جلد 2017 -                   جلد 2017 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Laxminarayan Karanth, Sachchithanantham Kanagasabai, Adinegara BL Abas. Maternal and foetal outcomes following natural vaginal versus caesarean section (c-section) delivery in women with bleeding disorders and carriers. 3 2017; 2017
URL: http://cochrane.ir/article-1-1770-fa.html
پیشینه
اختلالات خونریزی‌دهنده در خلال حاملگی غیر معمول هستند؛ اما ممکن است در حین بارداری، زایمان و پس از زایمان هم برای مادر و هم برای جنین باعث بروز عوارض خونریزی قابل‌ توجه شوند. در حالی که بسیاری از اختلالات خونریزی‌دهنده در زنان در دوران بارداری بهبود می‌یابند، و در نتیجه در هنگام زایمان خطر ابتلای مادر را به خونریزی کاهش می‌دهد. برخی از آ‌ن‌ها در دوران پس از زایمان یا اصلاح نمی‌شوند یا به سرعت به شکل دوران قبل از بارداری برمی‌گردند. بنابراین، اقدامات خاص برای جلوگیری از خونریزی مادران و عوارض جنینی در هنگام زایمان ضروری است. ایمن‌ترین روش زایمان برای کاهش مرگ‌ومیر در این زنان بحث‌برانگیز است. این به‌روز‌رسانی یک مرور قبلا منتشر شده است.
اهداف
ارزیابی روش مطلوب زایمان در زنان مبتلا یا مستعد اختلالات خونریزی‌دهنده.
روش های جستجو
ما پایگاه ثبت کارآزمایی‌های بالینی اختلالات کوآگولوپاتی از گروه ‌فیبروز کیستیک و بیماری‌های ژنتیکی کاکرین، گردآوری شده از طریق جست‌وجوی الکترونیکی پایگاه‌های اطلاعاتی و جست‌وجوی دستی در مجلات و کتاب‌های خلاصه‌کنفرانس‌ها، مورد جست‌وجو قرار دادیم. ما همچنین پایگاه ثبت کارآزمایی‌های گروه بارداری و زایمان کاکرین و نیز ثبت کارآزمایی‌ها و فهرست مراجع مقالات و مرورهای مرتبط را جست‌وجو کردیم.
تاریخ آخرین جست‌وجو در پایگاه ثبت کارآزمایی‌های بالینی گروه: 16 فوریه 2017
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده و همه انواع کارآزمایی‌های بالینی کنترل‌شده برای این بررسی مناسب بودند که به دنبال بهترین روش زایمان در زنان مبتلا یا حامل هر نوع اختلال خونریزی‌دهنده در دوران بارداری بودند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
هیچ کارآزمایی که مطابق با معیارهای انتخاب برای گنجانده‌شدن در این مرور باشد، وجود نداشت.
نتایج اصلی
هیچ نتیجه‌ای از کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده یافت نشد.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
این مرور هیچ کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده‌ای را شناسایی نکرد که در مورد ایمن‌ترین روش زایمان و عوارض مادران و جنین مرتبط در حین زایمان در زنان مبتلا به اختلال خونریزی یا در معرض آن اطلاعاتی ارائه داده باشد. در غیاب شواهد با کیفیت بالا، پزشکان باید از قضاوت بالینی و شواهد سطح پائین خود (از جمله کارآزمایی‌های مشاهده‌ای، مطالعات موردی) استفاده کنند تا تصمیم‌گیری در مورد روش بهینه زایمان برای اطمینان از ایمنی مادر و جنین انجام شود.
با توجه به ملاحظات اخلاقی، نادر بودن اختلالات و کم بودن عوارض مادری و جنینی، انجام کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده در آینده برای یافتن روش مطلوب زایمان در این جمعیت بعید است انجام شود. سایر مطالعات کنترل‌شده با کیفیت بالا (از قبیل طراحی با احتمال تخصیص، طراحی پیوسته و طراحی کوهورت موازی) برای بررسی خطرات و مزایای زایمان طبیعی واژینال و سزارین در این جمعیت یا تفکیک از سایر شرایط بالینی که موجب ایجاد خطر خونریزی برای کودک می‌شود، مانند platelet alloimmunisation، مورد نیاز است.
خلاصه به زبان ساده
پیامدهای مادری و نوزادی پس از زایمان طبیعی و سزارین (c-section) در زنان مبتلا یا در معرض اختلالات خونریزی‌دهنده
سوال مطالعه مروری
ما به بررسی شواهد در مورد پیامدهای مادری و نوزادی پس از زایمان واژینال طبیعی و سزارین (c-section) در زنان مبتلا یا در معرض اختلالات خون‌ریزی‌دهنده پرداختیم. این یک‌ به‌روزرسانی مرور از پیش منتشرشده است.

پیشینه
ما می‌خواستیم مطمئن‌ترین روش را برای زایمان نوزادان در زنان مبتلا به اختلالات خونریزی و ناقلین بررسی و مسائلی را که ممکن است در حین زایمان برای مادر و نوزاد با هر روش زایمان رخ دهد، تعیین کنیم.

زمان انجام پژوهش
شواهد تا 16 فوریه 2017 به‌روز هستند.

نتایج اصلی
ما هیچ کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده‌ای را برای تحلیل ایمن‌ترین روش (چه زایمان طبیعی واژینال و چه سزارین) برای زایمان نوزادان و مشکلات پیش‌آمده هنگام زایمان به مادران و نوزادان این جمعیت پیدا نکردیم. با توجه به نادر بودن اختلالات و چالش انجام آزمایش در بارداری، بعید است که کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده‌ای در آینده انجام شود. بنابراین، پزشکان باید تصمیمات مربوط به درمان را با استفاده از شواهد سطح پائین بپذیرند.
(573 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (47 دریافت)    

پذیرش: 1395/11/28 | انتشار: 1396/5/13