جلد 2018 -                   جلد 2018 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tim Donovan, Lambert M Felix, James D Chalmers, Stephen J Milan, Alexander G Mathioudakis, Sally Spencer. Continuous versus intermittent antibiotics for bronchiectasis. 3 2018; 2018
URL: http://cochrane.ir/article-1-2343-fa.html
پیشینه
برونشکتازی (bronchiectasis) یک بیماری مزمن مربوط به راه‌های‌ هوایی است که بواسطه چرخه معیوب عفونت مکرر راه‌های هوایی، التهاب و آسیب بافت شناخته می‌شود. آنتی‌بیوتیک‌ها درمان اصلی برونشکتازی هستند. هدف از درمان پیوسته (continuous therapy) با آنتی‌بیوتیک‌های پروفیلاکتیک (prophylactic antibiotics) سرکوب بار باکتریایی است اما باکتری‌ها ممکن است در مقابل آنتی‌بیوتیک مقاوم شده و منجر به از دست رفتن اثربخشی آنها شوند. از سوی دیگر، آنتی‌بیوتیک‌های پروفیلاکتیک تناوبی (intermittent)، که به صورت تجویز طی یک دوره از پیش تعیین شده و با فاصله تجویز می‌شود، ممکن است فشار انتخاب آنتی‌بیوتیک را کاهش داده و از ایجاد مقاومت آنتی‌بیوتیکی پیشگیری کرده یا آن را کاهش دهد. این مطالعه مروری سیستماتیک با هدف ارزیابی شواهد به دست آمده از مطالعاتی به اجرا درآمد که به مقایسه استفاده پیوسته در مقابل تناوبی آنتی‌بیوتیک در برونشکتازی از نظر سودمندی بالینی، ایجاد مقاومت و رویدادهای جانبی جدی پرداخته‌اند.
اهداف
ارزیابی اثربخشی آنتی‌بیوتیک‌های پیوسته در مقابل تناوبی در درمان بزرگسالان و کودکان مبتلا به برونشکتازی، با استفاده از پیامدهای اولیه مبنی بر بروز وضعیت‌های تشدید (exacerbations)، مقاومت آنتی‌بیوتیکی و بروز رویدادهای جانبی جدی.
روش های جستجو
ما در 1 آگوست 2017 و 4 می 2018 در پایگاه ثبت تخصصی‌شده گروه مرور راه‌های هوایی در کاکرین (CAGR)؛ CENTRAL؛ MEDLINE؛ Embase؛ PsycINFO؛ (CINAHL) Cumulative Index to Nursing and Allied Health Litreture و AMED جست‌وجو کردیم. ما هم‌چنین در 25 سپتامبر 2017 و 4 می 2018، در www.clinicaltrials.gov، پورتال کارآزمایی‌های سازمان جهانی بهداشت، خلاصه مقالات کنفرانس‌ها و فهرست منابع مطالعات مروری سیستماتیک موجود جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
ما برای ورود کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده‌ای (RCTs ؛randomised controlled trails) برنامه‌ریزی کردیم که روی بزرگسالان یا کودکان مبتلا به برونشکتازی به اجرا درآمده و استفاده پیوسته را در مقابل تناوبی از آنتی‌بیوتیک‌های پروفیلاکتیک بلندمدت برای حداقل یک دوره 3 ماهه مقایسه کرده بودند. مطالعات انجام شده در قالب مقالات تمام‌متن، چکیده‌های تنها و داده‌های منتشرنشده از نظر ما واجد شرایط لازم بودند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
2 نویسنده مرور به صورت مستقل به غربالگری و جست‌وجوی نتایج و گزارش‌های تمام‌متن پرداختند.
نتایج اصلی
ما 268 رکورد منحصربه‌فرد را شناسایی کردیم. از این تعداد، 126 گزارش تمام‌متن را که مربوط به 114 مطالعه بودند بازیابی و بررسی کردیم اما هیچ‌یک از این مطالعات با معیارهای ورود به مرور ما سازگار نبودند.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
هیچ RCTای به مقایسه اثربخشی و خطر‌های درمان پیوسته آنتی‌بیوتیکی در مقابل درمان تناوبی آنتی‌بیوتیکی برای برونشکتازی نپرداخته است. برای تعیین این‌که کدامیک از این مداخلات بیش‌تر در کاهش فراوانی و طول دوره وضعیت تشدید، مقاومت آنتی‌بیوتیکی و بروز رویدادهای جانبی جدی اثربخش هستند، به کارآزمایی‌های بالینی با کیفیت بالا نیاز است.
خلاصه به زبان ساده
آیا آنتی‌بیوتیک‌ها، زمانی که به صورت پیوسته برای افراد مبتلا به برونشکتازی تجویز می‌شوند، نسبت به زمانی که به صورت تناوبی تجویز می شوند، اثربخش‌تر هستند؟
پیشینه
برونشکتازی، یک بیماری ریوی غیرقابل درمان است که بواسطه بروز عفونت‌های مکرر قفسه سینه شناخته می‌شود. آنتی‌بیوتیک‌ها شکل اصلی برای درمان این بیماری بوده و می‌توانند برای پیشگیری از پیشرفت عفونت‌های قفسه سینه به صورت بلندمدت استفاده شوند. این روش می‌تواند برای یه دوره مشخص زمانی به صورت پیوسته (continuously) یا تناوبی (intermittently) تجویز شود. با وجود این، در حال حاضر نمی‌دانیم که کدام‌یک از این رویکردها برای کاهش فراوانی و طول دوره وضعیت‌های تشدید (exacerbations)، مدیریت مقاومت آنتی‌بیوتیکی و حداقل‌سازی اثرات جانبی اثربخش‌تر هستند.

ویژگی‌های مطالعه
ما در 1 آگوست 2017، طیف گسترده‌ای را از منابع برای دستیابی به کارآزمایی‌های بالینی برای ورود به مرور خود جست‌وجو کردیم. ما به 268 نتیجه‌ به‌طور بالقوه مرتبط دست یافتیم اما در بررسی دقیق‌تر آن‌ها دریافتیم که هیچ‌یک از این مطالعات با معیارهای مطالعه مروری ما سازگار نبوده و هیچ‌یک از آن‌ها نمی‌توانستند وارد مرور شوند.

نتایج اصلی
هیچ شواهدی با کیفیت بالا درباره این‌که کدامیک از حالات استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها (پیوسته در مقابل تناوبی) ایمن‌تر و در درمان افراد مبتلا به برونشکتازی کمک‌کننده‌تر است، وجود ندارد. برای ارزیابی اینکه کدامیک از این روش‌ها برای کاهش عفونت‌های قفسه سینه بهتر بوده، مقاومت را در برابر درمان آنتی‌بیوتیکی محدود کرده و بروز اثرات جانبی جدی را کاهش می‌دهد، به تحقیقات بیش‌تری نیاز است.

(643 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (39 دریافت)    

پذیرش: 1396/5/10 | انتشار: 1397/3/13