جلد 2015 -                   جلد 2015 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Lorne A Becker, Jeffrey Hom, Miguel Villasis-Keever, Johannes C van der Wouden. Beta2-agonists for acute cough or a clinical diagnosis of acute bronchitis. 3 2015; 2015
URL: http://cochrane.ir/article-1-180-fa.html
پیشینه
تشخیص برونشیت حاد یک تشخیص بالینی است و انواع مختلف تعاریف بالینی برای آن استفاده شده است. درمان موثر مشخصی برای سرفه برونشیت حاد وجود ندارد. آگونیست‌های بتا 2 اغلب تجویز می‌شوند، شاید چون پزشکان این گمان را دارند که بسیاری از بیماران در عین حال تنگی‌ مجاری تنفسی قابل بازگشت دارند (نظیر چیزی که در آسم یا بیماری‌ مزمن انسدادی ریه (COPD) دیده می شود.) که علت بروز علائم است.
اهداف
تعیین اینکه آیا آگونیست‌های بتا 2 باعث بهبود علائم برونشیت حاد در افرادی که بیماری زمینه‌ای ریوی (نظیر آسم، COPD یا فیبروز ریوی) ندارند، می‌شوند.
روش های جستجو
پایگاه کارآزمایی‌های بالینی ثبت شده کاکرین (CENTRAL؛ Cochrane Central Register of Controlled Trials) (شماره 5، 2015)، MEDLINE (از ژانویه 1966 تا می 2015)، EMBASE (از 1974 تا می 2015)، Web of Science (از 2011 تا می 2015) و LILACS (از 1982 تا می 2015) را جست‌وجو کردیم.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی سازی و کنترل شده (RCT) که افراد (بزرگسالان، یا کودکان بالای دو سال سن) مبتلا به برونشیت حاد یا سرفه حاد را بدون داشتن بیماری مشخص ریوی در دسته‌های بتا آگونیست‌های بتا 2 در مقابل پلاسبو، بدون هیچ درمانی یا درمان‌های جایگزین جای داده بودند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
سه نویسنده این مطالعه مروری به طور جداگانه داده‌ها را استخراج و نتایج را گزینش کردند، در حالی که نسبت به نتایج مطالعات کور بودند. دو نویسنده این مطالعه بطور جداگانه هر کارآزمایی را از نظر احتمال سوگیری (bias) بررسی کردند. ما کارآزمایی‌های بزرگسالان و اطفال را جداگانه تجزیه و تحلیل کردیم.
نتایج اصلی
دو کارآزمایی با کیفیت متوسط در کودکان (تعداد: 134) بدون وجود شواهدی از محدودیت راه‌های هوایی هیچ نفعی از مصرف دهانی آگونیست‌های بتا 2 گزارش نکرده بودند. پنج کارآزمایی در بزرگسالان (تعداد: 418) نتایج متفاوتی داشتند اما خلاصه کلی آمار هیچ تاثیر قابل ملاحظه‌ای را برای مصرف دهانی (سه کارآزمایی) و فرم استنشاقی (2 مطالعه) آگونیست‌های بتا 2 نشان نمی‌داد. سه مطالعه با شواهد با کیفیت پایین هیچ تفاوت معناداری را، نه در نمره سرفه روزانه و نه در درصد بزرگسالانی که سرفه می‌‍‎‌کردند، پس از هفت روز مصرف نشان نمی‌داد (گروه کنترل: 71 درصد؛ خطر نسبی (RR): 0.86؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.63 تا 1.18؛ 220 شرکت‌کننده). در یک کارآزمایی، زیرشاخه‌های با شواهد محدودیت در راه‌های هوایی با تجویز آگونیست‌های بتا 2 نمره علائم کمتری داشتند. کارآزمایی‌هایی که برطرف شدن سریع‌تر سرفه را با استفاده از اگونیست‌های بتا 2 گزارش کرده بودند، مواردی بودند که نسبت بیشتری را از افراد با ویزینگ در قاعده ریه‌های خود جای داده بودند. شواهد با کیفیت پایین پیشنهاد می‌دهند بزرگسالانی که آگونیست‌های بتا 2 دریافت می‌کنند، به احتمال بیشتری ترمور، لرزش و عصبانیت را گزارش می‌دهند(RR: 7.94؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 1.17 تا 53.94؛ 221 شرکت‌کننده؛ تعداد افراد مورد نیاز برای درمان برای پیامدهای آسیب‌رسان (NNTH): دو).
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
شواهدی به نفع استفاده از آگونیست‌های بتا 2 در کودکان با سرفه حاد که شواهدی از محدودیت در راه‌های هوایی ندارند، در دست نیست. همچنین شواهد اندکی در دست است که استفاده روتین از آگونیست‌های بتا 2 در بزرگسالان با سرفه حاد مفید است. این عوامل ممکن است علائمی را از جمله سرفه، در افراد با شواهد محدودیت راه‌های هوایی، کاهش دهند. به هرحال، این فایده مهم بالقوه توسط داده‌های در دسترس پشتیبانی نمی‌شود و باید در قبال عوارض جانبی استفاده از آن‌ها سنجیده شود.
خلاصه به زبان ساده
داروهای آگونیست بتا 2 برای درمان سرفه یا تشخیص بالینی برونشیت حاد
پیشینه
برونشیت حاد عفونت سینه است که با سرفه و گاهی تولید خلط، درد سینه و تب همراه است. افراد درگیر احساس ناخوشی دارند و برای بیمارانی که آسم یا بیماری‌های مزمن ریوی ندارند، درمان مشخصی وجود ندارد. ویروس‌ها عامل اکثریت موارد برونشیت هستند، بنابراین آنتی بیوتیک‌ها معولا فایده‌ای ندارند. آگونیست‌های بتا 2 (مثل آلبوترول یا سالبوتامول) داروهایی هستند که با شل کردن عضلاتی و باریک شدن مسیر تا ریه‌ها باعث بهبود آسم می‌شوند. این داروها گاهی برای از بین بردن سرفه در برونشیت حاد، حتی در افرادی که آسم ندارند، به کار گرفته می‌شوند.

