جلد 2018 -                   جلد 2018 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharon R Lewis, Oliver J Schofield‐Robinson, Phil Alderson, Andrew F Smith. Enteral versus parenteral nutrition and enteral versus a combination of enteral and parenteral nutrition for adults in the intensive care unit. 3 2018; 2018
URL: http://cochrane.ir/article-1-2459-fa.html
پیشینه
افراد شدیدا بدحال در معرض خطر بالای سوء‌تغذیه قرار دارند. بیماری‌های حاد و مزمن، تروما و التهاب باعث ایحاد کاتابولیسم مرتبط با استرس می‌شوند و عوارض جانبی ناشی از دارو باعث کاهش اشتها یا افزایش تهوع و استفراغ می‌شود. علاوه‌براین، مدیریت بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) نیز ممکن است روتین‌های تغذیه را متوقف کند. روش‌های ارائه نیازهای تغذیه‌ای عبارتند از ارائه تغذیه روده‌ای (EN)، یا تغذیه وریدی (PN)، یا ترکیبی از هر دو (EN و PN). با این حال، هر روش مشکل‌ساز است. هدف این مرور تعیین مسیر (نحوه) ارائه‌ای است که جذب تغذیه را بهینه می‌کند.
اهداف
مقایسه اثرات روش‌های تغذیه روده‌ای در مقابل وریدی، ‌و اثرات تغذیه روده‌ای در مقابل ترکیبی از روش‌های تغذیه روده‌ای و وریدی، در میان بزرگسالان شدیدا بدحال، از لحاظ مورتالیتی، تعداد روزهای خارج از ICU تا روز 28 و عوارض جانبی.
روش های جستجو
ما در 3 اکتبر 2017 به جست‌وجو در CENTRAL؛ MEDLINE و Embase پرداختیم. ما پایگاه ثبت کارآزمایی‌های بالینی و منابع خاکستری را جست‌وجو کردیم و فهرست منابع مطالعات وارد‌شده و مرورهای مرتبط را به صورت دستی جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
ما مطالعات تصادفی‌سازی و کنترل‌شده (RCTs ؛randomised contrllled trails) و مطالعات شبه - ‎‌تصادفی‌سازی شده‌ای را وارد کردیم که به مقایسه EN ارائه‌شده به بزرگسالان در ICU در مقابل PN یا در مقابل EN و PN پرداختند. ما شرکت‌کنندگانی را که جزو بیماران دارای تروما، اورژانسی و پس از عمل جراحی در ICU بودند وارد کردیم.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده مرور به‌طور مستقل از هم مطالعات را برای ورود ارزیابی، و داده‌ها را استخراج کردند، و به ارزیابی خطر سوگیری (bias) پرداختند. ما قطعیت شواهد را با استفاده از سیستم GRADE (نظام درجه‌بندی کیفیت شواهد و قدرت توصیه‌ها) ارزیابی کردیم.
نتایج اصلی
ما 25 مطالعه را با 8816 شرکت‌کننده وارد کردیم؛ 23 مطالعه، RCT و دو مطالعه شبه - ‌تصادفی‌سازی شده بودند. همه شرکت‌کنندگان وارد‌شده بیماران شدیدا بد حال بستری در ICU با دامنه وسیعی از تشخیص‌ها بودند؛ وضعیت ونتیلاسیون مکانیکی بین شرکت‌کنندگان مطالعه متغیر بود. ما 11 مطالعه را در انتظار طبقه‌بندی شناسایی کردیم که قادر به ارزیابی واجد شرایط بودن آن‌ها نبودیم و دو مطالعه در حال انجام را شناسایی کردیم.
17 مطالعه EN را در مقابل PN مقایسه کردند، شش مطالعه EN را در مقابل EN و PN، دو مطالعه چند بازویی، EN را در مقابل PN در مقابل EN و PN مقایسه کردند. اغلب مطالعات تصادفی‌سازی و پنهان‌سازی تخصیص را ناقص گزارش کردند. اکثر مطالعات هیچ روشی را برای کورسازی پرسنل یا ارزیابان پیامد گروه‌های تغذیه گزارش نکردند؛ یک مطالعه از روش‌های مناسب برای کاهش خطر سوگیری عملکردی (performance bias) استفاده کرد.
