جلد 2017 -                   جلد 2017 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ajibola A Awotiwon, Olabisi Oduwole, Anju Sinha, Charles I Okwundu. Zinc supplementation for the treatment of measles in children. 3 2017; 2017
URL: http://cochrane.ir/article-1-1641-fa.html
پیشینه
با وجود افزایش پوشش واکسیناسیون، سرخک همچنان یکی از دلایل مهم مرگ‌ومیر کودکان در جهان است. روی (Zinc) نقش مهمی در حفظ عملکرد طبیعی ایمونولوژیک بدن ایفا می‌کند، بنابراین مکمل‌هایی که برای کودکان مبتلا به کمبود روی تجویز می‌شوند، در دسترس بودن روی را افزایش داده و می‌تواند باعث کاهش مرگ‌و‌میر و عوارض ناشی از سرخک شود. این به‌روزرسانی یک مرور است که برای اولین بار در سال 2015 منتشر شده است.
اهداف
ارزیابی اثرات مکمل‌های روی در کاهش عوارض و مرگ‌و‌میر در کودکان مبتلا به سرخک.
روش های جستجو
ما CENTRAL (03 فوریه 2017، شماره 2)، MEDLINE (1946 تا 03 فوریه 2017)، Embase 1974 تا 03 فوریه 2017)، CINAHL (1981 تا 03 فوریه 2017)، LILACS (1982 تا 03 فوریه 2017)، Web of Science ( 1985تا 03 فوریه 2017) و1985) BIOSIS Previews تا27 جون 2014) را جست‌وجو کردیم. همچنین در تاریخ 03 فوریه 2017، سایت ClinicalTrials.gov، ثبت کارآزمایی‌های بالینی استرالیایی نیوزلند و پلت‌فرم بین‌المللی ثبت کارآزمایی‌های بالینی سازمان جهانی بهداشت (WHO) را برای شناسایی مطالعات منتشرنشده و در حال انجام بررسی کردیم.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده (RCT) و شبه RCTها که به بررسی تاثیرات روی در کاهش مرگ‌و‌میر کودکان مبتلا به سرخک پرداخته بودند.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
دو نویسنده بازبینی به‌طور مستقل مطالعات را برای گنجانده‌شدن ارزیابی و دا‌ده‌های پیامدی را استخراج کردند، جزئیات مداخلات و سایر مختصات مطالعات با استفاده از یک فرم استخراج اطلاعات استاندارد انجام دادند. ما خطر نسبی (RR) و نسبت خطر (HR) را به عنوان شاخص تاثیر با 95% فاصله اطمینان (CI) مورد استفاده قرار دادیم. ما فقط یک مطالعه را در مرور گنجاندیم و متاآنالیز را انجام ندادیم.
نتایج اصلی
ما هیچ مطالعه جدیدی را برای افزودن در این به‌روز‌رسانی شناسایی نکردیم. یک RCT معیارهای ورود را داشت. این مطالعه در هند انجام شده بود و شامل 85 کودک مبتلا به سرخک و پنومونی بود. این کارآزمایی نشانگر عدم تفاوت معنی‌دار در میزان مرگ‌و‌میر کودکان مبتلا به سرخک و پنومونی بود که مکمل‌های روی یا دارونما دریافت کرده بودند (RR: 0.34؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.01 تا 8.14). در زمان عدم وجود تب بین کودکان دریافت کننده مکمل‌های روی و افرادی که این مکمل‌ها را دریافت نکرده بودند، تفاوت معنی‌داری وجود نداشت (HR: 1.08؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.67 تا 1.74). هیچ عوارض جانبی مرتبط با درمان در هر دو گروه گزارش نشد. ما کیفیت کلی شواهد را بسیار پائین ارزیابی کردیم.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
ما با توجه به کیفیت بسیار پائین شواهد در دسترس، نمی‌توانیم هیچ نتیجه‌گیری قطعی از این بازبینی در مورد تاثیرات مکمل روی بر پیامدهای بالینی کودکان مبتلا به سرخک داشته باشیم. شواهد کافی برای تأیید یا رد تاثیر مکمل‌های روی در کودکان مبتلا به سرخک وجود ندارد.
خلاصه به زبان ساده
مکمل‌های روی در درمان سرخک در کودکان
سوال مطالعه مروری
اثر مکمل‌های روی در درمان کودکان مبتلا به سرخک چیست؟

پیشینه
طی دهه گذشته، عفونت سرخک در سراسر جهان کاهش یافته است؛ اما هنوز شیوع‌های گسترده، به‌ویژه در کشورهای کم‌درآمد، وجود دارد. روی یکی از ریزمغذی‌های ضروری برای عملکرد مطلوب سیستم ایمنی بدن است. کمبود روی در کودکان در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط شایع است. بنابراین مهم است که نقش بالقوه مکمل‌های روی در کنترل علائم عفونت سرخک در کودکان بررسی شود.
هدف ما بررسی انتقادی شواهد موجود از مطالعات منتشر شده در مورد تاثیر مکمل‌های روی در درمان سرخک در کودکان بود.

زمان انجام پژوهش
ما تا تاریخ 03 فوریه 2017 شواهد را جست‌وجو کردیم. این به‌روز‌رسانی یک بازبینی است که برای اولین بار در سال 2015 منتشر شد. ما هیچ مطالعه جدیدی را در این به‌روز‌رسانی نگنجاندیم.

ویژگی‌های مطالعه
ما یک کارآزمایی تصادفی‌شده کوچک (شامل 85 کودک) را یافتیم که مکمل روی را با دارونما برای کودکان مبتلا به سرخک و پنومونی مقایسه کرده بود. همه 85 کودک مراقبت‌های حمایتی و ویتامین A دریافت کرده بودند. این مطالعه در هند انجام شده و توسط صندوق بهداشت کودکان ایالات متحده و بنیاد نستله حمایت مالی شده بود.

نتایج اصلی
مطالعه گنجانده‌شده کوچک بود و داده‌های کافی را برای تعیین این‌که آیا روی در مقایسه با دارونما بر میزان مرگ‌و‌میر تاثیری خواهد داشت؛ فراهم نمی‌کرد. اگرچه هیچ عوارض جانبی گزارش نشده بود، شواهد کافی برای نتیجه‌گیری در مورد استفاده از مکمل‌های روی برای بهبود علائم سرخک در کودکان وجود ندارد. برای روشن شدن هرگونه مزایا و مضرات، تحقیقات بیشتری لازم است.

کیفیت شواهد
ما کیفیت شواهد را بسیار پائین ارزیابی کردیم.

(610 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (41 دریافت)    

پذیرش: 1395/11/15 | انتشار: 1396/3/30