جلد 2016 -                   جلد 2016 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Priya Khanna, Andrew V Clifton, David Banks, Graeme E Tosh. Smoking cessation advice for people with serious mental illness. 3 2016; 2016
URL: http://cochrane.ir/article-1-135-fa.html
پیشینه
افراد مبتلا به اختلال ذهنی شدید نسبت به افراد عادی بیشتر سیگار می‌کشند و نیز بیشتر وابسته هستند. عوامل مختلفی می‌تواند باعث این تمایل بیشتر به سیگار شود که می‌توان موارد زیر را ذکر کرد: علل مشترک با سیگار و بیماری، خوددرمانی، کشیدن سیگار برای کاهش عوارض جانبی درمان، خستگی در محیط زندگی، یا ترکیبی از عوامل مذکور. انجام این مطالعه مروری برای پیشرفت بهبودهایی در حیطه سلامت و هم ایمنی افراد مبتلا به اختلال ذهنی شدید سیگاری و کاهش هزینه‌های کلی (هزینه‌های مالی و درمانی) فرد سیگاری و نهایتا مالیات‌دهنده ضروری است.
اهداف
مرور اثرات توصیه به ترک سیگار برای افراد مبتلا به اختلال ذهنی شدید.
روش های جستجو
برای این مطالعه مروری، مرکز ثبت تخصصی کارآزمایی‌های گروه اسکیزوفرنی در کاکرین (Cochrane Schizophrenia Group Specialized Trials Register) را تا 2 اپریل 2015 جست‌وجو کردیم که این کارآزمایی براساس جست‌وجوهای منظم منتشر شده در CENTRAL؛ BIOSIS؛ PubMed؛ MEDLINE؛ EMBASE؛ CINAHL؛ PsycINFO و مراکز ثبت کارآزمایی بود. جست‌وجوهای غیرنظام‌مندی نیز در مورد یک نمونه پایگاه‌های اطلاعاتی جزئی (BNI؛ CINHAL؛ EMBASE؛ MEDLINE؛ PsycINFO) تا اپریل 2015 انجام دادیم و منابع اطلاعاتی تمامی مطالعات گردآورده شده را بررسی کردیم.
معیارهای انتخاب
کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل شده‌ای (RCTs؛ Randomised Controlled Trials) را که بر توصیه به ترک سیگار در مقابل مراقبت استاندارد یا بر مقایسه توصیه به ترک سیگار با دیگر روش‌های متمرکز ارائه مراقبت یا اطلاعات متمرکز است، گرد آوردیم.
گردآوری و تحلیل داده‌ها
نویسندگان این مطالعه مروری (PK؛ AC؛ DB) مستقلا نتایج جست‌وجو را غربالگری کردند، اما هیچ کارآزمایی که کاملا مناسب معیار انتخاب باشد، شناسایی نکردند.
نتایج اصلی
هیچ RCT‌یی که توصیه‌های مربوط به توقف سیگار را برای افراد مبتلا به اختلال ذهنی شدید ارزیابی کند، شناسایی نکردیم. مطالعات رد شده نشان داد که تصادفی‌سازی بسته‌های درمانی مربوط به افراد سیگاری مبتلا به اختلال ذهنی شدید ممکن است.
نتیجه‌گیری‌های نویسندگان
افراد مبتلا به اختلالات ذهنی نسبت به افراد عادی با احتمال بیشتری به سیگار روی می‌آورند. در حال حاضر نتوانستیم هیچ شواهد با کیفیت بالایی برای راهبری حرفه مراقبت سلامت برای توصیه به ترک سیگار پیدا کنیم، از این‌رو باید کارآزمایی‌های بیشتری صورت گیرد.
خلاصه به زبان ساده
توصیه اختصاصی در مورد ترک سیگار برای افراد مبتلا به اختلال ذهنی شدید
سوال مطالعه مروری
آیا توصیه‌های اختصاصی در مورد منفعت‌های ترک سیگار برای بیماران مبتلا به اختلال ذهنی شدید مثل اسکیزوفرنی، کارایی دارد یا خیر؟

پیشینه
افراد مبتلا به اختلال ذهنی شدید نسبت به افراد عادی به احتمال بیشتری رو به سیگار می‌آورند و نیز بیشتر سیگار می‌کشند. حدود 60 تا 70 درصد افراد مبتلا به اسکیزوفرنی سیگار می‌کشند، درحالی که این درصد در افراد عادی 20 درصد است. افراد مبتلا به اختلال ذهنی به دلیل عوامل مختلفی سیگار می‌کشند. ارتباط مستقیمی بین اختلال ذهنی و سیگار کشیدن وجود دارد یا ممکن است سیگار کشیدن به کنار آمدن بیمار با استرس اختلال ذهنی کمک کند یا ممکن است باعث کاهش عوارض جانبی درمان مثل خستگی، خواب‌آلودگی شود. اما، سیگار کشیدن برای سلامت فیزیکی افراد به طور عمومی بد است و می‌تواند باعث بیماری‌های جدی مثل سرطان شود. ارائه توصیه‌های اختصاصی از طرف متخصصان سلامت می‌تواند به ترک سیگار در افراد مبتلا به اختلال ذهنی کمک کند.

ویژگی‌های مطالعه
نویسندگان این مطالعه، کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده‌ای را تا تاریخ اپریل 2015 جست‌وجو کردند که پیامدهای ارائه توصیه در مورد اثرات سیگار کشیدن و اثرات ترک سیگار را در بیماران مبتلا به اختلال ذهنی بررسی کرده و با عدم توصیه به ترک سیگار مقایسه می‌کرد. هیچ کارآزمایی که مناسب معیار انتخاب باشد، وجود نداشت.

نتایج اصلی
در حال حاضر هیچ کارآزمایی تصادفی‌سازی شده با کیفیت بالا وجود ندارد که متخصاصان سلامت را در مورد تاثیر ارائه توصیه برای کمک به ترک سیگار راهنمایی کند. بنابراین اثرات توصیه به ترک سیگار در بیماران سیگاری مبتلا به اختلالات ذهنی مشخص نیست.

کیفیت شواهد
شواهد با کیفیت بالایی در رابطه با افراد سیگاری مبتلا به اختلالات ذهنی ضروری و حائز اهمیت است. وقتی این شواهد به دست می‌آید که انجام کارآزمایی بزرگ و با کیفیت بالا و جمع‌آوری شواهد مناسب در مورد توصیه برای ترک سیگار صورت گیرد.

(1525 مشاهده)
متن کامل [PDF 4 kb]   (76 دریافت)    

پذیرش: 1394/1/13 | انتشار: 1394/11/8