جلد 2019 -                   جلد 2019 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alexandra Howlett, Arne Ohlsson, Nishad Plakkal. Inositol in preterm infants at risk for or having respiratory distress syndrome. 3 2019; 2019
URL: http://cochrane.ir/article-1-2721-fa.html
پیشینه
اینوزیتول (inositol) یک ماده مغذی ضروری مورد نیاز برای رشد و بقای سلول‌های انسانی در محیط کشت است. اینوزیتول بلوغ اجزای مختلف سورفکتانت (surfactant) را تسریع می‌کند و ممکن است نقش اساسی در زندگی جنینی و اوایل نوزادی داشته باشد. کاهش سطوح اینوزیتول در نوزادان مبتلا به سندرم زجر تنفسی (RDS) می‌تواند نشانه‌ای از آن باشد که بیماری آن‌ها شدت خواهد گرفت.
اهداف
ارزیابی اثربخشی و ایمنی مکمل اینوزیتول در نوزادان پره‌ترم مبتلا به سندرم زجر تنفسی (RDS) یا سالم در کاهش پیامدهای جانبی نوزادی شامل: مرگ (مرگ‌های نوزادی و کودکی)، دیسپلازی برونکوپولمونری (BPD)، رتینوپاتی نوزادان نارس (ROP)، خونریزی داخل بطنی (IVH)، لکومالاسی اطراف بطنی (PVL)، انتروکولیت نکروزان (NEC) و سپسیس (sepsis).
روش های جستجو
ما از استراتژی جست‌وجوی استاندارد گروه نوزادان در کاکرین برای جست‌وجو در پایگاه ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل‌شده کاکرین(CENTRAL ؛Cochrane Center Register of Controlled Trails، شماره 11، 2018)؛ MEDLINE از طریق PubMed (1966 تا 5 نوامبر 2018)؛ Embase (1980 تا 5 نوامبر 2018) و Cumulative Index to Nursing and Allied Health Litrerature (CINAHL) (1982 تا 5 نوامبر 2018) استفاده کردیم. ما در بانک‌های اطلاعاتی کارآزمایی‌های بالینی، مجموعه مقالات کنفرانس‌ها و فهرست منابع مقالات بازیابی‌شده به دنبال کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌ شده (RCT ؛randomised controlled trails) و کارآزمایی‌های شبه-‌تصادفی‌سازی شده جست‌وجو کردیم
معیارهای انتخاب
ما همه کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌ شده مربوط به مقایسه مکمل اینوزیتول را در نوزادان پره‌ترم با گروه کنترل دریافت‌کننده دارونما (placebo) یا عدم مداخله انتخاب کردیم. پیامدها عبارت بودند از مرگ نوزادی، مرگ کودکی، دیسپلازی برونکوپولمونری (BPD)، رتینوپاتی نوزادان نارس (ROP)، خونریزی داخل بطنی (IVH)، انتروکولیت نکروزان (NEC) و سپسیس.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
سه نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم داده‌ها را در مورد پیامدهای نوزادی خلاصه کرده و هرگونه اختلاف‌نظر را از طریق مباحثه و اجماع‌نظر برطرف کردیم. پیامدها به‌صورت خطر نسبی (RR) معمول، تفاوت خطر (RD) و تعداد افرادی که باید درمان شوند تا یک نفر منفعت ببرد (NNTB ؛number needed to treat for an additional beneficial outcome) یا تعداد افرادی که باید درمان شوند تا یک نفر زیان ببیند (NNTH ؛number needed to treat for an additional harmful outcome)، گزارش شدند. ما از رویکرد GRADE (نظام درجه‌بندی کیفیت شواهد و قدرت توصیه‌ها) برای ارزیابی کیفیت شواهد بهره بردیم.
نتایج اصلی