تغذیه روده‌ای در مقابل تغذیه وریدی
ما دریافتیم که یک روش تغذیه به جای روش دیگر (EN یا PN) ممکن است تفاوت اندک یا عدم تفاوت در مرگ‌ومیر در بیمارستان (خطر نسبی (RR): 1.19؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.80 تا 1.77؛ 361 شرکت‌کننده؛ 6 مطالعه؛ شواهد با قطعیت پایین) یا مرگ‌ومیر طی 30 روز (RR: 1.02؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.92 تا 1.13؛ 3148 شرکت‌کننده؛ 11 مطالعه؛ شواهد با قطعیت پایین) ایجاد کند. مشخص نیست که آیا یک روش تغذیه به جای روش دیگر، مرگ‌ومیر را در 90 روز کاهش می‌دهد یا خیر، زیرا قطعیت شواهد بسیار پایین است (RR: 1.06؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.95 تا 1.17؛ 2461 شرکت‌کننده؛ 3 مطالعه). یک مطالعه مرگ‌ومیر را در یک تا چهار ماه گزارش کرد و ما این گزارش را در تجزیه‌وتحلیل ترکیب نکردیم؛ ما این داده‌ها را برای مرگ‌ومیر در 180 روز گزارش کردیم و مشخص نیست که آیا EN یا PN تعداد مرگ‌ومیرها را در 180 روز تحت تاثیر قرار می‌دهد یا خیر، زیرا قطعیت شواهد بسیار پایین است (RR: 0.33؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.04 تا 2.97؛ 46 شرکت‌کننده).
هیچ مطالعه‌ای تعداد روزهای خارج از ICU را تا روز 28 گزارش نکرد، و یک مطالعه تعداد روزهای بدون ونتیلاتور را تا روز 28 گزارش کرد و مشخص نیست که آیا یک روش تغذیه به جای روش دیگر، تعداد روزهای بدون ونتیلاتور را تا روز 28 کاهش می‌دهد یا خیر، زیرا قطعیت شواهد بسیار پایین است (میانگین تفاوت؛ واریانس معکوس؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.97- تا 0.97؛ 2388 شرکت‌کننده).
ما داده‌های مربوط به عوارض جانبی را که در بیش از یک مطالعه گزارش شد، ترکیب کردیم. مشخص نیست که آیا EN یا PN بر آسپیراسیون (aspiration) تاثیر می‌گذارد یا خیر، زیرا قطعیت شواهد بسیار پایین است (RR: 1.53؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.46 تا 5.03؛ 2437 شرکت‌کننده؛ 2 مطالعه) و ما دریافتیم که استفاده از یک روش تغذیه به جای روش دیگر ممکن است تفاوت اندک یا عدم تفاوت در پنومونی (pneumonia) ایجاد کند (RR: 1.10؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.82 تا 1.48؛ 415 شرکت‌کننده؛ 7 مطالعه؛ شواهد با قطعیت پایین). ما دریافتیم که EN می‌تواند سپسیس را کاهش دهد (RR: 0.59؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.37 تا 0.95؛ 361 شرکت‌کننده؛ 7 مطالعه؛ شواهد با قطعیت پایین) و مشخص نیست که PN استفراغ را کاهش می‌دهد یا خیر، زیرا قطعیت شواهد بسیار پایین است (RR: 3.42؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 1.15 تا 10.16؛ 2525 شرکت‌کننده؛ 3 مطالعه).
