شده مطالعه مروری است که برای اولین بار در سال 2013 به چاپ رسید.
اهداف
تعیین اینکه آیا پادما 28 در مقایسه با پلاسبو یا سایر داروها، در افزایش حداکثر مسافت پیموده شده بدون درد برای بیماران با لنگش متناوب اثربخش است یا خیر.
روش های جستجو
برای این نسخه به‌روز شده، فرد هماهنگ‌کننده جست‌وجوی کارآزمایی‌های عروق در کاکرین (Cochrane Vascular Trials)، در پایگاه ثبت تخصصی (سپتامبر 2015)، پایگاه ثبت مطالعات کاکرین (Cochrane Register of Studies)؛ ((CENTRAL) (شماره 8؛ 2015)) و پایگاه‌های اطلاعاتی کارآزمایی‌های بالینی به جست‌وجو پرداخت.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده درباره پادما 28 که به مقایسه با پلاسبو یا سایر روش‌های درمانی فارماکولوژیکال در افرادی پرداخته بودند که از لنگش متناوب رنج می‌برند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
تمامی نویسندگان مطالعه مروری به صورت مستقل به ارزیابی مطالعات منتخب و استخراج داده‌ها پرداختند. خطر سوگیری (Bias) به صورت مستقل توسط 2 نویسنده مطالعه مروری ارزیابی شد. ما متناسب با داده‌های ارائه شده در هر یک از کارآزمایی‌ها، نسبت به استخراج میانگین یا میانه مسافت طی شده در انتهای کارآزمایی، یا تغییر در مسافت طی شده در طول دوره کارآزمایی، یا هر دو اقدام کردیم. جایی که این داده‌ها ارائه نشده بودند، و در صورت امکان، اختلاف معنادار آماری در این پارامترها میان گروه‌های درمان و پلاسبو در کارآزمایی‌های مجرد محاسبه می‌شد. در صورت امکان، داده‌ها از طریق متاآنالیز (meta-analysis) با یکدیگر ترکیب شدند.
نتایج اصلی
هیچ کارآزمایی جدیدی در فرآیند جست‌وجو برای تدوین این نسخه به‌روز شده شناسایی نشد. در مجموع 5 کارآزمایی شامل 365 شرکت‌کننده وارد این مطالعه مروری شدند. تمامی کارآزمایی‌ها به مقایسه پادما 28 با پلاسبو برای یک دوره پیگیری حداقل 16 هفته‌ای پرداخته بودند. حداکثر مسافت‌های پیموده شده و بدون درد، هر دو به طور قابل‌توجهی در گروه‌های تحت درمان با پادما 28 افزایش یافتند. در حالی که هیچ تغییر معناداری در گروه پلاسبو مشاهده نشد. به طور کلی، مطالعاتی که به ارائه نتایج پرداخته بودند، بازوهای تحت درمان را قبل و بعد از درمان مقایسه کرده بودند، اما هیچ مقایسه‌ای میان گروه‌های تحت درمان با پادما 28 و پلاسبو به عمل نیاورده بودند. داده‌های ترکیب شده درباره حداکثر مسافت پیموده شده بعد از درمان با پادما 28 و پلاسبو از 2 مطالعه (شامل 193 شرکت‌کننده) حداکثر مسافت پیموده شده بیشتری را در گروه تحت درمان با پادما 28 در مقایسه با پلاسبو نشان داد (میانگین تفاوت (MD): 95.97 متر (m)؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 112.88 - تا 79.07 متر؛ سطح معنی‌داری: 0.00001 > P؛ شواهد با کیفیت بسیار پائین). از آن‌جایی که داده‌های مربوط به کیفیت زندگی گزارش نشده بودند، اهمیت بالینی این تغییرات مشاهده شده در مسافت پیموده شده غیر شفاف است. هیچ اثری روی نمایه مچ پا - بازویی (ABI) وجود نداشت: تغییر در مقادیر شاخص مچ پا - زانویی بین مقدار اولیه و دوره پیگیری 6 ماهه (MD: 0.01 - ؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.05 - تا 0.07 - ؛ 1 مطالعه؛ 56 شرکت‌کننده؛ 0.72 = P؛ شواهد با کیفیت بسیار پائین). عوارض جانبی سطحی (mild)، به ویژه ناراحتی‌های گوارشی، خستگی و ضایعات پوستی گزارش نشده بودند اما این پیامد بین گروه‌های تحت درمان با پادما 28 و پلاسبو متفاوت نبود (نسبت شانس (OR) بروز: 1.09؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 2.83 - 0.42 تا؛ 4 مطالعه؛ 231 شرکت‌کننده؛ 0.86 = P؛ شواهد با کیفیت بسیار پائین).
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
برخی شواهد به دست آمده از کارآزمایی‌های مجرد وجود دارند که پیشنهاد می‌کنند پادما 28 ممکن است در افزایش مسافت پیموده شده حداقل در کوتاه‌مدت (4 ماه) در افراد مبتلا به لنگش متناوب اثربخش باشد. به نظر نمی‌رسد که عوارض جانبی مشکل‌ساز باشند. با وجود این، اثرات بلندمدت‌تر درمان شناخته شده نیستند و معنی‌داری بالینی بهبودهای حاصله در مسافت‌های پیموده شده مورد سوال هستند. به علاوه، کیفیت شواهد به دلیل کوچک بودن حجم نمونه کارآزمایی‌های در دسترس، گزارش‌دهی محدود تجزیه و تحلیل‌های آماری مربوط به مقایسه میان گروه‌های تحت درمان، و نرخ‌های نسبتا بالای انصراف از ادامه شرکت در کارآزمایی‌ها که با پیامدها مرتبط می‌شد، محدود است. به این معنا که بیماران در صورتی که بهبودی در مسافت پیموده‌شان مشاهده نمی‌کردند، از ادامه همکاری انصراف می‌دادند. همچنین شواهدی مبنی بر وجود سوگیری انتشار وجود داشت. بنابراین ما احساس کردیم که در حال حاضر شواهد کافی برای نتیجه‌گیری با توجه به اثربخشی پادما 28 در مدیریت معمول لنگش متناوب وجود ندارد. برای تعیین اثرات درست این فرآورده گیاهی به پژوهش‌های بیشتری با طرح خوب در آینده نیاز خواهد بود.
خلاصه به زبان ساده
پادما 28 برای درمان لنگش متناوب
پیشینه
لنگش متناوب (IC) دردی است در پا که به هنگام فعالیت بروز کرده و با استراحت تسکین می‌یابد. این عارضه به دلیل نرسیدن خون کافی به پاها به دلیل مسدود شدن شریان‌ها (عروق خونی) ایجاد می‌شود. درمان دارویی محافظه‌کارانه به منظور بهبود مسافت‌های پیموده در این بیماران به طور معمول استفاده می‌شود.
پادما 28 (Padma 28 ) یک داروی گیاهی فرآوری شده تبتی است که برای درمان لنگش متناوب استفاده می‌شود.