شش کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌ شده منتشرشده با مجموع 1177 نوزاد شناسایی شدند. کیفیت مطالعه برای مقایسه «مکمل اینوزیتول در نوزادان پره‌ترم (دوزهای مکرر با هر مقدار و هر مدت زمان درمان) در مقابل گروه کنترل» متفاوت بود و تجزیه‌وتحلیل‌های موقتی در کارآزمایی‌های متعددی برای پیامدهای مورد نظر رخ داده بود. مرگ نوزادی در این مقایسه به‌طور معناداری کاهش یافته بود (RR معمول: 0.53؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.31 تا 0.91؛ RD معمول: 0.09-؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.16- تا 0.01-؛ NNTB: 11؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 6 تا 100؛ 3 کارآزمایی؛ 355 نوزاد). مرگ کودکی کاهش پیدا نکرد (RR معمول: 0.89؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.71 تا 1.13؛ RD معمول: 0.02-؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.07- تا 0.02؛ 5 کارآزمایی؛ 1115 نوزاد) (شواهد با کیفیت پائین). ROP مرحله 2 یا بالاتر یا مرحله 3 یا بالاتر به‌صورت چشم‌گیری کاهش نیافت (RR معمول: 0.89؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.75 تا 1.06؛ RD معمول: 0.04-؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.10- تا 0.02؛ 3 کارآزمایی؛ 810 نوزاد) (شواهد با کیفیت متوسط). هیچ یافته قابل‌توجهی برای ROP (در هر مرحله‌ای)، NEC (مشکوک یا اثبات‌شده)، سپسیس، IVH در مرحله بالاتر از II وجود نداشت (شواهد با کیفیت متوسط). برای مقایسه «آغاز درمان با مکمل اینوزیتول به صرت وریدی و پس از آن تجویز خوراکی (دوزهای مکرر 80 میلی‌گرم/کیلوگرم/روز) در نوزادان پره‌ترم متولدشده در کم‌تر از هفته سی‌ام پس از قاعدگی (PMA) در قیاس با دارونما برای نوزادان پره‌ترم در معرض خطر یا مبتلا به سندرم زجر تنفسی»، نتایج حاصل از دو مطالعه با کیفیت بالا برگزیده شدند (N = 760 نوزاد). به دلیل نرخ بیش‌تر مرگ‌ها در گروه اینوزیتول، ورود نوزادن در مطالعه بزرگ‌تر (N = 638) خاتمه یافت. ما سطح کیفیت مطالعه را کاهش ندادی. متاآنالیزهای پیامدهای «ROP نوع 1 یا مرگ پیش از تعیین پیامد ROP با استفاده از پیامد تعدیل شده ROP»، «ROP نوع 1 شامل پیامد تعدیل شده ROP»، «مرگ‌ومیر به هر علتی (پیامدهای گردآوری‌شده در طول نخستین رخداد: مرگ، ترخیص از بیمارستان، انتقال به بیمارستان، یا 120 روز بعد از تولد)» و «IVH شدید (مرحله 3 یا 4)»، نشان‌دهنده یافته‌های قابل‌توجهی نبود (شواهد با کیفیت متوسط). هیچ یافته چشمگیری برای پیامدهای «BPD یا مرگ ناشی از آن قبل از هفته 37 پس از قاعگی (پیامدهای گردآوری‌شده در طول نخستین رخداد: مرگ، ترخیص از بیمارستان، انتقال به بیمارستان، یا 120 روز بعد از تولد)»، «وقوع سپسیس دیررس (> 72 ساعت سن)» و «NEC مشکوک یا اثبات‌شده» وجود نداشت (شواهد با کیفیت بالا).
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
بر مبنای شواهد حاصل از کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌ شده موجود، مکمل اینوزیتول منجر به کاهش مهمی در نرخ‌های مرگ نوزادی، ROP مرحله 3 یا بالاتر، ROP نوع 1؛ IVH درجه 3 یا 4؛ BPD؛ NEC یا سپسیس نمی‌شود. این نتیجه‌گیری‌ها عمدتا بر اساس دو کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌ شده اخیر در نوزادان کوچک‌تر از هفته 30ام پس از قاعدگی (N = 760)، آسیب‌پذیر‌ترین گروه، بنا شد. در حال حاضر مکمل اینوزیتول نباید به‌طور روتین به عنوان بخشی از مدیریت تغذیه‌ای نوزادان پره‌ترم با یا بدون RDS به کار رود. مهم است که نوزادان وارد شده در کارآزمایی‌های انتخابی در این مرور برای ارزیابی هرگونه تاثیر مکمل اینوزیتول بر پیامدهای بلندمدت در دوران کودکی پیگیری شوند. ما انجام هیچ کارآزمایی اضافی را در نوزادان توصیه نمی‌کنیم.
خلاصه به زبان ساده
اینوزیتول در نوزادان پره‌ترم در معرض خطر یا مبتلا به سندرم زجر تنفسی
سوال مطالعه مروری
 
