جلد 2016 -                   جلد 2016 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Robert Pearsall, Kudlar Thyarappa Praveen, Anthony Pelosi, John Geddes. Dietary advice for people with schizophrenia. 3 2016; 2016
URL: http://cochrane.ir/article-1-451-fa.html
پیشینه
افراد مبتلا به بیماری‌های روانی جدی، همواره دچار سطوح بالاتری از مرگ‌و‌میر و موربیدیتی نسبت به کل جمعیت می‌شوند. آن‌ها سطوح بالاتری از ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی، بیماری‌های متابولیک، دیابت و بیماری‌های تنفسی نشان می‌دهند. اگرچه ژنتیک ممکن است نقش مهمی در مشکلات سلامت جسمانی این افراد داشته باشد، شیوه زندگی و عوامل محیطی مانند سیگار کشیدن، چاقی، رژیم غذایی نامناسب، و سطح پائین فعالیت بدنی هم نقش برجسته‌ای در این امر دارد.
اهداف
بررسی اثرات مشاوره رژیم غذایی در اسکیزوفرنی و بیماری‌های مشابه با آن.
روش های جستجو
ما ثبت کارآزمایی‌های گروه اسکیزوفرنی در کاکرین (Cochrane Schizophrenia Group's Trials Register) را جست‌وجو کردیم (9 سپتامبر 2013، 24 فوریه 2016).
معیارهای انتخاب
ما تصمیم گرفتیم که تمام کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و بالینی را وارد مطالعه کنیم که بر مشاوره رژیم غذایی در مقابل درمان استاندارد تمرکز داشتند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
نویسندگان این مطالعه مروری (RP، KTP) به طور مستقل نتایج جست‌وجو را غربالگری کردند، اما هیچ مطالعه‌ای را که معیارهای ورود را به این مطالعه داشته باشد، نیافتند.
نتایج اصلی
ما هیچ مطالعه‌ای را شناسایی نکردیم که معیارهای ورود را به مطالعه داشته باشند.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
نشان داده شده که مشاوره رژیم غذایی باعث بهبود مصرف مواد غذایی در جمعیت عمومی می‌شود. تحقیقاتی برای تعیین اینکه آیا مشاوره رژیم غذایی می‌تواند در بیماران مبتلا به بیماری‌های روانی جدی، فواید مشابهی داشته باشد، مورد نیاز است.
خلاصه به زبان ساده
مشاوره رژیم غذایی برای افراد مبتلا به اسکیزوفرنی
سلامت جسمی افراد مبتلا به بیماری‌های روانی جدی اغلب ضعیف است. میزان مرگ‌و‌میر در آن‌ها حدود دو برابر بیشتر از جمعیت عمومی است. آن‌ها بیشتر در معرض مشکلات مرتبط با سلامت مانند بیماری‌های قلبی، مشکلات تنفسی و دیابت قرار دارند. عواملی که در ایجاد این مشکلات مؤثرند شامل مواردی مثل سطوح بالاتر مصرف سیگار، چاقی، فقدان فعالیت بدنی و مصرف مواد غذایی دارای مقدار اندک از مواد مغذی است. هدف از این مطالعه مروری، مشخص کردن این مسئله بود که آیا ارائه مشاوره رژیم غذایی به افراد مبتلا به اسکیزوفرنی منجر به بهبود رژیم غذایی و سلامت آن‌ها می‌شود یا خیر.
ما با استفاده از ثبت تخصصی کارآزمایی‌های گروه اسکیزوفرنی در کاکرین، برای یافتن کارآزمایی‌هایی که در سال 2013 انجام شده بود، جست‌وجو کردیم. ما به دنبال یافتن کارآزمایی‌هایی بودیم که افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، تحت درمان طبیعی خود همراه با مشاوره رژیم غذایی یا درمان طبیعی بدون مشاوره رژیم غذایی قرار می‌گرفتند. ما هیچ کارآزمایی را وارد مطالعه نکردیم که در آن مشاوره رژیم غذایی در ترکیب با درمانی دیگر مثلا ورزش‌درمانی به فرد ارائه شده باشد.
ما نتوانستیم هیچ کارآزمایی را وارد مطالعه کنیم. در حال حاضر شواهد با کیفیت خوبی در دست نیست که به افراد کمک کند متوجه شوند آیا مشاوره رژیم غذایی برای افراد مبتلا به اسکیزوفرنی موثر است یا خیر. تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

(730 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (55 دریافت)    

پذیرش: 1394/12/5 | انتشار: 1395/1/4