جلد 2015 -                   جلد 2015 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Andrea D Furlan, Mario Giraldo, Amanda Baskwill, Emma Irvin, Marta Imamura. Massage for low-back pain. 3 2015; 2015
URL: http://cochrane.ir/article-1-150-fa.html
پیشینه
کمر درد (LBP) یکی از رایج‌ترین و پرهزینه‌ترین مشکلات عضلانی اسکلتی در جامعه مدرن است که توسط 70 تا 80 درصد از بزرگسالان در برخی از زمان‌ها در طول زندگی‌شان تجربه شده است. ماساژدرمانی به طور بالقوه برای به حداقل رساندن درد و سرعت بازگشت به عملکرد طبیعی است.
اهداف
ارزیابی اثر ماساژدرمانی در افراد مبتلا به کمردرد غیراختصاصی.
روش های جستجو
پایگاه اطلاعاتی PubMed را تا آگوست 2014 و پایگاه‌های اطلاعاتی Medline ،EMBASE ،CENTRAL ،CINAHL ،LILACS و Index to Chiropractic Literature و چکیده پایان‌نامه‌های پروکوئست (Proquest Dissertation) را تا جولای 2014 جست‌وجو کردیم. ما همچنین فهرست منابع را بررسی نمودیم. هیچ محدودیت زبانی نیز استفاده نشد.
معیارهای انتخاب
مطالعه ما کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده (RCT) را از بزرگسالان مبتلا به کمردرد غیراختصاصی که تحت عنوان حاد، تحت حاد یا مزمن طبقه‌بندی شده‌اند، شامل شد. ماساژ، دستکاری بافت نرم با استفاده از دست یا یک دستگاه مکانیکی تعریف شد. ما گروه‌های مقایسه را در دو نوع دسته‌بندی کردیم: گروه کنترل غیرفعال (درمان ساختگی، لیست انتظار، یا عدم درمان) و گروه کنترل فعال (درمان‌های دستی یا مانیپولاسیون، انجام حرکاتی برای رفع کمردرد، TENS یا تحریک الکتریکی عصب، طب سوزنی، کشش، سست‌سازی، ورزش‌درمانی، تمرینات ورزشی یا آموزش مراقبت از خود).
گردآوری و تحلیل داده‌ها
از روش‌های روش‌شناسی استاندارد کاکرین و دستورالعمل‌های CBN استفاده کردیم. دو نویسنده مستقل، انتخاب مقاله، استخراج داده‌ها و ارزیابی نقادانه را انجام دادند.
نتایج اصلی
در کل 25 کارآزمایی را شامل 3096 شرکت‌کننده در این به‌روزرسانی وارد کردیم. اکثریت توسط سازمان‌های غیرانتفاعی سرمایه‌گذاری شده بودند. یک کارآزمایی شامل افراد مبتلا به کمردرد حاد بود و کارآزمایی‌های دیگر افراد مبتلا به کمردرد مزمن یا تحت حاد را در بر می‌گرفت. در 3 کارآزمایی، ماساژدرمانی با یک دستگاه مکانیکی انجام شد و کارآزمایی‌های باقیمانده فقط از روش دستی استفاده کردند. رایج‌ترین نوع تورش در این مطالعات، سوگیری (bias) در اجرا و اندازه‌گیری بود. به این دلیل کورسازی افراد، ماساژ ـ درمانگران و اندازه‌گیری پیامدها دشوار است. ما کیفیت شواهد را پایین تا بسیار پایین قضاوت کردیم و دلایل اصلی پایین بودن رتبه شواهد، خطر سوگیری و عدم دقت آن‌ها بود. هیچ‌گونه اشاره‌ای در مورد تورش انتشار نبود. در کوتاه‌مدت برای کمردرد حاد، ماساژدرمانی برای درد بهتر از گروه کنترل غیرفعال، تشخیص داده شد (میانگین تفاوت استاندارد (SMD) 1.24 - ؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 1.85 - تا 0.64 - ؛ 1 مطالعه؛ 51 شرکت‌کننده) در کوتاه‌مدت، اما نه برای عملکرد (SMD: 0.50 - ؛ 95% فاصله اطمینان: 1.06 - تا 0.06؛ 1 مطالعه؛ 51 شرکت‌کننده). برای کمردرد تحت حاد و مزمن، ماساژدرمانی برای درد بهتر از گروه‌های کنترل غیرفعال بود (SMD: 0.75 - ؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.90 - تا 0.60 - ؛ 7 مطالعه؛ 761 شرکت‌کننده) و عملکرد (SMD: 0.72 - ؛ 95% فاصله اطمینان: 1.05 - تا 0.39 -؛ 6مطالعه؛ 725 شرکت‌کننده)، اما نه در بلندمدت. هرچند، هنگام مقایسه با گروه‌های کنترل فعال، ماساژدرمانی برای درد بهتر بود. هر دو، در پیگیری کوتاه‌مدت (SMD 0.37 - ؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.62 - تا 0.13 - ؛ 12 مطالعه؛ 964 شرکت‌کننده) و در پیگیری بلندمدت (SMD: 0.40 - ؛ 95% فاصله اطمینان: 0.80 - تا 0.01 - ؛ 5مطالعه؛ 757 شرکت‌کننده)، اما در عمل هیچ تفاوتی یافت نشد (در پیگیری کوتاه‌مدت و بلندمدت). عوارض جانبی جدی در هیچ‌یک از این کارآزمایی‌ها وجود نداشت. افزایش شدت درد، شایع‌ترین عارضه جانبی در 1.5 تا 25 درصد از شرکت‌کنندگان بود.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
اطمینان بسیار اندکی به اینکه ماساژدرمانی یک درمان مؤثر برای رفع کمردرد است، داریم. کمردرد حاد، تحت حاد و مزمن بهبودهایی را در میزان درد با ماساژدرمانی تنها در دوره پیگیری کوتاه‌مدت نشان دادند. تنها در دوره پیگیری کوتاه‌مدت، بهبود عملکرد در شرکت‌کنندگان مبتلا به کمردرد تحت‌حاد و مزمن در مقایسه با گروه کنترل غیرفعال مشاهده شد. فقط عوارض جانبی جزیی در ماساژدرمانی وجود داشت.
خلاصه به زبان ساده
ماساژ برای کمر درد
سوال مطالعه مروری
اثرات ماساژ درمانی برای افراد مبتلا به کمردرد (LBP) چیست؟