آیا تجویز مکمل اینوزیتول، پیامدهای جانبی را در نوزادان پره‌ترم با یا بدون سندرم زجر تنفسی (RDS) کاهش می‌دهد؟

پیشینه
اینوزیتول یک ماده مغذی ضروری برای سلول‌ها، با غلظت بالا در شیر مادر است (به‌خصوص در شیر مادرانی که کودکان آن‌ها زودهنگام متولد شده‌اند). کاهش سطوح اینوزیتول در کودکان مبتلا به سندرم زجر تنفسی (RDS) می‌تواند نشانه‌ای از شدت گرفتن بیماری آنان باشد. به نظر می‌رسد اینوزیتول یک ماده مغذی با اهمیت در تکامل قبل و بعد از تولد است.

زمان انجام پژوهش
 
جست‌وجوهای مرتبط در 5 نوامبر 2018 انجام شدند.

ویژگی‌های مطالعه
 
شش کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌ شده منتشرشده با مجموع 1177 نوزاد، واجد شرایط ما برای ورود به مرور بودند. این به‌روزرسانی شامل نتایج حاصل از دو مطالعه با کیفیت بالا است که در 760 نوزاد با سن کمتر از هفته سی‌ام پس از قاعدگی (PMA) اجرا شدند.

نتایج اصلی
در به‌روزرسانی قبلی از مرورمان در سال 2015، دریافتیم که شواهد اولیه در مورد مکمل اینوزیتول در نوزادان پره‌ترم مبتلا به RDS امیدبخش بودند. مکمل اینوزیتول باعث کاهش نرخ‌های مرگ و خونریزی در مغز و هم‌چنین کاهش مهمی در مشکلات چشم شده بود. اینوزیتول عوارض جانبی جدی نداشت. ما پیشنهاد کردیم که تحقیقات بیش‌تری برای تائید این یافته‌های ابتدایی موردنیاز هستند. اکنون این تحقیقات از دو مطالعه با کیفیت بالا منتشر شده‌اند که شامل 760 نوزاد با سن کم‌تر از هفته سی‌ام پس از قاعدگی، آسیب‌پذیرترین جمعیت، هستند. همه نتایج نشان می‌دهند که هیچ کاهشی در پیامدهای ناخواسته مرتبط با مکمل اینوزیتول شامل مرگ نوزاد، مشکلات چشم، خونریزی در مغز، عفونت‌ها، مشکلات مزمن ریوی و مشکلات گوارشی وجود ندارد؛ بنابراین مکمل اینوزیتول در نوزادان پره‌ترم توصیه نمی‌شود. نوزادان وارد شده در این مطالعات باید در دوران کودکی برای ارزیابی هرگونه مشکلات تکاملی عصبی پیگیری شوند.

کیفیت شواهد
 
کیفیت شواهد بر مبنای GRADE (روشی جهت رتبه‌بندی کیفیت کارآزمایی‌هایی که از هر پیامد پشتیبانی می‌کنند) متفاوت بود؛ اما برای پیامدهای مهم در تجزیه‌وتحلیل مربوط به دوزهای بالای مکرر اینوزیتول در نوزادان متولدشده با سن کمتر از هفته سی‌ام پس از قاعدگی، متوسط تا بالا بود.

(526 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (77 دریافت)    

پذیرش: 1397/8/14 | انتشار: 1398/4/17