جلد 2016 -                   جلد 2016 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Marie Carmela M Lapitan, June D Cody. Open retropubic colposuspension for urinary incontinence in women. 3 2016; 2016
URL: http://cochrane.ir/article-1-344-fa.html
پیشینه
بی‌اختیاری ادراری یک مشکل شایع و بالقوه ناتوان کننده است. کولپوسوسپانسیون رتروپوبیک باز نوعی درمان جراحی است که شامل بلند کردن بافت نزدیک گردن مثانه و ناحیه پروگزیمال اورترا در منطقه پشت استخوان قدامی پوبیک برای تصحیح مشکل بسته شدن نقص مجرای ادرار برای اصلاح بی‌اختیاری استرسی ادراری است.
اهداف
هدف این مطالعه مروری تعیین تاثیرات کولپوسوسپانسیون رتروپوبیک باز برای درمان بی‌اختیاری ادراری در زنان است. هدف ثانویه، بررسی ایمنی کولپوسوسپانسیون رتروپوبیک باز از نظر عوارض جانبی ناشی از پروسیجر بود.
روش های جستجو
ما ثبت تخصصی گروه بی‌اختیاری در کاکرین (Cochrane Incontinence Group Specialised Register) را که شامل کارآزمایی‌های شاسایی‌شده در پایگاه کارآزمایی‌های بالینی ثبت‌شده کاکرین (CENTRAL؛ Cochrane Central Register of Controlled Trials)؛ MEDLINE؛ MEDLINE in process؛ ClinicalTrials.gov؛ WHO ICTRP بود و جست‌وجوی دستی مجلات و مجموعه مقالات کنفرانس‌ها (جست‌وجو تا 5 می 2015) و فهرست منابع مقالات مرتبط را جست‌وجو کردیم. ما با پژوهشگران برای یافتن مطالعات اضافی تماس گرفتیم.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده و شبه‌‌تصادفی‌سازی مربوط به زنان دارای علائم یا دارای تشخیص ارودینامیک بی‌اختیاری استرسی یا مخلوط که شامل جراحی کولپوسوسپانسیون رتروپوبیک باز در حداقل یک گروه کارآزمایی باشد.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
مطالعات از نظر کیفیت روش‌شناسی یا احتمال سوگیری (Bias) و مناسب بودن برای وارد شدن در این مطالعه، ارزیابی شدند و اطلاعات استخراج شده توسط دو تن از نویسندگان مطالعه مروری ارزیابی شدند. داده‌های کارآزمایی‌ها با مداخله تجزیه و تحلیل شد. در صورت لزوم، آمار خلاصه نیز محاسبه شد.
نتایج اصلی
این مطالعه مروری، 55 کارآزمایی شامل 5417 زن را انتخاب کرد. میزان درمان کلی برای کولپوسوسپانسیون رتروپوبیک باز 68.9% تا 88.0% بود. دو مطالعه کوچک میزان کمتر بی‌اختیاری را پس از کولپوسوسپانسیون رتروپوبیک باز را در مقایسه با درمان محافظه کارانه نشان دادند. به طور مشابه، یک کارآزمایی میزان کمتر بی‌اختیاری را پس از کولپوسوسپانسیون رتروپوبیک باز در مقایسه با درمان با آنتی‌کولینرژیک‌ها نشان داد. شواهدی از شش کارآزمایی میزان کمتری از بی‌اختیاری را پس از کولپوسوسپانسیون رتروپوبیک باز در مقایسه با کولپورافی قدامی نشان دادند. این منفعت‌ها در گذر زمان حفظ شدند (خطر نسبی (RR) برای بی‌اختیاری 0.46؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.30 تا 0.72 قبل از سال اول؛ RR: 0.49؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.32 تا 0.75 در مقاطع زمانی فراتر از پنج سال).
شواهد به دست آمده از 22 کارآزمایی در مقایسه با نوار ساب‌اورترال (شیوه سنتی نوارگذاری یا نوار داخل واژینال یا نوار ترانسوبتوریتور) تفاوت معناداری را در میزان بی‌اختیاری ادراری در تمام مقاطع مورد سنجش نشان نداد (با ارزیابی به صورت ذهنی RR: 0.90؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.69 تا 1.18 پس از یک سال درمان؛ RR: 1.18؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 1.01 تا 1.39 بین یک تا پنج سال؛ RR: 1.11؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.97 تا 1.27 در پنج سال و بیشتر؛ و با ارزیابی عینی: RR: 1.24؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.93 تا 1.67 پس از یک سال درمان؛ RR: 1.12؛ 95% فاصله اطمینان (CI):0.82 تا 1.54 در پیگیری یک تا پنج سال؛ RR: 0.70؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.30 تا 1.64 در مقطع بیش از پنج سال). با این حال، تجزیه و تحلیل زیرگروه‌های مطالعات برای مقایسه باندگذاری سنتی با کولپوسوسپانسیون، تاثیر بیشتری را با استفاده از باندگذاری سنتی در مقاطع میان‌مدت و درازمدت نشان داد (RR: 1.35؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 1.11 تا 1.64 در پیگیری یک تا پنج سال؛ RR: 1.19؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 1.03 تا 1.37).
در مقایسه با needle suspension، بی‌اختیاری ادراری پس از کولپوسوسپانسیون در سال اول پس از جراحی (RR: 0.66؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.39 تا 0.81) و تا پنج سال (RR: 0.32؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.15 تا 0.71) کمتر بود.
بی‌اختیاری ادراری با گزارش بیمار در مقاطع کوتاه‌مدت، میان‌مدت و طولانی‌مدت تفاوتی بین جراحی کولپوسوسپانسیون رتروپوبیک باز و فرم لاپاراسکوپیک آن نشان نداد، اما با فاصله اطمینان گسترده همراه بود. در دو کارآزمایی بی‌اختیاری ادراری پس از Burch کمتر از پروسیجر Marshall Marchetti Krantz در مقاطع یک تا پنج سال بود (RR: 0.38؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.18 تا 0.76). داده‌ها در مورد سایر مقاطع زمانی بسیار محدود بودند.
به طور کلی، شواهد در دسترس موربیدیتی بیشتر یا عوارض بیشتر با کولپوسوسپانسیون رتروپوبیک باز را در مقایسه با سایر شیوه‌های باز جراحی نشان نمی‌داد، اگرچه پرولاپس ارگان‌های لگنی با کولپورافی قدامی و پروسیجر اسلینگ (sling) شایع‌تر بود. مشکلات ادراری هم پس از پروسیجر اسلیمگ در مقایسه با کولپوسوسپانسیون باز بیشتر گزارش شد.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
کولپوسوسپانسیون رتروپوبیک باز یک درمان موثر با کیفیت برای بی‌اختیاری ادراری به خصوص در درازمدت است. یک سال پس از درمان، میزان کلی ارادی بودن ادرار حدود 85% تا 90% است. پس از پنج سال، حداکثر 70% زنان می‌توانند توقع اختیار داشتن ادرار را داشته باشند. شیوه‌های جدیدتر کم‌تهاجمی‌تر مثل پروسیجر اسلینگ در مقایسه با کولپوسوسپانسیون باز، امیدوارکننده به نظر می‌رسد اما عملکرد طولانی‌مدت آن محدود است و باید بر عوارض جانبی آن‌ها دقیق‌تر نظارت شود. کولپوسوسپانسیون باز در مقایسه با جراحی اسلینگ و کولپورافی قدامی همراه با خطر بیشتر پرولاپس اعضای لگن است، اما در مقایسه با جراحی اسلینگ کلاسیک دارای خطر کمتر اختلالات ادراری است. کولپوسوسپانسیون لاپاراسکوپیک اجازه ریکاوری سریع‌تری را می‌دهد اما ایمنی نسبی و تاثیرات درازمدت آن هنوز ناشناخته است.
خلاصه به زبان ساده
کولپوسوسپانسیون رتروپوبیک باز برای بی‌اختیاری ادراری در زنان
اهمیت مطالعه مروری / پیشینه
بی‌اختیاری استرسی ادرار، وضعیت ریزش ادرار هنگام سرفه، خنده، عطسه یا ورزش است. این مشکل ممکن است به علت تغییرات عضلات و رباط‌های نگهدارنده مثانه ایجاد ‌شود. در بی‌اختیاری ادرار مخلوط همچنین از دست دادن ادرار زمانی که میل به تخلیه ادرار وجود دارد و همین‌طور هنگام سرفه و خنده وجود دارد. تمرینات تقویت عضلات می‌تواند کمک کننده باشد، و اعمال جراحی به منظور بهبود پشتیبانی یا تصحیح مشکلات انجام می‌شود. کولپوسوسپانسیون رتروپوبیک باز، نوعی جراحی است که شامل بلند کردن بافت‌های اطراف محل اتصال بین مثانه و مجرای ادرار می‌شود.

