جلد 2015 -                   جلد 2015 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Liliya Eugenevna Ziganshina, Tatyana Abakumova. Cerebrolysin for acute ischaemic stroke. 3 2015; 2015
URL: http://cochrane.ir/article-1-443-fa.html
پیشینه
سربرولایزین (Cerebrolysin) ترکیبی از پپتیدهای با وزن مولکولی پائین و اسیدهای آمینه مشتق شده از بافت مغزی خوک است که خواص محافظتی نورونی بالقوه و نوروتروفیک از خود نشان می‌دهد. این دارو به‌طور گسترده‌ای در درمان سکته حاد مغزی ایسکمیک در روسیه، چین، و دیگر کشورهای آسیایی و پس از فروپاشی شوروی استفاده می‌شود.
اهداف
ارزیابی فواید و خطرات سربرولایزین برای درمان سکته حاد مغزی ایسکمیک.
روش های جستجو
ما ثبت کارآزمایی‌های گروه استروک در کاکرین (Cochrane Stroke Group Trials Register) (اکتبر 2014)، پایگاه کارآزمایی‌های بالینی ثبت‌شده کاکرین (CENTRAL ؛Cochrane Central Register of Controlled Trials) (نوامبر 2014)، MEDLINE (از 1966 تا نوامبر 2014)، EMBASE (از 1974 تا نوامبر 2014)، Web of Science Core Collection با Science Citation Index (از 1940 تا نوامبر 2014)، LILACS (از 1982 تا دسامبر 2014)، OpenGrey (از 1980 تا دسامبر 2014) و تعدادی از پایگاه‌های اطلاعاتی روسیه (از 1998 تا دسامبر 2014) را جست‌وجو کردیم. ما همچنین فهرست منابع، ثبت کارآزمایی‌های در حال انجام و مجموعه مقالات کنفرانس‌ها را جست‌وجو کردیم و با تولید کننده سربرولایزین، EVER Neuro Pharma Gmb؛ (formerly Ebewe Pharma) تماس گرفتیم.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده مربوط به مقایسه سربرولایزین که ظرف 48 ساعت از شروع سکته مغزی آغاز شده و به مدت حداقل دو هفته ادامه داشت، با دارونما یا عدم درمان در افراد مبتلا به سکته حاد مغزی ایسکمیک.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مطالعه مروری به‌طور جداگانه معیارهای ورود به مطالعه را به کار بردند، کیفیت کارآزمایی و خطر سوگیری (Bias) را ارزیابی کرده و داده‌ها را استخراج کردند.
نتایج اصلی
ما یک کارآزمایی با 146 شرکت‌کننده را انتخاب کردیم. ما خطر سوگیری را ارزیابی کردیم و آن را برای تخصیص تولید دنباله، بالا، برای پنهان‌سازی تخصیص، پائین، برای اطلاعات ناقص پیامد، بالا (سوگیری فرسایشی، Attrition Bias)، برای کورسازی کردن نامشخص، برای گزارش انتخابی، بالا و برای دیگر منابع سوگیری، بالا تشخیص دادیم. تولید کننده سربرولایزین، شرکت داروسازی Ebewe، سربرولایزین و دارونما، و همچنین کدهای تصادفی را فراهم کردند. هیچ تفاوتی در تعداد مرگ‌و‌میرها (6/78 در گروه سربرولایزین در مقابل 6/68 در گروه دارونما؛ خطر نسبی (RR): 0.87؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.29 تا 2.58) یا در تعداد کل عوارض جانبی (16.4% در مقابل 10.3%؛ RR: 1.62؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.69 تا 3.82) بین گروه درمان و کنترل وجود نداشت.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
استفاده روزمره از سربرولایزین در افراد مبتلا به سکته حاد مغزی ایسکمیک نمی‌تواند توسط شواهد به دست آمده از کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده پشتیبانی شود.
خلاصه به زبان ساده
استفاده از سربرولایزین برای سکته حاد مغزی ایسکمیک
سوال مطالعه مروری
آیا استفاده از سربرولایزین برای درمان افراد مبتلا به سکته حاد مغزی ایسکمیک مزایایی دارد و آیا این کار خطراتی دارد؟

پیشینه
سربرولایزین، ترکیبی به دست آمده از بافت مغز خوک است که به‌طور گسترده‌ای در روسیه، چین، و دیگر کشورهای آسیایی و پس از فروپاشی شوروی استفاده می‌شود. ما شواهدی را از کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده (RCT ؛Randomised Controlled Trials) بررسی کردیم که سربرولایزین را در افراد مبتلا به سکته حاد مغزی ایسکمیک ارزیابی کردند.

ویژگی‌های مطالعه
ما یک RCT انتخاب کردیم که در هشت مرکز در اتریش، مجارستان، و جمهوری چک انجام شد. این کارآزمایی سربرولایزین را با دارونما در افراد مبتلا به سکته حاد مغزی ایسکمیک مقایسه کرد. سربرولایزین در عرض 24 ساعت از شروع سکته مغزی آغاز و به مدت 21 روز به صورت یک انفوزیون داخل وریدی 50 میلی‌لیتر یک‌بار در روز ادامه داشت. میانگین سن شرکت‌کنندگان کارآزمایی 65 سال بود. در کل، بیماران به مدت 90 روز پیگیری شدند. این کارآزمایی توسط تولید کننده سربرولایزین، EVER Neuro Pharma GmbH (Ebewe Pharma سابق) حمایت شد.

نتایج اصلی
شواهد موجود تا نوامبر 2014 به‌روز هستند. این مطالعه مروری به دست آمذه از یک کارآزمایی، هیچ اثر سودمندی از سربرولایزین در سکته حاد مغزی ایسکمیک را نشان نداد. هیچ افزایش قابل توجهی در عوارض جانبی گزارش نشد اگر چه آن‌ها در گروه سربرولایزین شایع‌تر بودند.

کیفیت شواهد
دارو و روش کارآزمایی توسط تولید کننده سربرولایزین فراهم شد که احتمالا سبب ایجاد تضاد منافع شد. در حال حاضر شواهد با کیفیت بسیار پائین موجود است که نشان می‌دهد سربرولایزین در درمان افراد مبتلا به سکته حاد مغزی ایسکمیک بهتر از دارونما عمل می‌کند.

(11197 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (177 دریافت)    

پذیرش: 1394/1/23 | انتشار: 1394/3/27