تغذیه روده‌ای در مقابل تغذیه روده‌ای و تغذیه وریدی
ما دریافتیم که استفاده از یک رژیم تغذیه به جای رژیم دیگر (EN یا ترکیب EN یا PN) ممکن است تفاوت اندک یا عدم تفاوت در مرگ‌ومیر در بیمارستان (RR: 0.99؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.84 تا 1.16؛ 5111 شرکت‌کننده؛ 5 مطالعه؛ شواهد با قطعیت پایین) و در 90 روز (RR: 1.00؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.86 تا 1.18؛ 4760 شرکت‌کننده؛ 2 مطالعه؛ شواهد با قطعیت پایین) ایجاد کند. مشخص نیست که آیا ترکیب EN و PN منجر به مرگ‌ومیرهای کم‌تری در 30 روز می‌شود، زیرا قطعیت شواهد بسیار پایین است (RR: 1.64؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 1.06 تا 2.54؛ 409 شرکت‌کننده؛ 3 مطالعه). مشخص نیست که آیا استفاده از یک رژیم تغذیه به جای رژیم دیگر، مرگ‌ومیر را در 180 روز کاهش می‌دهد، زیرا قطعیت شواهد بسیار پایین است (RR: 1.00؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.65 تا 1.55؛ 120 شرکت‌کننده؛ 1 مطالعه).
هیچ مطالعه‌ای تعداد روزهای خارج از ICU یا روزهای بدون ونتیلاتور را تا روز 28 گزارش نکرد. مشخص نیست که آیا یک روش تغذیه موجب کاهش پنومونی می‌شود، زیرا قطعیت شواهد بسیار پایین است (RR: 1.40؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.91 تا 2.15؛ 205 شرکت‌کننده؛ 2 مطالعه). هیچ مطالعه‌ای آسپیراسیون، سپسیس، یا استفراغ را گزارش نکرد.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
ما شواهد کافی را برای تعیین اینکه آیا EN از نظر مرگ‌ومیر در بیمارستان، در 90 روز و در 180 روز و از نظر تعداد روزهای بدون ونتیلاتور و عوارض جانبی، بهتر یا بدتر از PN، یا بهتر یا بدتر از ترکیب EN و PN است، نیافتیم. هنگامی‌که مطالعات ترکیبی را از EN و PN ارائه دادند، مرگ‌ومیرهای کم‌تری را در 30 روز یافتند و سپسیس با مصرف EN به جای PN کاهش یافت. ما هیچ مطالعه‌ای را نیافتیم که تعداد روزهای خارج از ICU را تا روز 28 گزارش کند. قطعیت شواهد برای تمام پیامدها پایین یا بسیار پایین است. 11 مطالعه در انتظار طبقه‌بندی ممکن است نتیجه‌گیری‌های این مرور را پس از ارزیابی، تغییر دهند.
خلاصه به زبان ساده
ارائه تغذیه (غذا) به بزرگسالان شدیدا بدحال به غیر از فردی که قادر به خوردن و بلعیدن غذا / تغذیه هستند.
پیشینه
بزرگسالان شدیدا بدحال در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) در معرض خطر بالای سوء‌تغذیه قرار دارند، زیرا بدن با افزایش میزان متابولیسم به بیماری یا آسیب جدی پاسخ می‌دهد. همچنین، تغذیه معمول فرد ممکن است مختل شود زیرا آن‌ها هوشیار نبوده یا بسیار بیمارتر از آن هستند که خودشان بتوانند غذا بخورند یا به‌طور معمول غذا بخورند. این به معنای استفاده از راه‌های جایگزین برای اطمینان از دریافت تغذیه کافی توسط این افراد است. افراد ممکن است تغذیه مصنوعی را از سه روش دریافت کنند: تغذیه روده‌ای (از طریق لوله کارگذاری شده داخل معده یا روده کوچک)؛ تغذیه وریدی (از طریق لوله کارگذاری شده داخل یک ورید که از طریق آن مواد مغذی به‌طور مستقیم وارد جریان خون می‌شوند)؛ یا ترکیبی از هر دو روش. این مرور اثرات این روش‌ها را مقایسه کرد.

ویژگی‌های مطالعه
شواهد تا 3 اکتبر 2017 به‌روز است. ما 25 مطالعه را با 8816 شرکت‌کننده که ترومایی، اورژانسی، دارای شرایط پزشکی یا پس از عمل جراحی و در ICU بودند، وارد کردیم. یازده مطالعه در انتظار طبقه‌بندی (زیرا ما جزئیات کافی را برای ارزیابی آن‌ها در اختیار نداشتیم) و دو مطالعه در حال انجام هستند. مطالعات وارد‌شده به مقایسه تغذیه روده‌ای با تغذیه وریدی؛ یا با ترکیبی از تغذیه روده‌ای و وریدی پرداختند.

