جلد 2018 -                   جلد 2018 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jie Yang, Jiao Chen, Mingxiao Yang, Siyi Yu, Li Ying, Guan J Liu, et al . Acupuncture for hypertension. 3 2018; 2018
URL: http://cochrane.ir/article-1-2544-fa.html
پیشینه
فشار خون افزایش‌یافته (هیپرتانسیون) حدود یک میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که یک عامل خطر بزرگ برای استروک و انفارکتوس میوکارد است. بااین‌حال، این یک چالش برای حرفه پزشکی به‌شمار می‌رود، چون بسیاری از افراد مبتلا به هیپرتانسیون فشار خونی (BP) دارند که کنترل خوبی ندارد. طبق تئوری پزشکی سنتی چین (Traditional Chinese Medicine)، طب سوزنی پتانسیل کاهش فشار خون را دارد.
اهداف
ارزیابی اثربخشی و ایمنی طب سوزنی برای کاهش فشار خون در بزرگسالان با هیپرتانسیون اولیه.
روش های جستجو
ما پایگاه ثبت تخصصی گروه هیپرتانسیون در کاکرین (فوریه 2017)؛ پایگاه ثبت کارآزمایی‌های کنترل‌شده کاکرین (CENTRAL ؛Cochrane Central Register of Controlled Trails)، شماره 2، 2017؛ MEDLINE (فوریه 2017)؛ Embase (فوریه 2017)؛ China National Knowledge Infrastructure (CNKI) (ژانویه 2015)؛ VIP Database (ژانویه 2015)؛ پلت‌فرم ثبت کارآزمایی‌های بالینی سازمان جهانی بهداشت (فوریه 2017) و ClinicalTrials.gov (فوریه 2017) را جست‌وجو کردیم. ما هیچ محدودیت زبانی را اعمال نکردیم.
معیارهای انتخاب
ما همه کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده (RCTs ؛randomised controlled trails) را وارد کردیم که به مقایسه اثرات بالینی یک مداخله طب سوزنی (طب سوزنی به‌تنهایی یا به عنوان درمان همراه) با عدم درمان، طب سوزنی ساختگی یا یک داروی ضدپرفشاری خون در بزرگسالان مبتلا به هیپرتانسیون اولیه.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل مطالعات را طبق معیارهای ورود و خروج انتخاب کردند. آن‌ها داده‌ها را استخراج کرده و خطر سوگیری را در هر کارآزمایی ارزیابی کردند و به نویسندگان مطالعات، تلفن یا ایمیل زدند تا اطلاعات ازدست‌رفته را درخواست کنند. نویسنده سوم مرور عدم توافق‌ها را حل کرد. پیامدها شامل تغییر در فشار خون سیستولیک (SBP)، تغییر در فشار خون دیاستولیک (DBP)، خروج از مطالعه به دلیل عوارض جانبی، و هر گونه عوارض جانبی بودند. ما تفاوت میانگین (MD) را با 95% فاصله اطمینان (CI) برای نتایج پیوسته با استفاده از یک مدل اثر ثابت یا مدل اثرات تصادفی، هر جایی که مناسب بود، محاسبه کردیم.
نتایج اصلی
بیست و دو RCT (1744 فرد) معیارهای ورود را داشتند. RCTها کیفیت‌های مختلف روش‌شناختی داشتند (اغلب آن‌ها به دلیل عدم کورسازی، خطر بالای سوگیری (bias) داشتند). شواهدی از اثر پایدار کاهندگی BP از طب سوزنی دیده نشد؛ فقط یک کارآزمایی اثر پایدار را بررسی کرد و دریافت که اثر کاهندگی BP در 3 و 6 ماه پس از طب سوزنی وجود ندارد. 4 کارآزمایی کنترل‌شده از طب سوزنی ساختگی، شواهدی را با کیفیت بسیار پائین فراهم کردند که طب سوزنی اثر کوتاه‌مدتی (1 تا 24 ساعت) بر SBP (تغییر) معادل 3.4- میلی‌متر جیوه و DBP معادل 1.9- میلی‌متر جیوه (95% فاصله اطمینان (CI): 3.6- تا -0.3-) دارد. آنالیز ادغام شده از 8 کارآزمایی که طب سوزنی را با مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین، و 7 کارآزمایی که طب سوزنی را با آنتاگونیست‌های کلسیم را مقایسه کردند، پیشنهاد کردند که طب سوزنی BP کوتاه‌مدت را بهتر از داروهای ضدپرفشاری خون کاهش داد. بااین‌حال، به دلیل خطر بالای سوگیری در این کارآزمایی‌ها، ما فکر می‌کنیم که دلیل آن عمدتا، بازتابی است از سوگیری و نه یک اثر واقعی. در نتیجه، ما این نتایج را در جدول «خلاصه یافته‌ها» گزارش نکردیم. ایمنی طب سوزنی قابل ارزیابی نبودند، زیرا فقط 8 کارآزمایی عوارض جانبی را گزارش کردند.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
در حال حاضر، هیچ شواهدی برای اثر پایدار کاهندگی BP از طب سوزنی وجود ندارد که برای مدیریت BP افزایش‌یافته به‌صورت مزمن مورد نیاز است. تاثیرات کوتاه‌مدت طب سوزنی به دلیل کیفیت بسیار پایین شواهد، نامشخص هستند. اثر بزرگ‌تر نشان‌داده‌شده در کارآزمایی‌های کنترل‌شده طب سوزنی ساختگی به احتمال زیاد نشان‌دهنده سوگیری است و یک تاثیر واقعی نیست. RCTهای آینده باید از کنترل‌های طب سوزنی ساختگی استفاده کرده و ارزیابی کند که آیا اثر کاهندگی BP در طب سوزنی وجود دارد که حداقل هفت روز طول بکشد.
خلاصه به زبان ساده
طب سوزنی برای هیپرتانسیون اولیه در بزرگسالان
پیشینه
هیپرتانسیون (فشار خون بالا) حدود یک میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. به‌علاوه هیپرتانسیون خطر سکته مغزی (استروک) و حمله قلبی را افزایش می‌دهد. طب سوزنی بخش مهمی از طب سنتی چینی است که در آن سوزن‌های نازکی به پوست در نقاط تعریف‌شده‌ای وارد می‌شوند. طب سوزنی برای کاهش فشار خون و تسکین علایم هیپرتانسیون مورد استفاده قرار گرفته‌است.