یافته‌های اصلی
بررسی کارآزمایی‌ها نشان داد که این روش جراحی برای بی‌اختیاری استرسی و مخلوط در زنان موثر است، و موجب پیامدهای درمانی طولانی‌مدت برای اغلب زنان می‌شود. این جراحی در مقایسه با کولپورافی قدامی (بخیه زدن از دیوار بالای واژن) و جراحی معلق کردن با سوزن (گذراندن یک سوزن با بخیه در دو طرف مجرای ادرار برای بلند کردن بافت کنار آن) باعث میزان بیشتر درمان می‌شود. تکنیک‌های جدید، به خصوص جراحی sling (شامل استفاده از نوار برای بلند کردن مجرای ادرار) و کولپوسوسپانسیون keyhole (لاپاروسکوپی)، امیدوار کننده به نظر می‌رسند اما نیاز به تحقیقات بیشتر به ویژه در مورد عملکرد طولانی‌مدت آن وجود دارد. روش‌هایی که شامل جراحی جاگذاری یک نوار در زیر مجرای ادرار هستند نتایج درمانی بهتری را در میان‌مدت و بلندمدت، در مقایسه با کولپوسوسپانسیون باز نشان دادند.

عوارض جانبی
کولپوسوسپانسیون لاپاروسکوپیک نسبت به کولپوسوسپانسیون باز باعث بهبود سریع‌تری می‌شود. مطالعات میزان عوارض بالاتری را با کولپوسوسپانسیون باز در مقایسه با دیگر تکنیک‌های جراحی نشان نمی‌دهند، اگر چه پرولاپس احشاء لگنی شایع‌تر است. دفع ادرار غیرطبیعی پس از کولپوسوسپانسیون باز در مقایسه با جراحی اسلینگ کمتر شایع بود.

محدودیت‌ها
اطلاعات بسیار محدودی در مورد عوارض جانبی دیررس کولپوسوسپانسیون باز و تاثیر آن بر کیفیت زندگی در دسترس است.

(1197 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (68 دریافت)    

پذیرش: 1394/2/15 | انتشار: 1394/11/26