ویژگی‌های مطالعه و نتایج اصلی
این مطالعه مروری اثرات پادما 28، 5 مطالعه شامل مجموعا 365 شرکت‌کننده را دربرمی‌گیرد (از زمان حال تا سپتامبر 2015). این مطالعه مروری نشان داد که پادما 28 دارای برخی اثرات مفید بر بهبود حداکثر مسافت پیموده شده بدون درد است. در گروهی که تحت درمان با پلاسبو قرار داشتند هیچ علائمی مبنی بر بهبود حداکثر مسافت پیموده شده بدون درد مشاهده نشد. متاسفانه مطالعات داده‌های کافی را برای ایجاد امکان مقایسه میان تغییرات در مسافت‌های پیموده شده در گروه تحت درمان با پادما 28 و تغیرات ایجاد شده در مسافت‌های پیموده شده در گروه تحت درمان با پلاسبو گزارش نکرده بودند. ترکیب داده‌های مربوط به حداکثر مسافت پیموده شده بعد از درمان در 2 مطالعه نشان داد که حداکثر مسافت پیموده شده در گروه تحت درمان با پادما 28 در مقایسه با گروه تحت درمان با پلاسبو بعد از 16 هفته از شروع درمان بیشتر بوده است. هیچ تغییری در فشار ankle brachial مشاهده نشد. عوارض جانبی سطحی از جمله ناراحتی‌های گوارشی، خستگی و ضایعات پوستی گزارش شدند اما در این رابطه هیچ اختلافی میان گروه‌های تحت درمان با پادما 28 و پلاسبو وجود نداشت.

کیفیت شواهد
در مجموع، کیفیت شواهد مطالعات را به دلیل وجود سوگیری انتشار، کوچک بودن حجم نمونه کارآزمایی‌ها، گزارش‌دهی محدود تجزیه و تحلیل‌هایی که به مقایسه گروه‌های درمانی پرداخته بودند و سوگیری ناشی از نرخ بالای انصراف از ادامه همکاری در گروه پلاسبو به دلیل عدم حصول بهبودی یا ناامیدی از وضعیت کلی، پائین بود. بنابراین ما احساس کردیم که در حال حاضر شواهد کافی برای نتیجه‌گیری درباره اثربخشی پادما 28 در مدیریت معمول لنگش متناوب وجود ندارد.
برای تعیین اثرات درست این فراورده گیاهی به پژوهش‌های بیشتری با طرح خوب در آینده نیاز خواهد بود.

(3130 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (79 دریافت)    

پذیرش: 1394/6/26 | انتشار: 1395/1/10