پیشینه
LBP بسیار رایج است. در حالی که بیشتر موارد کمردرد بدون درمان پزشکی بهتر می‌شوند، حدود 10% موارد برای سه ماه یا بیشتر طول می‌کشند. درمان‌های بسیاری وجود دارد که برای درمان درد استفاده می‌شوند و زندگی افراد مبتلا به کمردرد را بهبود می‌بخشند. ماساژ یکی از این درمان‌هاست.

تاریخ جست‌وجو
ما جست‌وجوهای خود را در تاریخ 07 آگوست 2014 به‌روز کرده و 12 کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل شده (RCTs) اضافی را در این به‌روزرسانی مرور وارد کردیم.

ویژگی‌های مطالعه
در مجموع این 25 RCT و 3096 شرکت کننده در این به‌روزرسانی وارد مرور شدند. فقط یک مطالعه شامل بیماران مبتلا به LBP حاد (مدت درد کمتر از چهار هفته) بود، در حالی که دیگر موارد شامل بیماران مبتلا به LBP تحت حاد (چهار تا 12 هفته) یا مزمن (12 هفته یا بیشتر) بودند. در سه مطالعه، ماساژ با استفاده از یک دستگاه مکانیکی (مانند یک نوار فلزی برای افزایش فشرده‌ وارد آمده به پوست یا یک وسیله ارتعاشی)، و در کارآزمایی‌های باقی‌مانده با استفاده از دست انجام شد. شدت درد و کیفیت آن و به دنبال آن، عملکرد مرتبط با کمر، مانند راه رفتن، خوابیدن، خم شدن و بلند کردن وزنه شایع‌ترین پیامدهای اندازه‌گیری شده در این مطالعات بود.

منابع مالی مطالعه
هفت مطالعه هیچ گزارشی از منابع مالی ارایه نکرده بودند، شانزده مطالعه بوسیله سازمان‌های غیرانتفاعی تامین مالی شده بودند. یک مطالعه گزارش کرد هیچ منبع مالی نداشته و یک مطالعه نیز توسط یک کالج درمان‌های ماساژ تامین مالی شده بود.

نتایج کلیدی
هشت مطالعه به مقایسه ماساژ با مداخلاتی پرداخته بودند که به نظر نمی‌رسید پیامدها را بهبود دهند (کنترل‌های غیرفعال) و 13 مطالعه نیز ماساژ را با دیگر مداخلاتی مقایسه کرده بودند که انتظار می‌رفت پیامدها را ارتقا دهند (کنترل‌های فعال). ماساژ در مقایسه با کنترل‌های غیرفعال برای درد و عملکرد در کوتاه‌مدت بهتر بود، اما در پیگیری بلندمدت این اثر را نشان نداد. ماساژ در مقایسه با کنترل‌های فعال برای درد، هم در پیگیری‌های طولانی‌مدت و هم کوتاه‌مدت، بهتر بود، اما تفاوتی را برای عملکرد، هم در پیگیری‌های طولانی‌مدت و هم کوتاه‌مدت، نشان ندادند. گزارشی از بروز عوارض جانبی جدی در هیچ یک از این کارآزمایی‌ها به چشم نمی‌خورد. شایع‌ترین عوارض جانبی عبارت بود از افزایش شدت درد در 1.5% تا 25% از شرکت کنندگان.

کیفیت شواهد
کیفیت شواهد برای همه مقایسه‌ها «پائین» یا «خیلی پائین» طبقه‌بندی شد، بدان معنا که ما اطمینان بسیار کمی به این نتایج داریم. این موضوع به این خاطر است که اغلب مطالعات وارد شده حجم نمونه کمی داشته و معایبی در روش‌شناسی آن‌ها دیده می‌شد.

(1562 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (173 دریافت)    

پذیرش: 1393/4/26 | انتشار: 1394/6/10