ویژگی‌های مطالعه
 
ما یک مرور سیستماتیک را از پایگاه‌های اطلاعاتی پزشکی برای یافتن کارآزمایی‌های بالینی انجام دادیم که اثرات طب سوزنی را در مقایسه با کنترل‌ها (طب سوزنی ساختگی، عدم درمان، یا دارو) بر فشار خون و ایمنی در بزرگسالان مبتلا به هیپرتانسیون مقایسه کرده بودند. نتایج تا فوریه 2017 به‌روز است.

نتایج کلیدی و کیفیت شواهد
 
ما 22 کارآزمایی‌ را شامل 1744 فرد پیدا کردیم. این کارآزمایی‌ها به مرگ و سلامت عمومی توجهی نداشتند. چهار کارآزمایی‌ به مقایسه طب سوزنی با طب سوزنی ساختگی پرداخته و یک کاهش کوتاه‌مدت (یک تا 24 ساعت) را در فشار خون نشان دادند. کارآزمایی‌های دیگر از کیفیت بسیار پائینی برخوردار بودند. هیچ شواهدی برای کاهش طولانی‌مدت فشار خون توسط طب سوزنی وجود نداشت که در درمان هیپرتانسیون مفید باشد. ما نمی‌توانیم ایمنی طب سوزنی را بررسی کنیم، چرا که کارآزمایی‌های اندکی آن را گزارش کرده بودند. در حال حاضر، هیچ شواهدی وجود ندارد که طب سوزنی در مدیریت هیپرتانسیون طولانی‌مدت مفید است. کارآزمایی‌های آینده باید برای اندازه‌گیری اثر پایدار کاهندگی فشار خون ناشی از طب سوزنی طراحی شوند.

(654 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (47 دریافت)    

پذیرش: 1395/11/13 | انتشار: 1397/8/23