نتایج اصلی
مطالعات، تعداد افرادی را که به هر علتی در نقاط زمانی مختلف فوت کردند، گزارش کردند. ما هیچ مدرکی را نیافتیم که نشان دهد تغذیه روده‌ای در مقایسه با تغذیه وریدی یا در مقایسه با ترکیبی از هر دو روش، با احتمال بیش‌تر یا کم‌تر، تعداد مرگ‌ومیر را در بیمارستان در 90 روز و 180 روز کاهش می‌دهد. شواهد به‌دست آمده از سه مطالعه کوچک نشان داد که تعداد کمتری از افرادی که از طریق روش‌های روده‌ای و وریدی تغذیه شدند، طی 30 روز فوت کردند. هیچ مطالعه‌ای تعداد روزهای خارج از ICU را تا روز 28 گزارش نکرد (یعنی طول مدت بستری در ICU با توجه به از دست دادن احتمالی شرکت‌کننده به دلیل مرگ) و یک مطالعه گزارش داد که روش تغذیه، تعداد روزهای بدون ونتیلاتور را تحت تاثیر قرار نداد.
ما هیچ مدرکی را نیافتیم که نشان دهد تغذیه روده‌ای در مقایسه با تغذیه وریدی ممکن است موارد آسپیراسیون (وارد شدن موادی از قبیل غذا از سیستم گوارشی به ریه‌ها) یا پنومونی (تورم در یک یا هر دو ریه که معمولا ناشی از عفونت باکتریایی هستند) را افزایش یا کاهش دهد. تغذیه روده‌ای ممکن است سپسیس (یک بیماری تهدید کننده زندگی که زمانی رخ می‌دهد که پاسخ بدن به عفونت منجر به آسیب به بافت‌ها و اندام‌های خود فرد می‌شود) را کاهش دهد، اگرچه شواهد از مطالعات مربوط به افراد مبتلا به بیماری‌های مختلف به دست آمد (مانند تروما، شرایط پزشکی، یا پس از عمل جراحی). ما پی بردیم که شرکت‌کنندگان کم‌تری هنگام دریافت تغذیه وریدی به جای تغذیه روده‌ای دچار استفراغ شدند، هرچند مطالعات اندکی وجود داشت که در آن‌ها تعداد عوارض بسیار کمی گزارش شد.

قطعیت شواهد
برای محققان این امکان وجود نداشت که نوع روش تغذیه را از کارکنان ICU مخفی کنند، که این کار ممکن است یافته‌ها را دچار سوگیری کند و نویسندگان مطالعه به‌طور مداوم روش‌های مناسب مطالعه را گزارش نکردند. افراد هر مطالعه دارای انواع مختلفی از بیماری‌های بحرانی بودند (از قبیل تروما، شرایط پزشکی، یا پس از عمل جراحی) که ممکن است چگونگی پاسخ را به نوع تغذیه تحت تأثیر قرار دهد و داده‌های محدودی برای بسیاری از معیارهای ما وجود داشت. ما معتقدیم که قطعیت شواهد پایین یا بسیار پایین است.

نتیجه‌گیری
ما برای این‌که با اطمینان تعیین کنیم آیا یک روش تغذیه در کاهش تعداد مرگ‌ومیرها، تعداد روزهای بدون ونتیلاتور و عوارض جانبی بهتر است، شواهد کافی را نیافتیم. هیچ مطالعه‌ای تعداد روزهای خارج از ICU را تا روز 28 اعلام نکرد. قطعیت شواهد پایین و بسیار پایین بود و ما نتوانستیم به یافته‌های مرور خود اطمینان کنیم.

(1224 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (51 دریافت)    

پذیرش: 1396/7/11 | انتشار: 1397/3/18