سوال مطالعه مروری
منفعت و مضرات داروهای آگونیست‌های بتا 2 برای کودکان و بزرگسالان با سرفه ناشی از برونشیت حاد، بدون وجود بیماری‌های دیگر ریوی، چیست؟

ویژگی‌های مطالعه
جست‌وجوی ما تا تاریخ می 2015 بود. ما هیچ کارآزمایی جدیدی نیافتیم. در جست‌وجوهای پیشین، ما هفت RCT یافتیم که داروهای آگونیست بتا 2 را برای افراد مبتلا به برونشیت حاد استفاده کرده بودند. دو کارآزمایی کودکان بین سن 1 تا 10 سال (با 134 شرکت‌کننده) را مطالعه کرده و پنج کارآزمایی در بزرگسالان (با 418 شرکت‌کننده) انجام شده بود. هیچ‌کدام از مطالعات از حمایت مالی شرکت‌های داروسازی برای انجام مطالعات خود گزارشی نداده بودند، اما افرادی که برای یک شرکت داروسازی کار می‌کنند، به عنوان نویسندگان دو مورد از گزارش‌ها ذکر شده و داروهای استفاده شده برای 3 کارآزمایی‌ها توسط شرکت‌های دارویی رایگان در نظر گرفته شده بود.

نتایج اصلی
نمره سرفه روزانه در کودکانی که آگونیست‌های بتا 2 خوراکی دریافت کردند، در مقایسه با کودکانی که پلاسبو در گروه کنترل دریافت کرده بودند، فرقی نداشت. نمره سرفه روزانه، یا تعداد افرادی که پس از هفت روز همچنان سرفه می‌کردند، در کارآزمایی‌های بزرگسالان هم فرقی نکرده بود.
به هرحال، نتایج گوناگون و متفاوت هستند. برخی کارآزمایی‌ها نشانگر سودمند بودن و برخی دیگر نشانگر عدم سودمند بودن هستند. این شاید به خاطر این باشد که برخی شرکت‌کننده‌ها در عین حال دارای خس‌خس یا سایر علائم تنگی راه‌های هوایی بودند، که در این موارد آگونیست‌های بتا 2 ممکن است برای آن‌ها مفید باشد. تعداد بیشتری از بزرگسالان که آگونیست‌های بتا 2 دریافت کردند ترمور، لرزش یا احساس عصبی بودن داشتند.

کیفیت شواهد
این شواهد را بین پائین تا متوسط ارزیابی کردیم. تعداد کارآزمایی‌ها کم و با تعداد کم شرکت‌کننده‌های مبتلا به برونشیت حاد یا سرفه بود. کارآزمایی‌ها در دوره زمانی کوتاهی انجام شده بودند (سه تا هفت روز) و تنها در دو مورد از آگونیست‌های بتا 2 استنشاقی، که امروزه راه معمول استفاده در کودکان با سن بالاتر و بزرگسالان هستند، استفاده شده بود. برخی اطلاعات مهم درباره اینکه کارآزمایی‌ها چگونه انجام شده بود، در گزارش‌های بسیاری از کارآزمایی‌ها ذکر نشده بود.

(1636 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (146 دریافت)    

پذیرش: 1394/3/5 | انتشار: 1394/6/12